חבילות קינואה במנגולד ברוטב חמצמץ של אמא

אמי סיפרה לי לפני כמה ימים, שמאז שהתחלתי לכתוב היא פתאום התחילה להכיר אותי באמת. באותו הרגע הבנתי שכמעט בלי להתכוון וקצת כמו תבשיל שעועית המאש שנדפק לי לא מזמן, הכנסתי את עצמי למצב בו אני כותבת בצורה כמעט בלתי מבוקרת על עצמי, ובמקום עוד כתיבה על אוכל, אני מטפלת ומשחררת את עצמי מהרבה זכרונות וחרדות שאני כלואה בהם.

המחשבות האלו מיד חברו אותי לסרט "מועדון קרב" או Fight Club של דיויד פינצ'ר (1999), ובפרט לדמותו של אדוארד נורטון אשר כלואה בעולם של שגרת עבודה וחיים חסרי משמעות. נורטון (בכוונה אינני מציינת את שם הדמות בכדי לא "לספיילר" לאלו שעוד לא צפו), בעקבות אותה שגרה, ריקבון וריקנות קיומיות, סובל מנדודי שינה קשים. חודשים רבים כבר שהוא אינו ישן וזה מתחיל לחלחל ולקדוח בו יום אחר יום.

בהמלצת רופאו, נורטון מגיע לפגישה עם קבוצת תמיכה עבור חולי סרטן האשכים, אשר נפגשים ומשתפים את מכאוביהם זה עם זה. רופאו של נורטון טוען כי הצפייה בסבלם של חולי הסרטן, והבמה שתינתן לו לדבר ולשתף בתור אדם סובל, תגרום לו לשוב לישון כדבעי.

מאבד את זה. נורטון

משחררים את זה. נורטון ואני

למרות שנורטון אינו חולה במחלת סרטן האשכים, הוא יושב ערב ערב ומקשיב לכל החולים אשר חולקים את חוויות הייסורים שלהם. הרגע בו הכי הזדהתי עם נורטון, הוא בסצנה בה הוא מתבקש על ידי מדריך הקבוצה, להתחבק עם אחד מחולי הסרטן היושבים לצידו, לשתף ולבכות עצמו לדעת. באותו רגע החיבוק העז עם בוב, גבר מוכה סרטן ובעל שדיים עצומים (בעקבות הטיפולים ההורמונליים) נהרות של מלחי גוף זורמים ממנו החוצה, ונורטון זוכה לאותו הזיכוך והטיהור לו יחל ובכך גם לשינה אמיתית ומלאה.

נורטון בוכה בחיק השדיים העצומים של בוב, חולה סרטן האשכים.

בדומה לדמותו של נורטון, אני עוברת את אותה חווית הזיכוך אותה אינני מסוגלת לקבל בשום מקום אחר, וכמו שאמי אמרה: "פתאום אני מתחילה להכיר אותך, אחרי כל כך הרבה שנים"

את המתכון הבא אמי הלחינה כולו לבדה, ואני שקשה לי במיוחד לפרגן לה בכל הקשור לעסקי האוכל, ולו בגלל שהיא ואני מאסכולות שונות לגמרי – היא מה"מחפפים", ואני מהמקפידים או במילותיה – "הפלצנים", באופן חלוצי מבקשת להעיד על גאונותו של מתכון היוצא תחת ידיה. באמת, מדובר ביצירה של ממש.

קציצות קינואה עם בשר שחציו בקר וחציו כבש (אפשר גם רק בקר או גם עוף, אבל אז העסיסיות תיפגם, ראו הוזהרתם!) עטופות כחבילות דואר קטנות, ירוקות וטעימות. מעטפת עליי המנגולד שומרת על עסיסיות הבשר ומוסיפה טעם עשיר, עשבוני וחמצמץ, המשתדכים יחדיו היטב לטעם הקינואה. החבילות מתבשלות להן בסיר ברוטב מאד פשוט של מים, שמן זית, מלח ופלפל, ולבסוף סוחטים מעל הכל לימון. אם אינכם משומרי הכשרות, מומלץ מאד להגיש עם יוגורט.

חבילות קינואה במנגולד

מצרכים:

שתי חבילות גדולות של מנגולד (או כ-10 עלים גדולים לערך)

רבע קילו בשר בקר ורבע קילו בשר כבש

כוס וחצי קינואה לא מבושלת

חצי כוס של פטרוזיליה קצוצה, או לפי טעמכם

ביצה אחת

tופציה: בצל בינוני קצוץ

מלח, פלפל, שמן זית, לימון סחוט טרי

הכנה:

מכינים את עלי המנגולד למשימת העטיפה: חותכים החוצה רק את החלק הלבן העבה מחלקו התחתון של העלה, כך שמותירים את צורתו ולא פוגמים בו. עם סכין ניתן לחרוץ סביב החלק הלבן ואז תתקבל מעין צורת מכנסיים.

טעות נפוצה! את החלקים הלבנים לא זורקים! יש לחתוך אותם לחתיכות גסות ולרפד את תחתית הסיר עמם ועם מעט שמן זית. החלקים הלבנים נותנים טעם נפלא ועשיר למי הבישול, ואף רצוי לאכול אותם לבסוף (הם אינם סיביים או עציים).

ריפוד תחתית הסיר בחלקים הלבנים העבים

ריפוד תחתית הסיר בחלקים הלבנים העבים

מערבבים בקערה את הבשר, הקינואה, הפטרוזיליה, הביצה, והבצל עם תיבול לפי הטעם, ומעט שמן זית, ומערבבים למרקם עיסתי.

כמה ירוקים שאוהבים

צרים קציצות בגודל של לימון לערך ועוטפים כל קציצה בעלה מנגולד. מניחים בסיר על ערימת החלקים הלבנים העבים של המנגולד.

קציצת קינואה במדים של מנגולד

קציצת קינואה במדים של מנגולד

בתום מלאכת האריזה, יש לבזוק בנדיבות שמן זית טוב מעל כל החבילות, מעט מלח ופלפל, לכסות במים לא חמים, ולבשל מעל אש בינונית לכ-30 דקות.

ארוזות היטב ומוכנות למשלוח

ארוזות היטב ומוכנות למשלוח

נראה ברדק וזה בסדר. הבישול יתן להכל צורה.

נראה ברדק וזה בסדר. הבישול יתן להכל צורה.

שניה לפני שנטרפו, אפילו הבטריה של המצלמה הייתה רעבה, ואותתה לי - מספיק, קדימה אוכל!

שניה לפני שנטרפו. אפילו הבטריה של המצלמה הייתה רעבה, ואותתה לי - מספיק, קדימה אוכל!

לבסוף יש לסחוט לימון טרי ולהגיש עם יוגורט. היוגורט, הלימון והמנגולד הם שילוב ורקע מדהים (וחמצמץ) לטעמו השומני של הכבש והקינואה, טעמים שעושים אושר בפה, וגם בריאות.

בתאבון!

קטגוריות:: FeaturedPorMelegאורזכללישיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (23)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. איזה פוסט כייפי לשבת בבוקר!! מקסים וטעים בטוח!!

  2. מאת ענת קסוי:

    עשית אותי רעבה על הבוקר וכמה נפלא לך ולאמא שלך על ההיכרות המחודשת וההכרה אחת בייחודיות וכשרונות השניה

  3. עונג צרוף על הבוקר
    אני אשתף על הקיר שלי ברשותך , תוכלי לראות את זה פה:
    http://www.facebook.com/pages/wklym-sypwr-hbh/101222699919420
    המשך יום נפלא
    אמיר

    נ.ב
    אני מת על קתרזיס ושלך עשוי בדיוק במידה הנכונה

  4. מאת חיה:

    אני מאד אוהבת את מה שאת מביאה, ואל תרשי לספקות עצמיים , שהם אויבנו הגדול היותר להערים עלייך:-))
    שתדעי לך שהבאת פה מתכון שעוד ידובר בו רבות…
    אני באופן אישי מתכוונת לנסות אותו.
    תודה
    חיה

  5. מאת מומלצי הבלוגוספירה:

    אחלה של פוסט ומתכון.
    מומלץ אצלי בבלוג בפנאי
    http://hamimlatsim.blogspot.com/2011/01/201-131.html

    אסתי כ.

  6. מאת דינה:

    המלית עם קינואה מפתיעה. אני מכינה את זה עם בורגול שרוי.
    מעדיפה לשלוק לשתי שניות את עלי המנגולד לפני הגלגול. יותר נוח לעבודה, והצורה הסופית לטעמי יותר יקפוצית.

    • מאת Pormeleg:

      הרבה קטניות וזרעים הולכים במתכון הזה יופי, יש אין סוף משחקים. ומסכימה איתך לגמרי בעניין החליטה, בהחלט קל יותר לעבודה (אני מעט עצלנית).

  7. נראה ממש טוב ומעניין.
    אני מחפשת מתכונים טובים עם מנגולד. עד כה לא ממש הצלחתי להתחבר לטעם.
    ינוסה בקרוב.

  8. כמו שאומרים – אני רק שאלה:
    מי שלא מחבב קינואה יכול להחליף אותה, נגיד, בבורגול במקרה הזה (חבר שואל)?

    ולעניין הפוסט – צילומים מרהיבים באמת, והפרזנטציה.

  9. אני מצטרפת לכותבים מעלי. אני אוהבת את הכתיבה שלך מאוד!!!
    ואני מאותם מעט שמאוד אוהבים הרבה מלל כאשר הוא מגיע משובח כמו מללך.
    מחכה בכיליון עיניים לפוסט הבא, נשמע טעים לגמרי.

  10. מאת רותי:

    הרסת אותי סופית!! זה משהו שהייתי שמחה לאכול כמה פעמים בשבוע, ואיזו בריאות וטעמים. חן חן

  11. מאת איילה:

    ישר רציתי..
    ישר רציתי לחבק את אמא שלי..
    ישר רציתי לראות את הסרט…
    ישר רציתי להכין את עלי המנגולד המחבקים בשר וקינואה
    והכי מהכל ישר רציתי להגיד לך תודה
    על מילותייך המחבקות , על מה שאת בהתבוננתך בעצמך מראה לי ועל המתכון שייושם ממש בקרוב .
    שתהיה שבת נפלאה – איילה

  12. מאת רויטל:

    רגשת אותי, והמתכון מהמם מהמם. תדה לך יקירה.
    חבל שאני אל מצליחה לעשות כאן לייק.

    • מאת Pormeleg:

      כן, כבר נאמר לי שישנה איזושהי בעיה עם זה. צריך לדעתי לנסות ללחוץ כמה פעמים עד שזה נתפס.
      ותודה על מילותיך החמות, כיף גדול.

  13. מאת נעמה פלד:

    בא לי. נגיד לא עכשיו, כי אכלתי אצל דוחול ואני מפוצצת כמו צוואר ממולא. אבל מחר, לצהרים. ממש ממש בא לי.

    • מאת Pormeleg:

      אין כמו דוחול, אני מוכנה להתחייב לאכול אצלו לשארית חיי.
      בפעם הבאה שאכין את החבילות קינואה במנגולד, מבטיחה לעבור ולהביא לכם איזו קופסה.

  14. מאת גלית חתן:

    כשכותבים טוב ומצלמים טוב, גם צמחונים מצליחים ליהנות :)

  15. מאת Pormeleg:

    תודה ענקית וקולקטיבית לכולם, זה כיף אדיר לפתוח את העמוד בבוקר ולמצוא כל כך הרבה חיזוקים וחיבוקים. תודה לכם שקראתם.

  16. מאת אדריאנה:

    המתכון נפלא, והצילומים מרהיבים.
    נהנית מאד

  17. מאת Ayelet:

    Found your blog lately. Thank you for the post, and for the mangold. Seems like something we could easily make here, in the gola :)
    All the best

  18. מאת yaffa goz:

    בדיוק לטעמי!

השארת תגובה