קופצת לתאילנד: פאדג' בראוניז עם פופקורן

אני לוקחת מנוחה מהאוכל הגרוזיני הפומפוזי והעיראקי האקזוטי ועושה קפיצה קטנה לתאילנד. השבוע רותם נטש אותי לטובת ענייני עבודה וטס לו לארץ החיוכים. הפעם לא הצטרפתי אליו מכל מיני סיבות והתחייבויות שונות, אך יכולתי להתנחם בכל מיני זכרונות מתוקים-חריפים מהפעם האחרונה שלי שם:

סחלבים בכל מקום, אוכל מדהים עם מרקמים וטעמים שלא מהעולם הזה, מלוח, מתוק, חמוץ, והרבה הרבה חריף! כחובבת ג'אנק וטראש ידועה מצאתי פינות חמד בסופרים שהיו גדושים בכל תחלואות ה-MSG הנהדרות והנוצצות. (יש לי סטייה קשה לאוכל מעובד ולא בריא, לצד סטייה קשה לאוכל בריאות מפונפן). שימו לב לסוגי הפרינגלס שבתמונות, בטעמי שרימפס צלויים, אצות וסרטן רך שריון (!).

טמפורה של עלי בזיליקום תאילנדי שטעמם אניסי לצד סלט גילוחי עור חזיר מיובשים, מתובל בכמה סוגי צ'ילי ונענע (יאמ!). סלט הסומטאם המדהים שלא ידעתי שובע ממנו על אף כמויות החריף הבלתי הגיוניות שנדחסות לתוכו תוך שאני מושא ללעגם של קוצצי ומועכי הסלט. וכמובן ההצפות הבלתי פוסקות של הגשמים התדירים, לצד לחות בלתי סבילה בעליל, שאפשרה לגופי להיראות כמסננת מעקיצות היתושים.. הו תאילנד.

לפני כמה ימים רותם התקשר לספר שהוא והחבר'ה מהעבודה הולכים לחדש של האחים כהן. אני שקולנוע הוא בדמי, התעלמתי לגמרי מעניין הסרט ובייחוד של היוצרים החביבים עליי, והתרכזתי בעובדה שבבנגקוק מגישים בבתי הקולנוע פופקורן מתוק-חמאתי ומושלם, במקום המלוח, המשעמם והמוכר (איך הוא מעיז לבגוד בי כך ולאכול פופקורן מתוק בלעדיי!? הוא יודע כמה זה קשה לי!).

בארץ לא הצלחתי למצוא דרך להכנת הפופקורן המתוק והאגדי של תאילנד ורק יציקות של קרמל כבד כיסו את חלומותיי. לאחר אותה שיחת טלפון מכוננת, החלטתי להכין לעצמי פופקורן ולצפות באיזה סרט לא חדש, ולא של האחים כהן. בסוף הסרט גיליתי באופן מסתורי ששקית הפופקורן הענקית שהכנתי לעצמי לא העלימה את עצמה וקלטתי שככה זה כנראה לאכול פופקורן לבד (לא שאני טוענת שרותם הוא שואב אבק של שאריות או פח האשפה בבית חלילה).

"טוב, מה אני אעשה עם הפופקורן הזה עכשיו?" שאלתי את עצמי תוך שאידיאולוגית אי זריקת מזון זורמת בעורקיי. ניסיתי להכניס הכל לשקית סנדוויצ'ים, ומשזה לא הלך (אין לי כנראה שום תפיסה נפחית מסתבר) החלטתי לנסות לשחזר את השלוב בין הפופקורן למתוק הזה שכבש אותי. או סתם למצוא תירוץ לאיך לא לזרוק פופקורן.

התאילנדים יודעים מה הם עושים, ואם הם אוכלים את המנגו שלהם עם צ'ילי חריף ואת הפרינגלס שלהם בטעם סרטנים ושרימפס, כולי תקווה שעוגת הפאדג'-בראוניז-פופקורן שדמיינתי ברוח התאילנדית, תצליח ותהמם לי את החיך. ואולי גם החברים מהעבודה יזכו לטעימה.

מצרכים:

הערה: הכמויות הן עבור תבנית גדולה, אך ניתן לחלקן בחצי עבור תבנית אינגליש אחת.

חצי שקית פופקורן בטעם חמאה (או יותר)

250 גר' שוקולד מריר

250 גר' חמאה

4 ביצים

1 כוס סוכר

3 כפות קקאו

1 כוס קמח רגיל

חצי כפית מלח

100 גרם שוקולד צ'יפס (אופציונלי)

הכנה:

המיסו שוקולד וחמאה יחדיו בפולסים במיקרוגל (או איך שאתם רגילים). הקציפו ביצים וסוכר במהירות גבוהה לכ-5 דק'. ערבבו היטב יחד עם החמאה והשוקולד המומסים. נפו מעל הכל את הקקאו, הקמח והמלח וערבבו היטב. הוסיפו במידה ובא לכם להשתגע במיוחד, את השוקולד צ'יפס. ערבבו פנימה בעדינות את הפופקורן המוכן – שימו לב שאתם לא שופכים פנימה גם את גרעיני התירס שלא הצליחו להפוך לפופקורן (זהירות על השיניים!).

יציקה מתוקה

צקו לתבנית משומנת ואפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-25 דק' לפי תנורכם.

כיצד יודעים שהיא מוכנה? מציצים ורואים סדקים נאים ותפוחים, המרכז עדין לח ולא יבש. הקיסם אמור לצאת עם פירורים לחים ולא נקי!

ראשית דבר קררו – זה חשוב בכדי שלא תקרוס הצורה, פרסו לחתיכות יפות ומרובעות ותתפרעו.

הו כן!

תוצאות:

אתם בטח לא מבינים, "היא דברה על תאילנד וכל מה שהיא הזכירה זה פופקורן מתוק", ובכן, האוכל בתאילנד בהחלט מרתק, מפעים ומטמטם את הפה, אבל מה לעשות, בסופו של דבר, כל מה שרציתי לעשות שם זה ללכת לראות כמה שיותר סרטים רק כדי להצדיק את דלי הפופקורן המתוק הזה שהרס לי את חווית הקולנוע בארץ.

והעוגה? כמו שאומרים, מה יכול להיות רע? עוגת שוקולד עשירה ודחוסה, מתוקה ונימוחה עם הפתעות מלוחות במרקם קלקרי ופריך, עם רקע של טעמי התירס המתקתק. אמנם לא הפופקורן המתוק של חלומותיי, אבל תענוג גדול בפה לחובבי ההפתעות.

ובמטוטא, עוד 41 שניות מזמנכם היקר לסרט:

קטגוריות:: FeaturedPorMelegכללי

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (17)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת טובה:

    חחחחחחחחחח ענק!
    אני בעד חסכונות -
    ביום שישי מיינתי סוף סוף את ערימות הממתקים שהתאספו ממשלוחי המנות. מי לחבר'ה בעבודה, מי לאחיינים, מי סתם לנישנוש עד שיגיע ערב פסח.
    בין היתר הייתה חבילת בסקוויטים פשוטה.
    ריסקתי אותם, פוררתי לתוכם חצי עוגה כושית מעט יבשושית שהגיעה במשלוחים, המסתי יחד במיקרו 150 גר' צמקאו שצריך לגמור לפני פסח, שמנת מתוקה שצריך…, הוספתי קצת יין מתוק, קצת ליקר שוקולד, למקרר שעה, כידררתי, וציפיתי בקוקוס שצריך… – קיבלנו כדורי שוקולד נימוחים וטעימים, לא מתוקים מדי, נהדרים לכבוד שבת ((:

  2. מאת יקירה הקטנה:

    מקסים יפה ומעורר תיאבון , אני אוהבת את היצרתיות שלך , ובמיוחד מזדהה עם הצורך לא לזרוק וליצור דברים חדשים. בטוח אנסה ביומולדת של הבן, נראה אם יגלה :-)!!

  3. מאת רותי:

    כל יום הפתעה אחרת מכם, לא עומדים בקצב. נראה מעולה, מתי הטעימות ??

    • מאת Pormeleg:

      אינטנסיבי מה? טעימות יהיו אחרי שנעבור לדירה גדולה יותר ואז נערוך איזו ארוחה דשנה ועל הדרך גם תרומה ללשובע. מבטיחה להזמין.

  4. מאת אדריאנה:

    מדהים.
    איזה רעיון נפלא, השילוב והמרקם שנראה מפנק ומה רע
    אני בעד.
    הצבעוניות של תאילנד מעוררת את חושי, וממש בא להיות שם

  5. מאת Hadas:

    וואוו! זה מושלם לימי הולדת ולילדים! מאמצת!

  6. מתה על הכתיבה שלך.
    לא הייתי בתאילנד אבל את מצליחה לגרום לי להתחיל לרצות להגיע לשם (בעיקר בזכות תיאורי היתושים והלחות שלך)

    עוגה מפתיעה!
    אני מודה שלי, לראשונה, לא בא על ההמצאה הזו שלך. אבל נראה לי שהבן שלי, שלכל סרט בטלויזיה מכין לעצמו פופקורן, יאהב אותה מאוד!

    בכל מקרה – שאפו על היצירתיות!
    את ממש מרגשת באומץ הזה.

    נישוקים מיליון.

    • מאת Pormeleg:

      ידעתי שלחות ויתושים יקנו אותך, מושבניקית קטנה שכמותך.
      בהחלט מפתיעה ולא נשמעת מפתה, אבל עד שלא מנסים לא קולטים שזה גאוני, במיוחד למי שאוהב פופקורן.

      חיבוקים עזים ממני אליך! מתי תזמיני אותי לבראנץ' חובזות וסירפדים? :)

  7. אדיר! בהחלט ינוסה בהזדמנות.

  8. מאת אחד שלא מבין:

    השלוב נקרא נהדר, חבל שאין תמונה מבפנים.

  9. מאת חנה:

    אין לך איזו תמונה מבפנים להראות לנו? :)

  10. מאת מעיין:

    הפופקורן לא נהיה לח-רטוב-מסמורטט מהעוגה? הוא מצליח לשמור על מרקם קריספי?

השארת תגובה