ארבע שעות מכושפות של אהבה, טעמים וחסד

ארוחת הבוקר היא הארוחה הכי חשובה ביום, סבתא שלי מסבירה לי, כמו שמכונית לא יכולה לנסוע בלי דלק, ככה הגוף לא יכול בלי אוכל או מים. והכי חשובה מכולן היא ארוחת הבוקר, היא המלכה של היום, היא ממשיכה להסביר, את יודעת למה ? אני פוערת אל מולה עיניים גדולות ושותקת. כי היא שוברת את הצום של הלילה, זה למה. BREAK-FAST. א-אה.

אני נזכרת בה כשאני פוסעת אל תוך בראנץ' החלומות בשלוותה, קרני שמש רכות מפזזות סביב וצובעות את הדוכנים הערים ואת הדק הלבן אור בהיר.  רק יום קודם הגשם ניתח בלי הפסקה, סערה מתגלגלת פקדה את השמיים והלב שלי הלם בפראות, יהיה או לא יהיה, יירגע או יתגבר. כדורי ברד גדולים דפקו בחוץ, רעמים וברקים ניסרו את השמיים באורות וצלילים מלאי אפקטים  ואני התפללתי בשקט. פחדתי אפילו להכנס לפייסבוק ולנסות לברר מה יעלה בגורל האירוע.

כשהקצתי בשישי, שמש חמה שטפה את השמיים וייבשה לאיטה את מאורעות האתמול. אלוהים נמצא בעזרי האוהבים, נזכרתי בעוד פתגם של סבתא שלי,  אלוהים נמצא בעזרי האוהבים.

בערך שלושה שבועות או חודש קודם החלו דודי ונעמה להנדס את הבראנץ', לפי התיאורים הפורחים שלהם הכי טוב הם עשו כשפנו לזוהר ורן שמואלי, כי זוהר ורן ניצחו על הפרטיטורה  המופלאה הזאת עם הלב הענק שלהם והאנרגיה המתרוצצת, גייסו עוד ועוד שפים שווים שיסעירו מנות מול הים.

המנהל הקולינרי

הלב הענק והנתינה של כל הנוגעים בדבר ריחפו ללא הרף לאורך הבראנץ' השמח הזה, ואני לא רוחנית. האנרגיות הטובות ששטפו את הנמל ונכחו בין האורחים למנות, לברים הגבוהים, היו נדירות.  בהחלט, העובדה כי הבראנץ' המדהים הזה נערך למען עמותת לשובע, כי כל ההכנסות הינן קודש למפעל ההסעדה וכי כל העושים במלאכה תרמו מזמנם ומרצם, כשרונם וכל תנובת מטבחם, בהתנדבות – כל אלו חלחלו אל תוך האירוע אוירה שמחה שמחה אבל עם ערך מוסף.

יריית הפתיחה הרשמית והחגיגית של 'להיות בסדר עם חברים' – סדרה של ארוחות שכל הכנסותיהן קודש לעמותה. לרגל פסח ובכלל. ומה נשתנה הבראנץ' הזה ? שהפעם אנו לא זוללים סתם אלא למען מטרה טובה באמת. ו- או אה, כמה הבדל שזה עושה.

אהבה גדולה

ולא רק זה. אלא שגם בלוג הקסם הכי הכי שווה ומקצועי ואמיתי ונהנתן בסביבה, בייגל'ה, חוגג שנה של תגליות ערות, חיבור מדהים בין אנשים, שפה חדשה של איטרנט ומיקור חוץ אנרגטי של מפגשים, תחושות וקירוב לבבות. ואוכל טוב, כל כך הרבה ידע, יין, מקומות סודיים ואוכל טוב. מזל טוב נסיך קטן, בייגל'ה,  שלא ייגמר לעולם.

בבראנץ' בשלוותה, מוסיקה שמחה ניגנה ללא הרף, היין והבירות הטובות נשפכו כאילו אין מחר. הוודקה והאוזו גם. כאילו לא די בכך, זרמו שם גם נהרות של מים מינרלים לרוזנים ומים מבעבעים לנסיכות. כל הפרטים והבועות בהמשך. אז איזה חלומות הגשימו לנו מיטב השפים ויוצרים אחרים בבראנץ' הזה ?

רן שמואלי והצוות המקצוען שלו הלהיטו שקשוקת פירות ים משגעת מול הים, עשירה, מלאת טעמים וחלמונים כתומים מרקדים בתוכה. כאילו לא די בכך, הם גם הגישו קדאיף פריך ובתוכו טלה מתמוסס לרסיסים ענקיים.

הנבחרת של מסעדת מחניודה השובבה, הם רקדו עם הגב לגלים וגם הגישו קבב מפורק בפיתה ומעליו חריף מהפנט, לימון כבוש וטחינה פלילית. אה, וגם טפאנד זיתים סגולים שסחרר את הפיתה למקומות טובים.

עומר מילר, השאהיד מחדר האוכל,  ליהטט סינטה  צרובה על איולי טוגראשי וזה טעים כמו שזה נשמע. חם וטעים.  בייחוד כשהוא מגיש לך את זה עם החיוך הטוב והיפה הזה שלו. אח, עומר מילר.

אבי ביטון, שף אדורה ומרקדו הסקסיות, הקפיץ במחבת ענק שרימפס ברוטב סודי וחרפרף, הניח אותו על חלה טרייה מלאת שומשום, לא לפני שיצק עליה  שליכטה של קרם פרש וליטוף של סלסה עגבניות. עוד שיחוק.

ניר צוק המהמם, שאחראי על מתחם צוק ההורס ביפו וגם על הפטיסרי נפוליאון,  הלהיט קלמרי ובייבי אוקטופוסי יפהפיים במחבת רוחשת שמן מעשן, יחד עם טבעות קבנוס שמחות, פלפל ירוק חריף ורסיסי אפונת שלג חורקת מרוב טריות וטעם. שילוב טעמים ומרקמים מהמם כמו שרק הוא יודע.

דוחול ספאדי מהנסיכה דיאנה, ייצג את העיר שבייגל'ה כל כך אוהבים, נצרת. דוחול ייבא את כל הטוב שבטעם הגלילי וזרע על שולחן גדול חומוס טרי טרי שאין כמותו, טחינה ירוקה בוערת טריות, טאבולה מלאת עשבים קצוצים דק ובורגול משי. לידם הוא סידר יפה יפה עוד ועוד מהקבבים המופלאים שלו, נשענים על מקל קינמון מלא טעם.

לידו עמד בינו גבסו, ד"ר כבוד לשקשוקה ופרופסור לשווארמה. אח יא ראב, בינו ניסר נתחים מענגים של עגל וטלה, הינדס אותם בתוך פיתה רכה, שלוטפה בהרבה פלפל צ'ומה, טחינה, בצל ופטרוזיליה. את שילוב הטעמים הענוג הזה ואת הנחמה שמתפשטת בגוף יחד איתו, אי אפשר להסביר. אפשר רק לשלוח את מי שטרם חווה ליפו, ליד השעון, שיזחל לפי הריח.

שפית אורית פרי המדהימה, מי שניצחה שנים על מסעדת מועדון האלון, ומאז מסעידה אירועים שווים בבית יפהפה בעג'מי, הגישה מרק קסמים של איכרים רוסיים. מבעד לאדי האלכוהול ולרגל כתיבת הפוסט הזה, ניסיתי לברר עם אורית מה יש בפנים אבל היא הסכימה להסגיר רק שמלא מלא דברים טובים. תכל'ס, אני מאמינה לה. מסתבר שהיא בחשה שם באהבה סיר ענק של נתחי שפונדרה רכים, מלא שורשים ירוקים וירקות סגולים, זיהינו כרוב סגול מתוק וסלקים פריכים, אבל בטח היו עוד מלא. את כל הטוב הזה היא עיטרה בחופת שמנת של פעם, תלתלי בצל ירוק ומי שרצה עוד, זכה אפילו לקבל לחם איכרים דחוס וים של חמאה מלוחה. תענוגות.

אי אפשר היה להפסיק ליהנות בבראנץ' הזה. אנשים שמחים , נרגשים, נפעמים מעוצמת האירוע ומגודל הנתינה, חלפו זה על פני זה כל הזמן, נדים בראשם לשלום. מי שהיו זרים גמורים עד לפני רגע, ישבו יחד מול הים, מנענעים רגליים מעל הכיסאות הגבוהים או נמרחים על ספות רכות ואחד על השני. אין אין אין, אנשים אמרו אחד לשני, רק הם יכלו להרים ארוע כזה, זה לא להאמין מה שהם עשו. לא ייאמן. כל הכבוד להם ושאפו שאפו שאפו. בחצי אוזן גם שמעתי מישהו מאבחן ברוב דעת כי בראנץ' כזה אתה יכול להרים רק אם אתה אוליגרך או רק אם אתה עני מאד. אין באמצע. מה שנכון.

השפע שזרם באירוע הזה, הקסם שאפף את המנות, נוכחותם של שפים גדולים אשר הגישו לך פעם אחר פעם את המנות, בעצמם, ללא גינונים וללא אגו והמוסיקה שליוותה את כל ההילולה, עשו ללב להמריא.

הצוות של מאיר אדוני רקח בדוכן של כתית קינוח עשיר של מלכים בבלגיה, שוקולטת וולרונה – סימפוניה מתוקה שוקולדית של ברולה ג'אנדויה, קצף חם של שוקולד וברנדי ולצידם בראוניז אגוזי לוז פעוט אבל ממזר ופאדג'י להתעלף.

האנשים הטובים מהקישריה עמלו והזיעו מאחורי תנור ענקי שהוציא אינסוף קישים מהממים על בצק פריך ומתקתק, מלא טעם של עוד. השילובים היצירתיים שלהם והנדיבות שאיננה נגמרת, העיפו לי את הסכך. מה לא היה שם ? קיש פטריות, בצל ומוצרלה. קיש בטטה, פטריות אננס וצ'ילי. תרד ומנגולד עם פטה, קונפי שום ושומשום. קממבר ותאנים. פלפלים קלויים צבעוניים. רוקפור ואגוזי מלך. נוגט ושוקולד חלב. אגסים וברי. ריבת חלב וקצ'קבל. ובטח עוד מלא.

משק יעקבס, המחלבה המופלאה מכפר הרוא"ה, התייצבו גם הם בבראנץ'. הם סידרו על בר ענק מול הים את גבינות האיכות המופלאות שלהם, ובשפעת לבם הנדיבה הם הכינו פלטות פיציות של כל הטוב הזה, כדי שכל אחד יוכל לקחת לו לדרך וליהנות מהן מול הים בליווי יין קר קר ואהבה.

לצידם התמקמו דייויד וסער מ'השאור של סער', מאפיית עילית וחנות לחם מטריפה במודיעין. הם פרשו לחמי שאור ומחמצת בשילובים הורסים ובטעם מהאגדות. הכי אהבתי את לחם התאנים הרך והמתוק שלהם, אפוף קינמון ותאנים רכות.

עוד סביב הבר השווה מול המים, הטעימו אנשי רקנאטי את היינות השווים שלהם. טעמנו סוביניון בלאן כיפי, שהיה מאוזן מאד, פינק עם טעמי פרי וסיומת רכה ופריכה. יין שמבטא יופי את הטרואר הגלילי של הענבים שלו – בעיקר מכרם בן זמרה אבל מעט מעט גם משפלת החוף. יין מושלם ליום חם ושמח כמו שהיה השישי הזה. דפנטלי.

עוד שתינו קברנה סוביניון 2009, שנבצר בכרמים מאזור הגליל העליון ומלטף את הפה עם פירות אדומים, וניל, חמאה ומעט עץ מענג. גוף מלא, סיומת רכה והרבה אף של קסיס משאירים בפה הרבה טעם לעוד ומרקם חלק נעים.

היין הכי מעניין שרקנאטי סחבו איתם לבראנץ' הינו הפטיט-סירה זינפנדל רזרב שלהם. רקנאטי השכילו לייצר בלנד של 80% פטיט סירה עם 20% זינפנדל. מדובר ביין עשיר מאד, מורכב ומסקרן בעל גוון עמוק כחלחל סגלגל. הוא מלא עומק, יש לו גוף משגע וטעמים של פירות יער, שוקולד, עוגת גבינה, אגוזי מלך ופרחי לוונדר סגולים. יין מטמטם, עשיר לאללה, שהתאים בול למנות הבשר שהוגשו בבראנץ' אבל גם למתוקים של מאיר אדוני ולפרלינים האגדיים של רוי שוקולד.

במתחם סגור בתוך השלוותה תפעלו החבר'ה של קפה לנדוור בית קפה מוצלח עם ים של משקאות חמים וקפה משובח מבית הקלייה שלהם. אורי שפט ממאפית לחמים סגר לנו את קרנבל פורים באופן רשמי עם מבחר אזני המן מטמטמים.

קצת מאחוריהם הסתתר דוכן פלאים המתוק של רואי שוקולד, עליו היו פזורים פרלינים לתפארת, מלאי מרקמים, טעם וצבעים כהים. גנאשים מרירים מתוקים בתוך פרלינים לבנים, מרירים , שוקולד חלב, מה לא היה שם. ובתוכם יצירות קטנות של טעמי קפה, תפוז, פטל, פסיפלורה , פיסטוק וליטופי קקאו , טראפלס וויסקי, קראמל קפה, ג'אנדויה וחמאת בוטנים.  ובטח עוד מלא. וגם מקרונים מופלאים זללנו אצלם, בטעמי לימון ושוקולד, אבל היו עוד צבעים, פשוט השארנו גם לאחרים. שכל הכיתה תצחק.

בחוץ, מול הגלים ומתחת לשמש הרכה הזאת שיום קודם התחבאה כל כך, ניצבה עגלת גלידה קטנה של הוניליה אבל איזה עושר של טעמים יצא מתוך הקטנה הזאת. פיסטוק סיציליאני אמיתי, פבלובה מצטיינת, טירמיסו אלכוהולי עשיר, שוקולד תפוז וסורבטים נפלאים, נוטפים עסיס הקיץ וטעמי פרי בשל של אננס ופסיפלורה. אין מילים.

 

גם שתינו את האוזו המופלא ביותר שמייבאים לישראל, אוזו פולמרי, נסיך חלק של טעמי אניס רכים, מאוזן לאללה ומתובלן כהוגן. תענוג ים תיכוני, שכמה שנהניתי לשתות אותו ביום חורף בדיאנא, אין ספק שיום שמש בים חם הוא הוא הזירה הראויה לו ביותר.

עוד הטיסו לנו את המצב רוח המרומם ממילא, צ'ייסרים של הוודקה הכי שיש, וודקה ואן-גוך. היו שם טעמי אננס וקרמל, דאבל אספרסו מטמטם וגם ואן גוך בלו שהיא צלולה ומזוקקת והכי עושה נעים.  לידיעה.

כאילו אלוהים לא אוהב אותי מספיק, גיליתי בר של קורונה, הבירה המקסיקנית שהכי כיף לשתות. קלה, נעימה ומתגלצ'ת במורד הגרון כאילו אין מחר. לימון דחוס פנימה וכסא נוח עם הרגליים בגיגית שקופה של קרח, זה כל מה שהיא צריכה.

בבר המרכזי הגישו בירה ישראלית מופלאה של מבשלת אלכסנדר מבית היוצר של אורי שגיא. מדובר בקסם של בירה טרייה, טעימה ומענגת. שני סוגים זכיתי לטעום. האחד בלונד – מדובר בבירת אייל בסגנון בלונד, מאוזנת להפליא בין מרירות הכשות למתיקות הלתת. הייתי אומרת שאין דברים כאלה. אבל זה נדוש. ואז גם טעמתי את האמבר.

אלכסנדר אמבר היא בירה ענברית בסגנון המנזרים של בלגיה וצפון צרפת. מאפיין אותה סגנון כפרי וגס, מחוספס במכוון ומלא טעמי לתת קלויים וכישות. היא מרירה אבל בקצה הלשון מורגשת דווקא מתיקות דקה, כאילו אתה לוקק טיפת דבש או סילאן. מרירות מורכבת וארומאטית מהנה מאד מאד וסיומת של פאן בפה.

בין לבין כל הטעמים הטובים הללו לגמנו בלי סוף EVIAN  אבל בעיקר BADOIT, מים מינרלים מוגזים קלות קלות מצרפת, שעל אף שהם ותיקים כל כך, אני בקושי נתקלת בהם בארץ. ואיי, כמה שזה חבל. מדובר במים מינרלים מעולים שהמוגזות שלהם כה עדינה ורכה, עד שהיא בו בזמן גם מרעננת גם משאירה המון מקום לטעמים שבפה. ליווי מושלם לבראנץ' החלומות שהיה.

הפקת הארוע המופלא הזה תחת שרביט ההפקות של SKY PRODUCTIONS  ובליווי איה צאלים הייתה יצירתית, אינטליגנטית והוכיחה בפעם האלף שאלוהים נמצא בפרטים הקטנים. הסדר המופתי, אינספור מקומות הישיבה והצבת הדוכנים בתצורה כזאת שלא יצרה בהם תורים, המתנה ממושכת או מהומת אלוהים, כל אלה גם הן שוות אזכור, כי היו אנשים שנורא רצו לבוא וויתרו כי פחדו מ"המוניות". ללמדכם שאצל בייגל'ה וחבר מרעיו יש רק תכנון נכון, מלא לב ויצירתיות מעל לכל. ולא, לא הייתה שום המוניות, רק כיף גדול, מאורגן למשעי ושופע טוב, כמו שרק הם יודעים.

המלכה איה הראשונה

יאסו למורן וטל מסקאיי פרודוקשנס

כולי תקווה שהארוע השמח הזה, אשר כרטיסי הכניסה אליו היו בעצם תרומה בסך 150 ₪ (לפחות, בטח שלפחות) ללשובע דרך PAY –PAL  (שגם הם תרמו 10% נוספים עבור כל תרומה) יביא ברכה לעמותת לשבוע, יצליח להאכיל כמה שיותר אנשים ובמיוחד ידרבן כמה שיותר שבעים להרים ארוחות שוות שוות שיאכילו עוד ועוד אנשים, בפסח הזה ובכלל. ושתמשיך לזרוח לנו השמש המופלאה הזאת, המופזת, שליוותה את האירוע הזה מראשיתו ועד סופו. יאסו J

הקרדיט לצילומים המכושפים שייך במשותף (כמו כל דבר ביום הזה) לארז חרודי ונמרוד גנישר.

אז עכשיו תורכם

כל הפרטים על איך אתם פותחים

מסעדה אצלכם בבית, ליום אחד, לארוחה אחת

ועוזרים למי שזקוק באמת.

 

קטגוריות:: Featuredאוכלים בחוץהסבב של בייגלהליבי

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (15)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. כל הכבוד על היוזמה המבורכת! הכל נראה מעולה ומגרה, במיוחד הקינוח של מאיר אדוני :)

    שרונה

  2. מאת דנה מלמד:

    נראה מרהיב. בטירוף. אין מילים.

  3. מאת עירית:

    חבל שברבע ל-12 כבר לא היה זכר לאבי ביטון והדוכן שלו.

  4. מאת Roni Tagansky:

    היה מופלא כרגיל
    You did again

  5. מאת רותם:

    היה מ-ו-ש-ל-ם!
    בייגלה במיטבו :)

  6. מאת שמרית:

    יוזמה מבורכת
    והתמונות נהדרות!!

  7. מאת דליה:

    ניראה שכולם התגייסו לטובת המפגש הצבעוני והמרגש הזה.
    גם השמש והשמיים….יום קסום למטרה נעלה.
    אוירה חמה ותחושה מחבקת, המשיכו לפזר קסם באויר!!!
    דליה

  8. ליבי, את אלופה!
    כתבת כל כך ב-י-ד-י-ו-ק, שממש הוצאת לי את המילים מהמקלדת…
    כל מה שאמרת – מילה בסלע. והאמת שאחרי 3 קורונה (מה ל'שות שנגמר הדוכן…) ואלכסנדר כהה נפלאה כל כך, שמתי רגליים על השולחן ובהיתי באושר אין קץ בים.

    היה מופלא, נעמה ודודי.
    היה נחמד לראות את הפנים מאחורי דורה!

  9. מאת חיה:

    אני יכולה לחזק ולהעיד , על כל הנאמר למעלה.
    אכן היה אירוע מקסים וטעים.. האווירה היתה נפלאה.
    והאוכל… הרבה יותר טעים כשיודעים שהכסף נועד למטרה כזו.
    חיה.

  10. מאת רינת:

    היה באמת מעולה.. אני מתחילה להתבאס שפספסתי כמה מההנאות המדהימות שהיו שם, אבל לא נורא, מחכה לפעם הבאה.. ואם זה גם למטרה טובה, אשרינו.
    נעמה ודודי – תודה רבה על הזכות לתת!!
    יובל ורינת

  11. מאת ME:

    אנא פרסמו באתר במקום גלוי ונוח לגישה איך אפשר להרשם ולהשתתף בחינגות האכילה המגרות הללו.

    אוהב אוכל (ושתיה כמובן)

  12. מאת מיטל:

    נראה ונקרא נהדר! כל הכבוד על היוזמה הברוכה והביצוע המעולה!

    כמה חבל שלא יכלנו להצטרף (יש ילדים לקחת מהגן בצהריים…)

  13. מאת ניצה הוכמן:

    ישר כוח לעושים במלאכה,נראה שהיה בראנץ' מופלא וחבל שלא יכולנו להגיע.מחכים לפעם הבאה
    ניצה וחיים

  14. מאת א.:

    נראה מקסים נפלא טעים וכל הכבוד! מישהו מאותם נזקקים של העמותה היה שם כדי להנות גם ממפגן הנהנתנות הזה?

השארת תגובה