עוגת סלק ושוקולד לבן: לבן בחלום אדום או סטיה מרחוב אלם?

זה קטע כזה. מכירים את המימרה הידועה שאם תפגישו בקביעות כמה בחורות בפרק זמן של חודשיים ומעלה (עבודה\לימודים\וכד'), בדרך פלא כלשהי הווסת של כולן תסתנכרן לאותו היום? אני יודעת שכתבתי עוגת סלק, אבל אל תחששו שהשיח שלי היום יעסוק בדברים אדומים מהסוג הזה. אני בעיקר רוצה להגיד שבזמן האחרון יצא לי להסתובב ברשת ולגלות שכולם הכינו מנה כלשהי בתוספת של שוקולד לבן. כאילו שהשוקולד הלבן, בטלקינזיס מופלא, קרא לכולנו יחד והתחנן שנפיח בו רוח חיים ונצילו מקדושת וחרדת השוקולד המריר.

שהשחורים לא יגידו שרק אותם דופקים

שהשחורים לא יגידו שרק אותם דופקים

באופן אישי, השוקולד הלבן (וכן, אני יודעת שזה לא באמת שוקולד) נורא טעים לי ככה סתם ישר לפה. מרירים, יוקרתיים ומשובחים ערבים לי פחות, ולרוב מעדיפה אותם מלווים בכמות נכבדת של סוכר חנפני ובמצב אפוי. אני חושבת שבתחום המתיקה יש לי טעם מאד מיושן, ילדותי, ופחות הרפתקני, ויתכן שכל חווית הסלק-שוקולד לבן הזו בעיקר נובעת מהצורך שלי לנסות טעמים שטרם אכלתי ופחות מהתשוקה למתוק (אצל פורמלג עם מתוקים לא מתעסקים!).

בסוף השבוע שעבר החלטתי להכין עוגת סלק עם שוקולד לבן. עוגת הגזר הסגולה אפשרה לי להבין שזו לא צריכה להיות בעיה או מכשול פסיכולוגי רם מידי. המחשבה על לנסות לשלב בין השניים הדליקה אותי ומיד נכנסתי למטבח מלאה בהתלהבות. את העוגה כמובן שלקחתי לעבודה כדי לבדוק מה "העם" חושב על שלוב זה והאם זה בכלל אכיל (המסקנות בסוף המתכון).

ידיים נשלחות אל עבר העוגה

ידיים זריזות נשלחות אל עבר העוגה

עוגת סלק ושוקולד לבן:
דיסקליימר: את המינונים כתבתי רק אחרי שהכנתי את העוגה שהייתה אלתור אחד ענקי, כך שהמידות פחות או יותר נכונות, אך לא מדוייקות.

מצרכים:

2 כוסות קמח (אפשר חצי מלא)

כפית אבקת אפיה

3 ביצים

200 גר' שוקולד לבן מומס

חצי כוס שמן צמחי

מיכל שמנת חמוצה 15%

כוס סוכר לבן

3 סלקים בינוניים, מקולפים ומגורדים בפומפיה, 250 גר' לערך (אין צורך בבישול קודם)

חצי כוס שוקולד צ'יפס לבן

הכנה:

חממו תנור ל-180 מעלות.

ערבבו את היבשים בנפרד ואת הרטובים בנפרד, מלבד השוקולד הלבן והשוקולד צ'יפס.

אמנות פלסטית בשיאה

פרסומת לטמבור

מערבבים את הרטובים והיבשים יחדיו ואחרי שהכל מעורבב היטב, הוסיפו את השוקולד הלבן המומס.

לבן בחלום אדום

לבן בחלום אדום?

הבלילה אמורה לצאת די רטובה.

סטיה ברחוב אלם?

סטיה ברחוב אלם?

לאחר מזיגתה לתבנית, יש לזרות מעליה את השוקולד צ'יפס.

שם נוסף ופרובקטיבי בהמשך.

שם נוסף ופרובקטיבי בהמשך.

הכניסו לתנור לכ-40 דקות, עד שקיסם יצא ממנה מעט פירורי ולא יבש ונקי. הניחו לה להתקרר.

לחה ומתוקה

לחה ומתוקה

הגענו לרגע הרשמים והמסקנות. בתחילת השבוע לקחתי עמי את העוגה וחילקתי ממנה טעימות. כולם מאד התלהבו, מלבד הבחור פה בתמונה, שחלק עמי סיפור קורע לב על תקופות אפלות תחת משטר פאשיסטי כבד הידוע גם כמשפחה שלו. הוא תאר כיצד הוריו נהגו בילדותו לאנוס עליו שתיה ואכילת סלק לעיתים תכופות מטעמי בריאות, עד שלא הצליח אפילו להביט בעוגה שלי ואף כינה אותה: "עוגת עורלות". כן-כן, שמעתם נכון, הוא משווה עוגת סלק מתוקה עם שוקולד לבן לעורלות. The poor guy.

למזלו אפיתי והבאתי גם עוגת בננות עשירה ודביקה, עמה הצליח להתנחם מהשחזורים הזוועתיים מילדותו.

למזלו אפיתי והבאתי גם עוגת בננות עשירה ודביקה, עמה הצליח להתנחם מהשחזורים הזוועתיים מילדותו.

עוגת בננות עשירה עם שקדים

עוגת בננות עשירה עם שקדים

דעת קהל:

לפני אפיית עוגת הסלק, התקשרתי לאמי לבקש את ברכתה, אך זו התעקשה ש"חבל על הביצים!", שזה במילים פשוטות אומר: עזבי, זה נשמע כל כך דוחה, שאין טעם בכלל בביזבוז המצרכים הכי בסיסיים שבמזווה (למרות שהביצים שלי הן מסוג חופש והקמחים שלי או-לה-לה). אז הנה לך, אם ספקנית שכמותך, כולם בעבודה מאד מאד אהבו את העוגה ואף "לוקלוקו" את קופסאות הפלסטיק. היא בתגובה מסרה, שאין זו חוכמה להביא דברי מתיקה (או בכלל מזון באשר הוא) לעבודה, מפני שלטענתה לא משנה מה אביא, כולם יתנפלו כמו אחרוני המורעבים מדארפור, וצרפה לזאת ארגומנטים מאד משכנעים עם כמה סיפורי קרמבו עבשים שפג תוקפם, ועל שאריות שידעו ימים טריים יותר שחוסלו ביעף במקום עבודתה.

דעתי האישית על העוגה:

העוגה יצאה מעט דחוסה, לחה, מתוקה וענוגה בדיוק במרקם שאני אוהבת, אך אני חייבת להודות שלא הצלחתי לגבור לגמרי על המכשול הפסיכולוגי. הסלק, למרות שכמעט ואינו מורגש, ואף נותן בת קול נעימה ודובדבנית, עדיין קצת מרתיע אותי. זה היה ניסיון מהנה עם תוצאות יחסית טובות, אך לא אשוב לאפות עוגות סלק בזמן הקרוב, אלא אם כן אדרש לכך.

בריאות? לא במתוקים שלי בבקשה

בריאות? לא במתוקים שלי בבקשה

להרשמה לעדכונים על פוסטים חדשים בבייגלה
הכניסו את כתובת המייל בבקשה: 

קטגוריות:: FeaturedPorMelegעוגותשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (39)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת Roni Tagansky:

    אני מתה על סלק והעוגה נראית ממש טוב

  2. מאת הילה:

    אוי אוי- את לא יודעת כמה באת לי בזמן!
    הבת שלי משגעת אותי שנכין red velvet cake, כמו שאכלה אצל חברה. הבעיה היא שהדבר הזה מכיל ג'ארה של צבע מאכל אדום רעיל במיוחד, מה שמונע ממני להגשים חלום- והנה את, עם הדבר האדום הזה (אני אקח את מילתך שאכיל וטעים)- מצילה את היום! סבבה!!

  3. מאת מאיה:

    OMG
    חייבת לנסות את זה!!!

  4. מאת סלשה:

    מהממם!
    הבן שלי מת על סלק והבעל אוהב אוכל מאתגר,
    נראה לי שאפשר לנסות במקום השוקולד הלבן להמיר את הגזר של עוגתגזר בסלק ויצא פיגוז!
    תודה על ההשראה ושאפו על האומץ.

  5. מאת gaya:

    I want ugat orlot when I get back
    (and I mean the real deal… get the recipe and we can eat at the woodoo ceremony I plan on doing to some of my ex-boyfriends…)

  6. מאת Michalica:

    כל הכבוד על האומץ, אני לא ממש אמיצה. הכי אומץ היתה עוגת זוקיני ואננס ובשביל זה לא צריך אומץ בכלל.

  7. מאת nava:

    לגבי הסוכר – מדובר בסוכר חום כהה או בהיר (דמררה)?

  8. מאת חיה:

    פוסט מקסים.. אבל נראה לי שאפסח הפעם , קשה לי קצת הקטע הסלקי הזה:-))
    התהליך משעשע ,וזה מה שחשוב לא?

  9. ברור לך שאני אוהבת, נכון?

    ראשית, כי אני אוהבת אותך (נחמד לפתוח תגובה בדיברי חנופה לכותבת..)
    שנית, כי אני אוהבת תעוזה, המצאה ויצירתיות בכלל ובמטבח בפרט (אני יודעת שהמחיר הוא לפעמים "נפילות")
    שלישית, אני אוהבת את הצבעים שהעוגה שלך לבשה בתהליך. בעיני זה מרגש ומסעיר.
    רביעית, אני אוהבת מאוד סלק בכל מצבי הצבירה שלו אז אני יכולה קצת לדמיין את העוגה הזו עם ניחוח אדמה קל.

    אני מבטיחה לא לבקש ממך להכין את העוגה הזו שוב – אבל אני מתכוונת להכינה בעצמי ולבחון את בני המשפחה (לא, אני לא אומר להם מראש ממה עשויה העוגה, אחרת שנים מהם אפילו לא ינסו אותה…

    תודה על פוסט מאיר עיניים!

  10. מאת רונה מקרונה:

    פוסט שנון ומשעשע! (הסיפור של הבחור הפיל אותי לקרשים פה…)

    מוסיפה למועדפים שלי! =]
    אבל אם אני אעלה גרם אחד במשקל בגללך, זה הסוף שלך!

  11. מאת snowpi:

    הבלילה נראית כאילו קנית אותה בטמבור ושכחת לדלל עם טינר לפני הצביעה.

  12. מאת אדריאנה:

    הי, הסלק בעיני רוחי, נשמתי, ולשוני עמוק בתוך הקובה, המרק בורשט….אךכשאני מדמיינת את טעמי העוגה הניסיונית שלך , נראה לי עם טעם של חמוציות ? נכון משהו בכיוון הזה ?
    כי את הקובה אני עושה עם הרבה לימון…ונראה לי שזה הולך באותו הכיוון.
    הצבעים מדהימים ונראה לי ניסיון מסעיר ומגניב.
    אין צורך להיות מקובע בשילובים וטעמים שידענו ולמדנו שכך הם, נחמד לנסות ולגרות את טעמי החך בשילובים חדשים.
    אין זה אומר שכל ניסיון ימצא חן בעיני הכל.. ראה שילוב של תותים עם רטבים למיניהם שהם לא רק עם קצפת או סירופ שוקולד.
    שאפו על הניסיון.
    תמיד מפתיעה ומעניינת.

  13. מאת עירית:

    נשמע מצויין. הולכת לנסות גם..

  14. אני חייבת לציין שזה נראה מרהיב. האדימות של העוגה מגרה מאוד.
    עם זאת, אני לא מאוהבי שוקולד לבן, אז דווקא זה הצד המרתיע מבחינתי בעניין.
    בכל מקרה, מבטיחה לא לנסות להכין בעצמי, אני אסון קולינארי במטבח, ועל אחת כמה וכמה דברים שצריכים להיכנס לתנור.

  15. מאת דפי:

    ממממממממממ
    מתכוונת לנסות עוד השבוע

  16. מאת רותם:

    זה נראה לי משהו שמכינים פעם אחת :)

  17. מאת תמרה:

    חברים, מה אתם כל כך סקפטיים?
    עוגת גזר נשמע לכם רגיל לגמרי, לא? ובכן, סלק זה ממש דומה, וכל מה שאפשר לעשות עם גזר אפשר גם עם סלק…
    סלק פשוט מוסיף צבע נהדר, זה הכל.
    גם מגזר עושים סלטים מלוחים ובכל זאת הוא נשמע טבעי בתוך עוגה… :)
    העוגה הזאת נראית נפלא. אני בטח אנסה אותה פעם!

  18. מאת לי:

    אני חולה על מתוקים , אבל כאן נראה לי שאני אמתח את הקן.
    אהבתי את התיאור שלך והעוגה באמת ניראת מגרה אבל רק המחשבה על סלק ושוקולד ,yuck….

  19. מאת רותי רוזנבלום:

    הצבע נראה מדהים…רוצה שמיכה בצבע זה…
    ההעזה שלך ראויה לציון לשבח,
    מאחר ואנני מחובבות המתוקים הייתי נותנת לזה טוויסט של מיץ גזר במקום השוקולד

    שאפו על היצירה

    • מאת פורמלג:

      תודה רבה רותי,
      אני מבטיחה לך שהיא לא יוצאת מתוקה מידי (גם לאנשים שלא חובבים מתוק) ובהחלט לא חייבים את השוקולד הלבן.

  20. מאת dot:

    צריך לטעום זה ברור
    אחרת, סליחה, אבל יש בזה משהו מבהיל בטח האפטר אפקט בשירותים יחזק את הבעיתיות….

  21. מאת חגית:

    תודה !
    בימים האחרונים חשבתי שצריכה להיות עוגת סלק.
    והנה: המתכון מגיע אלי.

  22. מאת רות:

    האדום הזה טעים עם טחינה, עם קובה, כסלט..ומבושל על לימון.
    אז למה לא כעוגה ?
    אולי לאוורר טיפה את הכמות של הסלק?
    רעיון נפלא ואמיץ
    שאפו !!

  23. מאת נעמה פלד:

    הופרדנו בלידתנו. גם אני בעד שוקולד לבן, לגמרי.
    והסלק? אני שונאת סלק. בכל מצב. בושה לעדה. אבל מידייך הייתי אוכלת את העוגה הזו, יש בה משהו.

  24. מאת שירי:

    זה נשמע לי רעיון מדליק לגמרי, וכיוון שעוגת גזר היא פייבוריטית אצלי בבית (יחד עם עוגת קישואים), אז אני בהחלט מתכוונת לנסות את המתכון הנ"ל, וגם אני ממש אוהבת שוקולד לבן.

    אהבתי מאוד את הכתיבה המשעשעת, והעובדה שהלכת עם האמת שלך ולא נתת לסביבה לדכא את פרץ היצירתיות.

  25. מאת שירי:

    ניסיתי, יצא מעולה!!
    עוד עוגה נפלאה לארסנל העוגות הבחושות שמכינים בצ'יק ונאכלות בצ'ק.
    העוגה הזו הולכת להחליף את עוגת הגזר הסטנדרטית באופן מיידי! תודה על הרעיון.

  26. מאת צ'יפס:

    נראה מצויין, חייב לנסות. :)

השארת תגובה