קווים לדמותה של השוק הסקסית בעולם

אני מודה שדיסקרטיות מעולם לא היתה נר לרגליי וכבר התוודתי על אהבתי לבשרם המתוק של טלאים וכבשים. כנראה שהבשר הצלוי בשבוע שעבר ריגש אותי עד כדי כך, שנרדמתי עם מוסף של שבת מרוח על פרצופי ונתעוררתי בשעה שמתאימה לארוחת ערב. סילקתי מעל פני את הריר שנתייבש ומדעתי פגו גם החלומות המוזרים של שנת אחר הצהריים. לאחר רחיצה הגונה, צעדתי לביתו של חבר שאוהב מאוד לארגן ארוחות יום שישי סטודנטיאליות.

נכנסנו לדירת שיכון שבמרכזה תנור ספירלות ישן ומעליו שמונה סטודנטיות מהפכות בכפות ידיהן הקפואות כאילו היו בטקס סיאנס או בפולחן דתי אחר. כאשר כולנו היינו עסוקים בהפצתם של הורמונים ופרומונים לכל עבר אגב נסיון לדמיין את טיבן של רקמות הבשר החבויות להן תחת המעילים הארוכים וצעיפי הצמר העבים.

נתישבנו לארוחה. לא היה לי חשק וזמן לבשל לארוחה ופתרתי עצמי בבקבוק יין נחמד שהיה אכן נחמד מאוד. האוכל גם הוא היה נחמד, אבל צמחוני ולא חגיגי. נו, העיקר החברה. שעה אחרי כן קפצתי לפיצוציה וחיסלתי על המקום חפיסת שוקולד. עודף מנגולד נטול פרוטאין גורם לנפילת סוכר ולעצבים רופפים ונראה לי שאותו ערב שבת קיבלתי על עצמי להיות שרוי בשמחה גדולה ובלחיים סמוקות מקור ומתח מיני.

את ערב יום השישי האחרון ביליתי לבד עם בקבוק ברנדי זול ושוקולד: ידעתי מה צפוי לי כמנה ראשונה והעדפתי לעבור היישר, היישר אל הקינוח והדיג'סטיף. התעוררתי בבוקר הבאר שבעי הקפוא בשעה מוקדמת עם מוטיבציה אדירה להכין דבר מה טעים, כבד, מנחם ומרגיע.

הרמתי טלפון אל איתי ושרונה: "מה התכניות?" נהם הפסנתרן בקולו הנמוך. "בוא לאסוף אותי!" ציוויתי אותו. "לאן ?" הקשה עליי איתי. "אנחנו נוסעים לרהט לקנות בשר כבש". תוך חמש דקות צפר איתי ונסענו אל הרהט בדרך כל בשר.

ח'מזה הקצב הדקיק עמד מעל שולחן הקצבים שלו אוחז בגרזן אדירים ומבתר באבחה אחת בלבד נתחים גדולים של טלה. ח'מזה מכה שם שוק על ירך ועיניו צופות בעניין רב בנוף המוכר הנשקף מעמדתו שהוא לא אחר מאשר המליונים המפגינים בכיכרות קהיר. כך שבוע אחר שבוע, ח'מזה מבתר טליים והמצרים עושים הסטוריה. שגרה זו שגרה.

"פתח לי בבקשה את המקרר. אני רוצה לראות" ביקשתי. ח'מזה פתח את המקרר בחיוך והצבעתי לו על שוק טלה ורדרדה ועסיסית.

" כמה אתם?" שאל "ארבע" השבתי. "זה גדול מדיי" פסק הקצב מרהט. טרם הספקתי להשיב לו הנחית ח'מזה מכת מחץ חותכת על מרכז השוק, חצה אותה לשניים ושקל אותה. "יצא לך שניים ורבע קילו. זה יסביק…" הסביר . "מהשאר אני אכין שיבודים".

איתי ואני שילמנו עבור התענוג הורוד מאה עשרים וחמישה שקלים עבור נתח גדול ומהמם של בשר טלה טרי שבטריים.

מהאיטליז הוורוד קפצנו אל השוק בטבורה הבוצי של העיר הבדואית וקנינו תפוחי אדמה טריים ולבנים שהפכו לפירה לבן וחמאתי וצרור נאה של זעתר טרי "מדהרייה זה!.." הכריז המוכר בחיוך צהוב.

בחצר הגדולה של איתי ושרונה יש עץ לימונים בן חמישים שנים ולאחר מתחי הגשם האחרונים הפכו פירותיו לכדורי מיץ עסיסיים וצהובים שזרחו כשמשות קטנות וריחניות מתוך העלווה הירוקה והבשרנית של העץ.

מן הידוע שבשר הטלה נהנה בחברתם של לימונים, קל וחומר בן בנו של קל וחומר בשר הטלה הבלדי בעל הטעם החזק שח'מזה מספק ללקוחותיו הרעבים. קטפתי שפע של לימונים מן העץ וחיממתי את התנור הגדול למצב של גריל. טרם התחמם התנור ליטפתי בפעם האחרונה את הנתח הורוד והמרגש וטפחתי עליו בתפיחה של רמטכ"ל נכנס לזה היוצא כמחווה של רצון טוב, טרם תישלפנה הסכינים הארוכות.

האחרונות לא איחרו להגיע. קלפתי כמה שיני שום וניקבתי בבשר החי חמישה נקבים אליהם נתחבו שיני השום. העברתי יד חשופה על הבשר וסגרתי את הרקמה השרירית על שיני השום בליטוף. לאחר מכן סחטתי ארבעה לימונים על השוק ושיפשפתי את הבשר בקליפה הצהובה והבשרנית שהפיצה בושם נפלא ונדיר. יצקתי שמן זית עדין וטוב על השוק ופיזרתי מעליה חופן קטן של מלח גס, דהיינו כף וחצי לערך.
הגיע תורם של טימין טרי ושפעת פלפל שחור גרוס שפוזרו להם מעלה, מעלה. תחת השוק הנחתי תפוחי אדמה אדומים לשרונה שאיננה משתגעת מפירה כתוספת. הצדעתי והכנסתי את השוק אל התנור שלהט כבר בחום מקסימלי.

תוך רבע שעה הפכה שוק הטלה את עורה ושינתה את פניה מורוד לצבע חום זהוב משגע שאותת לי כי התקבל כבר אפקט הצלייה ונוצר מעל השוק מעטה פריך וטעים. זמן האפייה הגיע. הורדתי את חום התנור לכמאתיים מעלות ושיניתי את מצב התנור מגריל לאפייה רגילה.

בשלב הזה פתחתי את דלת התנור שלפתי בזהירות את התבנית עם השוק וסחטתי עליה עוד שני לימונים טריים . אד חם השתחרר אל חלל המטבח שהרחיב את נחירינו והעביר אותנו על דעתנו.
סגרתי את התנור לא לפני שהוספתי אל התבנית כרבע כוס מים פושרים וענף של זעטר טרי.

מה אומר? מה כבר יש לדבר? איתי ושרונה חגו כדיות רעבות במטבח ובסלון כשגופי בלבד משמש כמגן לשוק הטלה כמגן כנגד חבריי שהפכו לציפורי טרף רעבות ואיימו לקרוע מהשוק נתחים נתחים עודה נצלית בתנור. הריח, חברים, מסוגל להעביר כל אוהב בשר על דעתו ולהופכו מבן אנוש מוסרי לזאב טורף. עד אנה נגיע? אני שואל. אם אינכם מסוגלים לעמוד בריחות מוטב כי תצאו מיד מהמטבח! כך אני בשיא חוצפתי גירשתי את בעלי הבית ממטבחם הם. חבריי הביטו בי נע בחוסר סבלנות מנקודה אל נקודה במבטים עצובים ועוקבים כמו כלב שמתגרים בו בחתיכת בשר מעוררת תיאבון.

סך הכל זקוקה שוק הטלה לזמן צליה מינימלי של כשלוש שעות. פחות מזה יצא חי ולא טעים. אני כשלעצמי אוהב לאכול את השוק כשהיא עסיסית ובשרית אולם אתם בהחלט מוזמנים להמשיך ולצלות את השוק גם ארבע, חמש ואפילו שש שעות בחום של מאתיים מעלות ואז ייווצר המרקם של בשר הנפרד בקלות מן העצם.

הוצאתי את השוק מן התנור והמתנתי כרבע שעה עד שהבשר יתקרר מעט והמיצים הטובים לא יברחו החוצה מן הרקמות אל התבנית.
חתכתי את הבשר לפרוסות ואכלנו את הבשר העדין, הבשום והלימוני בתיאבון רב בתוספת של פירה בסיסי וטוב.

על הפירה יצקנו מן הרוטב הדשן והחמצמץ שנקווה בתחתית התבנית. לו הייתי יכול הייתי מחלק לכם ממנו צ'ייסרים על חשבון הבית, אבל לכך תצטרכו לדאוג בעצמכם. יש גבול למסירות ולדאגה.
לאחר האכילה האינטנסיבית ראייתנו נתערפלה. איתי ושרונה החלו פועים בקולות רועים ואני התחלתי לגלוש מעמק לגבעה ומהר להר וכולנו כעדר ללא משכוכית וללא רועה מבוגר אחראי… חוץ מפאולו, טרייר הרועים הלבן, שהחל רץ מעגלים מעגלים סביבנו תוך נביחות רמות במאמצים עילאיים לקבצנו לגוש פועה אגב מחשבות נוגות אנה פנה עדרו ללכת. בזכות שוק הטלה נתהפכו היוצרות והפכנו לזאבים בעור של כבש, פשוטו כמשמעו.

היה טעים. לשם שינוי זו היתה ארוחת שבת מלאת טעם ופואנטה בשרית.

נשיקות של בשר טלה, לימונים והנאה צרופה. אתם הרי יודעים שאני חושב עליכם.

רוצים גם?

מצרכים :

שוק טלה במשקל שניים עד שלושה קילוגרמים.

שמונה לימונים .

חצי כוס שמן זית .

חצי כף פלפל שחור גרוס .

שני ענפי טימין .

ענף טרי של זעטר .

חצי כוס מים פושרים .

כף וחצי מלח גס.

ארבעה תפוחי אדמה אדומים וטריים ( עשו טובה לעצמכם והשתמשו בחדשים בלי הניצנים המעצבנים ).

חמש שיניים של שום טרי .

הוראות הפעלה בגוף הטקסט… המתכון פשוט למדי מתוך ההכרה, שלי לפחות, שבשר טוב צריך מינימום של התעסקות ומינימום תבלינים.
כשיש בשר טוב לא צריך תבלינים ולא טיפת מייק אפ. מקסימום בגד מחמיא. מתי הפכתי לסטייליסט ויועץ אופנה לבשרים? תמה.

 

אהבתם? המליצו גם לחברים

.

.

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הטבות ומבצעים
הכניסו את כתובת המייל בבקשה:

.

קטגוריות:: Featuredבשרנדבשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (13)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by בייגלה, David Dudi Califa. David Dudi Califa said: פוסט חדש בבייגלה: קווים לדמותה של השוק הסקסית בעולם http://goo.gl/fb/gvH6U [...]

  2. אני אישית חובב שוק טלה בעשבי תיבול אבל מתכון זה נראה ונשמע נפלא.
    באתר שלי מתכון שונה, ראו בקישור.

  3. מאת נעמה פלד:

    לא הגיע הזמן שתבשל משהו לאחותך הזקנה?
    כזה אני רוצה!

  4. מאת טובה:

    בטוח שהשוק היפה הזאת הספיקה לארבעה פיות זאבים?
    אני הייתי מנכסת אחת כזאת לעצמי. לבד.
    תודה על מתכון שנשמע משגע!
    וכתיבה שמעלה המון חיוכים…

    ולסיום עולה בי זמר: "הוֹ, עץ לימון לוּ היה לי, לוּ היה לי עץ לימון… ועדר כבשים" ((:

  5. מאת Roni Tagansky:

    נדב מתי אתה מזמין לארוחת ערב?
    נראה ונשמע נהדר

  6. מאת נדב פרץ:

    "הו לימון לימונרו…" תמיד אהבתי את הקיטש של לילית נגר ואת בשרו המתוק של הכבש. כמו שאומרים חבריי ברהט: הסביק,בטח' הסביק ..חפל על הזמן..

  7. מאת סמדי:

    מפליל לקרוא על הבוקר ניראה שוס

  8. מאת גוני:

    בענייני אופנה; לפי חזאית הטרנדים, לי אדלקורט, צהוב הוא הצבע של האביב והקיץ הקרובים. בענייני תאווה נצחית שלא כפופה לגחמות; טלה בחצאית לימונים צהובה. בענייני גחמות; בא לי כזה :)

  9. מאת כבש צלוי:

    הכתיבה שלך מחרמנת את הקיבה שלי, תמשיכי לאכול ולעדכן אותנו.

  10. מאת נדב פרץ:

    כבש צלוי וגוני היקרים .
    לפני שאפתח בוטיק הלבשה תחתונה לכבשים וחנות אביזרי מין לטליים וטליות אודה לכם על המחמאות הנעימות עד מאוד.
    אתם יקרים לי כמו טחול בשביל הכבשה וכמו מוח לאייל בן הקרניים.

    תודה.

  11. מאת Pormeleg:

    נורא נהנתי לקרוא, פחות מאיכות התמונות.

  12. מאת לוצי אברהמי:

    התגעגענו אליך, איש יקר, מהרבים שעושים כבוד לעדה העירקית

השארת תגובה