"ממולאי הזעם" – פלפלים ממולאים בקינואה ברוטב עגבניות טריות

ממולאים – קראתם נכון. מה כבר אפשר לכתוב ולחדש על ממולאים? כן, שמענו כבר, אפשר למלא כמעט כל ירק ופרי, אסור לדחוס יותר מידי מחשש להתפוצצות אוכלוסיית הקטניות, ואין להביא לרתיחה עזה, אלא בניחותא ובנועם להרים הטמפרטורה לכדי בישול אחיד ועדין. אז מה עכשיו?

מתכון לפלפלים ממולאים בקינואה ברוטב עגבניות טריות

חונקת ודוקרת

ממולאים הם לא סתם אוכל, הם סופר אוכל, כור ההיתוך והמטבח הישראלי האולטימטיבי. לא קם להם מטבח שלא שולט ביד רמה בטכניקה כזו או אחרת ובטוויסט כזה או שונה. המומלאים עבורי ואמי, היו החמאה והלחם בבית, האוכל שאכלנו לפחות פעמיים-שלושה בשבוע, ובעיקר מפני שידעה רק זאת.

מתכון לפלפלים ממולאים בקינואה ברוטב עגבניות טריות

נחים על זרים של תפוחי אדמה

אמי שנכנסה למוסד הנישואין מבלי שידעה לבשל (סבתא לא הרשתה לה לגעת במטבח) אולצה לקבל שעור פרטי מאבי שהורגל ל-3 ארוחות חמות ביום ובית מצוחצח. זו הייתה המנה היחידה שידע לבשל וזה מה שאמי בסופו של דבר גם ידעה לבשל. נטיית הלב שלי תמיד הובילה אותי לנסות ולשנות דברים מוכרים ואהובים ולהפוך אותם לשלי ובמקרה הזה דברים שנואים ומוכרים, בעיקר מפני שאינני רוצה שום קשר עם אותה מנה שהשתרשה חזק בתפריט הצהריים והערב שלנו שנים כה רבות והייתה מזוהה אצלי עמוקות עם אבי. ממולאים חדשים ומשוחררים פטריארכאלית, ממולאים שלו הייתה להם חזייה לבטח היו שורפים אותה בכיכר העיר.

קינואה וכבש – שילוב קודש
בממולאים שלי אין אורז, אך יש קינואה המתחברת אצלי כל כך טוב לטעמו של הבשר ובייחוד לטעמו השומני, הדומיננטי של הכבש. גם עדשים כתומות וחופן נאה של רוזמרין יבש מצטרפים אצלי למלית. שלוב טעמים היוצר מנה בטעם של אדמה ובניחוחות של גשם, טעמים שיגמלו לחיך שלכם כל כך.

מתכון לפלפלים ממולאים בקינואה ברוטב עגבניות טריות

ממולאים בריח גשם: עדשים כתומות, קינואה, בשר כבש ורוזמרין יבש

מצרכים (ל-7 פלפלים גדולים):

אני יודעת שרובכם מעדיפים למלא אך ורק פלפים אדומים, ואף סולדים מטעמו המתכתי-מריר משהו של הפלפל הירוק, אך אצלי כל הפלפלים שווים ומתקבלים בברכה. כמובן שניתן גם למלא קישואים או כל חפץ אחר שאתם אוהבים.

חצי קילו בשר בקר וכבש טחונים

כוס קינואה

חצי כוס עדשים כתומות

כף גדושה רוזמרין יבש

מלח ופלפל

תפוחי אדמה לכיסוי התחתית

4-5 עגבניות בשלות וטריות לרוטב

שמן זית

הכנה:

מומלץ לבשל חצי בישול את הקינואה והעדשים במים לפני ערבובם עם יתר חומרי המילוי (ולסנן), זה מפחית את זמן הבישול ומונע אי נעימויות.
מערבבים יחדיו הקינואה, העדשים, הרוזמרין והבשר עם 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור. בבקשה מכם – אל תוותרו על הרוזמרין היבש, טעמו הרבה יותר עדין ואדמתי מהרוזמרין הטרי החרפרף והמריר שאתם מכירים, ומוסיף טעמים המשתלבים עם הבשר ותפוחי האדמה בצורה מושלמת.

מתכון לפלפלים ממולאים בקינואה ברוטב עגבניות טריות

קונפטי של קינואה

מתחילים למלא הפלפלים תוך שמירה על אווריריות הממולאים, וכפי שכבר ציינתי, לא לדוחסם, כי אז הזרעים\קטניות לא יתבשלו היטב עד הסוף (או בשלו אותם מראש ותדחסו כמה שבא לכם).

חתכו כמה תפוחי אדמה וסדרו אותם בתחתית הסיר (לא באמת משנה הכמות).

מתכון לפלפלים ממולאים בקינואה ברוטב עגבניות טריות

בלי  דחיפות

תפוחי אדמה לכיסוי תחת הסיר והנאה כפולה בסוף

תפוחי אדמה לכיסוי תחת הסיר והנאה כפולה ופחממתית בסוף

טחנו כמה עגבניות טריות עם מים, שמן זית מלח ופלפל ומזגו מעל הפלפלים עד לכיסוי של 3/4 מגובהם.

מתכון לפלפלים ממולאים בקינואה ברוטב עגבניות טריות

רוטב עגבניות טריות מעל הכל

בשלו על אש בינונית למשך חצי שעה-40 דק' לפחות, עד שהכל ירפה. החום יחזק ויגשים את כל הטעמים שהוחדרו לסיר, העגבניות תימתקנה, טעם הרוזמרין יפתח, שומן הכבש ימס ויפיץ את טעמיו לפלפלים, לתפוחי האדמה ולנוזלים הטעימים שישארו אח"כ לניגוב עם חלה או סתם בתור מרק בשרי-חמצמץ ועשיר.

מתכון לפלפלים ממולאים בקינואה ברוטב עגבניות טריות

כמעט מוכנים

החלק הבאמת מרגיז הוא להמתין להם שיהיו מוכנים והחלק המרגש הוא להוציא אותם לצלחת לאט ובעדינות שלא יפגמו, ולתת את הכבוד שבפתיחתם לאורחי השולחן כמו רגע של ניפוץ זגוגית הקרם ברולה, או באבחת הסכין לסופלה שוקולד נוזלי ומפתיע.

מתכון לפלפלים ממולאים בקינואה ברוטב עגבניות טריות

אינני אוהבת פלפלים רופסים

כמו ששמתם לב, הפלפל לא נראה כאילו בושל לעייפה, אלא בושל על פי האסכולה שלי - למצב בו עדין אוכל לחוש בטריות מה. אינכם חייבים לאמץ גישה זו, ולכן מומלץ שתבשלו את הפלפלים כאוות וראות טעמכם, אפילו שעתיים, זה עדין יצא מאד טעים. הפלפל האחרון שנותר בסיר, חומם מספר רב של פעמים עד שכולו קרס והפך למרק אחד עם רוטב העגבניות ותפוחי האדמה, ואני חייבת להודות שקערה גדולה של המרק בשר-תפוחי אדמה-פלפלים הזה, יצא לא מהעולם.

להרשמה לעדכונים על פוסטים חדשים בבייגלה
הכניסו את כתובת המייל בבקשה:

קטגוריות:: FeaturedPorMelegאורזשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (26)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת ליבי שפרלינג:

    אין דברים כאלה :) הכי מהמם , מנחם , משמח שיכול להיות ביום כמו היום . שיחוק !!!

  2. אלופה אחת!!!

    כבר שמתי מרקעוף על האש לילדוד החולה ואני לא יוצאת מהבית אפילו לא כדי לקנות פלפלים ובשר כבש…
    המתכון שלך יחמם אותי בעתיד הקרוב. מבטיחה.

    נשיקות ♥

  3. יווו, איך בא לי למלא עכשיו…

  4. מאת אילן תלמוד:

    איזה יופי ! בעקר על הגירסא הטריה !

  5. מאת נעמה פלד:

    אני, בעוונותי, שונאת-שונאת-שונאת פלפלים. אבל המילוי הזה עושה לי חשק למלא בו עגבניות או כרוב. והתמונות שלך, תענוגות הנפש!

    • מאת Pormeleg:

      תודה!
      המילוי בהחלט מפצה גם את האנשים שלא סובלים כלל את טעם הפלפלים. למלא כרוב זה פיגוז, בדיוק הכנתי כזה בסוף השבוע, כרוב ובשר זה ה-שילוב.

  6. מאת Roni Tagansky:

    תמונות מקסימות

  7. מאת ורד:

    פשוט נפלא, נראה מדהים.
    וליום חורפי כמו היום, הכי כף להתנחם עם הפלפלים…שלך.
    תודה.

  8. מאת תו זמיר:

    איזה תמונות יפות…
    לעינוך ממולאי עגבניות ועף עם קינואה…
    http://tavzamir.arnonweb8.com/blog/?p=513

  9. מאת אנה:

    ושיא השיחוק – תפוחי אדמה בתחתי הסיר

  10. מאת עדי:

    נראה נחמד, אני רוצה להכין משהו דומה אבל צמחוני.
    בכל מקרה שאלתי היא לגבי הרוטב – טוחנים את העגבניות עם הקליפות? או קודם לכן ממקלפים?

    תודה!

    • מאת Pormeleg:

      מתנצלת שאני עונה רק עתה,
      טחנתי את העגבניות כמו שהן. בבישול, הקליפה לא מורגשת מכוון שהרוטב טחון מספיק דק ולא נתקע כמו צלופן בין השיניים.

  11. מאת ידידיה:

    פורמלג היי
    המתכון שלך נראה אחלה, רק שאלה קטנה:את כותבת לבשל את העדשים/קינואה חצי בישול או בישול שלם אבל לפי התמונות זה נראה שלא בישלת אותם כלל אז מה את ממליצה לעשות?

    בתודה מראש
    ידידיה

    • מאת Pormeleg:

      שלום ידידיה,
      אני לא בישלתי מראש את העדשים והקינואה, מה שעלה לי בזמן בישול ארוך יותר (תוך השקיית הפלפלים ותכולתם מידי פעם). במידה ורוצים לקצר את זמן הבישול, מומלץ לעשות חצי בישול במים רותחים, ואז לסנן ולערבב כרגיל עם יתר החומרים.

  12. מאת שלמה ציון:

    ראשית כל הכבוד לך על האתר היפה והמדהים, ההסבר מפורט בצורה יפה , ונאה לעין, וכמובן המתכון המשגע, שבא לי לעזוב הכל וללכת לקנות פלפלים, יפים, וטריים , ולהתחיל לבשל..

  13. מאת vivi:

    היי נשמע מתכון מוצלח.. לא הבנתי האם 1/2 קילו של בקר ו1/2 קילו כבש? או רבע קילו כל אחד?

השארת תגובה