כנאפה תאנים בזיגוג סירופ דבש והל

נחה עליי אתמול רוח הבישולים והחלטתי להכין משהו טעים ומתוק.

את אהבתי לכנאפה גילית יחסית לא מזמן. לפני כמה שנים כשהתחלתי לצאת עם רותם בן זוגי, התחלנו להחליף זה עם זה תשוקות אכילה, הוא מצד אחד גילה לי את נפלאות המתוק שאף פעם לא ממש הרשימו אותי, ואני לימדתי אותו לאכול ירקות ואוכל שלא יצא מאריזת קרטון או קופסת שימורים.

רותם גרם לי לאהוב (ואפילו להתמכר) גלידה טובה, שוקולד, והכי חשוב – כנאפה, שתמיד היה נראה לי כמו דבר המתיקה הדוחה האולטימטיבי. "מה יכול להיות טעים בגוש דביק של כתום זרחני נוטף סוכר מומס?" חשבתי לעצמי, אבל אז הבנתי כמה טעיתי כאשר יום אחד יצאנו לטיול בשוק עכו, שם אכלתי את אחד הכנאפיים הטעימים ביותר. הגבינה הייתה חמימה, מתוקה, ואלוהית. בצק הקדאיף היה אוורירי, מלא טעמים, ולא דביק וצמיגי כלל כמו שיכולתי לדמיין לעצמי. עכשיו אני מעריצה גדולה.

הנה אני מצרפת את הגרסא שלי לכנאפה, עם שדרוג יחסית קל (וברוח עכואית) אבל מאד מיוחד.

 כנאפה תאנים והל

כנאפה תאנים והל

המתכון:
200 גרם שערות קדאיף
250 גרם ריקוטה 5%
70 גרם חמאה
חצי כוס סוכר
רבע כוס דבש
2 תרמילי הל
4 תאנים נקיות וחתוכות כרצונכם
פיסטוקים קצוצים\שלמים להגשה

אופן ההכנה:
מחממים מחבת באש לא גבוהה, וממיסים בה את החמאה עד שהיא נוזלית ונותרת לבנה – לא להשחימה. "מאווררים" את שערות הקדאיף ומוסיפים למחבת עד כיסויה, ותוך שיטוחם קלות על החמאה.
מתחילים לפזר באופן שווה את הריקוטה על פני שערות הקדאיף, ומכסים המחבת לכ-3 עד 5 דקות.
אפשר בעזרת תרווד להניף את שולי הקדאיף ולראות האם הושחמו השערות, במידה וכן, להסיר מהאש ולהשאיר מכוסה.
בסיר נפרד יש לחמם את המים, הדבש, והסוכר יחד עם תוכן תרמילי ההל, עד שהסוכר נמס והדבש נעשה אחד עם הנוזלים. אז להוסיף את התאנים החתוכות אל הסירופ ולתת להן לספוג את הנוזלים הטעימים לכ-2 דקות.

הגשה:
להפוך את הכנאפה מהמחבת אל צלחת הגשה גדולה (אפשר לשים צלחת, ולהפוך עליה את המחבת), כך ששערות הקדאיף יהיו למעלה, והריקוטה החמימה למטה. אז למזוג את סירופ הדבש וההל על הכל באופן אחיד, תוך שמירת התאנים בסיר, אותן יש לסדר בקפידה אחת אחת לאחר המזיגה מעל לכל.

להגיש מיד – חמים, מתוק, מלא טעמים.

להרשמה לעדכונים על פוסטים חדשים בבייגלה
הכניסו את כתובת המייל בבקשה: 

קטגוריות:: FeaturedPorMelegמתוקיםשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (21)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת A:

    אין, אין, אין כמו תאנים, ותאנים בקדאיף זה פשוט מעדן.
    יש לי גם גרסא לקדאיף, בהזדמנות אחלוק אתך.
    תודה על הפוסט, נראה נהדר.

  2. מברוק על הבלוג. פעם ראשונה פה. נראה מבטיח. כבר ברסס שלי

  3. מאת מוטי אקר:

    כנאפה בניחוח הל נשמע לי נהדר!

  4. מאת עופר קדר:

    נשמע אדיר פור! ונראה עוד יותר… מחכה להזמנה לזה…

  5. [...] This post was mentioned on Twitter by בייגלה, David Dudi Califa. David Dudi Califa said: פוסט חדש בבייגלה: כנאפה תאנים בזיגוג סירופ דבש והל http://goo.gl/fb/1TbBy [...]

  6. מאת ליאת:

    נראה מעולה

  7. מאת === אורנה ===:

    ניראה 10

    במידה וזו לא עונת התאנים, מה מומלץ במקום ?

  8. YYYYYYY…..אוהבת מאוד,גרסה מצוינת,אין ספק שאכין בקרוב ועוד אמרת עכו,נו טוב אני במקורי מעכו,ניחוח ילדות!

  9. מאת נעמה פלד:

    בא לי כזה בדיוק. מתי את מכינה לי?

  10. מאת אדריאנה:

    עושה את זה מחר, בטוח יהיה טעים

  11. מאת אדריאנה:

    ובכן, הכנתי, יצא נהדר, ללקק את האצבעות, לא נשאר כלום.
    וכמה קל .
    תודה

  12. מאת אביטל:

    נראה נפלא, אם ארצה להחליף את הריקוטה בגבינתעיזים/כבשים באיזו כדאי?

    • מאת פורמלג:

      ניתן להמיר בכל סוג גבינה רכה ועשירה שאוהבים, גבינת עיזים ממש מומלצת במתכון, ובעיקר כשמשלבים אותה גם עם גבינה נייטרלית אחרת כמו קוטג' (5% ומעלה) או ריקוטה. חשוב לזכור שלא לשלב גבינות מיימיות מידי כמו הלבנות עם אחוזי השומן הנמוכים.

      בשבוע הקרוב יצא מתכון נוסף לכנאפה מורכב יותר בעל שתי שכבות של שערות קדאיף ובמילוי מטריף של גבינות עיזים, ריקוטה, ודובדבנים.

השארת תגובה