אופה כוונות טובות: סופלה שוקולד-פרמזן

דווקא את פוסט הבכורה שלי בבייגלה, יצא לי לבלות תוך כתיבה עמוסת טרדות, אבנים רועצות נוסח בחינות, עבודה פול טיים ופתאום צינון מאותת מהאופק כמו ציפורי חורף הנראות למרחוק, מטרימות על אסון הולך וקרב. אך אל חשש, איתנה כמו סלע אני (או אבן גיר), ועד שלא אהפך כולי לאפר הממתין להתפזר בחלל האוויר, אכתוב ואכתוב. זו הבטחה.

מזל טוב! הבאתי לך אוויר מחויידק בטעם פורמלג

בהשפעת תחושת ההולדת שלי כאן, החלטתי לספר לכם על שני חבריי הטובים אשר חגגו את יום הולדתם אתמול בערב. ימים קודם לשמחה, תהיתי מה כדאי שאביא עמי למסיבה, ולאחר שהפסקתי לשבור הראש לשווא, הבנתי שכדאי שאמשיך לעשות את מה שאני יודעת הכי טוב – לעצבן אותם עם האוכל שלי גם ביום הולדתם.

עלה בדעתי להכין עוגת שוקולד שאני מאד אוהבת, אך "להגניב" אותה עם מרכיב אחד מלוח וטעים. מלוח ומתוק הם שילוב מדהים בעיניי, שילוב המסביר היטב מדוע אנו יצורים כל כך מיוחדים ואינדיבידואלים, כאלה המסוגלים לחוות כל כך הרבה טעמים שונים וסותרים לכדי חוויה אחת חדשה (ולרוץ לספר לכולם).

אישית, המלוח-מתוק האהוב עליי הוא שילוב של בוטנים ושוקולד. בילדותי, חברת "עלית" שווקה שוקולד עם בוטנים שלמים המפוזרים בחופשיות בטבלת שוקולד חלב מתוקה. לפעמים בקוביה אחת נדחסו להם יחדיו 3 בוטנים שלמים וזה מאד רגש אותי. תמיד חשבתי כמה נועז (לפני 17 שנים) ומוערך מצידם ליצור ניגודים שכאלה בין מלוח ומתוק כמו גם ניגודים של פיזור אורגני ובלתי אחיד של בוטנים בטבלה הנדסית ומושלמת. משום מה, החברים בעלית החליטו לגנוז את השוקולד היחידי שאהבתי וזללתי מידי יום ורק לימים הצלחתי למצוא נחמה בזרועותיו של חטיף הסניקרס.

בעוגת יום ההולדת שתכננתי לחבריי, חשבתי לשלב שוקולד עם מרכיב מלוח וטעים, כזה שיודע לעמוד היטב בחום התנור, ויגיב יפה כשהשוקולד יעטוף אותו מכל צדדיו ויתפרק מאוחר יותר בפה. "פרמזן!" לילה אחד אני צועקת לרותם ששוכב לידי במיטה, עת אנחנו מתמכרים לזבל הטלוויזיוני החדש שגילינו די בטעות (נשבעת שבטעות!). אני בהחלט מוכנה לספק בזמן מאוחר יותר הסבר ארוך ואינטליגנטי הכולל שימוש תדיר במילים כמו "מעבדה" או "נתח חיים", אך לגמרי נמאס לי כבר לתרץ זאת, ולכן אני מודה – אני זקוקה לפיסת הזבל הפורנוגרפית הזו.

איפה הייתי? כן, "פרמזן!", פתאום צעקתי לו. הוא כמובן שלא הבין, אבל מהר מאד קלט ששוב אני מתכננת להעביד אותו ביום שבת בצהריים במקום לנוח, בכל מיני עבודות מטבח בזויות (כדבריו) כאלה ואחרות.

מלך העבודות "הבזויות"

מלך העבודות "הבזויות"

לדעתי, אין דבר יותר משמח, אינטימי ומוערך ממתנה שהוכנה במו ידייכם עבור בעל השמחה. מתנה או מחווה שהוכנסו אליה מיטב חומרי הגלם, ביניהם גם המחשבות, הרעיונות (החיידקים) והכוונה המוחלטת לענג וגם קצת להציק לבעליי השמחה. יום שבת בצהריים, אני גוררת את רותם למטבח לשם אפיית כוונות טובות לכבוד יום הולדתם ופוקדת עליו להתחיל לגרד גבינת פרמזן. הוא מיד ממלא אחר ההוראות תוך הרמות גבה בלתי פוסקות ונשימות מוגזמות. "נו, זה יצא בן זונה!" אני משכנעת אותו. הוא נותר סקפטי, אך לכם אגלה כבר עכשיו שהתוצאה שמחה אותו מאד.

עוד קצת ומגיע המתכון!

עוד קצת ומגיע המתכון!

הנה כמה דוגמאות לעוגות יום הולדת מיוחדות ומלאות כוונות טובות ואהבה שנעשו על ידי רותם וחברה שלי קטורה: הראשונה היא עוגת הטימטאם המפורסמת, על שם חטיף השוקולד שבתוכה. מדובר בעוגת שוקולד עשירה שהוחדרו אליה כלונסאות של טימטאם מטמטמים. באותה הפעם רותם נעזר בקטורה להכנת העוגה, וזו יעצה לו לכמויות סוכר גבוהות שהפכו את העוגה לפצצת מתק אמיתית. הדאגה שהעוגה תהיה מספיק מתוקה עבורי עשתה אותי הכי מאושרת בעולם (האופה מאוהב).

עוגת טימטאם

עוגת טימטאם

עוגה נוספת היא עוגת הקרמבו. רותם לקח ארגז קרמבו ענקי והתחיל לערוך בו דקונסטרוקציה עצבנית: הפריד את הלבן, הביסקוויטים והשוקולד ובנה אותה מחדש עם כמה שינויים טעימים כמו ערבוב קצף הקרמבו עם שמנת מוקצפת עם פודינג וניל, שלא יחסר. המתכון כמובן ברשותי במידה ותחפצו.

עוגת קרמבו

עוגת קרמבו

מצרכים לסופלה שוקולד-פרמזן:

150 גרם שוקולד מריר

150 גרם חמאה

3 ביצים

5 כפות סוכר

3 כפות הרריות קמח (70 גר')

80 גרם פרמזן מגורדת

הכנה:

חממו תנור ל-180 מעלות. המיסו החמאה והשוקולד וערבבו היטב (העדפה אישית – בפולסים במיקרוגל).
הקציפו באופן ידני הביצים והסוכר, לכדי תערובת אחידה.
מזגו בין תערובת השוקולד ותערובת הביצים תוך המשך הקצפה עד שהתערובת אחידה.
נפו הקמח מעל התערובת, הוסיפו הפרמזן וערבבו בעדינות.

מערבולת פרמזן ושוקולד

מערבולת פרמזן ושוקולד

שמנו קלות ומזגו לכוסות קפה יפות (חסינות חום), לכלי סופלה או לתבנית מאפינס כמו במקרה שלי, שחלקתי לכמויות קטנות (12 יחידות) עקב כמות הבולסים.

 

גושוני שוקולד

גושוני שוקולד

לפני הכניסה לתנור, הניחו מעל הכל כמה רצועות פרמזן קטנות לקישוט וסימון תוכן המנה.

רעפים של פרמזן

רעפים של פרמזן

שלב האפייה יחסית קצר, ומשתנה בהתאם לכלי והתנור בו אתם בוחרים לאפות. לי לקחו כ-15 דקות להביא את המאפים למצב בו הם מקבלים קליפה יפה מבחוץ עם מרכז אפוי חלקית רך ולח.
מצננים מעט ואז בעזרת סכין קטנה יש לעבור מסביב לשוליים, לשחררם ולהנות מהחוויה המפוקפקת הזו.
לטובת חווית אכילה נכונה וכיפית – מומלץ מאד לפני ההגשה לחמם מעט, בכדי שיתקבל מרקם לח ונוזלי במרכז ובכדי שהגבינה תימס ותקבל מרקם גמיש ונמתח.

 

חמימים ונוזליים מפנים

ביסים שגורמים לפרץ צחוק מטורף לנוכח המרקם והטעמים החדשים המתערבבים לכם על הלשון ובחלל הפה

מבחן הטעימה עבר בשלום. החוויה תוארה מפי כמה חברים כשילוב מפתיע ומעניין בין שוקולד וצ'יפס, או סופלה עם מרקם של פיצה. היו גם כאלו שלא הרגישו בדבר. באופן אישי מאד נהנתי לחוש את ההבדלים במרקמים – הרך והלח מחד של השוקולד בניגוד למרקמה הצמיגי והמלוח של הפרמזן שהדגישה היטב את טעמי השוקולד המריר.

מזל טוב מאיה!

קטגוריות:: FeaturedPorMelegכללימאפיםשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (21)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת Roni Tagansky:

    נראה מעניין מאוד וינוסה בטוח

  2. [...] This post was mentioned on Twitter by בייגלה, David Dudi Califa. David Dudi Califa said: פוסט חדש בבייגלה: אופה כוונות טובות: סופלה שוקולד-פרמזן http://goo.gl/fb/PTpSw [...]

  3. מאת CooknBake:

    הייתי אומרת על המתכון הזה שהוא בהחלט מלא תעוזה!
    כל הכבוד על האומץ.

    ומזל טוב לחוגגים :)

  4. מאת Yuval:

    פוסט מעולה. שילוב בין מתוק למלוח תמיד היה חביב עלי במיוחד. בהחלט הולך לנסות את המתכון ובהחלט רוצה את מתכון הקרמבו המדובר. =)

    • מאת Pormeleg:

      תודה רבה יובל, איזה כיף. אעלה בקרוב פוסט עם המתכונים המלאים.

    • מאת Pormeleg:

      מצרכים:
      40 קרמבואים (!)
      1 שמנת מתוקה
      חצי צנצנת ריבת חלב (או יותר, לפי הטעם)
      כוס חלב
      אבקת פודינג וניל

      הכנה:
      מפרידים את הקרמבו מהשוקולד, הלבן והביסקוויטים, שמים את כל הביסקוויטים בתחתית תבנית (מהדקים). מקציפים החלב, השמנת והפודינג וניל לקצף חזק ומערבבים עם קצף הקרמבו ולזה מערבבים קלות את ריבת החלב. כל זה עולה על הביסקוויטים שמצפים את תחתית התבנית ומעל הכל אפשר לקשט איך שבא. אפשר לפורר את השוקולד של הקרמבו או כל דבר אחר. במקרה הזה השוקולד נאכל על ידי הטבח את העוגה יש לקרר לכשעה שתתיצב ולאכול כאילו אין מחר…
      אלוהי המושחתות.

  5. מאת tallyco:

    עוגת קרמבו ? נשמע מגניב ! אפשר מתכון ?

    • מאת Pormeleg:

      בטח שאפשר! ממש עוד מעט, מבטיחה.

    • מאת Pormeleg:

      טוב, אני מצרפת את המתכון, להכין פוסט יקח הרבה יותר מידי זמן:

      מצרכים:
      40 קרמבואים (!)
      1 שמנת מתוקה
      חצי צנצנת ריבת חלב (או יותר, לפי הטעם)
      כוס חלב
      אבקת פודינג וניל

      הכנה:
      מפרידים את הקרמבו מהשוקולד, הלבן והביסקוויטים, שמים את כל הביסקוויטים בתחתית תבנית (מהדקים). מקציפים החלב, השמנת והפודינג וניל לקצף חזק ומערבבים עם קצף הקרמבו ולזה מערבבים קלות את ריבת החלב. כל זה עולה על הביסקוויטים שמצפים את תחתית התבנית ומעל הכל אפשר לקשט איך שבא. אפשר לפורר את השוקולד של הקרמבו או כל דבר אחר. במקרה הזה השוקולד נאכל על ידי הטבח :) את העוגה יש לקרר לכשעה שתתיצב ולאכול כאילו אין מחר…
      אלוהי המושחתות.

  6. מאת Tal:

    תעוזה היא תכונה חשובה לטבח. נהניתי מהכתיבה והמקוריות
    ברוכה הבאה לאתר הכי טעים בעיניי את מתאימה ככפפה ליד.

  7. מאת שמעון:

    לך תבין את הראש והטעם של הצעירים…… כניראה תל אביב משנה את הטעם לצעירים הנועזים חחחח

  8. אין עליך!!!!

    אני מתה לנסות את המתכון הזה על המשפחה האיטלופילית שלי, אני בטוחה שהם יאהבו. זה עלול להיות הדבר השוקולדי הראשון שאני אוהב…

    מחמאות לטבח (ציטוט של רוקפור, העכבר מחתולים בצמרת!)

  9. מאת מיכל:

    זה נראה הכי טעים !
    - מחכה לטעימות מהסיקוול.

  10. מאת אדריאנה:

    מזל טוב על מעבר הבית, בית חם אין ספק.
    השילוב מדהים בעיני, כאוהבת מלוח ומתוק בו זמנית… פשוט נפלא ונועז.
    אני זוכרת את אבי מורח גבינה מלוחה ומעל ריבה, כמו כן בפסח היה השילוב של סילן או סוכר מבושל ולימון..ומעליו בוטנים מלוחים כתושים, יאמי, פשוט עם החסה לנגב ולהנות.
    שאפו על התעוזה, ושבירת הטעמים המוסכמים.

    • מאת Pormeleg:

      אדריאנה, אל תשאלי כמה חם ואוהב.
      כל כך הרבה תשומת לב לא קבלתי מאז שנולדתי.
      גבינה עם ריבה נשמע פיצוץ! בוטנים עם חסה וסילאן נשמע כמו שעור למתקדים אפילו ממני :)

  11. מאת ורד:

    פשוט נפלא לראות תעוזה על גבול הלשון..
    אנסה בטוח, אוהבת ניגודיות.
    תודה.

השארת תגובה