אין מה לעשות ציצים כנראה מוכרים, וגם עוגיות "תפוזינה" מפתות

הופתעתי לגלות, שבאמצע עונת ה"הכל זהב" בה גודשים פירות ההדר בהמוניהם והתפוזים מככבים בכל דוכני השוק, החזירו "יפאורה תבורי" את התפוזינה למצעד הפרסומות. הם לא הפיקו פרסומת חדשה, אלא השתמשו בזו של הקיץ שעבר. לכאורה יש בה הכל: ים, קיץ, ילדים נודניקים בטיסה ונוסעת אחת, אדמונית, שעברה לפני כן אצל נשיא ענף פרדסנות הפלסטיק, מר דב קליין, כדי שיסדר לה פרדס נאה בפרונט, כי רק ככה אפשר להנחית מטוס ולקבל את הקשב של הנוסעים ההיסטריים.

ואני אומרת – מה קשור?!

בחוץ אין מספיק חורף כדי שנתגעגע לקיץ. הילדים סוף כל סוף מאושפזים בבית הספר לתקופה של יותר משבועיים רצוף ואין לאף הורה שפוי כל געגוע לטיסות שכר מעצבנות עם הילדים. יש המון תפוזים, אז למה לא לסחוט בבית מיץ מלא ויטמינים וסיבים תזונתיים, במקום לטנף את העולם בעוד בקבוקי פלסטיק שאנחנו לא תמיד זוכרים לזרוק לכלובי המיחזור.

אם דחוף ליפאורה להגביר את המכירות אני מציעה להצניע לכמה חודשים את תפוחי הזהב של ד"ר קליין, שכבודם תמיד במקומם מונח והם אכן מפלסים דרך ופותחים דלתות בעצמם ולשים בפרונט את הסחטנים. כן, מיץ תפוזים סחוט זה הדבר הכי טעים והכי שווה בבוקר, אבל גם הכי מטנף.

תמיד אחרי שמגישים לך מיץ תפוזים למיטה, את קמה ומגלה במטבח את הטיפטופים, חצאי הקליפות, המיץ על השיש, המסחטה הדביקה, עד שבא לך לחנוק את מי שהמציא את הוגה המשפט "העיקר הכוונה". הברדק במטבח מדבר אלינו מאד ויש מצב סביר שישכנע אותנו לוותר על התענוג שבסחיטה לטובת מיץ מבקבוק.

ובלי מתכון, אי אפשר.

עוגיות "תפוזינה" א-לה בייגלה

מצרכים:

200 גרם חמאה רכה מאד

כוס סוכר חום בהיר (דמררה)

חצי כוס סוכר לבן

קורט מלח

כפית תמצית וניל

שתי כפות ליקר קוונטרו

3 כפות מיץ תפוזים

כף גדושה גלוקוזה או 3 כפות סירופ תירס בהיר

3 וחצי כוסות קמח רגיל

כפית וחצי סודה לשתיה

100 גרם שוקולד בטעם תפוז קצוץ (אני השתמשתי בספלנדיד של עלית)

כוס קליפות תפוז מסוכרות קצוצות (קניתי את שלי במשקל בעדן טבע מרקט)

כוס אגוזים חצויים

אופן ההכנה:

1. במערבל מקציפים את החמאה יחד עם הסוכר החום והסוכר הלבן כחמש דקות עד לקבלת תערובת אוורירית.

2. מוסיפים את המלח, הוניל, מיץ התפוזים, הליקר והגלוקוז ומערבלים.

3. מוסיפים לקערת המערבל את הקמח ואת אבקת הסודה ומערבלים.

4. מוסיפים את השוקולד הקצוץ, קליפות התפוז המסוכרות ואת האגוזים, מערבלים לפיזור אחיד בבצק.

5. צרים עיגולים בגודל של כגור פינג פונג בערך, ומניחים אותם בתבנית מכוסה בנייר אפיה במרחק חמישה ס"מ זה מזה.

6. מחממים תנור לחום של 160 מעלות ואופים את העוגיות עד להזהבה (בערך רבע שעה, תלוי בתנור).

7. סוחטים מיץ תפוזים, מסתכלים על זרזיפי הגשם בחוץ או על השמש הזורחת, נוגסים וחושבים מחשבות של זהב.

ועכשיו בתמונות:

ספלנדיד תפוז - סבתא ליליאן היתה מבסוטית

 

הבצק הזה טעים לא פחות מהעוגיות האפויות

כדורי פינג פונג או גולף, תלוי באיזה בית אתם גרים

מתחילות להתפשט ולאבד צורה בתנור

עוגיות תפוזינה מפתות

ונסיימה בזמר, כרגיל.

http://www.youtube.com/watch?v=OunBg_9by3U

 


להרשמה לעדכונים על פוסטים חדשים בבייגלה
הכניסו את כתובת המייל בבקשה: 

קטגוריות:: Featuredכללינעמה פלדעוגיותשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (24)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת טלי ל:

    אני לא קונה תפוזינה רק בגלל הפירסומות הסקסיסטיות שלהם וטוב שעוד מישהו הבחין בזה…

    • מאת עירית:

      אני יחד איתך בעניין הזה….

    • מאת עמי:

      למה רק תפוזינה…?, ישנם עוד הרבה מוצרים במגזר הסקסיסטי משרוך עד בית…
      אז נפסיק לקנות?… הדוגמניות עושות זאת מרצונן עד כמה שידוע…
      אם נקנה מוצרים גם בלי קשר לדוגמניות, הענין ייפסק, או אולי לא…

  2. מאת reli:

    לא ידעתי שספלנדיד מופץ גם בטעם תפוז שזה הטעם האהוב עליי. אחפש את השוקולד עוד היום!!!
    העוגיות נראות מצויין כרגיל וגם אני מעדיפה לסחוט תפוזים ולא לשתף פעולה עם הפירסומות הסתמיות של המשקה הכתום….

  3. מאת אורנה לזריאן:

    לפני השאלה,זה נראה נפלא ואני בטוחה שינוסה בקרוב.אין לי את הליקר שכתבת,איזה טעם הוא ובאיזה ליקר אפשר להחליף אותו?
    מחכה לתשובתך.

  4. נפלא!
    אין כמו עוגיות תפוז-שוקולד ליד הקפה!
    אחחחח, ההנאה במיטבה… :)
    ינוסו בקרוב.

    דפי

  5. מאת nomnom:

    על סירופ התירס/גלוקוזה אפשר גם לותר? או להחליף במשהו אחר? חוץ מזה העוגיות נראות ממש חתיכות – אפילו יותר מגב' תפוזינה :)

  6. העוגיות האלה נראות מעולה, יש לי הרגשה שאם אני אכין את התערובת – לא ישאר לי מה להכניס לתנור :)
    סקרנית לנסות ולדווח איך יצא!

    שרונה
    Photo.Fashion.Passion

  7. מאת דנה:

    נראה מושלם. שילוב טעמים שאהוב עלי מאד. נעמה, את חייבת, פשוט חייבת לנסות את קליפות התפוזים של הילה הוכמן. [החרשתי את השקית ואכלתי לבדי, בחושך - בדיוק כראוי לי (-: ]

    • מאת נעמה פלד:

      כל מה שהילה הוכמן מוציאה תחת הידיים שלה הוא פלא. טעמתי את הקליפות המסוכרות שלה ובפעם הבאה שאזדמן לשוק אקנה מהן, יש לי עוגה אנגלית מצוינת שתלך איתם יופי.

  8. מאת שמעון:

    בחורות יפות תמיד מכרו מוצרים הרבה יותר טוב מפרסומות עם מסר פדגוגי וגבוה
    אוהב את שילוב השוקולד והתפוזים שזה הטעם החביב עליי גם בגלידה
    מעניין כמה זמן ייקח לשטראוס-עלית לקלקל את השוקולד?
    צריך לקנות מהר לפני שיהרסו את הטעם!!!

  9. ככה יפה לעשות? כשמגיעה שעת צהריים ואפילו קרקר לנחמה אין לי?
    העוגיות שלך נראות משהו-משהו, איך בא לי עכשיו.

    מגי

  10. מאת רננות:

    WOW איזה עוגיות נהדרות ♥
    בזכותך גיליתי שיש ספלנדיט בטעם תפוז
    אני אחפש …
    איזה תמונות נפלאות .

  11. מאת יעל:

    הכנתי אבל עד שהבנתי מה קורה הן נעלמו כלא היו….

  12. מאת לירון:

    מעולות! תודה רבה
    אני ויתרתי על הליקר ובמקומו הוספתי כף ודקה
    במקום קמח לבן קמח מלא
    ובלי גלוקוזה
    יצא אלוהי
    המון המון המון תודה
    ושבת שלום

  13. מאת אפרת:

    חבל שמשתמשים בחומרים שהם לא בריאים במיוחד שאני מתכוונת לעשות את העוגיות האלה עבור ילדים, זה לא לעניין, אני מדברת על סירופ תירס….

השארת תגובה