צ'יקן טיקה מסאלה – וטיפים לאורז אולטימטיבי

 

פוסט מהעבר. הרבה לפני בייגלה. מהימים המרתקים שאני וסו-אלן  גילינו אחד לשני מי אנחנו.

 

 


יום שישי אחר הצהריים. היא באה אלי. בדרך כלל אני נוסע להביא אותה, אבל בליל חמישי שיחקתי פוקר כל הלילה. "לך לישון" היא פקדה עלי בבוקר "אגיע ברכבת קצת אחרי שתיים". בדרך לתחנה עצרתי בסופר. היא באה לסוף שבוע והבית ריק. `הפוקר הזה משבש לך את החיים` הזכרתי לעצמי בפעם המי יודע כמה.

 

מטושטש משינה (או מחוסר שינה) ומבלי שום מושג על מה אבשל לה לקחתי שש ירכיים של עוף מינוס עצמות ועור (קוראים לזה פרגיות משום מה), חצי קילו פילה סלמון טרי,חסה ערבית, עגבניות משה דיין (תמר) ופטרוזיליה לסלט. וטסתי לתחנת הרכבת.

 

"את רעבה"? שאלתי לאחר שפרקה את תיק הגב שלה."כן" היא ענתה. תשובות ישירות כאלו מחממות את ליבי. אני אוהב לראות אותה אוכלת. יש לה את זה, את התאווה לאוכל טוב ולטעמים וריחות. בכלל, אני אוהב את התאווה של האשה הרוחנית הזו לכל התענוגות הגשמיים שהחיים מציעים. את הדרך בה היא משחררת את חמשת חושיה למסעות במרחבי התענוג. היא באה ממשפחה של בשלנים ובשלנית בעצמה.

 

אני אוכל בדרך כלל מהר. היא אוכלת לאט תוך שהיא מספרת לי סיפורים מעולמה הגדוש. היא מפסיקה מידי פעם כדי להחמיא לאוכל הטעים, ואולי לי. אני אוהב לבשל בשבילה. אם יש עוד אנשים בסביבה אנחנו אוכלים ליד שולחן האוכל. כשאנחנו לבד אנחנו יושבים משני צידי האי המוגבה שבמרכז המטבח. אי של שקט במרכזו של אחד המקומות השקטים ביותר בארץ.

 

מזמן, כשרק התחלנו לדבר על אוכל הסכמנו שאם יש אוכל שאנחנו מוכנים לאכול כל יום הרי זה אוכל סיני.

"אני אוהבת גם אוכל יפני, תאילנדי והודי"היא אמרה. הרחבנו את ההגדרה לאוכל אוריינטלי.

"אני חולה על יפני, סיפרתי לך שגרתי שנתיים וחצי ביפן?" השווצתי.

יש לי איזו דפיקות בעניין המטבח היפני. אני מה שנקרא `סושי סנוב`.

הסנוביזם שלי מתבטא בסירוב תקיף לאכול סושי מידי מתחזים תאילנדים וסינים, בהתנזרות כמעט טוטאלית ממנו בארץ, בהתענגות עליו לעתים רחוקות ובארצות רחוקות, ובהתעקשות להזמין ביפנית. "ואני גם מת על תאילנדי, אינדונזי והודי" הוספתי.

 

 

אז מה אפשר לבשל למישהי שבאה רעבה לדייט ולצאת ממש בסדר:

המוצרים של Asian Home Gourmet שינו לאוהדי האוכל האוריינטלי את החיים. הם נמצאים כיום כמעט בכל סופרמרקט, ארוזים בשקיות מבריקות בשלל צבעים, ומוצגים תמיד על סטנד מיוחד שמביא את מיטב מטעמי המזרח לכל העולם. החברה מתמחה במטבחים התאילנדי, ההודי, הסיני, האינדונזי והויאטנמי. מומלץ ביותר.

 

לי יש מגירה מלאה בשקיות שלהם. ביום שישי אחה"צ בחרתי ב Tandoori Tikka.

 

 

צ`יקן טיקה היא מרינדה לעוף (לרוב בשיפודים) שנכנס לטבון הודי (טנדורי) ומוגש יבש. צ`יקן טיקה מסאלה הוא ואריאציה סקוטית על הנושא (אותם תבלינים אך בתוך רוטב על בסיס יוגורט ושמנת). אני הלכתי על שמנת מתוקה בלבד.

 

 

הכנה

6 ירכיים של עוף מינוס עצמות ועור (פרגיות) חתוכים לקוביות.

1 שקית Indian Tandoori Tikka

 

1 מיכל שמנת מתוקה (פרווה למתעקשים על כשרות)

קצת שמן זית (פשוט אין לי שמן אחר בבית)

וזהו.

 

 

 

מתחילים בטיגון העוף על מחבת רחבה

מוסיפים את תוכן השקית

מערבבים עד שהעוף כמעט מוכן

מוסיפים את השמנת מתוקה

ממשיכים לערבב עד שהרוטב מצטמצם לכדי משחה.

מגישים על אורז לבן (טיפ בסוף הרשומה)
ומזמינים אמבולנס למקרה של התעלפויות.

 

 

 

 

 

 


יום שבת אחר הצהרים.

גם סופת הרעמים והברקים שבישרה על בוא החורף (ליומיים לפחות) לא הפריעה לנו לישון עד מאוחר, כך שלא היה כלל דיבור על ארוחת בוקר. חוצמזה, היתה לנו חתיכת סלמון יפהפיה במקרר ועוד הרבה שקיות אוריינטליות במגירה. הפעם הלכנו על קארי אדום תאילנדי.הטוויסט היה כרובית , עגבניות וקרם קוקוס. (הפעם כשר למהדרין)

 

 

הכנה

צריך:

 

 

כ 200 גר`פילה סלמון לסועד (רצוי טרי אך אפשר להתפשר על קפוא)

 

 

 

ראש כרובית

 

 

 

4 עבניות מזן תמר

בצל בינני

פלפל שאטה יבש (אופציונלי לאלו האוהבים חריף – אפשר לוותר)

 

 

 

קופסת קרם קוקוס

 

 

 

שקית קארי אדום תאילנדי

מלח לפי הטעם

הכנה:

 

מתחילים בטיגון הבצל (קצוץ לקוביות גסות) במחבת עמוקה או בסיר רחב.

 

 

 

מוסיפים את פרחי הכרובית, מערבבים קצת ומכסים כדי לאפשר לכרובית להתרכך.

מוסיפים את תוכן השקית יחד עם מעט מים.

 

 

מערבבים היטב. לאחר כמה דקות מוסיפים את העגבניות. זה גם הזמן לשחרר לתוך התבשיל את פלפל השאטה למי שבוחר בחריף.

 

 

כשהכרובית כמעט מוכנה לאכילה מפנים שטח במרכז המחבת ומטגנים במהירות את הסלמון מכל הצדדים. מוסיפים את קרם הקוקוס, מחכים לרתיחה ומערבבים תוך כדי צמצום הרוטב לכמעט משחה.

 

 

מוסיפים מלח לפי הטעם.

ומגישים עם אורז לבן.

 

 

 

 


 

האורז של דודי

 

יש לי חבר טוב שכשהילדים שלו רוצים להתפנק הם מבקשים ממנו או מאשתו להכין להם "אורז של דודי". אז הנה, פנקו גם אתם את ילדיכם. זהו שילוב בין האורז שלמדתי מאמי העיראקית ובין מתכון שאודטה פרסמה בידיעות לפני דור (בימים שהיתה עדיין אודטה דנין).

 

הכנה

 

 

יוצא הכי טוב עם אורז בסמאטי של טילדה

 

לשטוף את האורז שטיפה אחת קלה בסיר.

 

לכל כמות של אורז (זה נשמע טפשי אבל יש לעצום עיניים ולציית) להוסיף מי ברז רגילים שיכסו את האורז ב 3 ס"מ (כלל אצבע הוא שאם מכניסים את האצבע המורה ונוגעים באורז, המים יגיעו עד קו המפרק הראשון.)

 

מוסיפים מלח בנדיבות (אבל אפשר להוסיף גם אחרי כן)

 

מוסיפים כשליש כוס שמן (זית, קנולה או מזולה), או כ 150 גר` חמאה.

 

 

 

אישית אני מת על האורז עם לורפאק – אמי היקרה לא יכולה לסבול את המחשבה. אז אתם תחליטו.

 

עכשיו להקשיב טוב.

 

מביאים לרתיחה על אש גבוהה – נותנים ערבוב אחד עם מזלג (לא כף)

 

מעבירים את הסיר לאש הכי קטנה ומכסים/אוטמים במכסה עטוף במגבת מטבח ל 20 דקות על השעון. מותר לערבב רק פעם אחת באמצע ורק עם מזלג.

 

מכבים את האש.

 

לא פותחים במשך 20 דקות נוספות.

ואז פותחים

 

 

זה מה שיוצא (אם רוצים אורז צהוב מוסיפים כורכום בהתחלה, אם רוצים אורז אדום (פלאו בג`יג`) עיראקי, מוסיפים רסק עגבניות ומחליפים את המים במרק עוף)


.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

 

קטגוריות:: אורזבשרדגיםדודי כליפאכללישיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (8)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת מיכל:

    שליש כוס שמן לא שווה ל- 150 גרם חמאה. 150 גרם לאיזו כמות של אורז……?

  2. מאת תמר:

    קונה גם את השקיות אלו אך עדיין לא העזתי להשתמש בהן – פוחדת מהחריפות..
    אנסה את הצ'יקן טיקה – נראה מרהיב

  3. מאת תמר:

    לצערי לא יכולה כרגע להיכנס לפייסבוק.. נראה לי שנענשתי וחסמו אותי..:)

  4. מאת יוני:

    בהתחלה קצת התבאסתי כי הטקסט זכור לי מלפני לא המון זמן…

    המתכונים נראים פשוט מדהימים, דודי. תבורך :)

  5. מאת shahaf:

    איפה קונים את השקיות האלה?

  6. מאת גולן:

    נראה מצויין

  7. מאת שלומית:

    בחודשיים האחרונים אני לא מוצאת את השקיות תיבול האלו בשום מקום, יש למישהו טיפים למציאתם??

    • מאת מירי:

      אפשר להשיג בסופרסל דיל באיזור התבלינים בתפזורת (בתלפיות), בסופר דיל ליד המעבדה (בירושלים).

השארת תגובה