שובן של המפלצות הירוקות וגם פשטידת ברוקולי מגרשת שדים (זמנית)

מאז שאני קטנה אני שומרת את הרגליים שלי לעצמי. זה התחיל באסף, שהיה בשישיה שלי, שסיפר לי שמתחת למיטה בבית הילדים יש מפלצת ירוקה שקוטפת את כפות הרגליים המציצות מבעד למסגרת המיטה. אחר כך זה המשיך בדמיונות הארורים שלי על מוזלמנים שמצטופפים לי שם וזה מה ששכנע אותי סופית לשמור על הרגליים שלי מעל המיטה, כי במשך היום הן די בתפזורת.

מילדות המתחת של המיטה מכיל את כל הפחדים שלי, אבל כבר כמה ימים המפלצות הירוקות מרחפות מעליי. ממשיות מאד וקיימות. הן בכלל לא נראות כמו שדים או כמו מוזלמנים ואין בהם שום דבר ילדותי. נהפוכו, הן נושאות את דמותם של ידוענים, אנשי צבא ופוליטיקאים והן רוקדות לי במחשבות לצלילי "הוי ארצי מולדתי, את הולכת פייפן".

אני יושבת בבית הקפה ומקשיבה לשיחה ערה של שתי פרשניות שהרגע סיימו לאכול הכל יפה יפה מהצלחת ולכן מגיע להן קינוח (מה שמגיע, מגיע!). השיחה נעה בין החזה של דנה מהאח הגדול, עוברת דרך ארמון המלכות של גלנט מסתכמת באירן החדשה שקמה במקום לבנון ומסתיימת בזה שצריך לארוז הכל ולעוף מפה לפני שיקחו את הילדים לצבא.

ואני רק חושבת על אבא שלי, שעלה לכאן בגיל שלש מעירק ולמרות המעברה ובית היתומים נפשו נקשרה לארץ הזו בעבותות של אהבה. ואחר כך אנחנו באנו לעולמו והוא עשה הכל כדי שלא נרצה לחיות בשום מקום אחר, למרות שכולנו ניסינו. הטיולים בשבתות עם הסוסיתא המקרטעת והטרנזיט הכחול והשירים העבריים בכל בוקר והעיתונים בכל מקום והעברית היפה וההפגנות של שלום עכשיו ואז האמירה שאמנם אין למי להצביע, אבל חייבים ללכת לקלפי. זו תמיד הארץ שלו ואין לו מקום אחר ללכת אליו, גם אם ראש הממשלה כבר לא גר בצריף בלב הישימון אלא מתפנק באחוזה נאה שגבולה ים ובין קדנציה לקדנציה הוא עושה לביתו.

המפלצות הירוקות מרחפות מעל לראשי. יצחק תשובה לא נותן גז, שוחד איננה מילה גסה גם בבית המשפט העליון והנשיא שלנו אנס. כל כך הרבה אסונות ובמקום לצאת לרחובות, אני מתלבטת בין פשטידת פטריות לפשטידת ברוקולי. כבר לא חותמת על עצומות, כבר לא מצטרפת לקבוצות מחאה באינטרנט וכמו חיה בשלום ובשכנות טובה עם המפלצות הירוקות.

"טרור ברוסיה" הרצינה קריינית החדשות ואני הכנסתי ראשי ברוקולי ירוקים למים רותחים. "שכן חדש מצפון" הזהיר בלהט פרשן משורבב שפה וכשהוא התחיל להזהיר מפני מרחץ דמים בלבנון, הבצל שלי התחיל להשרף.

ריח נעים של גבינה נמסה התפשט לנו בבית כשהיועץ המשפטי עלה במדרגות. "אין לי חשק לראות אותך יותר" התנצלתי בפניו והעברתי לערוץ 20, כדי לצפות בהבלים מיאשים לא פחות. פרידה ודנה רבות על פתיתים, בצל מטוגן וקרם עיניים או את ג'קי עושה מבטים של מתענין לסקולי התיש. כעסתי על עצמי, כי נטשתי משמרת, כי פחות אכפת לי.

בלי לשים לב, רקמת האהבה העדינה שחיברה ביני ובין המדינה הזו, שרקם ביד אומן אבא שלי, הילד שאף מדינה לא רצתה, מתחילה להתרופף.

 

רקמה חזקה

[print_this]

פשטידת ברוקולי וגבינות עיזים מגרשת שדים ירוקים

מצרכים:

חבילת ברוקולי קפוא (אפשר גם טרי)

בצל קצוץ לקוביות קטנטנות

2 ביצים

גביע שמנת חמוצה של פעם

גביע יוגורט עיזים

שתי כוסות גבינת קשקבל מגוררת

קובית פטה עיזים מפוררת (200 -250 גרם)

ארבע כפות גדושות של קמח

שמן לטיגון

מלח, מעט אגוז מוסקט (קמצוצון)

גבינה צהובה מגוררת לזריה מעל המאפה

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול מרתיחים מים ומבשלים את תפרחות הברוקולי כמה דקות. יש להשגיח שלא יהיו רכות ומושיות מדי. להוציא מהסיר ולשטוף מהר במים קרים.

2. לטגן בצל עד הזהבה.

3. בקערה גדולה לערבב את השמנת, הביצים, היוגורט, הקמח והגבינות. להמליח ולהוסיף טיפונת אגוז מוסקט (רק אם אתם אוהבים).

4. להוסיף את הברוקולי ואת הבצל לעיסה ולערבב היטב.

5. אפשר לזרות גבינה צהובה למעלה.

6. לשטח את העיסה בתבנית משומנת ולאפות בחום בינוני עד שהפשטידה מתייצבת (כחמישים דקות).

7. מוציאים, נותנים לזה כמה דקות להתייצב ולהתקרר, אוכלים ושוכחים לרגע מהרוחות הסוערות.

[/print_this]

 

העולם משתגע והבצל נשרף לי

מערבבים את תפרחות הברוקולי

זה בטח טעים גם ככה

שכבת גבינה נוספת, כדי שהקרדיולוגים לא יהיו מחוסרי עבודה

שחום זה יפה

ביס שמשכיח את הצרות

ונסיימה בזמר ובמילות האהבה היפות של טשרניחובסקי:

http://www.youtube.com/watch?v=kjMedb8WrsU

 

להרשמה לעדכונים על פוסטים חדשים בבייגלה
הכניסו את כתובת המייל בבקשה: 

קטגוריות:: אוכל צמחוניכללימאפיםנעמה פלדשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (26)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת נאוה:

    נראה פשוט מצויין.
    והכי כיף שזה בלי בצק מכביד מלמטה
    עשית חשק לבשל, כרגיל.
    אנסה בהקדם גם כדי לגרש כמה יצורים ירוקים משלי :)

  2. מאת איילת:

    הי נעמה,

    נראה מעולה ובהחלט עושה חשק להכין…
    אשמח לפירוט קטן לגביי הכמויות של הגבינות כי לא ברור לי כל כך כמה נחשב כוס או קוביה, תודה (-:

    • מאת נעמה פלד:

      היי איילת,
      האמת היא שהכמויות פחות משנות. אני פשוט רוקנתי את כל תכולת המקרר. חשוב להקפיד על גבינות טובות, כי הן נותנות את הטעם.

  3. מאת איל שמיר:

    פשטידה טובה כזו בהחלט מגרשת דברים רעים.
    צריך להוסיף אותה לספרי הפנג-שווי.
    ("פשטידת ברוקולי מאזנת את היין והיאנג בגוף, ביחוד אם אוכלים אותה
    בחדר הצפוני של הבית, בישיבה לשולחן, כמובן לא עם הגב לדלת.")

  4. מאת עוד יעל אחת:

    הנה עוד שיר:

    הוי ארצי מולדתי,
    את הולכת פייפן.
    שברת לי את הלב
    לחתיכות קטנות.
    היה לנו חלום – ועכשיו הוא איננו
    אני כל כך עצוב – בא לי לבכות.

  5. [...] This post was mentioned on Twitter by בייגלה, בייגלה. בייגלה said: מתכון לאסקפיזם. פשטידת ברוקולי שעושה לרגע אחד נחת בטירוף בו אנחנו חיים. מוקדשת לאבא שלי, באהבה http://fb.me/FChqCoVw [...]

  6. מאת הילה:

    עשית לי צמרמורת בגוף
    וזה לא בגלל הפשטידה

  7. מאת פורמלג:

    כל כך מזדהה וחשה בדיוק את כאבך.
    פשטידת הברוקולי לבטח טעימה ומוצלחת, אך עם מילים את יודעת להרכיב, לבשל וליצור את מנת האושר שלי. תודה.

  8. מאת LioraG:

    יצאה נהדרת
    תודה על המתכון המצויין

  9. פשטידה נהדרת וגם יפה ומלאה בכל טוב. לפעמים אין ברירה, חייבים לנטוש כדי לשמור על השפיות.

    בברכת חזק ואמץ,

    מגי

  10. מאת ליאת:

    נראה מדהים

  11. מאת נעה זני:

    נראה מצויין , ברוקולי : הם חיים בלהקות ועפים בחורף לארצות הקור .
    היום חזרתי עם שני זרים של ברוקולי (היה מבצע..) וחיפשתי מה לעשות איתם.
    בסוף זר אחד נטרף ככה מבושל חצי עם הרבה לימון ,ככה הקטנה שלי אוהבת ברוקולי עם לימון .

  12. מאת אילן תלמוד:

    ג'ורג' בוש האב שנא ברוקולי. סיבה מצוינת לאכול פשטידת ברוקולי

  13. מאת חיה:

    וואי, אני כבר טסה למרכול לקנות את המצרכים. זה נראה נפלא.

  14. מאת שירי:

    חיפשתי מתכון לפשטידת ברוקולי והגעתי אלייך. הפתעה נהדרת. איזה יופי את כותבת וכואב כמה שזה נכון. אני רצה לקנות יוגורט עזים וקצ'קבל. כשהפשטידה תהיה מוכנה, אתפנה לקרוא את שאר הבלוג. תודה!

  15. מאת אתי:

    עשיתי,ניסיתי, פשוט מ ד ה י ם !!!!!!!

  16. מאת פרח:

    נראה נפלא, מה אפשר לשים במקום ביצים וגבינות, לטבעונים?
    תודה, פרח

  17. מאת hana:

    נשמע טוב מוכנה לנסות ,זה גם בריא ובטח טעים .

  18. מאת רחלי עיני:

    מה אפשר לשים במקום הברוקלי אני אישית אוהבת ברוקלי הילדים והבעל לא…העשה לי אחת עם ברוקלי ,ואחת בלי הברוקלי,מה יש לך להציע במקום?תני לי בבקשה כמה אופציות אם יש לך תודה♥מרחלי באהבה

  19. מאת מלכה ברכה:

    כמו תמיד כתיבה נפלאה שצובתת בלב מעלה דמעות וחונקת גרון, אבל איזה כייף בסוף מגיע מתכון שקצת ממתיק את המר. כמובן שכמו כולם אני הולכת להכין אותה בטוחה שתצא נפלא, המדינה לא כל כך. בעלי נהג לומר לי תמיד אל תדאגי הכל יהיה רק יותר גרוע, והפתעה! הכל נהיה באמת יותר גרוע.

  20. מאת ציפי ספר:

    איזו כמות/ משקל ברוקולי טרי?

  21. מאת ציפי ספר:

    מה משקלו של ברוקולי טרי?

  22. מאת שוש:

    נראת מעניינת מאד , אם ניתן היה להפחית כמה קלוריות טובות הייתי הולכת על זה.

    מה לעשות יש אנשים שאסור להם שומנים…

  23. מאת שוש:

    ישנה גבינה גרוזינית אני קונה אותה במשקל משוק רמלה, היא מחליפה כל גבינה שמנה אחרת, אפשר להכין אתה טוסטים והיא מותחת כמו גבינה צהובה, סך הכל % 9 שומן, כאמור אפשר להשתמש בה לפשטידה במקום כל הגבינות האחרות.

    נסו והגיבו !

    בתאבון….

השארת תגובה