עוגה של אהבה וגם פתק נעוץ על לוח ליבך

מוריד גשם יקר שלי,

פעם, הייתי כותבת פתקים בכתב יד. זה היה כשאני הייתי קטנה וכשאתה בכלל לא ידעת שאני קיימת. לפעמים הייתי זורקת אותם לפח אם יצא לי כתב לא יפה, הייתי כותבת שוב ושוב ושוב עד שהיה יוצא לי כתב פנינים, כמו לאמא שלי, לה יש את הכתב הכי יפה בעולם והיא לא צריכה להתאמן עליו, זה בא לה טבעי. מצד שני, היא לא יודעת איפה הכפתור של הENTER, מצד שלישי גם אני שוכחת לפעמים.

פעם לא היה מחשב וגם המקררים היו די מכוערים ואפשר היה להצמיד אליהם מגנטים עם רשימות קניות, פתקי תזכורת ומכתבי אהבה קטנים. עכשיו אנחנו מתקשרים דיגיטלית, מחליפים תווים וסימנים והחיים והאהבה שלנו מופיעים במקום טוב בגוגל.

אתה עכשיו בפאב החשוך, ממלא את עצמך עד קצה גבול היכולת בבוויאבז ושופט ברצינות וללא משוא פנים ואני בבית, מחכה לך ומתקתקת פיתקה של אהבה.

רציתי לספר לך משהו טיפשי.

כששלפתי את סיר הפלא שקנינו ביפו מהארון הסתכלתי במדבקה שעליו וחייכתי לעצמי. "פלאלום" נכתב בפונט ישן על מדבקה אדומה. "לכל סיר סולתם יש מכסה פלאלום" שמעתי את קולו של אבי וחשבתי לעצמי שהייתי רוצה שאתה תהיה מכסה הפלאלום שלי. מתוך כבוד למדבקה רחצתי את הסיר בזהירות והשארתי את המדבקה במקומה.

כשערבבתי את המצרכים חשבתי כמה המשפט המטופש הזה חכם. כמה אנחנו מחפשים מישהו שהוא בדיוק בדיוק מתאים באופן הרמטי ואין באמת דבר כזה. תמיד יוצאים אדים, תמיד זה מכסה כמעט הכל ולפעמים המכסה גדול מהסיר וצריך להעזר במגבת.

מכל המכסים בעולם, אני רוצה שאתה תהיה המכסה שלי. תמיד. ושתמיד תהיה איתי באותה מגירה. גם כשאהיה מעצבנת, גם כשאהיה חבוטה. תמיד.

ועכשיו, אני אתקתק פה את העוגה הזו, שחפרת בה כל השבוע. "כשאני רוצה משהו טעים, זה בדיוק בדיוק הטעם שאני מחפש" אמרת לי על העוגה הזו ואני כמעט הפסקתי להצטער שהיא נסדקה לי. בכל פעם שהכנסת כפית מהעוגה לפה שלך, כתבת לי בלי לדעת מכתב של אהבה. עכשיו אתה יודע.

עוגת בננות, שוקולד ממש מריר ופקאן (לסיר פלא או לתבנית 24)

פלא בסיר פלא

מצרכים:

כוס שמן

כוס סוכר לבן

כוס סוכר חום

3 כוסות קמח תופח

1/2 כוס חלב חמים (פושר)

3 ביצים

1/2 כפית קינמון

קורט אגוז מוסקט

תמצית וניל

2 בננות בשלות חתוכות לטבעות

100 גרם שוקולד מריר קצוץ (אני השתמשתי בשוקולד מריר מאד מאד של קוט-דור שמכיל 86 אחוזי מוצקי קקאו)

1/2 כוס פקאנים

1/2 כוס שקדים טחונים

אהבה, כמה שנכנס

אופן ההכנה:

1. בקערת עירבול מערבלים את השמן, הביצים, הקמח, הסוכר, הקינמון, החלב, אגוז המוסקט והוניל לתערובת חלקה.

2. מוסיפים את הבננות ומערבלים, מניחים למקסר למעוך אותן.

3. מוסיפים את השוקולד, הפקאנים והאהבה, מערבבים וזהו.

4. משמנים את תבנית העוגה היטב ושופכים את בלילת העוגה.

5. אופים בחום בינוני-נמוך (160 מעלות) כחמישים דקות (תלוי בתנור).

6. מגישים לזה שהכי אוהבים.

המכסה שלי טועם בויאבז עכשיו

וכמו תמיד, נסיימה בזמר ובמילות אהבה של מישהו אחר:

"לא דיברנו עוד על אהבה
ולא ירדנו אל סופה
אין דבר, הלחם לא יחסר מחר
ראשך הניחי על הכר.

אני רוצה לישון איתך
לנשק אותך לאט לאט
אותך…"

(אהוד מנור)

http://www.youtube.com/watch?v=PIuuEslJat0

להרשמה לעדכונים על פוסטים חדשים בבייגלה
הכניסו את כתובת המייל בבקשה:

קטגוריות:: כללינעמה פלדעוגותשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (43)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת אילן תלמוד:

    גם יפה, גם אופה, גם שנונה.
    אהבתכם משמשת השראה

  2. מאת Roni Tagansky:

    והדמעות זולגות מעצמן

  3. מאת רותם:

    נעמה את כותבת מדהים ואמרו זאת לפני ויגידו גם אחרי
    אבל אין לי עוד מילים חוץ מוואו וזה עוד לפני שדיברתי על המתכונים המוצלחים. תודה שאת מרגשת ומרעננת את התפריט הביתי שלנו :)

  4. מאת גלית:

    אני די 'ירוקה' בבלוג שלכם, ומאוד מאוד נהנית לקרוא אתכם. כל הכבוד!

  5. מאת סמדי:

    וואו איזה צמרמורת איזה לוחת בעניים ודמעה
    סוררת על הלחי כמה רגש ואהבה

    נעמה אהובתי רק אהבה לך
    תבורכי על כל אות ומילה בכול הטוב שבעולם

  6. מאת מיכל:

    אין מילים! את פשוט נהדרת, ריגשת אותי (ובטח גם את מוריד הגשם). תמשיכו להיות ככה חמודים ביחד. אה, וגם העוגה נראית סבבה.
    :)

  7. נעמה, את מקסימה.
    שניכם מקסימים.
    האהבה שלכם מרגשת ויפה ורכה וחזקה ו… תודה שנתת להכנס.

  8. מאת אילת:

    זה (כרגיל) כתוב יפה ומרגש.

    ודרך אגב…האהבה זה במקום ביצים (שאין בעוגה)? :)

  9. מאת רות:

    כמה ביצים?

  10. מאת אנה:

    אשמח אם תוכלו לכתוב לי באיזו חנות קניתם את הסיר ??
    תודה וסופשבוע נעים

  11. מאת גלית:

    איך שאת יודעת לאהוב. כל כך מענג לקרוא.

  12. מאת צמח בר:

    שכחת במצרכים- סיר פלא!
    :-)

  13. מאת ליאורה:

    מקסים! אני כל פעם נהנת ומתרגשת יחד אתכם,
    מאחלת לכולם אהבה אמיתית כמו שלכם.
    תמשיכו לרגש אותנו..

  14. [...] This post was mentioned on Twitter by David Dudi Califa, בייגלה. בייגלה said: איזה כיף לחזור הביתה מאוחר בלילה ולמצוא פיתקה כזו מלאה באהבה. ותעשו את העוגה הזו. אין דברים כאלו http://fb.me/TlOa4So2 [...]

  15. מאת פיני שופן:

    פיסת נייר קטנה. פיני שופן.

    פיסת נייר קטנה
    את כל יומך משנה
    מעלה חיוך על שפתייך
    ולדוק ברק בעינייך.

    פיסת נייר קטנה
    יותר יקרה ממתנה
    מחמיאה ומברכת לשלום
    ומלווה אותך כל היום.

    פיסת נייר קטנה
    נכתבה ללא הזמנה
    בעיפרון או בעט
    והכתוב על לבך פורט.

    פיסת נייר קטנה
    מחווה נוגעת ומרנינה
    מעבירה לך את מסריו
    מלטפת כמעט כמו נגיעותיו.

    פיסת נייר קטנה
    במקום חדש ממתינה
    שתגלי אותה ותתרגשי
    ממסר אהבה קצר ואישי.

    פיסת נייר קטנה
    רק את צבעה משנה
    תמיד ממנו אלייך
    מרעיף את אהבתו עלייך.

    פיסת נייר קטנה מונחת
    על המדף שבמקלחת
    בין האודמים והעפרונות
    או במגירת הלבנים והחזיות
    בארנק או בארון המזווה
    בצנצנת הסוכר או הקפה
    בתוך הכיס של המכנסיים
    או בקפל של הגרביים .

    פיסת נייר קטנה מתנדנדת
    בין המחשב והמקלדת
    בין דפי הספר והיומן
    או על לוח השנה המעודכן
    בתוך השקית של הכריך
    והחשוב מכל על הכרית.

    ובכל מקרה אני נהנה מהמרקחות שלכם עם או בלי פתקים.

  16. נעמה,כרגיל מרגשת ונוגעת בנימי הנימים,גם הפוסט הנהדר,גם העוגה הטעימה והשיר!
    תבורכי.

  17. מאת איל שמיר:

    המשפט הזה על סיר סולתם ומכסה פלאלום – זה משפט מחוזי ממש.
    קשה להביא מקבילה בת-ימינו, הכל מתחלף כלכך מהר.
    לכל סיר טפלון יש מכסה נירוסטה?
    לכל סיר נאופלם יש מכסה טפלון?

    אפשר לומר שלכל חידוש מערוץ הקניות יש ארגז קרטון שמחכה לו בבוידעם…

  18. מאת פורמלג:

    את ממיסה אותי כמו שוקולד במגע יד חמימה. תודה

  19. מאת יוני:

    נעמה – מקסימה אחת!

  20. מאת גילה:

    נעמה ,את אשה ענקית שראויה לאהבה ענקית.מאחלת לך ים של אהבה,תמיד.

  21. מאת תמנע קורץ:

    אני הולכת להתנסות – לפחות באפיית העוגה… :-) נעמה, אלופת העולם. כשאת כותבת העולם באמת נראה מתוק יותר. תודה!

  22. מאת טובה:

    נעמה,
    רומנטיקנית ומרגשת…
    חוץ ממתכונים נהדרים – כמו זה… יש הרבה ללמוד ממך
    [ואני צריכה דחוף סיר פלא!!!]
    ((:

  23. מאת בת שבע לוי:

    האים אפשר בלי אגוזים שגם הקטנים יהנו ?

  24. מאת בת שבע לוי:

    האים מישהו יכול להגיב מה אפשר במקום אגוזים שיתאים לילדים קטנים

  25. מאת ליטל:

    היי, הכנתי את העוגה בתבנית סיליקון דמוי סיר פלא בגודל 24. לאחר 50 דקות ב-160 מעלות העוגה היתה ממש לא מוכנה בפנים (מבחוץ היא כבר החלה להתקשות). מהבלילה שלא הייתה מוכנה הכנסתי לעוד 30 דקות בחום של 175 מעלות ואז הייתה לי עוגה טעימה (אבל קטנה בחצי ממה שהיה אמור להיות).
    אז שאלתי מתחלקת לשני חלקים:1. אם משתמשים בתבנית סיר פלא – זה אמור להיות יותר גדול למשל גודל 26?
    2. לא ראיתי תגובות לגבי כאלה שחיממו את העוגה בחום יותר גבוה לזמן יותר ממושך אז תהיתי אם יש לכם הערה בנושא?(האם יכול להיות כזה הבדל גדול בין תנורים. לי יש דילונגי).

    בתודה מראש על כל התייחסות:-)

  26. ברשימת המצרכים מופיעים שקדים טחונים, שלא נזכרים בהוראות (ולא מככבים בצילומים)…
    ההיו או חלמתי חלום?

  27. מאת יעל:

    המלצתי לאחר תיקון והוספת הביצים להוריד את כוס הסוכר הלבן ולשים במקומו עוד בננה מרוסקת חשוב שהבננות יהיו רקות
    המלצתי לאוהבי העוגה להחזיק במקפיא 3-4 בננות לכל מטרה עוגה או שייק בהנאה….

  28. מאת אילן תלמוד:

    ותדעי לך, שבין המנות של הבויאבז, הוא אמר לי אחרי שקיבל ממך טלפון: "נעמה הזאת, אין כמוה!". אז זהו דודי, אני מוציא אותך מהארון: אתה מאוהב !!

  29. מאת סיגל:

    נעמה יקרה,
    פוסט מקסים, מרגש ומעורר השראה.
    ♥♥♥

  30. מאת ויקי:

    הכנתי את העוגה היום סופסוף, בתבנית פלא מסיליקון , יחד עם בתי בת 3
    נהנינו מההכנה ומהאכילה
    תודה..יצא מעולה

  31. מאת דינה:

    נעמה !
    נפלא! כמו תמיד:-) ומרגש כמו תמיד..
    וגם לי יש בבית סיר פלא מאמא,
    אז אני אכין את העוגה השבוע .
    שיהיה לכם שבוע נפלא!

  32. מאת דנה:

    הכנתי את העוגה בתבנית סיליקון בדיוק לפי המתכון. היא נראהתה מאוד יפה כשיצאה מהתנור, אך הטעם קצת מאכזב. יצאה די יבשה בפנים ולא נימוחה כמו שתיארתי לעצמי… חבל

  33. מאת חיה:

    אפשר לאפות בתבנית קוגלהוף?

  34. מאת אתי א.:

    ראשית, אתר מדהים ומרגש

    שנית, אני מבקשת לדעת באם אפשר להכין את העוגה המגרה הזאת בסיר פלא ישן בכיריים גז ???כמה זמן בישול ????

    תודה מראש,
    אשמח לקבל תשובה

  35. מאת תמר:

    אין עלייך נעמונת את כותבת נפלא , ותמיד עושה חשק להכנס למטבח. הולכת להכין את העוגה לשבת . תודה :)

  36. מאת נאוה:

    טוב תקשיבי,
    הכנתי את המתכון המדהים הזה.
    לפני הכנסת העוגות לתנור היה לבי כבד עליי, כי הבלילה נראתה לי יבשה מידי ועיסתית מידי. אבל הכנסתי לתנו והתפללתי.
    הריחות שעטפו את המטבח והסלון בביתנו הקט רמזו לי כי לא אתאכזב, והקלו על לבי החושש.
    ואז, או אז, יצאו העוגות מהתנור.
    טעמתי, ונפלתי.
    טעם גן עדן.
    אז תודה רבה על פוסט שעושה כבוד הן לשפה – בכתיבה המדהימה בה הוא כתוב, והן לשפתיים ולחיך.

  37. מאת אורליה:

    היי,
    מישהו יודע איפה אפשר להשיג סיר פלא כזה באזור רחובות?

  38. מאת שולי:

    הכנתי את העוגה עם כמה שינויים :
    1 חבילת קמח תופח
    2. חצי כוס סוכר לבן
    3. שלושת רבעי כוס סוכר חום
    4. שלושת רבעי כוס שמן

    כמו כן קודם הקצפתי את הביצים עם הסוכר ולאחר מכן הוספתי שמן וחלב לסרוגין ורק אחר כך את הקמח ואת השקדים (שמשום מה נשכחו באופן ההכנה) ולאחר מכן את הבננות והשוקלד והפקאנים.
    העוגה יצאה אורירית וטעימה מאוד.
    ומילות השיר של אהוד מנור מרגשות ביותר.

  39. מאת ליטל ק:

    היי, באיזה שלב יש להוסיף את השקדים הטחונים (לא כתוב)? כמו כן האם מדובר בכפית של תמצית וניל?

השארת תגובה