לפני כולם – הסלט הכי טעים בעולם

כשביקשתי תוספת מהסלט, רק בלי הסלט, ארי ירזין חייך ואמר לי "זו המנה הכי נמכרת אצלנו". מוזר, אמרתי לעצמי שבמסעדה איטלקית המנה הפופולרית ביותר היא חצי חסה עם קצת גבינה, קרוטונים ואנצ'ובי למעלה.

אורגיה של טעמים על לבבות חסה

אנצ'ובי? כל מי שמכיר אותי יודע שאני לא סובל אנצ'ובי. הדבר היחידי שעבר ליד אנצ'ובי שאני מוכן להכניס לפה שלי הוא רוטב של סיזאר סאלאד ואותו אני דווקא אוהב מאד.

בכלל, אני לא אוהב דגים מלוחים ואני גם יודע למה. בגלל סגל הרומני.

לסגל היתה מכולת קטנה וצפופה אצלנו בשכונה, מכולת של פעם עם ארון לחם מלא בלחם לבן, שחור ולחמניות, מגדלים של קונסרבים, בקבוקי טמפו בכל הצבעים, ארגז שוקו בשקיות ובלוקים של גבינה בשני צבעים, צהובה או לבנה. סגל הקפדן היה חלק מהריהוט, תמיד לבוש בחלוק האפור שלו מאחורי דלפק העץ, פורס ושוקל על המאזניים גבינות, נקניקים וחלווה, מפריד בין עקרות בית שהביאו אליו את הריב שהתחיל אצלן במדרגות, ורושם להן בהקפה. סגל היה תמיד עסוק וטרוד, ולא תמיד היה יכול להתפנות לגרש את כל הילדים הנודניקים שעשו רעש ומידי פעם סחבו לו ארטיקים מהמקרר.

אולי בגלל זה סגל החזיק את קופסת הקרמבואים קרוב לחזה. הם היו בפינה השמאלית של הדלפק העמוס, בערימה משלהם, מין מגדל ותמיד בקשר עין של החנווני. אבל בגלל שהמקום היה כל כך צפוף לקרמבואים של סגל היתה נטייה להשתחרר מידי מעם מחבריהם ולצנוח לתוך פח הלקרדה שהיה מונח מתחתם. סגל, או אשתו המפורכסת היו פשוט מרימים את הקרמבו הסורר ומחזירים אותו לערימה. מה שהבטיח שלכל הקרמבואים אצלנו בשכונה היה ריח נלווה של לקרדה.

אז לך תאהב דגים מלוחים אחרי ילדות כל כך קשה. סגל ואשתו אחראים לכך במשך חיים שלמים כל דג כבוש, ולא חשוב כמה קריאות התפעלות הוא סחט מהחברים הכי טובים ומבינים שלי, גרם לי להרגיש סלידה. מידי פעם הייתי טועם מסקרנות, או שהיה בקבוק וודקה קפואה בסביבה, וזה היה באמת טעים, אבל לעולם לא יכולתי להביא את עצמי לקנות את זה הביתה.

לאחרונה נרפאתי ופתאום אני כן אוהב דג מלוח.

זה התחיל עם רפי כהן, שבשם הפתיחות הקולינרית ואולי היופי של המנה,  הסכמתי לטעום את האנצ'ובי הטרי שהגיש לי ברפאל עם צ'ילי, בצל ופרי הדר בשמן זית, והמשיך עם סנדוויץ' ההרינג האלוהי ששרי אנסקי סידרה לי בתוך באגט, כשהייתי מאד רעב, והסתיים עם רוטב האנצ'ובי של קפה איטליה.

האנצ'ובי של רפאל

אני מזכיר לעצמי את הפרסומת הכי מצחיקה לדעתי בהסטוריה של הפרסום בישראל. פעם היינו עם שלא אהב יין, הטעם המורכב שלו פשוט לא בא טוב לחיך הישראלי.  כדי להתמודד עם הבעייה המתסכלת בכרמל מזרחי מצאו פתרון בצורת גזוז מתוק עם מעט אלכוהול ובת טעם של יין שאותו הם מכרו תחת השם פנטזיה. והסלוגן של הקמפיין שניסה להפוך את כולנו למתוחכמים יותר היה "פתאום אני כן אוהב יין".

אז פתאום אני כן אוהב אנצ'ובי, ולא רק זה אלא גם סובבתי לארי ירזין את היד עד שהסכים לשחרר את המתכון המדויק מספר הבישול 'קפה איטליה' אותו הוא מתכוון להוציא לאור בעוד מספר חודשים. הנה, בהופעת בכורה לקוראי בייגלה, המתכון לסלט הכי טעים שאכלתי מזה זמן.

את זה הכינותי לבד. נסו את זה בבית

סלט לבבות חסה, גבינת עזים ורוטב אנשובי (מתכון לארבעה סועדים)

החומרים הדרושים:

4 יחידות חסה ערבית- לבבות בלבד.

100 גרם גבינת עזים סנט מור חתוכה לקוביות בגודל חצי סנטימטר על חצי סנטימטר.

2 כוסות קרוטונים מתובלים.

קרוטונים מתובלים. תיכף נלמד איך עושים כאלו

חומרים להכנת הקרוטונים:

2 כפות שמן זית

חצי שן שום קלופה ומגוררת

רבע כפית פפריקה חריפה

רבע כפית פפריקה מתוקה

רבע כפית מלח שולחן

2 ג'בטות (לחם איטלקי) בנות יום אחד לפחות חתוכות לקוביות בגודל 2 סנטימטרים על 2 סנטימטרים. אני השתמשתי בפרוסות באגט חצויות לשניים.

חומרים לרוטב אנשובי:

8 פילטים של אנשובי משומר במלח ושמן זית (ניתן להשיג במעדניות המובחרות)

1 שן שום

2 כפות חומץ בן יין אדום איטלקי

6 כפות שמן זית

רבע כפית פלפל שחור גרוס (או שלושה סיבובי מטחנה)

קורט פפרונצ'יני (לפי הטעם). בעברית, צ'ילי גרוס

כל החומרים חוץ מהגבינה שנשארה במקרר

הוראות הכנה:

הכנת הרוטב:

1.      אנו בקפה איטליה משתמשים להכנת הרוטב במכתש ועלי (אפשר להכין גם במעבד מזון אך לא תתקבל אותה התוצאה).

2.      לכתוש במכתש ועלי פלפל שחור, פפרונצ'יני ושום.

3.      לאחר שמעכנו את השום, מוסיפים את האנשובי וממשיכים למעוך עד לקבלת משחה כמעט חלקה.

4.      להוסיף חומץ בהדרגתיות תוך כדי ערבוב.

5.      להוסיף שמן זית בהדרגתיות תוך כדי ערבוב.

6.      לטעום ולתקן טעם בעזרת מלח ופלפל שחור.

שווה להשקיע במכתש ועלי כבדים מאבן. את זה קיבלתי כמתנה ליומולדת

הכנת הקרוטונים:

1.      בקערה גדולה יש לשים את קוביות הג'בטה.

2.      לצקת מעל הקוביות את כל החומרים להכנת הקרוטונים ולערבב היטב.

3.      להעביר לתבנית אפיה ולהכניס לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך כשש דקות (עד לקבלת גוון זהוב). אחרי 3 דקות אפיה לערבב את הקרוטונים שבתבנית. לאחר שקיבלו גוון זהוב להוציא מהתנור ולקרר. יש לשמור את הקרוטונים במיכל אטום.

טעימים גם לפני ההכנסה לתנור. ילדים להתאפק

הרכבת הסלט

1.      יש לחתוך את לב החסה לחצי ואז לרבעים ולהניח על צלחת הגשה שטוחה. לעשות אותו הדבר לשלושת לבבות החסה הנותרים.

2.      להזליף מעל רבעי החסה את רוטב האנשובי 2 כפות לכל לב חסה.

3.      בקערה נפרדת יש לערבב 2 כוסות קרוטונים עם גבינת העזים ועם 2 כפות של רוטב האנשובי.

4.      לערבב בקלילות את כל המרכיבים.

5.      להניח על גבי החסה ,לחלק באופן שווה בין ארבע הצלחות.

6.      להגיש

הסלט הכי טעים, כמעט ארוחה

ואם הכנתם יותר מידי קרוטונים ונשארה לכם גבינה, בטח תתפתו לותר על הגבינה ולנשנש את זה ככה.

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: אוכל צמחונידודי כליפאכללימתכוני שפיםסלטיםשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (16)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת אילן תלמוד:

    בתור פולני, גדלתי על מליחים, בעקר על הרינג / מתיאס. לצד האוכל העיראקי, רמת גן של ילדותי היתה מלאה בחנויות מליחים עם סחורה משובחת. גם המכולות השתתפו בחגיגה. בדיוק קיבלתי אנשובי מיוון. ננסה.

  2. [...] This post was mentioned on Twitter by David Dudi Califa, בייגלה. בייגלה said: אזהרת קריאה, הסלט הבא אינו דיאטטי! אבל הוא באמת הסלט הכי טעים שאכלנו לאחרונה. עכשיו הוא התאזרח אצלנו על השולחן,… http://fb.me/yVKLiJsI [...]

  3. מאת טובה:

    מקסים!
    הזכרת לי את המכולת של צ'אנדו – פתח צר מאוד שהוביל אל תוך חלל אפלולי וקריר, שכאשר ראייתך הייתה מתרגלת כבר לחושך, היו נגלים לעיניך ערימות של 'גודיז' – חלבה בשלל צבעים, מרמלדה שישבה לה בגוש מפתה ודרשה שיחתכו ממנה נתח יפה [הטעם שלה היה לרוב מאכזב... אבל הצבעים, אוחחחח הצבעים - ממש חגיגה], הגבינות, הביצים, הלקרדות…
    גם בימים שהכסף לא היה מצוי "בשפע", הייתי מקבלת לבצפר לחמניית-צ'ופצ'יק עם לקרדה, או פרוסה עסיסית של חלבה.
    תודה על המתכון… ננסה ((:

  4. מאת דני ססלר:

    טעמתי בקפה איטליה. עכשיו אכין בבית. תודה

  5. מאת ניצה הוכמן:

    נראה נפלא וטעים ינוסה בהקדם.תודה

  6. מאת גילה:

    תודה.איזה אחלה סלט.

  7. מאת שולמית קיסרי:

    אשמח לקבל את הבלוגים האלה תודה

  8. מאת הילה:

    נראה מעולה!!!
    האם יש יותר מקפה איטליה אחד?
    לא ראיתי את המנה בתפריט שלהם ברסט..

  9. מאת רותם:

    ניסיתי,יצא מעולה בדיוק כמו בקפה איטליה. טעים!

  10. מאת הדס:

    נראה מצוין אני לא זוכרת שפגשתי בו בתפריט אולי בגלל שחיפשתי סלט קיסר – זה דיי דומה לא?

  11. מאת רותי:

    יאמי!!! כדאי להוסיף חצאי ביצים קשות לא לגמרי מבושלות. כלומר שהצהוב טיפה נוזלי.

  12. מאת דנהלו:

    תודה- נראה ונקרא מעולה.

  13. מאת רינת:

    לסבא שלי שיהיה בריא היתה מכולת ושם המשפחה שלו סגל, מעניין אותי מאיזו עיר זכרונות הלקרדה הקשים?

    חוץ מזה שהמתכון נראה מעולה!!תודה

  14. מאת רוני:

    נראה מעניין מאוד,
    ינוסה בהקדם, בסופ"ש הקרוב.

  15. נראה טעים חוץ מהאנשובי שאני לא אוכלת אנשובי אבל אפשר להוסיף משהו אחר במקום אולי גבינת פטה, זיתי קלמטה או אולי פלפלים קלויים

השארת תגובה