פיצה ופסטה – שטויות ברוטב עגבניות

את הפסטות שלי אני אוהבת הרבה יותר עם שמנת וגבינות מאשר הכיוון העגבניותי, אבל בזמן האחרון חזרתי לאהוב את האדום אדום הזה, בזכות מנת ניוקי פירות ים מעולה שאכלתי ב… איך לא? שילה. כן, אני יודעת שהאובססיה שפיתחנו למקום מתחילה לעצבן וחושפת לעיניי כל את אישיותינו הגבולית. המזל הגדול שלנו הוא ששנינו התאהבנו במקום ושאף פעם לא נמאס לנו ללכת לשם, גם לא באמצע הלילה, אחרי יום שלם של אוכל. מקנחים בשילה, בדרך כלל ב-300 גרם סרטנים על הפלנצ'ה, בירה וניוקי ברוטב עגבניות או בביסק, תלוי בחשק.

האמת שנורא קשה לי להתרכז בכתיבת הרשומה הזו. בעודי כותבת ממלא את הבית ריח מטמטם של בצק שמרים, גבינה ורוטב עגבניות. יש פיצה בתנור וכל כמה דקות אני דוהרת למטבח, לבדוק אם הבשילו התנאים ואם היא כבר מוכנה לנגיסה.

הפיצה הזו עושה אותי גאה פעמיים. פעם אחת בגלל שהיא באמת נורא יפה וטעימה ופעם שניה בגלל המיחזור. את רוטב העגבניות הכנתי ביום ראשון והוא קישט לנו את הפסטה שאכלנו בצהריים ומהעודפים הכנתי את הפיצה. הרוטב מצוין והוא עומד יפה על כל שטות – פיצה או פסטה.

אתם קצת מפריעים לי לאכול, וחבל...

אז לפני שאני מתנפלת על המגש, הנה המתכונים:

רוטב עגבניות לפסטה או פיצה

מצרכים:

2 בצלים קצוצים דקיקות

שמן זית

4 שיני שום פרוסות דק

קופסת עגבניות משומרות שלמות (אני השתמשתי בעגבניות שרי משומרות של מוטי)

קופסא בינונית של רסק עגבניות (בערך חמש כפות גדושות)

שתיים וחצי כוסות מים חמים (ניתן להחליף כוס אחת בכוס יין לבן)

כף סוכר

מלח, פלפל לפי הטעם

כפית צ'ילי גרוס יבש

עשר עגבניות שרי חתוכות לרבעים

חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנת הרוטב:

בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצלים הקצוצים עד להזהבה עמוקה (דקותיים לפני השחמה).

מוסיפים את פרוסות השום ומערבבים.

מוסיפים את העגבניות המשומרות ואת רסק העגבניות והמים, מוסיפים מלח ופלפל ואת שבבי הצ'ילי ומביאים לרתיחה.

לאחר שהרוטב רתח, מוסיפים את עגבניות השרי, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים אותו כחצי שעה על אש קטנה, עד שהוא מצומצם.

מפזרים את הפטרוזיליה ומבשלים כעשר דקות עם מכסה מורם. ניתן להחליף את הפטרוזיליה בחמישה עלי ריחן קצוצים, אני פשוט מעדיפה פטרוזיליה. יותר טעים לי.

רוטב עגבניות פשוט פשוט וטעים טעים

מגישים עם פסטה שאוהבים.

על פסטה טובה, מה יכול להיות רע?

 

פיצה

מצרכים לבצק:

2 וחצי כוסות של קמח

כוס לא מלאה עד סופה של מים חמימים (בערך 200 מיליליטר)

1/2 כף שמרים יבשים

4 כפות שמן זית

כפית מלח

כפית סוכר

מצרכים נוספים:

גבינה, רוטב עגבניות וירקות לקישוט…

אופן הכנת הבצק:

בקערה שמים 2 כוסות קמח (את חצי הכוס מוסיפים תוך כדי לישה לפי הצורך)

מערבבים לתוך הקמח 1/2 כף שמרים יבשים, מלח וסוכר.

מוסיפים את המים והשמן ולשים. מוסיפים קמח בזהירות תוך כדי לישה עד שנוצר בצק חלק ואחיד.

משמנים מעט את קערת ההתפחה בשתי כפות שמן זית, מגלגלים את הבצק בתוכה.

עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכסים במגבת מטבח. מניחים במקום חמים.

לאחר שהבצק מכפיל את נפחו, נותנים לו כמה אגרופים, מוציאים ממנו את האוויר ושוב מכסים את הקערה בניילון ובמגבת מטבח, לתפיחה שניה.

 


הרכבת הפיצה:

מצפים תבנית בנייר אפיה (אם אין לכם אבן אפיה. לא לדאוג, גם לי אין ועדיין יוצאות לי פיצות שוות!) ומשמנים אותו היטב בשמן זית. ככל שתשימו יותר שמן זית כך הבצק שלכם ישתה אותו לרוויה. לא חייבים להגזים, כמובן.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט ומניחים אותו בתבנית.

מסדרים את הבצק יפה בתבנית ומזלפים עליו עוד כמה כפות של שמן זית, שלא יהיה צמא.

למתוח היטב את הבצק בתבנית

 

מורחים על הבצק רוטב עגבניות (בערך כוס או קצת יותר).

מפזרים על הבצק גבינה מגוררת או פרוסות מוצרלה. יש לי חיבה רבה למוצרלה, אבל היום השתמשתי בתערובת של שתי גבינות – טל העמק ועמק. שתיהן מגוררות ונחמדות מאד מאד.

 

המון גבינה, ככה אני אוהבת

ועכשיו – תוספות!

אפשר עגבניות, בצל, פטריות וזיתים כמו שאני קישטתי את הפיצה שלי.

 

זיתים, עגבניות ופטריות. מתחת לגבינה יש בצל

אפשר גבינות צאן, נקניקים ואגסים לילדים גדולים ואנינים.

אפשר הכל. באמת.

הכי כייף להקצות לכל בן משפחה טריטוריה משל עצמו על הפיצה והוא יקשט אותה כפי שהוא אוהב (כמובן שזה כר נרחב למריבות על רקע כיבוש שטחים…).

 

כל כך יפה מקרוב

אופים בחום בינוני-גבוה כעשרים דקות, עד שהפיצה מזהיבה והבצק עשוי.

 

רגעים לפני הריח המטריף

זהו!

שתהיה לכולכם ארוחת ערב נעימה וטעימה. מגיע לכם!

 

מי רוצה ביס?

לינק להרשמה לעדכונים במייל לפוסטים חדשים בבייגלה

קטגוריות:: Muttipelatiאוכל צמחוניכללימאפיםנעמה פלדפסטהרסק עגבניותשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (14)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת Gilli Dei:

    מי צריך להזמין פיצה עם כזו תוצרת ביתית…

  2. מאת פיני שופן:

    זה לא יפה ככה לרמות.
    לי נתתם לאכול את הפסטה, שאין ספק שהייתה טעימה מאוד!!!
    ואחרי שהלכתי ניצלתם את ההזדמנות והכנתם לכם פיצה….
    זה לא יפה ולא מכובד.
    אבל אני בהחלט יכול להבין כי
    "מי שאוכל לבד, אוכל יותר"
    אמר הנמר מהפרסומת של הצ'יפס.

  3. מאת גילה:

    חברים יקרים,אוהבת אתכם מאד אבל יש גבול להתעללות.הפיצה הזו מושחתת ופלילית.

  4. מאת alon:

    הרוטב הכי טעים שאני מכין:
    בצל קצוץ
    2 שיני שום
    מטגן בשמן זית
    מוסיף קופסא של עגבניות מרוסקות
    מלח
    פלפל שחור
    כמון
    פפריקה
    לימון כבוש אחד
    10 שיני שום שלמות

    טעים בטירוף!!!

  5. מאת מיכל:

    שאלה: כמה זמן בערך לוקח לבצק לתפוח?… או במילים אחרות, האם אני יכולה להכין את הבצק מבעוד מועד עבור פיצה שתוכן למחרת היום? תודה

  6. מאת מור:

    הכנתי כעת, יצא רוטב נוזלי מדי בעסה…
    אבל לעומת זאת בצק מצויין
    יאממי.

  7. מאת Pasta:

    אחלה רוטב לפסטה (לפיצה עוד לא ניסינו) מומלץ ביותר.
    הוספנו למוצר המוגמר פירורי פרמזן… פשוט תענוג!
    תודה על מתכון מעולה

  8. מאת ענת:

    איזה פיצה מדהימה omg.(כמו שנאמר)
    האם אפשר להכין כמות של בצק להקפיא ולהוציא כשמתחשק?

    • מאת ענת:

      יש מצב לקבל תשובה?

      • מאת MALI:

        ממש לא. הבצק של הפיצה יוצא הכי טעים אם נותנים לו לתפוח כחצי שעה עד שעה. תפיחה ארוכה יותר גורמת לבצק להיות כמו גומי ולא ניתן לפיתוח אותו.

  9. מאת דליה שויער:

    וואי מה זה ניראה טעים

  10. מאת נטע:

    שאלה, בצק של פיצה זה בצק של פוקצה? או שזה שני בצקים שונים?

השארת תגובה