סימני קריאה: פוסטים שאהבנו השבוע

מדי שבוע, בימי שישי, נביא אליכם פוסטים שקראנו אצל השכנים ומעבר לים ואהבנו. נצרף אליהם את המילים האישיות שלנו ואנחנו מקווים שגם אתם, כמונו, תאהבו אותם, תתחברו ואולי תבשלו מהם או סתם תבטיחו לעצמכם שיום אחד תכינו אותם (כמונו…).

אילו לסבתא היו ארטישוקים

כשסבתא של עמית אהרנסון לא משוטטת בחו"ל היא מוציאה תחת ידיה תבשילים מדהימים. עמית פצח בפרוייקט תעודי מקסים ומחמם לב ואני הייתי מאד רוצה שהאשה הזו תהיה קצת הסבתא שלי, כי שלי נגמרו ונאספו אל בעליהן.

הפעם סבתא של עמית מכינה אקטישוקים מטוגנים והם שבו את ליבי בגלל שבסוף התהליך שופכים קצת משמן הטיגון על הארטישוקים. זה מתאים בול לסוטה כמוני שטובלת פרוסת לחם בשמן הטיגון של הקציצות. לחיי סבתא של עמית! כן ירבו רשומות כאלה!

מבצע סבתא – ארטישוקים מטוגנים

ציר הצירים או פשוט אבקת מרק?

הפוסט המקסים הזה כבר פורסם לפני שבוע, אבל אני לא מוותרת לכם, כי בעיניי הוא קריאת חובה. הסבתות שלי השתמשו בנדיבות באבקת מרק והיה להן אוכל מטמטם, הסינים לא נרגעים עד שהם לא מוסיפים למנה חצי קילו מונוסדיום גלוטמט, ושהבריאות תחכה. ו

אני? אני לפעמים משקיעה בציר בקר או בציר עוף עם המון המון ירקות שורש, אבל אבקת מרק איננה מילה גסה בעיניי. ממש לא. פנאטיות גסה בעיניי הרבה יותר.

הלה כתבה פוסט מלא חן ובו מדריך נפלא לצירים וגם מה עושים איתם. גזור ושמור.

מה זה השטויות האלה ציר?

צלי בקר ובירה ומתכון לשכנות טובה

אני לא מכירה את השכנים שלי ויש סיכוי סביר שאמשיך לא להכיר. לפעמים, מכירים שכנים על פי ריחות הבישול שלהם, אבל אנחנו גרים בבנין שלא מבשלים בו, אלא רק מזמינים משלוחים. במגדלים הפורחים של תל אביב לא מכירים את השכנים וגם לא את הבישולים שלהם.

אבל עוזי המושבניק, מהמטבח הפלשתינאי, מכיר מצוין את השכנים שלו ואת הדשאים היותר ירוקים שלהם וגם את התבשילים שהם רוקחים לו מתחת לאף. אני מתה עליו, על הדוגריות שלו ועל ריח האדמה שהוא מביא.

צלי כתף בבירה (כמעט מתבקש לפרוץ פה בזמר הנודע תן כתף, לא?)

גבר במטבח – רק טוב יוצא מזה

אחרי הבלוג של קווין מטורנטו אני עוקבת כבר תקופה ארוכה, בדרך כלל אני לא מגיבה, אבל תמיד מבטיחה לעצמי שיום אחד אתלבש על כולו ואבשל מתוכו ארוחות שלמות. בעיניי, קווין הוא איש שמביא את הבשורה. יש בו מקוריות ותעוזה והוא מבשל נורא נורא מקורי.

פאי התפוחים והגבינה שלו הצית לי את הדמיון ונכנס לגמרי לרשימת ה"יום אחד אעשה", יכול להיות שאת עליי הפילו אחליף בבצק העלים הפלילי שלי. נראה…

קבלו את פאי התפוחים והצ'דר של קווין.

העיקר זה הרומנטיקה

היום ערב הסילבסטר ואנחנו החלטנו לבלות אותו בבית, ביחד. מוריד הגשם יבשל לי ואני אוכל, הפעם זו חלוקת התפקידים. אין לי מושג מה יבשל וכדי לא לראות את הבלאגן ולהתנדב לעזור, אקח את עצמי לקנות שמלה.

כשאני חושבת על מנות רומנטיות, אני חושבת על מנות ביס, קטנות, חמודות, שלא נותנות לך תחושה שאת לוויתן ממולא, אלא שומרות אותך שבעה אך קלילה ועם אופציה להכנס לאיזה בייבידול שקפקף, תיראה שאת לא אופה אלא גם ממש, אבל ממש יפה ויודעת את כל הדרכים לליבו של הגבר שלך.

בקיצור, חביתיות הגבינה והסלמון האלה נראות לי מצויינות. הן מתאימות למנה ראשונה או לארוחת בוקר מושקעת למי שאתם ממש אוהבים. הייתי שומרת אותן בגודל ביס ומוסיפה עליהן מעט קוויאר אדמדם שהוא סוג של סוכריות קופצות לעשירים.

שנינו מאחלים לכם שנה אזרחית נהדרת. רוויה בהמון אוכל טוב, רגעי אושר, בריאות ואהבה.

ולפני פיזור, שיר שליווה אותי השבוע:

"הנה ברוש, לבדו
מול אש ומים.
הנה ברוש, לבדו
עד השמיים.
ברוש, לבדו איתן.
לו רק ניתן ואלמד
את דרכו של עץ אחד…"

(אהוד מנור)

קטגוריות:: אנשים עם בייגלהבטוב טעםכללינעמה פלדשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (8)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת אילן תלמוד:

    הרבה אהבה !

  2. מאת גילה:

    אמרתי לכם כבר שתרומתכם לעובדה ששנת 2010 הייתה שנה מדהימה עבורי היא ממש גדולה.לקראת שנת 2011 הנוקשת לה כבר בדלת, אני מאחלת לכם קודם כל אחד את השניה ביחד עם המון בריאות,אור ואהבה.אני תמיד בעד הגזמות ,אז אני מצפה שתמשיכו להפתיע אותנו גם הלאה,לפתוח לנו את בלוטות הטעם,לכנס אותנו ובמיוחד לאפשר לנו להחזיר לכם הרבה נשיקות בייגלה חמות.

  3. יופי של רעיון, הפוסט הזה.סחתיין.
    גם סבתא רחלה מוסרת תודה רבה ושלכבוד הוא לה, ושאתם תמיד מוזמנים לאכול אצלה, ארטישוקים או לא. בפעם הבאה אני אנסה לארגן לכם משלוח…
    שנה טעימה שתהיה לנו!

  4. מאת גסטרו:

    תודה על הלקט- רעיון מצוין , כמעט כמו journal club בעבודה שלי
    שנה מצוינת לכם והמשיכו לאפות לנו בייגלך מענינים !

  5. מאת דליה:

    מוכרחה להודות שלא נימנת עם האנשים שתכליתם היא פוסטים ומחשבים לשעות אינסופיות,
    אך מאז שגיליתי את בייגלה וכתיבתכם הנהדרת, נעמה ודודי, משקיעה כבר הרבה יותר זמן מול המסך
    המנצנץ הזה.
    יש חשש להתמכרות והכל בגללכם!!!
    המשיכו לכתוב, לאכול ובעיקר לאהוב!!!
    HAPPY NEW YEAR
    דליה

  6. מאת יובל:

    אחלה של פוסט, ואחלה של רעיון – אני מת על פוסטים כאלה ובכלל על מעין "בלוג-רולים", זו הדרך הכי טובה להכיר בלוגים אחרים וטובים.

  7. מאת איבי:

    תודה על ההמלצות, לקחתי.
    שנה מדהימה שתהייה לכולנו.

  8. מאת קרנהשפע:

    הנה בריוש לבדו? באמת? אני נותנת לו חמש דקות גג לפני שנעמה מתנפלת עליו…

השארת תגובה