צרות טובות ופשטידת פטריות שמחזירה את הבית לבית

אתמול, אחרי יום מלא מרק בו הסתובבנו ממקום למקום ובסופו נראינו שנינו כמו דוד מרק גדול ולוהט, הוכרז אצלנו בבית יום ללא מרק. פגשנו כל כך הרבה אנשים יפים וטובים, שנתנו ביד רחבה, צעירים שפתחו את ביתם וליבם וגייסו כמויות עצומות של כספים, שבאמת לא יכולנו להתלונן ולא לגמור את המרק מהצלחת. מזג האוויר לא פעל לטובתינו, והשמש זרחה לה במרכז השמיים, להכעיס, ובכל זאת, ירד פה גשם של מעשים טובים.

 

דנה צאלח וששת מרקיה המצויינים

"שפים בדרך כלל לא מאכילים אנשים רעבים, שפים מאכילים אנשים שיש להם" אמר חיים כהן ואני נזכרתי באשה אחת, עם מספר על היד, שאמרה שאין רעה חולה מהרעב ושאני לא יודעת מה זה רעב, היא היתה יורקת ומקללת את הנאצים ימח שמם וזכרם, שלקחו לה הכל, גם את היכולת לשבוע. "אבל אני חייבת להכניס משהו לפה" הייתי מתווכחת. "כשחייבים להכניס משהו לפה מכניסים גם חופן של בוץ או סלק עם תולעים. אתם הצעירים חייבים להכניס במבה או לחם עם שוקולד לפה" היא היתה רותחת ונדמה היה לי שאם זה לא היה נורא ואיום מצידה היא היתה מאחלת לי לעבור איזו שואה מזורזת רק כדי לחנך אותי.

בשביל האנשים הרעבים, שבאמת יודעים מהו רעב, נועד יום המרק וזו המחשבה שליוותה אותנו כל היום.

אז אתמול, אחרי דיאטת נוזלים ומרקים משובחים היינו רעבים. רעבים למוצקים. רעב של פינוק, אמנם, אבל רעב.

אבל בבית ה"מה-רק אני אוכל מרק?!" היו רק מצרכים ל… מרק!

היו שתי סלסילות של פטריות שמפניון, בצלים לרוב, שום, שמנת וגבינות. זממתי להכין מרק פטריות משובח, ונטשתי את הרעיון בגלל עסיקות יתר.

כמו בכל פעם שאני מסתכלת על מקרר ריק ותוהה מאין יבוא עזרי, עזרי בא לי מאמי הורתי ומידיה העמלניות. פשטידה. אני אכין פשטידה. כזו עם בצק קראנצ'י ומילוי עשיר שיעשה שימוש נבון בכמויות הגבינה, החמאה והשמנת שגודשות לי את המקרר, רגע לפני שצריך להזביל אותם, בצער.

זו פשטידה שמפיצה בבית ריח מפתה של דברים טובים ומחזירה ברכות את המוצקים לתזונה היומית שלנו.

פשטידת פטריות ובצל של גלוּנה (תבנית 26)

לבצק הפריך:

100 גרם חמאה רכה

1/2 כפית מלח

1/4 כוס מים קרים מאד

1 כוס קמח לבן

1/2 כוס קמח מלא

אופן הכנת הבצק:

בקערה מניחים את החמאה הרכה, המלח, כוס הקמח והמים ולשים. בהדרגה מוסיפים את יתרת הקמח המלא. עד שהבצק רך ולא דביק. אם ציך להוסיף עוד מעט קמח, מוסיפים. חשוב להרגיש ולא להוסיף בבת אחת את כל הקמח. הקמח המלא מוסיף קרנצ'יות נעימה לבצק.

מכסים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לחצי שעה למקרר. שיהרהר במעשיו ויתפקס על מטרות טובות.

מצרכים למלית:

2 בצלים גדולים קצוצים

שמן לטיגון

2 סלסלות של פטריות שמפניון או פטריות מעורבות, חתוכות דק

2 ביצים

1 שמנת מתוקה

1 שמנת חמוצה של פעם

2 כוסות גבינה מגוררת ( אני השתמשתי בקשקבל, טל העמק וזנבות גבינת עיזים. הזדמנות מעולה להפטר מכל שאריות הגבינה שיש בבית)

1/2 כוס פרמזן מגוררת

1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת לפיזור מעל.

2 כפות גדושות של קמח מלא

1 כף גדושה קמח לבן

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים (אם יש. אפשר גם עירית)

מלח, פלפל

אופן הכנת המלית:

1. בסיר גדול לטגן את הבצל עד להשחמה.

2. לקראת סוף הטיגון להוסיף את הפטריות והפטרוזיליה.

3. בקערה לערבב את הביצים עם השמנת המתוקה והחמוצה.

4. להוסיף את הפטריות והבצל ולערבב.

5. להוסיף את הגבינות ואת הקמח, המלח והפלפל ולערבב היטב.

6. לשמן תבנית פיירקס עגולה מספר 26, בחמאה.

7. לרדד את הבצק הקר לעלה דק ולצפות את התבנית. אם אתם אוהבים בצק צרו מהבצק המיותר פסים דקים וקשטו את הקיש. אני מעדיפה להרגיש את המלית ולכן אני נפרדת לשלום מהשאריות.

8. לשפוך בזהירות את המלית ולישר יפה בתבנית.

9. לפזר גבינה מגוררת על הפשטידה ולהכניס לתנור שחומם לחום בינוני.

10. אופים כחמישים דקות (תלוי בתנור) עד שהמאפה מזהיב ומתייצב.

11. בתום אפית הפשטידה מכבים את הנור ומשהים את המאפה בתוך התנור כעשר דקות לרגיעה.

12. מגישים עם סלט ואהבה.

שמפיניון או פטריות מעורבות

הבצק ממתין לבלילה

ביצים ושמנות נפגשות

בלילת הפשטידה מוכנה

דדד

דדד

קחו ביס מהר, לפני שיגמר

זאת הזדמנות מצויינת להודות לכל מי שקנה מרק, הכין מרק, הפיץ את הבשורה, פתח את ביתו ועשה הרבה טוב. שהכל נהיה בדברכם ובזכותכם!

וכרגיל, נסיימה בזמר:

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

 

קטגוריות:: אוכל צמחוניאנשים עם בייגלהבטוב טעםכללימאפיםנעמה פלדשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (24)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת Roni Tagansky:

    אוי זה נראה מעולה

  2. מאת ניצה הוכמן:

    נעמה נראה נפלא ,דווקא השמוש בכלי השקוף הפך את הענין למעניין ומגרה ומשמין אך טעים.
    תודה

  3. מאת סמדי:

    מעולה ניראה מדליק
    למרות שאני לא חסידה של פשטדות
    הימלים כמו תמיד גורמות לרטט בלב
    והחצי שלי מוסר לך הרבה תודה על מתכון העוגיות טיחנה
    אגוזים תמרים שהכנתי אתמול וכמע חוסל עד כלות

    תבורכי יקירתי על כל אות ומילה

    • מאת נעמה פלד:

      אהובה,
      האמת שאפשר לשנות את המלית, לטובת משהו בשרי (דווקא יש לי גירסא בשרית פלילית, אעלה אותה בקרוב), הבצק מצוין ורק בשבילו שווה.
      מיסרי לחצי שלך ד"ש חם ואהבה וגם שישמור לי ביס כי שלנו נגמרו.

  4. מאת גסטרו:

    אאמץ לסוף שבוע הבא (בקרוב אנחנו בצימר בתל אביב !) ונראה שאדלל את כמות הצהובות…
    בהזדמנות זו- רוצה להודות לכם על ערב בייגלה ברפאל- כרגיל- נהניתי מאד מהחברה שהתקבצה בשולחני (עדות נוספת לכך שאוהבי אוכל טוב הם אנשים נהדרים)
    לא מצאתי את האתר בו ניתן להרשם כדי לקבל הודעה על ארוחות עתידיות (כן תרבנה)-אנא -אפשר גם למייל שלי.

    • מאת נעמה פלד:

      היו כל כך הרבה אנשים, שלא זיהיתי אותך וחבל. מאד מאד רציתי להכיר אותך.
      כדאי לשלוח עוד היום מייל לכאן:
      hasevev@gmail.com
      עם שם וטלפון ואנחנו נעדכן את כל מי שיצטרף ראשון לארוחות הבאות (שירבו גם ירבו).
      אני כל כך שמחה שנהנית!

  5. מאת גסטרו:

    דוקא הכרנו ! אני ישבתי בשולחן בו ספרת על אהבתך לשופינג ועל משקפי השמש של לואי ויטון…חדות החיים והאנרגיותל שלך מדבקות !

  6. ממממ מריחים את הפשטידה הנפלאה עד פה, עם בצק או אפילו בלי, פשטידה היא אוסף נפלא של מרכיבים שמשתדכים להם ככה בתנור ויוצרים משהו חדש וטעים להפליא – הפשטידה שלך נראית טעימה מאוד.
    קטנתי ואני אכלנו מרק בנשיקה, בזכרון ואח"כ בבית האכלתי את כל מי שבא במרק קיטניות מונבטות. היוזמה והביצוע שלכם נפלאים, ישר כח.

    מגי

  7. מאת Gilli Dei:

    אין ברירה…נצטרך לשמור ולהכין, כי זה פשוט נראה טוב מדי!!
    איך הייתי גאה בכם על אתמול, ראיתי את הקטע של בן אדרת, רק שתבינו כמה כוח יש לכם בידיים, ושכבר שמורה לכם חלקה קטנה בגן עדן.
    אנשים פשוטים עם לב גדול.

    יישר כח.

    • מאת מיכל שדות:

      מסכימה עם כל מילה.
      מלאכים אתם. שגרירים הגוררים אחרים למעשים טובים ולהיות טובים

  8. מאת גילה:

    אני עוד מעולפת מהמרק..,ואת מפציצה בפשטידת החלומות.אני הולכת להכין אותה רק כשבחורים שלי יבואו ,פן אחסל אותה לבד .

  9. מאת הדס:

    אכלנו 3 מנות מרק בדיקסי. היה מרק מזין וטעים מאד..
    יש רישום של כמות מנות מרק שנאכלו? צריך להציב מדד לשנה הבאה

  10. מאת חיה:

    מילים יפות , פשטידה טובה והרבה מעשים של חסד… מה עוד נותר לבקש?
    יישר כוח.
    חיה.

  11. מאת מיכל שדות:

    באמת באתי לקחת בייייייייייייייס. סזה נראה המתעמים האלה שעד שזה לא נגמר, אני לא נרגעת…
    אומץ להכנה מיידית.

    • מאת יעל:

      הפשטידה נראית מעולה, וטעימה מאוד, בדיוק מה שחיפשתי…
      אני חייבת להכין אותה…
      תודה רבה וחג שמח…

  12. מאת פורמלג:

    מאז שהצלחתי לדפוק את דיאטת היום לא ויום למה לא, כדאי מאד שאזהר מכל הפוסטים האולטרה טעימים שלכם. נראה מצויין

  13. מאת רותם:

    בדיוק עכשיו הפשטידה התחילה לנוח בתנור הכבוי.
    אמנם עשיתי בגרסא שקרנית של שמנת 10% ועמק 9% וגם קצת עיזים 4.5% אבל אם היא טעימה כמו הריח אז יצא היסטרי.
    תודה על פתרון פשוט, מנחם ותרפויטי(כמו כל דבר שמצריך רידוד בצק) ליום מורכב.

  14. מאת רונית:

    האם ניתן להכין את הפשטידה ללא תחתית הבצק?

  15. מאת ציפי:

    ביוק מה שרציתי, פשטידת פטריות, שבועות אצלי וגם הפשטידה… תודה לכם..

  16. מאת רוני:

    וואו, גם מה שבא לי עכשיו וגם מה שרציתי להכין, תודה אהובה

השארת תגובה