תופעה – מרקיות בבתים פרטיים צצות כפטריות אחרי גשם של אהבה


אמא תרזה אמרה פעם שאנחנו לא יכולים לעשות מעשים גדולים אלא רק מעשים קטנים עם אהבה גדולה.

אני חייב להודות שאני מופתע והמום מגשם האהבה שמומטר בימים האחרונים על המלאכים של עמותת לשובע. יחד, כל טיפה מהגשם המבורך הזה תיצור מעשה גדול באמת.

רק לפני שלושה שבועות חברנו יואב פורת הציע בדף של בייגלה בפייסבוק שנכריז על יום של מרקים כמין תפילה שתזרז את הגשם, ורק לפני שבועיים עמדתי בפינת הרחובות צ'לנוב ומטלון בדרום תל אביב עם גיל-עד חריש ויוסי אביגדורי, מנהליה של עמותת לשובע, והקשבתי לתסכולם בקשר לאסיר שב"ס שהרס להם שלושה קונטיינרים של מרק טוב. מי פילל אז שהתפילה שלנו תביא לנו גשם כה מבורך של מעשים טובים.

כל השפים שהצטרפו ליום המרק מבלי לחשוב פעמיים הוכיחו לי שוב שהשפים הטובים באמת לא באים על סיפוקם מקופה מצלצלת אלא מצלחות שחוזרות משולחנות הסועדים ריקות ומבריקות. כי בבסיס, תפקידו וייעודו של מסעדן או שף הוא להאכיל אנשים, זה מה שגורם להם לתקתק, זה פשוט טבוע ב DNA שלהם. וכאן התחושה שלנו היתה שהפלנו עליהם זכות להאכיל את מי שזקוק באמת.

אבל אני רוצה לספר דווקא על כמה אנשים טובים שפגשנו באמצע הדרך שדרכם אנחנו מבינים שיחד עם המעשים הקטנים ומלאי האהבה שהם עושים, ממש כמו שאמא תרזה אמרה, משהו מיוחד וגדול יותר מכולנו קורה כאן.

קחו למשל את מפעל הפסטות הטריות פסטה דלה-קאזה שמפעיל שלוש חנויות. משה בראל ובתו מיכל הודיעו לנו ולכל קהל לקוחותיהם שייתרמו את כל מכירות המרקים (ויש להם מרקים איטלקיים מדהימים) ביום המרק לעמותת לשובע.

או קחו את אבנר לסקין, אבי מלמד ונלי קרפנר, שלושה שפים מקצועיים ומוכרים, שהתנדבו לבשל ארוחות צדקה למען לשובע בבתים פרטיים. ודנה צלאח, שפית מקצועית, שפתחה מרקיה ליום אחד בביתה (גורדון 82, דירה 10) כדי למכור מרקים לכל מי שרוצה לחמם את הבטן והלב ב 20 ש"ח. אפילו שהיא מזהירה שאין מעלית ושצריך לטפס שלוש קומות אנחנו יודעים שאין מצב שלא נטעם את המרק שלה.

שרה שטרן ואורן גולדשמידט (שדרות ח'"ן 40, דירה 5,  054-288-4997) הגדילו לעשות ופרסמו אירוע בפייסבוק ותפריט של 8 מרקים שונים (גולאש, ערמונים וברנדי, ארטישוק ירושלמי ושום לדוגמא) אותם יימכרו ב 20-40 ש"ח. והיה גם טייק אוויי. חימום לב אמיתי.

לרימה אולברה, השפית מקצועית שהחליפה את קליפורניה בתל אביב כבית, והפכה את הבית עצמו למסעדה פרטית, היתה בעיה. היא גילתה שבדיוק ביום המרק היא נוסעת לפריז. זה לא מנע ממנה להפוך את הבית (שתוכלו לראות בסרטון ביוטיוב) למרקיה ליום אחד (מחר יום שני ה 20/12) בה תמכור 50 ליטר של מרק למונגראס עם כופתאות שרימפס ב 25 ש"ח למנה, ואם תרצו כוס קאווה שהכל יתגלץ' טוב זה יעלה לכם עוד 5 שקלים. גם רימה הקימה לכבוד יום המרק אירוע בפייסבוק.

את כל התמורה, מיותר לציין, יעבירו כולם ישירות לעמותת לשובע.

אם בא גם לכם לעשות משהו קטן ומלא אהבה, שלחו לנו מייל ל

yomhamarak@gmail.com

אנחנו נבוא כמובן לבקר במרקייה של רימה, אבל אם אתם רחוקים או עסוקים הנה המרק שהיא תכין

רימה אולברה

מרק למונגראס עם כופתאות שרימפס של שף רימה אולברה

מצרכים לכדורי השרימפס (או עוף) (לארבעה)

1 קילו נטו שרימפס (או חזה עוף) טחון
שן שום מעוכה
שתי שיני שום קצוצות
חצי צרור של בצל ירוק קצוץ
חצי כף של שמן סומסום
2 כפות סוכר
2 כפות רוטב סויה
2 כפות מלח
חלבון מביצה אחת
שבבי פלפל שאטה

מצרכים למרק

6 כוסות מרק עוף
4 גבעולים של למון גראס
חצי כוס מירין (סאקה מתוק – אפשר לקנות בפינות האסיאתיות בסופרמרקטים)
רבע כוס חומץ אורז
חצי בצל פרוס
כף ג'ינג'ר טרי מגורד
מלח

מצרכים לתוספות למרק

חצי חבילה של אטריות אורז שקופות
1 מנגו חתוך לקוביות
צרור עלי בזיליקום טרי
חופן של נבטי שעועית לכל קערית מרק
בצל ירוק קצוץ – לפיזור בנדיבות
חצאי לימון או ליים לסחיטה לתוך קערית המרק
פלפל חלפינו או צ'ילי פרוס דק לפי הטעם

הכנה והרכבה

לטחון את מרכיבי הכופתאות בפוד פרוססור עד לקבלת מרקם חלק

להרתיח את מרק העוף עם שאר מרכיבי המרק ולבשל על אש קטנה כ 30 דקות. לתת לנוח לכמה דקות ולסנן. לתקן תיבול.

להביא את המרק המסונן להרתחה נוספת ולהתחיל לזרוק לתוכו כדורים קטנים (בגודל של אגוז מלך) לתת לכדורי העוף להתבשל כחמש דקות או עד שמבושלים.

לחלק את אטריות האורז וכדורי העוף לארבע קערות, למזוג את המרק מעל, להוסיף קוביות מנגו ואת שאר התבלינים עם חצאי הלימון לסחיטה בצד ולהגיש מיד.

 

קטגוריות:: אוכלים בחוץאנשים עם בייגלהדודי כליפאכללימרקיםנעמה פלד

אודות הכותב:

RSSתגובות (9)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Chef Rima Olvera, בייגלה. בייגלה said: אנחנו המומים מכל מה שהולך סביב יום המרק. יש פה כל כך הרבה אנשים יפים http://fb.me/GknJi6dv [...]

  2. מאת טליק:

    החלטתי להקדים וכתבתי היום פוסט על יום המרק עם הקישורים הרלוונטים

    http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=6671&blogcode=12220432

  3. מאת פורמלג:

    איזה יופי! כל כך כיף לקרוא. וכמובן שאגיע גם לאכול מהמרקים.

  4. מאת גסטרו:

    זה חובק עולם – אחותי התקשרה מניו ג'רסי לספר לי על יום המרק ….
    אז דעו שיש לכם גם קוראת אי שם בניכר הקר .

  5. מאת מימי:

    אני תושבת הגליל והתאכזבתי לגלות שאין כמעט מקומות במרחק סביר שמשתתפים במבצע וחשבתי לעצמי כמה חבל שרשתות הקפה – ארומה, גרג, ועוד, שתפוצתם מגיעה גם לפריפריה, לא משתתפות!!!
    פספוס !! אני קוראת להם להצטרף, עוד לא מאוחר….

  6. מאת ענתוש:

    מאוד מאוד מרגש מחמם את הלב ושאפו ענק על הפרוייקט הקסום של יום המרק. כל הכבוד לכם פשוט מקסים מקסים וכל הכבוד לכל המסעדנים ולכל האנשים הנפלאים שפותחים את ביתם זה מרגש עד דמעות. יש במדינה הזו אנשים נפלאים רק צריך לספר להם .

    וככה בקטנה: ביום שישי התחשק לי לשמוע רדיו בזמן קירצופים ובישולים -נדיר אצלי לשמוע רדיו בגלל קליטה לא משובחת באזור המטבח קיצקר פתאום אני שומעת את נעמה מספרת על יום המרק, בדיוק באותן שניות הרדיו התחיל לחרחר ולגמגם….זינקתי אליו בקריאות " שלא תעיז שומע?" בעודי מקפצת מעל כיסא, ערמת כביסה לקיפול ,דלי מים ובפזצטה מפוארת הצלחתי ליצב את האנטנה ולשמוע את כל הראיון (לא אהבתי את השאלות החטטניות של השדרנית אבל ניחא) אז אם הרדיו שלי שהוא בעל אישות עקשנית התרגש נכנע והקשיב זה אומר שיהיה יום מרק מופלא ומוצלח.

  7. מאת איבי:

    מקסים.
    וארגנתי פה את החברה בעבודה שכולנו מחר נזמין מרק מאחת המסעדות שמשתתפות.

  8. מאת פלוני אלמוני:

    מי תיכנן לרימה את הבית????
    הוא נראה מליון דולר!!!!

  9. מאת פלונית אלמוני:

    מי האדריכל שתיכנן לרימה את הבית???
    הוא נראה מליון דולר

השארת תגובה