הצעה לבילוי: שוק כריסמס בנצרת וגם עוגיות דבש חרובים וטחינה

יש משהו בנצרת שהופך אותנו למבסוטים באופן אוטומטי. אנחנו משוטטים ברחובותיה, פוגשים אנשים יפים, מאירי פנים ועיניים וכמעט שוקלים לקנות שם בית קייט, כזה מעל השוק, שאפשר יהיה להריח את הפרי והירק, את צוף הכנאפה והבקלאווה, לשמוע מחלונותיו את דנדוני פעמוני הכנסיות ואת המואזין קורא למאמינים להתפלל.

 

שום ביקור אינו מושלם בלי הקטאיף של אבו אשרף

הפעם הביקור שלנו עמד בסימן הדור הצעיר של נצרת. זה שרואה את הפוטנציאל, אוהב את העיר ומחובר אליה בכל נימי נפשו ורוצה שם מקום, כדי לחשוף את היהלום שהיא.

את מריאן וסאלי היפות, פגשנו בככר המעין בנצרת, די קרוב לאל ג'נינה (זוכרים?). שתי הנשים הצעירות האלה, מלאות המרץ והחלומות הן שעומדות מאחורי מייזם שוק הכריסמס בנצרת. "יש כזה בבית לחם, וישנם שווקי כריסמס בכל העולם ורק כאן אין, אז עכשיו יש!" אומרת לנו מריאן בחיוך רחב ועיניים נוצצות.

 

מריאן דור (משמאל) וסאלי עפיפי

"יהיו פה דוכני אוכל ומזכרות ועץ חג מולד ענק וגם סנטה ואפילו את הכפר הנצרתי שמשחזר איך היתה נצרת לפני 2000 שנה, הצלחנו להביא" סאלי, שותפתה למעללים ולחלומות, מתלהבת. "וכולם שיתפו פעולה, כי כולם רוצים שיקרו פה דברים!" היא ממשיכה ואנחנו מבינים לגמרי. אי אפשר להגיד לשתי השדות האלה לא. רק "בטח" או "בוודאי" או "ברצון ובשמחה" או "למה לא?".

 

ניצני חג המולד

הן מובילות אותנו בסמטאות השוק המקסים של העיר, השמיים מתחילים להמטיר מטר דקיק ואנחנו ממהרים לתפוס מחסה.

אנחנו נכנסים לבית קפה אבו-סאלם, שבשוק. בחדר גדול יושבים גברים, מבוגרים ומשחקים משחקי שולחן ועליהם מופקד המבוגר האחראי, וויסאם, ילד בן 30, דור שלישי בבית הקפה הזה, שהיה של סבו, שמגיש את המשקאות החמים הכי טעימים בעולם.

 

וויסאם מנהל את פייסבוק של השוק

"המקום הזה קיים משנת 1914, אם בח'ביני אפשר היה למצוא את כל המבוקשים, כאן ישבו כל האינסטלטורים, זגגים, נגרים, שיפוצניקים וכו' של נצרת. רצית סנדלר? מצאת אותו פה, משחק שש בש ומעביר את הזמן, עד הלקוח הבא…" ככה מספר לנו וויסאם. די-ג'י ומארגן מסיבות בלילה ואוזן קשבת, גננת וברמן של קפה ותה ביום.

"זה הפייסבוק של נצרת" מסכם מוריד הגשם. "וואלה, או דפי זהב" מחייך ויסאם, מבסוט.

 

עם כוס תה וקול הקוביות המתגלגלות הזמן עוצר מלכת

גשם זלעפות ירד בחוץ, השמיים נפתחים בכל פעם שאנחנו מגיעים לנצרת, זמרת שרה שירים עצובים ברקע, גברים זרקו קוביות, הזיזו חיילים, הפכו קלפים, דיברו, צחקו, הסתכלו בנו בסקרנות ושתו תה מתוק וקפה.

אנחנו שתינו משקה קינמון חם, מתוק ומטמטם. עם המון אגוזים טחונים מעל ומשקה ורדים מבושם ונפלא. אה, וגם קפה שחור, מבושל כמו שצריך, כי ווסאם לא שחרר אותנו בלעדיו.

 

תה קינמון חם ומתוק עם בוטנים כתושים

הסתכלו בתמונות, באנשים היפים, בסובלנות, באחווה, ומיסרו לוויסאם ד"ש כשאתם קופצים לבקר.

אחרי הטיפול המסור של וויסאם כבר לא היינו צמאים יותר, להרבה הרבה זמן, אבל רעבים היינו גם היינו. ניצלנו את ההפוגה בגשמים ורצנו ברחובות הרטובים של נצרת עד ל"אל רידא".

כבר המון זמן אנחנו מפנטזים על אל-רידא. שלחו אותנו אליה המון אנשים שאנחנו סומכים עליהם וברגע שנכנסנו הצטערנו צער עמוק שלא שריינו מבעוד מועד את הצימר היחיד שמעל המסעדה. איש אחר, עם מזוודה מלאה בספרים, תפס אותה לפנינו "הוא רצה לראות את הסערה מכל כיוון" התנצל בשמו דאהר, בעל המסעדה וגרם לנו להצטער צער עמוק על שאנחנו לא מקשיבים להמלצות עד הסוף. שמו של הצימר שמעל יצא למרחוק. לא ראינו, אבל הסיפורים הציתו את דמיונינו. יום אחד גם אנחנו נישן שם, אתם תראו.

 

החלל היפהפה של אל-רידא

אכלנו יופי של אוכל. סלטים מלאי כל טוב, חציל גנוב עם גבינה וטחינה (50 ש"ח), צוואר כבש מעולה (128 ש"ח) אפוי ביין, תפוזים ופירות יבשים, נקניקיות עגל חריפות ברוטב לימון ושום (80 ש"ח) וטרטר פילה (75 ש"ח) אותו הבטחנו לעצמנו להזמין גם בשישי הקרוב, כי אנחנו מתגעגעים. באל רידא אוכלים טוב, אפילו טוב מאד. ההמלצה שלנו היא להתמקד בתבשילים המיוחדים ולהתעלם מהקריצה למטבח המערבי שיש בו יותר מדי עלי בייבי ונבטים, שהם פחות לטעמנו, גם בתל אביב.

 

סלט

טרטר פילה. לא לוותר

ביום שישי הקרוב אנחנו בנצרת. ורק כדי שתתכוננו ולא תגידו שלא ידעתם, הנה הפרטים המלאים:

מה זה? שוק כריסמס בנצרת

איפה זה? בין ככר המעין לבין השוק

מה יהיה שם? דוכנים של עבודות יד, אוכל, טחינה, ממתקים, סנטה קלאוס אמיתי שאפשר יהיה להצטלם איתו ולבקש בקשות.

מתי? ביום שישי הקרוב משעה 15:00 עד שעה 22:00 וביום שבת בין השעות 10:00 ל-22:00.

עם ילדים? בטח! יהיה שם סנטה קלאוס ודברים טעימים וביום שישי בשעה 18:00 תהיה הפתיחה הרישמית בה יודלקו האורות של העץ הענק שיוצב בכיכר.

איפה אוכלים? כאילו שחסר. יש בקלאוות וכנאפה מעולות, חומוס לא חסר, יש את מערת התבלינים המשגעת של אל-באבור ומומלץ ללכת לאל ג'נינה או לאל-רידא או ללכת למקומות שאנחנו לא מכירים, ולספר לנו עליהם, שנכיר גם.

ובלי מתכון, אי אפשר. הא? העיר הזו היא השראה ובכל פעם אנחנו חוזרים עם טעם חדש, שאנחנו לא מכירים ומכניסים אותו באהבה למטבח שלנו. בפעם שעברה זו היתה הטחינה של אל-ארז שפרצה למטבחנו בסערה והכניסה לחיינו את עוגת הטחינה והתמרים הפלילית הזו.

הפעם מצאנו אצל טוני, מאל באבור, דבש חרובים. אפשר למצוא אותו, מסתבר, גם בעדן טבע מרקט וגם בסופרים, אם מחפשים טוב טוב.אם לא תמצאו דבש חרובים, השתמשו בסילאן, גם הוא יעשה את העבודה מצוין.

 

טחינה, חרובים וחלווה

[print_this]

 

עוגיות דבש חרובים, טחינה, שערות חלבה ושקדים - לנצרת באהבה

חומרים לבצק:

3 וחצי כוסות קמח רגיל

3/4 כוס אבקת סוכר

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

גביע שמנת חמוצה

חצי כפית אבקת אפיה

אופן הכנת הבצק:

במעבד מזון שמים את כל מרכיבי הבצק ומעבדים לבצק חלק. עדיף להכניס בהתחלה שלש כוסות קמח ואת חצי הכוס הנותרת להוסיף במקרה הצורך. לכסות את כדור הבצק בנילון נצמד ולאשפז במקרר כחצי שעה.

חומרים למילוי:

כוס טחינה גולמית

כוס דבש חרובים או סילאן

כוס וחצי שערות חלווה

כוס וחצי שקדים קצוצים / אגוזים קצוצים

אופן הכנת העוגיות:

1. מחלקים את כדור הבצק לשלושה חלקים.

2. מקמחים מעט את משטח הרידוד ובעזרת מערוך מרדדים כל חלק למלבן באורך של 30 ס"מ בערך. עובי הבצק כחצי סנטימטר או טיפה פחות.

3. מורחים שליש מכמות הטחינה ושליש מכמות דבש החרובים, מפזרים שערות חלווה ושקדים קצוצים.

4. מקפלים קיפול קטן בקצוות ומגלגלים בזהירות לכרוכית או שטרודל או איך שקוראים לזה אצלכם בבית.

5. מניחים את העוגות הארוכות בתבנית עם נייר אפיה וחורצים בסכין חריצים לא עמוקים, ברווחים של חמישה סנטימטרים זה מזה.

6. אופים בחום בינוני עד שהעוגות מזהיבות (תלוי בתנור שלכם, בין חצי שעה לחמישים דקות).

7. מצננים וחותכים את העוגיות בחתכים שסימנו קודם בסכין.

8. בוזקים אבקת סוכר מעל ושומרים בכלי אטום.

[/print_this]

מקמחים מעט את משטח הרידוד ובעזרת מערוך מרדדים כל חלק למלבן באורך של 30 ס"מ בערך. עובי הבצק כחצי סנטימטר או טיפה פחות

 

טחינה אל-ארז כמובן

 

דבש חרובים, שערות חלווה ושקדים קצוצים

 

מגלגלים יפה

 

חריצים לא עמוקים, ברווחים של 5 סנטימטרים זה מזה

ככה זה יוצא מהתנור

וככה זה נראה

לינק להרשמה לעדכונים במייל לפוסטים חדשים בבייגלה

 

מקור מידע – אלבומי תמונות – מסעדות – מתכונים- דיונים – חוות דעת

קטגוריות:: אוכלים בחוץאנשים עם בייגלהדודי כליפאכללימקומות שאהבנונעמה פלדנצרתעוגיותשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (45)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת Roni Tagansky:

    הלכתי לישון איתם ואני מתעוררת איתם :)) אלה עוגיות של בית חם

    • מאת נעמה פלד:

      השארתי לך אהובה צהובה.

        • מאת נופר:

          אם מחפשים משהו מיוחד בנצרת בשילוב לינה במקום מקסים וקונצרט בכנייה הצופה אל הנוף המרהיב -חברת אגדת עין כרם מקיימת סופ"ש ב-6 ינואר בחג האורתודוכסי אתם מוזמנים להצטרף

      • מאת רות גת:

        יישר כח על הדברים שהגבת בקשר לאונס. גם אני חושבת שצריכים לדון את ההורים ולא לוותר להם.האם אי-אפשר לעורר את הנושא בכיתות הלימוד – להכין את הבנות למעשים נפשעים כאלה, ואת הבנים להרתיע וליירא שהם צפויים לעונשים חמורים כשהשופטים באמת יאמצו גישה זו לגבי אונס.

  2. מאת שרית (jokerit):

    הם נראות ממש מדליקות העוגיות הללו :-)

  3. מאת טל דניאל חבקוק:

    נעמה, תענוג צרוף – הגעגוע שאת מעוררת והמתכון. האננס מקופסה יחכה לשבוע הבא!! ואם תהיה קונסטלציה מתאימה אולי גם אהיה בנצרת בסוף השבוע. כל הכבוד.

    • מאת נעמה פלד:

      איזה כייף!
      הפעם ריחמתי עלייך. אין הרבה סוכר ורק 200 גרם חמאה. רחמים או לא רחמים?

      • מאת טל דניאל חבקוק:

        :) שמתי לב!! תותחית כבר אמרתי.
        אגב, הייתה לי פעם חמות בולגריה (אללה ירחמה). טובה ומקסימה כמו שבולגרים יודעים להיות. רק מה, לא ידעה לבשל. הייתה בת אצילים בילדותה. אבל היה דבר אחד שהיא עשתה הכי טוב בעולם – וראציה על העוגיות האלה (תמרים ואגוזים!!) לכבודה ולכבוד התה המפואר שלי אאפה את זה בשבת.
        אוהבת אותך.

        • מאת נעמה פלד:

          נכון! גם סבתא רוזה שלי היתה ידועה ברולים שלה. אני אפילו זוכרת איך הריש שלה היתה מתגלגלת כשאמרה ררררררררררול. איזה נמלה עמלנית וברוכת כשרנות היא היתה!
          אם את מורידה גרם חמאה, אני לא אחראית למעשי!

  4. וואי, העליתם בי נשכחות. בחורף המושלג לפני שנתיים ביקרנו בנצרת.
    היה קרררררר, אבל אצל דאהר היה חם.
    הוא איש מדהים. והוא לקח אותנו לסיור בצימר. אכן פיסת גן עדן קטנה.
    והאוכל שלו באמת כזה שאין בשום מקום אחר.
    http://saloona.co.il/losogeretape/?p=191
    עשיתם לי חשק לסוע לנצרת.

  5. מאת סמדי:

    מזכיר לי שאף פעם לא הייתי ממש באזור הזה של ארץ
    חייבת חייבת לסדר לי חופש לכיוון

    והמתכון הזה מצטרף לקלסר מתכוני בגלה
    וכמו שאני יודעת החצי שלי יחזור מהעבודה ויגיד בקול רם
    יופי של עוגיות זה גם לשבת אבל אפשר גם באמצע השבוע

    תבורכו חברים שלי אהובים
    על הריחות הטעמים הצבעים
    כל מילה ואות

  6. עשיתם לי חשק בגדול (חשק על הבוקר זה מעולה)
    להתראות בשבת בין הסמטאות

  7. נצרת נהדרת בתקופת הכריסטמס ולא רק.
    העוגיות שלך נראות משובחות.

    מגי

  8. מאת איל שמיר:

    אכן פלילי ביותר. כדאי שתכיני לך עו"ד טוב.

    דבש חרובים יכול להיות גם נורא לא טעים, צריך לשאול את המוכר, יש תוצרת טורקיה עם טעם נוראי.
    אבל זה הגיוני, כי זה משמש גם תרופה נגד אפטות בפה, ואלוהים יודע מה עוד.
    חומר חזק ביותר.

    • מאת נעמה פלד:

      דבש החרובים שאני קניתי הוא נפלא. הוא נותן טעם מאד מענין לעוגיות. מוריד הגשם אוכל אותן בכל פה ועוד מעט אני מכינה נגלה שניה. שלא יחסר…
      חומר טוב!

  9. מאת כנרת:

    עשיתם לי חשק.

  10. מאת ענת:

    אגב, יודעת האם היריד הזה יהיה בעוד שישבתים חוץ מזה הנוכחי?
    שבוע הבא, כריסמס, יש מצב?

    מאד רוצים להגיע, רק שהשבת הזו קצת בעייתי.

  11. מאת אילן תלמוד:

    משום מה, הכתיבה והמראות משרות גם רוגע, ערגה ודמוי של ריחות.
    למטיילים, מידע נוסף על השוק בנצרת:
    http://www.nazarethinfo.org/show_item.asp?levelId=63779&itemId=1583&itemType=0

  12. מאת טל:

    זה אפילו לא חו"ל במרחק נגיעה… זה 15 דקות מהבית :)
    אין כמו השוק של נצרת (לא השוק בעיר, אלא השוק שפעיל רק יומיים בשבוע).
    שם אפשר למצוא כל טוב – תרד ערבי, אספרגוס בר, עולת, חוביזות ועוד ועוד…

  13. מאת איבי:

    הרגתם אותי עם העוגיות האלה ?
    מתי מגיע המשלוח ? :)

  14. מאת מעין נחשוני:

    אז ככה, בפלייר של יום השוק בנצרת מופיעה ידיעה לפיה גם בערב החג, שישי 24.12 מתקיימת תהלוכה מסורתית לכבוד החג בין השעות 15:00 – 17:00

  15. מאת עלמה:

    האוכל באל-ריעדא באמת מדהים. במיוחד הקינוח ההוא עם הפיסטוקים והקרם

  16. מאת פנינהט:

    אני הייתי בסיור קריסמס בנצרת שאירגנה ניצי ז"ל וצהריים אכלנו… נכון באל רידא ואכן האוכל מיוחד וטעים ברמות על וגם זכיתי לראות את הצימר שהיה אז בשלבי בניה סופיים.

  17. [...] זה הוזמנו כמה מחבריי לחגוג בביתי עם כמה קישוטים בשקל מהשוק בנצרת, ועם כמה כרסומים ופכסומים קלים מעשה ידיי. מבחינת [...]

  18. מאת דפנה:

    הי נעמה,

    הצטרפץי השבוע לבלוג הנפלא שלכם. הספקתי כבר להכין את העוף עם היין הלבן והרוזמרין. מעדן!
    לגבי העוגיות, האם לדעתך אפשר להפוך אותן לעוגה? אין לי סבלנות להתעסק עם רידודים, שוליים ושאר לוגיסטיקות. אם כן, איך?

    ערב נעים,
    דפנה

  19. מאת בטי לוי:

    אני אופה המון אבל . . . אילו רולדות של חום אהבה ובריאווווות . . .מומלץ בחום . . . טעים .. טעים

  20. מאת ליאור:

    נפלא נפלא.
    ומה עם הקטאיף ?

  21. מאת חנה:

    שלום לכם!
    האם יש שוק בנצת כל שבת {מפת הגעה}
    איפה בדיוק נמצא השוק
    אודה לתשובתכם

  22. מאת חנה:

    היי
    הכוונה היתה נצרת

  23. מאת איווט:

    שלום

    מה במקום שמנת חמוצה?

    לגלגל וגם לקפל משני הצדדים?

    תודה מראש

  24. מאת ענת:

    בוקר טוב
    רציתי לדעת אם השנה מתקיים השוק הזה ובאיזה תאריכים
    תודה מראש
    ענת

  25. מאת ניצן:

    ממליצה להכן את הבצק רק עם 3 כוסות קמח…העוגיות יוצאות פריכות ורכות יותר…הן פשוט נפלאות וגם בריאות…אם לא אוכלים הרבה מדי.

  26. מאת אלעד:

    פשוט מעולות, תודה רבה!

השארת תגובה