עוגת בננות הפוכה שמסדרת מצב רוח הפוך

גירסתה של סו-אלן:

"איך את?" שואל אותי מוריד הגשם, שמתגנב לחדר השינה על קצות אצבעות כדי להעיר אותי בעדיניעדינות. האמת שהייתי ערה עוד לפני כן, אבל כשאני שומעת את קול צעדיו במסדרון אני תמיד עושה את עצמי מאד ישנה, אבל אל תגלו לו.

"אני הפוכה" הודעתי לו על מצב רוח מעונן עד גבה גלי. שמעתי את ליבו של מוריד הגשם מצטער ומחשב את צעדיו וחשבתי שלא מגיע לו שאני אהרוס לו את היום רק בגלל שאני קמתי הפוך. "עוגה, הכי טוב שתכיני עוגה" אמרתי לעצמי בלב "לכי תעופי על איזה מתכון במקום על מוריד הגשם". באמת, מה אשם המסכן שלא עשה כלום אלא נקלע שלא בטובתו לזרמים מנוגדים אצלי במוח ולא ראה את הדגל השחור המתנופף על חופיי, כי בדיוק הוא השאיר את עשרים זוגות המשקפיים שלו במכונית.

ישנה עוגת בננות שאני מפנטזת עליה כבר הרבה זמן. היא שילוב של עוגת בננות רגילה שאני מכינה עם טופינג של טארט טאטן בננות. אין כמו קרמל סמיך, כוויות מדרגה ראשונה, עוגה מסוכנת שצריך להפוך שרגע אחד של חוסר ריכוז יכול להעיף אותה לריצפה לחפף את הבעסה.

אבל אחרי כל המכשולים, יצאה עוגה נפלאה, בריח של קרמל מריר מתוק, רכה ומנחמת כמו בננה וסוחטת מחמאות כמו דוגמנית מנוסה.

גירסתו של מוריד הגשם:

מה הקשר בין לישה ואפיה למצב רוח? אני שואל את עצמי. כי בכל פעם שהתנור נדלק אצלנו בבית אני יודע שיש לי ביד כרטיס לרכבת הרים רגשית. אני יודע גם שכשארד מהנסיעה ישר ארצה עוד אחת.

"אני מבואסת" היא אומרת כשהיא נכנסת למשרד. את אפילו לא צריכה להגיד, אני חושב לעצמי. אני מרגיש את האנרגיה העצבנית שלה חותכת קירות בבית.

"מה קרה?" אני מנסה להכיל.

"זו העוגה הזו" היא מאשימה.

"מה עם העוגה?"

"המתכון, עשיתי טעות! חישבתי במקום לתבנית 24 לתבנית 26" היא מדברת איתי סינית.

הריח שמתפשט בבית גורם לי להרגיש כמו כלב בשכונה של כלבות בשיא עונת הייחום. ריח עמוק של קרמל ובננות מעורבב לו בניחוח שמפיץ בצק חם עוטף אותי. אני מביט בכוס האספרסו שעשיתי והיא נראית לי יתומה וגלמודה.

"זה לא יתכן" אני מודיע לסו-אלן "אפילו אם היא לא תהיה יפה, היא כבר טעימה".

אחרי עשר דקות היא חוזרת עם חיוך שמתחבא בדרך כלל מאחורי המסכה שמחלקים לזוכים בלוטו ומראה לי את הצילום שצילמה באייפון.

"אני יוצאת, תוציא את העוגה בעוד רבע שעה ונהפוך אותה כשנחזור".

היא יוצאת ומשאירה אותי להתענות כאן עם הריח הזה? אני אומר לעצמי. החיים לא הוגנים.

כשהיא חוזרת אני יושב בסלון עם אלי כשפתאום העוגה היפהפיה של סו-אלן מופיעה לו באייפאד. ואחריה מופיעה פתאום האשה הכי מאושרת בתבל וגם הכי יפה. כשהיא מחייכת.

מה בן אדם כבר צריך אם מי שהוא אוהב מחייך אליו בבוקר?

"העוגה מהממת" היא אומרת.

"מה חדש?" אני שואל את עצמי. ברוכה החוזרת.

אז המלצה שלי: עשו את העוגה הזו למי שאתם אוהבים ולמי שאתם רוצים ממנו משהו, כי עם פרוסה אחת ממנה תוכלו לקבל כל מה שתרצו.

מושלמת, גם כשכבר חמדו חלק ממנה

עוגת הבננות ההפוכה של סו-אלן

חומרים (לתבנית 26):

300 גרם חמאה בחום החדר

כוס סוכר זהוב או חום

3 בננות חתוכות לעיגולים

2 כוסות סוכר לבן

2 כפיות תמצית וניל טובה

2 ביצים

2.5 כוסות קמח תופח

2 בננות מעוכות

1/2 כפית מלח

1 ורבע כוסות ריוויון

וכך מכינים:

1. הכנת הקרמל – בקלחת ממיסים 150 גרם חמאה עם כוס סוכר זהוב. מערבבים כל זמן. בהתחלה השומן נפרד מהסוכר, אבל פתאום זה קורה והם מתאחדים. זה רגע של נחת. הזהרו לא לשרוף את הקרמל.

2. שופכים את הקרמל לתבנית זכוכית חסינת אש, מורחים בזהירות גם את שולי התבנית ומסדרים יפה יפה את פרוסות הבננות.

3. במיקסר מקציפים את יתרת החמאה (150 גרם) עם הסוכר הלבן. כאשר התערובת אוורירית מוסיפים וניל ואת הביצים אחת אחרי השניה תוך כדי הקצפה.

4. מוסיפים את הבננות המעוכות, הריוויון והמלח וממשיכים להקציף.

5. מוסיפים את הקמח התופח, מערבבים מעט ומפסיקים את פעולת המיקסר. קמח לא אוהב שמקציפים אותו יתר על המידה.

6. שופכים את הבלילה על הבננות והקרמל שבתבנית. מחליקים ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (160-170 מעלות, תלוי בתנור).

7. העוגה מוכנה לאחר כארבעים-חמישים דקות, או כאשר נוגעים בפני העוגה וחשים שהעוגה לא נוזלים מתחת.

8. משהים להתקרר כחצי שעה.

9. בעזרת סכין מפרידים העוגה מהדפנות והופכים בזהירות על מגש.

10. מומלץ להגיש עם קצפת לא מאד ממותקת.

11. חייכו. ניצחתם!

רגע לפני הביעבוע

הנה זה מתחיל

תבנית מצופה בקרמל סמיך

בננות חוטפות כוויה מדרגה ראשונה

אל תקציפו את הקמח יתר על המידה. כמה עירבובים וחסל

ממתינה שהתנור יתחמם

בתוך התנור מצטלמת בפוזות מגרות

עוד מעט יבוא זמנך

הפוכה!

מי הזיז את הפרוסה שלי?

ונסיימה בזמר


לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה


חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: כללינעמה פלדעוגותשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (63)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת ניצה הוכמן:

    היי נעמה!
    כוונת לאילנות גבוהים והצלחת.נשבעת לך שבדיוק אתמול הצצתי במתכונים של מסעדת רפאל באתר של רפי כהן,שם ראיתי עוגת בננות מקורמלות שדיי דומה לזו ,כדאי לך להציץ בה.כל הכבוד הצליח לך!!

  2. מאת גילה:

    איך ידעתי!עוגה דוגמנית!ענק! אני הולכת לארגן מצרכים לאפות את היצירה הזו.דוגמנית אני בטוח כבר לא אהיה בגלגול הזה,אז לפחות נאכל עוגה דוגמנית.החיים מלאים בהפתעות משמחות.נעמה,המון תודה!

  3. מאת אילן תלמוד:

    בחיי שאני יכול להריח את זה עד כאן !!

  4. מאת נילי:

    אי אפשר ככה, באמת נו. אין לי משהו מקורי להגיד, הכל נראה טעים ומתסכל. אולי אחולל גם עוגת בננות

  5. מאת שלומית:

    העוגה מדהימה… אפשר עם פרי אחר?
    אצלנו לא אוהבים בננה.

    • מאת נעמה פלד:

      אפשר עם כל פרי. תפוחים, אפרסקים, אגסים. הייתי מחליפה אותם גם בבננות שבעיסת העוגה. אנסה בהזדמנות עם אגסים ואתן מתכון.

  6. מאת Roni Tagansky:

    העוגה נראית פצצה

  7. מאת michaly:

    נראה מעולה, ולרשימת החלופות אפשר להוסיף גם תמרים.

  8. [...] This post was mentioned on Twitter by naama peled, David Dudi Califa and David Dudi Califa, בייגלה. בייגלה said: הבטחתי ועל כן אקיים. העוגה שסידרה לי את מצב הרוח הבוקר. הפוכה, קרמלית ועם טעם בוגר ומענין של קרמל http://fb.me/wOBsAqbC [...]

  9. מאת הדס:

    נראה מעולה… אבל 3 כוסות סוכר בעוגה אחת??? נראה לך זה יכול לעבוד עם פחות? זה נשמע לי פסיכי…. :)

  10. מאת אתי אלבכרי:

    נעמהההההההההההההההה את מרושעת!! בימים טרופים אלו כשאין חמאה..בעצם יש אבל ממש קצת..צריך להגיע מוקדם מוקדם לסופר ולהספיק ולקחת את המעט שהם מספקים..כזו עוגה עם 300 גרם חמאה ..אוי ואבוי זו ממש התעללות.

    • מאת נעמה פלד:

      בוביק, את חושבת שיש לי מצבורי חמאה בבית? טעות בידייך. מצאתי וישר בזבזתי אותם על העוגה הזו, שיצאה מוצדקת ומעולה מעולה.

  11. מאת רוזה:

    נעמה! אחרי כל הגירסאות שהכנתי( אחת בדיוק על סף "גסיסה" :-) להצלחת להדליק אותי לעוד אחת חדשה.אולי הפעם יליך על פרי אחר, אבל המתכון משהו!!!

  12. מאת sachi:

    הבאתם לי אותה בהפוכה.
    לאמא שלי יש (עד היום) במטבח מין קופסא כזו מקרמיקה ירוקה, שפעם למכסה היתה ידית בצורה של דב או כלב, כבר לא זוכר כי זה היה לפני מלאן זמן, אבל היא נשברה (הידית).
    פעם, או אפילו קודם, כשאמא שלי היתה מוציאה מהארון את הקופסה, הייתי יודע שעוד מעט יהיה כיף, כי בקופסא היו מתכונים לעוגות, אבל לא סתם עוגות יומיומיות אלא כאלו שעושים בהזדמנויות מיוחדות ולא זוכרים את המתכון בע"פ. המתכונים היו כתובים בכתב יד על פתקים צהבהבים ומוכתמים וחלק מהכתוב כבר היה מרוח קצת בגלל כתמי השומן. הכי כיף יהיה להסתכל כשהיא מכינה עוגה להסתכל ולחכות ללקק את הקצף שנשאר בקערה או את המרית. אח"כ הבית היה מתמלא בריח של עוגה בתנור ואח"כ היינו מתחילים לחגוג עד שנגמרה העוגה או כאבה הבטן – מה שבא קודם.
    אחת העוגות הכי אהובות עלי היתה עוגה דומה מאד להפוכתכם, רק עם תפוחים. אז תודה שהזכרתם לי את העוגת up-side-down שכל כך אהבתי, כי אמא שלי כבר מזמן לא אפתה אותה.

    • מאת נעמה פלד:

      איזה סיפור מקסים. גם לאמא שלי ש קלסר מוכתם, כתוב בכתב ידה הנפלא. אני זוממת עליו! זו הירושה שלי!

      • מאת Talya:

        סבתא שלי היתה האופה הכי מדהימה במזרח התיכון. ברור שזה לא ממש נכון, כי למעשה הכוונה לעולם כולו.
        היית נותנת לה סירפדים, היתה עושה מזה עוגת מעדן דליקטס.
        ככה זה כשסבתא שלי היא נצר למשפחה הונגריה, והונגרים אלופים בעוגות.
        כשהיא עזבה לעולם שכולו טוב, בדיוק לפני שנה, לקחתי לעצמי את מחברת המתכונים שלה. ואת החנוכיה גם. כי סבתא היתה אור גדול.
        לשמחתי, הכשרון עבר גם אלי. במשורה אמנם, אבל גם אור קטן, ובמיוחד בעוגות, עדין מאיר בחשיכה.

  13. מאת טל דניאל חבקוק:

    יפיפיה אמיתית. אשפית את. אבל אין מצב ל-300 גר' חמאה בעוגה. אני חותכת. (אכתוב לך אחר כך אם גרמה לחנק של האוכלים או שאפשר להסתדר עם 125 גר' וכוסית ברנדי ליד)

    • מאת נעמה פלד:

      תודה רבה :)
      חיתוכים וחנק לא על אחריותי. אני מעדיפה משמין ובקטן.
      כולה 300 גרם חמאה שמתחלקים בין שמונה עד עשרה אנשים. יאללה…

      • מאת עפרה:

        אני רואה שיש פה קהל אופה אוהד, אז אגלה לכם משהו יעיל ובריא….

        אם משתמשים בסוג הקמח הנכון אפשר להפחית את כמות השומן במתכונים!!
        אפשר למצוא בכל סופר את הקמחים של "שטיבל". יש קמח ייעודי לעוגיות (בצק פריך) וקמח לעוגות (בחושות וכו'). אפשר גם להחליף ביעודיים, אבל באמת שיש משמעות לעניין טחינת הקמח.
        אם משתמשים בקמחים האלו ניתן להפחית כ30% (!!!) מכמות השומן במתכון!
        זה רשום, אמנם קטן, מאחורה. משתמשת כל הזמן- וזה עובד.
        הקמחים עולים כ6 ש"ח לעומת 2 ש"ח לרגיל, אבל נדמה לי שזה שווה את זה…

  14. מאת אורית:

    נשמעת עוגה חבל"ז אני מתה על בננות וזה נראה ממש טעים. השאלה שלי מה זה הכלי חסין
    האש הזה בקוטר 24? אין לי בבית כזה איפה משיגים בחנויות בישול ואפייה? מה עליי לבקש
    יש לי תבניות רגילות. ראיתי כלי מזכוכית.

    • מאת נעמה פלד:

      אני הכנתי בכלי מזכוכית כי רציתי לראות את הקרמל למטה וגם פחדתי שידלוף מתבנית מתפרקת. אפשר גם בתבנית מרובעת, יצא טוב בכל תבנית שאינה מתברגת.

    • מאת איריס:

      כלי חסין אש זו כל תבנית מפיירקס (כלומר זכוכית מחוסמת), קרמיקה ודומיהם.

  15. מאת טובה:

    מטריף!!!
    תודה רבה על התמונה של הפרוסה, מרגישה שחתכת אותה במיוחד בשבילי ((:
    חחחחחחחחחחחח קצת כאב לי על ה"כוויות מדרגה ראשונה" שחטפו הבננות, אבל אז נזכרתי שהן נפחו את נשמתן כבר במפגש עם הסכין… חוץ מזה, שהן כל כך יפות ככה!!!
    ותודה על השיר המופלאאאאאאא
    רצה לקנות חמאה ב"שוק שחור" [במבטא כבד]:
    http://www.youtube.com/watch?v=ezUYq1_X-FU

  16. רק חסר לי ריויון….הולכת ליקנות ולעשות!

  17. מאת סמדי:

    טוב ….די עם התעללות הזאת בכפים מפשע
    ומעלים במשקל …..איפה מידת הרחמים (חחח בטח לא בעוגה הזאת)
    ניראה מדהים ריח של חמאה ובננות (מוכרת את מי שתרצו בחצי מחיר בתמורה של הריח בלבד)
    אני עושה לשבת הקלריות עליכם

    תבורכו חברים שלי
    אתם שמקלדת צריכה ניגוב כל פעם מחדש בזכותכם
    נשיקות

  18. מקסים! אמא שלי מכינה עוגה בדיוק כזו, אבל בשני הבדלים קטנים: הבננות פרוסות לאורך במקום לרוחב, ועם תוספת של קצת אגוזים וצימוקים על שכבת הקרמל.
    אחת העוגות הכי טעימות שיש.

  19. מאת ayelet:

    העוגה נראית נפלא!
    באיזה גודל של תבנית ניתן לאפות את העוגה?
    האם חובה לתבנית זכוכית?
    תודה

  20. מאת פורמלג:

    גאוני! כל כך הולכת להכין את זה היום.

  21. מאת יעל:

    יצא פשוט מעולה!!!!!!!!!!
    וואוו וואוו וואוו

    כמו קינוח של בננות מקורמלות שמגישים במסעדה, אכלתי כשזה חמים וזה פשוט מדהים

    הורדתי בכמות הסוכר – שליש כוס פחות בקרמל וחצי כוס פחות לתערובת הבחושה, כי קשה לי עם מתוק מדי ועדיין יצא לי מתוק וטעים!

    תודה נעמה על המתכון וחג שמח

  22. מאת Lisa:

    What a beautiful, moist and delicious upside down cake!! Happy Hanukkah!!

  23. מאת עלמה:

    זה נראה כל כך, כל כך טעים

  24. מאת איריס:

    יש! יש לי את כל המצרכים בבית (אני אשתמש ביוגורט+קצת חלב במקום בריוויון)! היום, כשהבנות שלי תחזורנה הביתה מהצבא, תחכה להן עוגת בננה מפתה שכזו :-)

    נעמה, נראה לך שאם הבננות כבר ממש בשלות (מה שנקרא בביתנו הקט "בננות דבש"), אפשר להפחית עוד יותר בכמות הסוכר? הרי בננו כאלה הן ממש ממש מתוקות…

  25. מאת דינה:

    אוי . אני כל כך אוהבת לקרוא את מה שאתם כותבים בצירוף למתכונים שכבר לא יכולה לקרוא אף מתכון אחר….
    ממתינה בשקיקה ל"הגיגים" שלכם :-)
    כל הכבוד !עטוף בכל כך הרבה חן ואהבה והומור
    אחלה :-)
    תודה ! דינה

  26. מאת אניטה:

    מתכון מדהים הכנתי את העוגה הביום לפני שבת,איזו יפה ,איזה ריח והטעם משגעעעעע.
    שבת שלום

  27. מאת מור ק:

    אמש, לאחר קרייבינג של תחילת חודש תשיעי,
    הכנתי סופ סוף את העוגה, אפילו השקעתי בחמאה תוצרת חוץ.
    הקושי שחויתי הוא לאזן בין הקרמל שלא ישרף, אך שהעוגה תצא מוכנה ואפוייה לגמריי.

  28. מאת דנה:

    עוגה פשוט מעולה. הכנתי ולא נשאר פירור. ליקקו את השפתיים. תודה רבה

  29. ואייייי בדיוק הכני את העוגה מאמא אני לא מאמינה שכך הצליחה לי האמת יצאה יותר יפה מאיך שהי נראית באתר ואני בטוחה שיותר טעימה (סתם) ואלקון אכלו את האצבעות מרוב שהי טעים אכלו וניהנו במיוחד בעלי והילדים אני מודה לך מאוד על המתכונים שלך הים אכי טעמים שבעולם ומוצלחים ואיך שאומרים אצלנו
    (סחתיין אועאפייה עלא אלבקון )

  30. מאת מימי:

    ביום שישי אפיתי וריאציה על העוגה הזו –
    במקום בננות, הוספתי (רק לבלילה) חצי חבילת שוקולד ציפס 60%
    ו 3 כפות חמאת בוטנים עם חתיכות
    יצא סוף!
    עם השוקולדף הבוטנים, והקרמל מלמעלה, הילדים קראו לה – עוגת בן אנד ג'ריס…

  31. מאת שרון:

    שלום נעמה, אני "אופה מתחילה" ויש לי שתי שאלות שיכולות מאוד לעזור בפעם הבאה שאנסה לאפות משהו:
    1) הכנתי את העוגה לפי המתכון בדיוק, והשתמשתי בחמאה רגילה של תנובה (לא חמאה לאפיה) אך העוגה יצאה לי עם טעם לוואי של חמאה שרופה (קשה להגדיר בדיוק) שהרס את כל העוגה לצערי. מה יכל לגרום לטעם לוואי כזה?
    2) כשאת כותבת "להוסיף כוס של סוכר" לדוגמא, לכמה גרם בדיוק את מתכוונת? :)
    אודה לך מאוד עם תעני לי, כי בינתיים אני נורא מבואסת שלא יצא לי :(

  32. מאת אודליה:

    בגלל שהיה טוסטר אובן (סטודנטית :) ) אז הייתי צריכה לעשות בשתי תבניות קטנות
    באמת חשוב לציין את גודל התבנית המתאימה
    בנוסף הייתי ממליצה לשים נייר אפייה בתחתית כדיי שיהיה קל להוציא את העוגה והבננות עם הקרמל לא ידבקו.

    הריח הרג אותנו עד שזה יצא מהתנור ועוד יותר הציפייה לאכול אותה =)

    מתכון מעולה!!!!!!!

  33. מאת תיאה:

    ניסיתי!! נשרף לי הקרמל למרות שעקבתי בדיוק אחרי ההוראות-לחכות עד שיתחברו החמאה והסוכר!! נא הסבירו ביתר בירור לאופה מתחילה כמוני מתי להוציא את הקרמל מהאש…

  34. מאת אילנה:

    המון חמאה וסוכר על כמות קטנה של קמח?

  35. מאת יעל:

    אפשר בתבנית סיליקון?

השארת תגובה