כיבוש המטבח מחדש וקציצות בקר וטלה עם פילאף בורגול

עדיין לא כבשתי את המטבח בבית החדש שלנו ורוב הזמן אנחנו אוכלים בחוץ, במטבחים של אחרים. הסירים והמחבתות הונחו במקום, ה"רסס ונגב" עומד בהיכון ממתין לאיזה כתם שמן שיתן לו תחושה שיש לו זכות קיום בעולם וספרי הבישול של מוריד הגשם ושלי סודרו במדפים. לאף גבר בחיי לא היו ספרי בישול. כל הגברים בחיי, אגב, בישלו איום ונורא. כן, גם אתה, שחושב שלהכין עוף בתנור עם תפוחי אדמה זו פסגת הגורמה ושמאסטר שף קטן עליך. אתה מבשל זוועות והעוף שלך תמיד קירקר בפנים והיה אוד מוצל בחוץ. אכלתי אותו עד תום כי אהבתי אותך, סתם, למקרה שממש בא לך לדעת. מאז אני שונאת עוף וגם עליך אני לא מי יודע מה הרוסה.

כשמוריד הגשם אמר לי בטלפון שהוא בשלן גילגלתי עיניים, אני מודה. חשבתי ששוב נגזר עליי לאכול עוף בתנור ולהתפעל למרחקים ארוכים וגם לבקש ממנו מתכון, בשביל הכבוד. אבל דודי נכנס למטבח היפה שלו ובישל בסיר הכתום, הכבד את הוודו שרימפס שכישפו אותי, תקעו לי מסמרות בלב וקשרו אותי אליו בעבותות של אהבה.

אז עכשיו הספרים שלנו יושבים על אותם מדפים בוג'יאלי שלו עם רות סירקיס שלי, ג'יימי אוליבר שלו עם דיליה סמיט שלי וכולם מלאי כל טוב, גדולים בתורה ומלאי השראה וכולם כולם לא נפתחו מזה ימים רבים.

דו קיום על המדף

אבל היום זה קרה. כבשתי את המטבח והפכתי אותו לשלי. במקום לסמן טריטוריה בשתן הלכתי על משהו מעודן יותר ופיזרתי צנוברים ופרורי בורגול, נשיקות של טינוף מבורכות כנשיקות טבחת.

שלפתי את אחד מספריו של בני סיידא. חיפשתי מתכון לקציצות על בורגול שהכנתי פעם ואבד לי בין הספרים. רציתי אוכל ביתי ואין יותר בית מקציצות ופתיתים, גם את תפקיד הפתיתים חטף הבורגול. פעם הכנתי אותו לשף העוף הנודע הנזכר לעיל. הוא אמר שאי אפשר לאכול את זה כי יש בזה יותר מדי פטרוזיליות ואי אפשר לחייך אחרי שאוכלים. מוריד הגשם ואני עברנו את שלב הבושה ואם מתמקם לנו עלה ירוק על השן הקידמית אנחנו פשוט אומרים "יש לך משהו ירוק על השן" וגם מכוונים אחד את השני עד שאנחנו מגיעים למפגע. "לא בשן הזאת, בשן שליד… עוד, עוד… עיצרי! שם!" וממשיכים לאכול כאילו כלום. אינטימיות.

את בני סיידא אני אוהבת מאד. הוא בית, הסיידא הזה. יש לו מתכונים מעשיים, טעימים, ביתיים ומדוייקים. עכשיו אני אוהבת אותו יותר, כי בני החזיר אותי למטבח, למקום בו אני שמחה באמת.

בבוקר שלחתי את מוריד הגשם לסופר ולאבו חילווה עם רשימה. דודי קנה לי בשר טחון מצוין של טלה ובקר וזיתים וצנוברים ועגבניות אדומות ו… ו… ורק את פירורי הלחם הוא שכח. די שמחתי, כי בלי אי אפשר לעשות את הקציצות ואוכל לדחות את כיבוש המטבח בעוד שבועיים או שלושה. עצלות זה דבר ממכר.

אבל לא אלמן ישראל ומוריד הגשם, איש מעשה, ישר הפעיל את אחיותיו היפות. "כשאתן באות, תביאו פירורי לחם" ככה אמר האח הגדול וכך עשו אחיותיו הקטנות.

את המתכון לא עשיתי בדיוק, כי אני תמיד משנה ומכניסה את עצמי למקומות בהם יש חלל. מתכון הוא המלצה ובסיס ולכן צריך לתת את הגירסא שלך מדוייקת מדוייקת כאילו שאתה נותן עדות, אבל לא עדות שקר. עדות שתפאר אותך ותתן לאחרים בטחון לנסות פעם אחת כמוך ואחר כך להכניס את עצמם במקומות שבא להם.

טעם של בית. סופסוף

קבלו את קציצות הבשר בבורגול: מנה שהפכה את הבית שלנו לבית, נהדרת לשישי בערב או לצהרי שבת.

[print_this]

חומרים לקציצות:

חצי קילו בשר טחון מעולה שבמעולים (אני השתמשתי בזה של אבו חילווה. תערובת של טלה, שומן כבש ובקר)

2 ביצים

3 כפות פירורי לחם

2 כפיות בהרט

חופן צנוברים

2 כפות שמן

צרור גדול של פטרוזיליה קצוץ

שני בצלים קצוצים דקיקות

חצי כפית צ'ילי טחון

מלח, פלפל

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים. לשים כמה שיותר, זה מה שמדביק את העיסה וגורם לקציצות להקשר ולא להתפורר בטיגון.

מטגנים ומניחים על נייר סופג.

למצע הבורגול:

חומרים:

1/2 כוס שמן זית

2 בצלים קצוצים דק

4 שיני שום קצוצות

4 עגבניות קצוצות דק

100 גרם זיתי קלמטה שחורים מגולענים

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

2 כוסות בורגול גס

1/4 כפית בהרט

4 כוסות מים או ציר עוף או ציר ירקות שורש (אני השתמשתי במים כי לא טרחתי על צירים)

לעיטור:

חצי כוס צנוברים או שקדים מולבנים מטוגנים

אופן ההכנה והרכבת המנה:

1. בסיר שטוח ורחב מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד טיפונת. מוסיפים את העגבניות ואת הזיתים ומטגנים תוך כדי עירבוב כשבע דקות עד שהעגבניות מתבשלות. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.

2. מוסיפים את הבורגול ואת המלח, הפלפל והבהרט ומערבבים.

3. מסדרים בסיר יפה יפה את הקציצות שטיגנו לפני כן.

4. מוסיפים לסיר את המים או את ציר העוף ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה עם סיר מכוסה כעשרים דקות עד שהנוזלים נספגים בבורגול.

5. מסירים את הסיר מהאש ומשאירים את הסיר מכוסה כרבע שעה. התבשיל הכי הכי טעים כשהוא לא מאד מאד חם.

6. מפזרים מעל צנוברים מטוגנים או שקדים מטוגנים. אפשר לפזר גם נענע קצוצה שמרעננת את המנה או פטרוזיליה, אבל זה ממש לא חובה.

[/print_this]

7. הר הבית עדיין בידינו והמשמח מכל שהמטבח לגמרי לגמרי בידינו.

8. תודה למוריד הגשם שהוריד מצרכים, לאחיותיו היפות שחיסלו לי את התירוצים ולבני סיידא על עוד מתכון מעולה.

ועכשיו בתמונות:

הלישה הכי הכי חשובה, לא להתעצל

תנו לעיסה לנוח קצת, עד שהשמן מתחמם ואפשר גם יותר

לא לעשות שום דבר במקביל, שלא ישרפו

ושלא יהיה צפוף מדי

הגיעה שעתכן לצאת

הרחיקו מסקרנים ומרעבים

מטגנים את הבצלים ואחר כך מוסיפים את העגבניות והזיתים

מלא טעמים וניחוחות

מוסיפים את הבורגול הגס

ומערבבים

מניחים את הקציצות

ריח של בית מתפשט באוויר. מריחים?

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: בשרכללינעמה פלדשיר הסירים - כל המתכונים

אודות הכותב:

RSSתגובות (55)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת רוני:

    נראה מקסים ומעורר תיאבון.
    כמה זמן לא הכנתי קציצות! ממש עשית לי געגוע!

    • מאת נעמה פלד:

      אין תירוצים.
      זה תבשיל מהמוצדקים. ברגעים אלה אנחנו מלקקים את הפירורים האחרונים.

      • מאת יעל יזרעאלי:

        חחחחחח…נעמה, את הזכרת לי את הבת שלי רעות כשהיתה קטנה, היתה מבקשת להוציא "את הליכלוכים האלה" מהמרק……!!!!!………
        ואת הארוחה הזאת אכין לאחותי אהובתי כשתבוא אלי בסופ"ש :) תודה במליונים!!!!
        (ודרך אגב – אפרופו בני סיידא – ספר העוגות שלו הוא להיט!!!! כל עוגה יוצאת מנצחת!!! ואפיתי חלק נכבד מהם :))

  2. מאת Roni Tagansky:

    תורידי איזה מנה בדלי אליי, נראה מעולה
    כמה צחקתי, ואיזה כיף להיכנס דרך האפלקיציה

  3. ואני חשבתי שאני כבר לא רעבה..חחח
    להכין קציצות זה אכן לחנוך את הבית!
    שתחוו בבית החדש הרבה רגעי קסם ואושר!

  4. מאת פיני יפתח פרג'ון:

    אין כמו קציצות ובורגול,שאפו נעמה!
    תתחדשו על הבית.אם רק ניתן היה להריח דרך המסך…

    שבוע טוב!

  5. מאת צמח בר:

    "את המתכון לא עשיתי בדיוק, כי אני תמיד משנה ומכניסה את עצמי למקומות בהם יש חלל. מתכון הוא המלצה ובסיס"
    איי איי. גמני ככה.
    :-)
    אגב, באיזה סיר השתמש לבישול הבורגול?

  6. מאת bigjack:

    קציצות תמיד מסמלות בשבילי מטבח ביתי
    ועם תוספת נפלאה כזו זה בכלל נהדר….
    הבאת לי את החשק להכין קציצות מטוגנות למרות שרק שבוע שעבר הכנתי נאגלה :-)
    לייק גדול על התבשיל

  7. מאת טובה:

    מקסים מאין כמוהו… והרגשות שאת פורטת למילים…
    תודה על המתכון !

  8. מאת אתי:

    איך שאני אוהבת את הכתיבה שלך
    ראשית היא מצחיקה אותי בטרוף, ושנית תמיד היא גורמת לי לרצות לחבק אותך הכי חזק שיש
    אלופה את!
    התחושות שלך תמיד פורטים על נימי נפשי ואני יודעת תמיד שזה הרגע לעשות מעשה, איזה מעשה , לא ברור.
    תודה על עוד חוויה משעשעת ומחממת לב

  9. מאת גילה:

    חייבת להכין את זה.בורגול זה גם דגן מאד בריא.אחלה מתכון.תתחדשי מתוקה ,על חניכת המטבח החדש.שתבשלי רק בשמח!

  10. מאת נועהל'ה:

    נפלא וריחני. אבל שתי כפות בהרט?? לחצי קילו בשר? זה המון! זה לא נורא משתלט? ואח"כ עוד רבע במצע… נשמע בהרטי מאד… האם נשאר מקום למרכיב אחר במתכון להביע את דעתו ונוכחותו? תקנוני אם אני טועה. ברכות.

    • מאת נעמה פלד:

      את צודקת, נועה'לה. תיקנתי מיד. אני הוספתי שתי כפיות בהרט בלבד.
      אגב, בתבליני חיה בשדרות ירושלים ברמת גן יש בהרט מעולה. שווה להגיע לשם. בכלל זו חנות תבלינים מומלצת בחום רב.

  11. מאת תמר:

    נהדר!!
    גם אצלי – מכל ספריית הבישול – הכי מחבבת (ומשתמשת) באלו של בני סיידא – אליל המטבח שלי

  12. מאת anny8:

    אני מבינה שירימו גבהה בתמיהה…האם אפשר להכין עם בשר עוף טחון,בלי לפגוע בעסיסיות….תודה, נעמת לי בכתיבתך……

    • מאת נעמה פלד:

      אני מניחה שאפשר. אני לא כל כך אוהבת עוף ומשתדלת לערבב בשר טחון של עוף עם זה של בקר ביחס של חצי חצי. אבל אם את מעדיפה עוף את בהחלט יכולה לנסות. הייתי מכניסה יותר ירקות לתערובת הקציצות. תפוח אדמה מגורר, מעט גזר, אולי קישוא שיאווררו את הקציצה.
      נסי וספרי לי איך יצא.

  13. מאת איבי:

    מקסים !
    וגם הקציצות נראות טוב.

  14. עד אלי הגיע הריח, נראה טעים להפליא וביתי עד מאוד.

    מגי

  15. מאת פנינהט:

    בדיוק כאלה מאכלים אני אוהבת מתה על זה
    הפילאף אומץ בחום אוהבת בורגול בכל צורה אפשרית

  16. מאת כפיר אונגר:

    וואו מדהים, זה מעורר תאבון.
    מי שמעוניין לראות את סצינת האוכל בתל אביב מוזמן:
    http://www.youtube.com/watch?v=jHoBPNsyPi4

  17. מאת מ.שדות:

    אומץ בזאת. מנה מופלאה ובדיוק מה שהייתי אוכלת עכשיו בסגנון אייל שני….

  18. מאת מדלן:

    היי נעמה הכל נראה מעולה יש לי שאלה האם את משרה את הבורגול לפני הבישול או שמה אותו ככה בלי השריה .
    בתודה מראש ;
    מדלן
    ♥ ♥ ♥

  19. מאת rachel:

    woooooo
    הבאת לי את הקציצות האלו עם הבורגל בדיוק בזמן…….
    אני חושבת מה להכין אוכל
    וזה מתאים לי עכשיו בול
    יש לי את כל המיצרכים
    ועכשיו לעשייה
    תודה תודה ושוב תודה
    ואיזה יופי שהכול זה בסיר אחד
    שאפוווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו
    המשך ימים טובים ונהדרים
    אין כמו האוכל שלך
    הוא ניראה פנטסטי ותענוג לעיניים
    וגם טעים מנסיון.

  20. מאת הילה:

    אוי נעמה
    את עושה כיף עם המילים שלך, הביתיות ותחושת ה'באמת טוב לי' שקורנת מסביב…
    כיף

  21. מאת suzi:

    המתכון נראה נפלא אבל תגובתי היא גם ובעיקר לסגנון הכתיבה היפה שלך,שאת מצליחה לקחת נושא בנאלי כמו מתכון ולכתוב עליו בצורה כ"כ יפה ומעניינת,נעים לקרוא ועל הדרך כמובן להרוויח מתכון מעניין שאין לי ספק שאנסה אותו בבית,אז תודה לך

  22. מאת (JOKERIT) שרית:

    נראה מדהים , טעים ומגרה , כדאי להכין ….

  23. מאת עדי:

    מתכון מצוין! ויש לי גם הצעת ייעול קטנה: במקום לטגן את הקציצות לשים בתנור לכמה דקות ואחר כך על האש.

  24. מאת דנה:

    ואאווו איזה יופי…! בני סיידא מדהים ומעורר השראה, אני גם ממש אוהבת אותו. התבשיל נראה נפלא, כמעט הצלחתי להריח אותו דרך המסך (:
    יונוסה בקרב (כן, יחד עם הפשטידת פטריות)… תתחדשו. דנה

  25. מאת עפרה:

    מ-ע-ו-ל-ה!

    הריח כבר מטריף את כל הבית… הגדולה לא הצליחה להתאפק וכבר לקחה לעצמה מנה :-)
    (את הקציצות אפיתי ולא טיגנתי, כי בכל זאת, יש לי בת-עשרה שרבה עם המשקל ;-), וזה לא פגם בטעם בכלל).

    תודה!

  26. מאת מירב:

    נראה טעים!

    נעמה, אני לא מכירה אותך אבל מוצאת את עצמי מחכה לפוסטים שלך. את כותבת מקסים, כייפי ומעוררת השראה.
    בכלל יש לכם אחלה אתר וכולכם כותבים מקסים.
    אני אוהבת מאוד את ההתייחסות שלכם לאוכל וגם את המעשים הטובים שלצידם.
    המשיכו כך!

  27. מאת ירדנה:

    תודה על הרעיון. בורגול במקום אורז בעיני הרבה יותר טעים.
    על הכתיבה והצילומים תבורכי, וגם על זה שזכית בדודי, יש לו אח? :)

  28. מאת השמנה:

    ממש מקסים ויפה אני נהנתי מקריאת הפוסט שלךואהבתי את ההשקעה והתמונות

השארת תגובה