זה ממכר וזה לא חשיש – זה קארה רייסו

אם תשאלו מאה אנשים מה המאכל הכי פופולרי ביפן 90 בטח יענו שסושי, עוד 8 שמרגישים מעודכנים יבחרו בראמן או בגיוזה. וכולם טועים.

המאכל הוא בכלל צלחת של אורז המכוסה בחלקו ברוטב חום שמתוכו מבצבצות פינות של ירקות, ולעתים גם חתיכת עוף, שרימפ או בשר. אז זה היפנים אוכלים, בכל הזדמנות ובכל מקום כאילו אין מחר. לא עם צ'ופ-סטיק כמו שאתם חושבים, אלא עם כף מערבית רגילה. הם קוראים לזה קארה רייסו.

הדבר הראשון שבישלתי במטבח החדש

אפשר להאשים את האנגלים בזה שקילקלו ליפנים אוכלי הדגים את הדיאטה לפני איזה 150 שנה כשהביאו את האבקה החריפה הזו מהודו שלהם, או שבכלל זה היתה תודה מאוחרת של האנגלים ליפנים שלימדו אותם 100 שנה לפני כן להשתמש בנייר טואלט. תחילתה של הגלובליזציה.

כמו כל דבר שהיפנים מעתיקים גם את הקארי רייס הם שינו והתאימו אותו לטעם שלהם. הוא עדין יותר ומתקתק. הוא בא עם בנות טעם של דובדבנים, תפוחים ושאר פירות.

בכל מקרה, היפני הממוצע פשוט מכור על קארה רייסו, מנה זולה שנמכרת ברחוב, בבתי קפה, בבתי כלבו ובהמון מסעדות. ושלא כמו הסושי, הם גם מכינים אותו בבית. אנחנו, הגאי ג'ינים, פשוט קוראים לה קארי רייס, וגם מתמכרים לנו בכיף.

הנה כמה עדויות:

בועז צאירי ממסעדות סאקורה בתל אביב וירושלים:  "אני מכור למאכל כבר 25 שנה. מעדיף לאכול את זה בחורף. לא כמו היפנים שאוכלים את זה גם בקיץ. מכורים גם כל משפחת צאירי – שישיקורה (השם היפני של הילדים), למרות שאנחנו משפחה מזרחית עם מיעוט אשכנזי. קיוקו היא היחידה שאוכלת סחוג במשפחה. אנחנו כולנו מעדיפים קארי רייס מיילד. עם חריפות מעטה. אני ביפן תמיד אוכל קארי ברמת חריפות של ילדים.
יש מקום בניהון באשי (בטוקיו) שכך כתוב בתפריט: קארי ברמת חריפות גבוה – מי שיאכל את הקארי הזה הוא גיבור גדול. כי כאשר תאכל את הקארי הזה העיניים שלך יתגלגלו בתוך ארובות העין."

מוטי דיכנה שגדל כילד ביפן :  "מבחינתי, האוכל הכי טעים בעולם. כשגדלים ביפן, המאכל הזה הוא חלק מהיום יום שלך, כמו חומוס כאן למשל. כולה חתיכה חומה קשה שנראית כמו חתיכת חשיש (אמרו לי, לא מבין בזה) שמגיעה בשלוש דרגות חריפות- קל, בינוני, וקשה..

אשתי שאין לחשוד בה כי מוצאה מהמזרח הרחוק, למדה עם השנים לשבח את הגוש החום הזה עד כי יפנים שפקדו את ביתנו הביעו התפעלות מרובה.

מה שמפליא הוא שאין מסעדה יפנית אחת בעיר שמכינה את המנה הזאת, שעקרונית מתח הרווחים שלה אמור להיות בשמיים. (שמעתי שיש בסאקורה בירושלים, אם כן אני נוסע מחר..).

אורי מוזס רון : "לפני כ-15 שנה הגענו לטוקיו מצויידים בשני זאטוטים ונחושים לטעום כל מה שיש לעיר להציע. אחד המאכלים שאהבנו היה הקארי רייס היפני.  עד אז הכרנו רק את הקארי ההודי, ששונה בטעמיו ובסמיכות שלו מזה היפני. הקארי היפני עדין וסמיך יותר והוא אחד המאכלים האהובים על היפנים. בכל רחוב ניתן למצוא מסעדות ודוכנים שזו ההתמחות שלהם והיפנים עומדים בתור ומחכים לצלחת שלהם.

הקארי היפני הוא גם אחד המאכלים שמוגשים בגני הילדים היפנים ומהר מאוד הוא היה אחד המאכלים האהובים גם על הילדים שלנו. כשחזרנו לארץ היינו צריכים לדאוג למשלוחי קארי קבועים מיפן. היום- זו כבר לא בעיה. קארי יפני בדרגות חריפות שונות ניתן לקנות גם בארץ ועד היום זה אחג המאכלים הקבועים אצלנו בבית."

נהאז הנה חדשות טובות למכורים ולסקרנים:   אפשר להכין בבית. את התמצית שבאה בצורת טבלה כמו טבלת שוקולד אפשר למצוא במכולות הסיניות ובטיב טעם.

רק תן ליפני הזדמנות להשתמש במיקי מאוס והוא ימצא לו מקום

גם ההכנה ממש קלה. אני הכנתי קארי לא בשרי. אם מתאים לכם הכניסו בשר, עוף או פירות ים למתכון:

לארבעה אנשים:

100 גרם תמצית קארי יפני (חצי טבלה או טבלה שלמה תלוי בגודל הטבלה)

ככה זה נראה. קצת כמו חשיש אבל זה לא

1 בצל

1 גזר

2 תפוחי אדמה

1 בטטה

1 ליטר מים

לא היה לנו בשר בבית

הכנה:

קוצצים את הבצל ומטגנים עד להזהבה

(אם רוצים תבשיל בשרי, זה הזמן להכניס את הבשר)

מוסיפים את הגזר, תפוחי האדמה והבטטה

בעקרון אפשר להכניס מה שרוצים. היצירתיות משתלמת

מוסיפים ליטר מיים ומביאים לרתיחה

מכניסית את קוביות הקארי וממיסים אותן תוך כדי ערבוב.

שוברים כמו שוקולד

ומערבבים

מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד שהרוטב יסמיך. מכבים את האש ונותנים לתבשיל לעמוד עוד כשעה.

מגישים עם אורז לבן.

זהו. וזה ממש ממכר. זהירות!

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: אורזדודי כליפאכללישיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (27)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת Roni Tagansky:

    וואי זה נראה ממש Comfort food

  2. מאת בילי ב.:

    נראה סופני. אני אנסה את זה עם טופו אם לא אכפת לכם

  3. מת על קארי. איפה משיגים את הקוביות?

  4. מאת טובה:

    קארה רייסו… קארה רייסו…
    מתגלגל לי על הלשון כמו: "קערת אורז" ((:
    נראה ממש ממש טוב… מחמם את הבטן… ומנחם…
    לא מכירה את ה"שוקולד" הזה, סגולותיו וטעם התבשיל, אולם הריח עולה באפי ממש מתוך התמונה

  5. מאת רותי:

    זה ניראה טוב אני הולכת לנסות אבל יכול להיות שזה מרגיש כמו קוביות מרק או צלי. ניראה.

  6. מאת הילה:

    אף פעם לא שמעתי על קארי יפני, נראה מעולה, אני אנסה בקרוב:)

  7. מאת יוני:

    הרבה זמן לא היה מתכון באתר. עם כל הביקורות המוצלחות שלכם, זה החלק הכי שווה. הצילומים הם הדובדבן…

  8. חייתי ביפן שנתיים וחזרתי לפני 4 שנים, אחד המאכלים שזכורים לי לטובה הוא הקארה-רייסו, הדבר הכי טעים שיש ביפן. הכי טעים זה לאכול את הארה רייסו במסעדות ההודיות, הם האלופים האמיתיים של המנה הזו.
    בבית אני מכינה לילדי בני ה- 10 וה- 6 שגדלו על המאכל המדהים הזה… מממממ… יאמממממייייי! :)

  9. ברשותכם מעלה לעמוד שלי בפייסבוק :)

  10. [...] This post was mentioned on Twitter by בייגלה, בייגלה. בייגלה said: בועז צאירי בא לעזרת המכורים ויגיש קארה רייסו בכל יום ראשון. אזהרה למי שלא מכיר. זה ממש ממכר Tsairi Boaz Moti… http://fb.me/LouR34yA [...]

  11. מאת maya:

    מזילה ריר… מחזיר אותי אחורה 10 שנים לתקופהשגרתי ביפן זה היה האוכל החביב עלייייייייייי
    עוד היום רצה להכין את זה בבית
    ולמה בסקורה רק ביום ראשון? רוצה גם בשני שלישי ורביעי :)

  12. מאת ארז:

    האמת שאת הבשר לא חייבים לבשל יחד עם הקארי. דרך פופולרית וטעימה היא לטגן שניצל מבשר חזיר מצופה בפנקו, או שניצל עוף פריך , או אפילו עוף צלוי, למי שלא רוצה מטוגן, להניח את הבשר על האורז הלבן, ולכסות אותו ברוטב קארי.
    ככה יש גם קראנצ'יות מהפנקו, שמוסיפה לחוויית האכילה. להגשה אפשר גם להוסיף ירקות טריים פריכים או ברוקולי / כרובית מבושלים.

  13. מאת טל:

    ניסיתי, יצא נהדר.
    מה עושים עם כל המונוסודיום גלוטמאט ושמן הדקלים שמתחבא בקארי? (או שאולי זה רק במוצר הספציפי שקניתי)
    יש מצב לעשות את הסידור הזה בצורה דומה עם תערובת תבלינים אחרת, אולי קצת יותר "בריאה"?

    • מאת CatMan:

      יש שם ממש מעט שומן דקלים, זה הרי "נמתח" על המון נפח ירקות ו/או בשר ואורז. לגבי ה MSG, לא צריך לפחד ממהו אם הוא בכמות סבירה (כלומר אין טעם וריח של בית תמחוי), ואם את גם כך משתדלת לא לצרוך MSG, אז הנזק המצטבר הוא אפסי.

  14. מאת נועה:

    יואו אני חולה על הדבר הזה! וזה הולך מצויין גם עם טופו ובעצם עם כל דבר, כי החשיש הממכר הזה כל כך טעים שכמעט לא משנה מה שמים איתו בפנים. למי ששואל אפשר למצוא את זה בלגעת באוכל.

  15. מאת Ron Zarkin:

    אני חייב להתארגן על קארי רייסו אורגני ,מונוסודיום גלוטמט זה big no no וכן
    זה אשכרה נראה כמו חשיש חח

    • מאת רונית:

      היי רון
      הייתי מבקשת שאם יש לך מתכון להכנת קארי אורגני בבית או מידע איפה אפשר לקנות שתכתוב אותו כאן לטובתנו
      תודה ושבוע טוב

  16. מאת רותם:

    מאיפה קונים את הקארי היפני?

  17. מאת נואמי:

    רגע קל של טרחנות…
    ארובות עין ולא ערובות עין.

    חוץ מזה – מקסים, טעים ועושה חשק לרוץ לדילר היפני הקרוב למקום מגוריי :)

  18. מממ…. אני הולכת לחפש את הגושים החומים האלה. ולנסות!!

  19. מאת אלכסה:

    תודה מזכיר נשכחות אבל איפה קונים ואיך שולטים על מידת החריפות?.?
    בבקשה לענות יש פה הרבה אנשים שמחקים לתשובה:)

  20. מאת ריקי כהן:

    חברות יקרות. תזכירו לי כשאחזור, במסגרת סיור בשוק הכרמל. נראה קל להכנה ויאמי

השארת תגובה