רושמים בתוך יומן מסע – יום שוטטות ראשון ברומא

היינו חייבים לברוח מהאבק, הניילונים והקרטונים החצי פתוחים שמילאנו אותם בחיים שלנו ועכשיו קשה לנו לפרוק ולשים את תכולתם במסודר על מדפים ובארונות. אז החלטנו לברוח מהמציאות ומהחובות ובחרנו ברומא כיעד בריחה. למה? כי היא אלטרנטיבה תרבותית ושפוה לאילת, רק שלש שעות נסיעה מהבית, אם לא מחשיבים את השוטטות בביוטי פרי, את "הארזת בעצמך?" ואת ה"אני רק שואלת כי מישהו יכול לתת לך חומר נפץ, סמים קשים או משהו אחר שיגרום לתמונת פוטו רצח שלך להמרח על כל עיתון בעולם…". שלש שעות ואנחנו נוחתים ברומא שהיא "שיר שלכת אדומה", שקירותיה צבועים קיץ וחורף בצבעי סתיו ושקיעות.

בכל פינה מסתתרת לה פינת חמד

ידענו שיהיה פה כל מה שאנחנו אוהבים. כן, אנחנו אוהבים כנסיות וגם אין לנו שום דבר רע נגד מוזיאונים ובגדי מעצבים, אבל אנחנו באנו לאכול טוב, לטייל יד ביד בשווקים, ולשבת סתם ברחוב בבית קפה ולהסתכל על העיר חולפת על פנינו.

בא לכם להסתובב איתנו קצת? הנה טעימה מהיום הראשון.

את הבוקר פתחנו בהסתובבות בסמטאות. עמדנו בבית קפה, מלא עוגיות ועוגות ושוקולדים ו… ו… עדיין שמרנו בטן ואיפוק, אז רק צילמנו.

אל תזוזו לשום מקום. אנחנו תיכף חוזרים

אה, לפני כן אכלנו ערמונים לוהטים, לכן כשנכנסנו רק כדי לשתות קפה בעמידה.

ריח הערמונים הקלוי ברחובות מכריז על תחילת הסתיו

אחר כך תחבנו אף לחנות מטריפה של נקניקים, גבינות, פסטות, שמן זית וכל מה שארץ זבת חלב בופלו, שמן זית ומגפיים (מהממים) יכולה להציע, חוץ מהמגפיים, כמובן. היה שם תור מכאן ועד הותיקן והמוכרים נראו עסוקים מדי ולא היה להם זמן לשאלות שלנו, אז רק צילמנו קצת ונחזור אולי מחר, כשיהיה פחות צפוף.

מעדדניה בכל פינה. הם אוהבים את האוכל שלהם הרומאים האלו

עברנו דרך שוקון קטן בקרן רחוב, צילמנו כל מה שנראה היה לנו צבעוני. תראו את זרי פרחי הקישוא האלה, אנחנו לא מבינים למה "זר פור יו" לא שולחים סידור פרחים כזה לימי הולדת, אנחנו היינו מאושרים לקבל אחד כזה, וכדאי לשקול את הענין ברצינות. בשביל זר כזה אנחנו מוכנים לחגוג לא רק פעם בשנה.

היו שם שעועית מנומרת, עשבים, עגבניות ופטריות פורצ'יני בשרניות, שזו העונה וניתן לפגוש בהן בכל פינה. בחלונות הראווה, על גבי פסטות ובפינות רחוב. שמנות, גדולות ולגמרי מעוררות קינאה ורצון לבחוש ולנגוס. הדעת אינה סובלת ומקנאה למרחקים ארוכים. אחלה אור שבעולם יש לגויים האלה, הם לא צריכים אותנו.

אורגיה של פורצ'יני טריות בכל רחבי העיר

מצאנו בית קפה מקסים בשם caffe canova tadolini שנמצא ב: via del babuino 150a

במקור היה זה בית של פסל שדרש שגם אחרי מותו ימשיך הבית לתפקד כסטודיו לפסלים. אוכלים בין הפסלים כשמלאכים וגברים כרסתניים מרחפים מעליך. הבר במקום נראה מזמין מאד. יש שם סנדוויצי גבינה ונקניק מפתים וקינוחים קורצים. מקום מקסים.

דודי והחבר החדש שלו

פיתוים פיתוים

שתינו קפה ואכלנו עוגיות קטנטנות בחצר המקסימה של הוטל דה-רוסי. שלווה שמגיעה לכל מי שעבד ממש קשה בשבועות האחרונים. בערב נשוב לאכול כאן.

יפהפיה מקומית

ופנינו לארוחת הצהריים שלנו.

בדרך עצרנו בבר יין Cul de Sac שאוצר בחובו לא פחות מ-1500 סוגי יין. הריחות שעלו מן המטבח היו ממש מפתים. תחושה של בית ושל אנשים שיודעים לאכול ולשתות ולהלביש פסטה כמו שצריך, אבל היו לנו התחייבויות קודמות. עבורינו אין ביקור ברומא בלי ארוחה ב טוליו וחשבנו לתת למסעדה הזו את הכבוד המגיע לה בארוחת הצהריים הראשונה במקום.

יותר מ 1400 סוגי יין במסעדונת אחת. אנחנו עוד נשוב ל Cul de Sac

בניגוד למלכודות התיירים שנמצאות בכל פינה, טוליו היתה מלאה במקומיים. המסעדה מגישה אוכל טוסקני, מעולה, מסורתי ועמוסה בשעת צהריים בהמוני גברים מעונבים, שנכנסים עם פנים עסוקות, אבל לגמרי לוקחים את הזמן שלהם ויושבים לארוחה בת שעתיים לפחות. אוכלים נקניקים, מוצרלה, פסטה ושעועית ומדברים בלשון המתנגנת שלהם עסקים, אולי… אם זו ארוחה עיסקית, אנחנו מוכנים לאכול אותה כל יום כל היום, כי הארוחה הזו עמדה בניגוד גמור לכל אותן ארוחות עיסקיות משעממות שמגישים במתחם רמת החיל.

פאולו חותך לנו פרושוטו בטוליו

פתחנו במה שכולם פותחים במסעדה הזו. ארטישוק צעיר מבושל קלות ועסיסי, ללא סיב אחד וללא שום דבר שנתקע בשיניים.ובמוצרלה משגעת, נוטפת חלב שנראה ומרגיש כמו שד מלא חלב ומעורר בנו את הרצון להיות עגלים יונקים, לא פחות. כל מפגש של סכין, מזלג או שן עם הגבינה גרם לה להגיר מעיינות חלב. במקרה הזה, יותר משהמוצרלה רצתה להניק, אנחנו רצינו לינוק ולא אמרנו די עד שלא נותרה טיפת חלב בצלחת.

מנת הדגל של טוליו. מוצרלה טריה בת פחות מחצי שעה, ארטישוק ושמן זית חדש.

הזמנו גם צלחת ריבולטה – נזיד שעועית, לחם, עגבניות ותרד. מזין, מנחם ומגיר געגועים לחורף. נשבענו שנבשל כזה בדיוק בפעם הראשונה שגשם רציני ישטוף את החלונות שלנו. זו הבטחה. השפרצנו עליו זרזיף נאה של שמן זית צעיר, עכור שהגיע ממש עכשיו מבתי הבד והתפללנו לגשם איכותי. לא כאן ולא בימים הקרובים, רחמנא לצלן… אלא בארץ הקודש החרבה.

ריבולטה. אוכל של עניים, גאוני.

קינחנו בפטוצ'יני עם פורצ'יני טריות. מנה פשוטה, קלאסית, בלי התחכמויות ובלי קישקושים וצילחות. האוכל בטוליו לא צריך קישוטים והוא מדבר בעד עצמו, כמו השירות המקצועי והסבלני וכמו היין הטוב.

הפורצ'יני מושלות בכיפה

אם אתם רוצים לעשות עם עצמכם חסד, לכו לטוליו בפעם הבאה שאתם ברומא:

Tulio
Via san Nicola da Tolentino, 26
Tel +39/064745560

עכשיו אנחנו הולכים לנוח טיפה ולשוטט ובערב, ארוחת ערב בהוטל דה רוסי. נספר לכם עליה מחר.

אריבדרצ'י, נתראה מחר!

סדרת רומא של בייגלה המלאה

facebook

להרשמה לעדכונים על פוסטים חדשים בבייגלה
הכניסו את כתובת המייל בבקשה:

קטגוריות:: אוכלים בחוץדודי כליפאהמזלג המעופףמקומות שאהבנונעמה פלדרומא

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (31)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת DITZA:

    איזה מתוקים אתם שגם ברומא אתם מוצאים זמן לעדכן אותנו, תהנו לכם בעיר הרומנטית בעולם ואל תשכחו לטעום גלידה בכל הזדמנות שניתן

  2. מאת לי:

    איזה כיף לכם!!! חייבת להמליץ על מסעדה…. לקחו אותנו לשם מקומיים מביני עניין והיה מ-ע-ו-ל-ה-!
    לבן זוגי היא הצליחה לפתוח (ולפתח) את בלוטות הטעם!! ממליצה בחום ובטוחה שתאהבו גם את האווירה במקום.
    Le Mani in Pasta
    Cuisines: Seafood
    Via Dei Genovesi, 37, 00153 Rome, Italy
    39 06 5816017
    http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187791-d1024861-Reviews-Le_Mani_in_Pasta-Rome_Lazio.html

  3. מאת Roni Tagansky:

    ריף מודה לכם מאוד על העדכונים ושמח מאוד שאתם נהנים
    תשאלי את דודי אם הוא רוצה תמונה שלו ושל החבר שלו על קנבאס
    במשרד LOL
    נשיקות ותודה על העדכונים בלייב

  4. מאת דינה:

    תבלו תבלו, ואני אשב בחושך…
    בפעם הבאה שאתם בקונדיטוריה, חפשו Sfogliatella napolitana ולא תתחרטו.

  5. מאת רננות:

    יו איזה יופי היומן מסע הזה ואיזה בילוי נהדר
    ותמונות מקסימות – תבלו תהנו ותמשיכו לדווח .

  6. מאת sachi:

    בייגלאך יקרים שלי, כתבו כתבו כתבו. כל ביס וביס עם הכתובת שלו יען כי שבוע הבא כעת חיה אני מתלבט בין cul de sac על יינותיה והזכרונות והטעמים מפעמים קודמות (תמיד חששתי שיפול לי בקבוק על הראש מהמדפים שמעל לראש. שלא כמו במטוס אין כאן דיילת שתסגור את התאים מעל הראש. אלא אם שינו שם מהפעם האחרונה, אבל אני מאמין שלא משנים מקום כזה), או שאולי נבדוק את טוליו שאני לא מכיר (עדיין) או אולי נתחיל בפיצה של da baffetto שטוענת לכתר הפיצה הטובה ביותר ברומא (יש דבר כזה בכלל?) והיא לא רחוקה מקול-דה-סאק, או… הרשימה ארוכה והטעמים כבר עולים לי.
    fate la dolce vita קינדרלאך, ותגידו שמה שאני או טו טו מגיע.

  7. מאת amoramor:

    גלידה! וקפה! וערמונים! (ואל תשכחו לזרוק קצת כסף למזרקה הגדולה, זה מביא מזל…)

  8. מאת טובה:

    מעורר תיאבון…
    בריאות, בריאות ועוד בריאות… והמון הנאה… זה מה שאני מאחלת לכם.
    אל תשכחו לנוח, בין מנה למנה… שתחזרו בכוחות מחודשים ((:

  9. מאת passioneta:

    איזה כיף לכם.
    אולי זו בורטה ולא מוצרלה?

    • מאת אורן:

      הו, ברור שאם תגיבי כאן זה יהיה כדי לתקן… אלא מה?

      • מאת passioneta:

        גם ברור שמי שלא סובל מרגשות נחיתות שמח להחליף מחשבות, דיעות וידע. למה השליליות הזו? מה זה נותן לך בחיים?

  10. אני חושבת שהמוצרלה שאכלתם הוא בורטה ולא מוצרלה שהיא מוצרלה ממולאת בשמנת, חלום.
    נראה שרומא היפה בערים הולמת אתכם ותמסרו שם שבקרוב אגיע, שלא תדאג רומא.
    ממליצה לכם על קמפו די פיורי הקרוב לפיאצה נבונה, שוק אלוהי ואל תשכחו לתת שם קפיצה קטנה לפורנו, מי שלא אכל פיצה ביאנקה של הפורנו, לא אכל פיצה ביאנקה מימיו.
    וכל הדרכים מובילות כמובן לרומא.

    מגי

  11. מאת גילה:

    תהנו ותמשיכו לתעד חויות.תאספו לנו גם מתכונים.הריי באנו לכאן כדיי להנות.

  12. מאת איילת קרבצקי:

    חייבים לקנות ממרח ארטישוקים…זה משדרג כל פיצה\פיתה או סתם לחם טוב חובה, תחפשו באזור קמפו די פיורי

  13. מאת מיכל שדות:

    לדעתי אתם בדרך לזנב בפיטר מייל… ממש לא נופלים ממנו
    תהנו תהנו. כי רק אוהבים אוהבים, אוהבים אוהבים,

  14. מאת דפנה:

    נפלא!! תסתובבו ותהנו עד כלות! וכמו שכבר ביקשו תשלחו מתכונים מעניינים שתצליחו לדלות

  15. מאת ורד ברלל:

    הזכרת לי נישכחות.
    מתה על העיר הזו!!! על האוכל, על היין, על הנוף, על הנעליים והתיקים, על הגברים ועל האנשים!

  16. מאת גילי קצנלנבוגן:

    למה למה למה ככה?
    הרי ברור לכם שאם אני מתעורר עכשיו כמוכם ברומא….אני בנאדם אחר וסופהשבוע שלי היה נראה אחרת…
    אז למה למה למה ככה ?

    תרבכו ותסעדו…. אמן אמן

  17. מאת קובי רביץ:

    עם כל הכבוד לארגזים ולבלגן של מעבר דירה, לא צריך תירוץ כזה או אחר לחזור שוב לרומא! עיר מדהימה, שופעת שמחה ותענוגות של יופי, טעם וריח….לשמחתי , גרתי שם שלושה חודשים בצעירותי ונהניתי מכל רגע…החזרתם אותי עכשיו כולה 25 שנה אחורה….:-) אז אריבידרצ'י רומא.(זרקתם כבר את המטבע בפונטנה די טרווי?)….דרך אגב, ממול ממש, יש פיצריה קטנה אך ממזרה עם פיצה דקיקיה ועליה שכבות רבות של ארוגולה ורג'יאנו פרמזאן…תאווה לעין ולחייך…..בתיאבון…:-)

  18. מאת קובי רביץ:

    עם כל הכבוד לארגזים ולבלגן של מעבר דירה, לא צריך תירוץ כזה או אחר לחזור שוב לרומא! עיר מדהימה, שופעת שמחה ותענוגות של יופי, טעם וריח….לשמחתי , גרתי שם שלושה חודשים בצעירותי ונהניתי מכל רגע…החזרתם אותי עכשיו כולה 25 שנה אחורה….:-) אז אריבידרצ'י רומא.(זרקתם כבר את המטבע בפונטנה די טרווי?)….דרך אגב, ממול ממש, יש פיצריה קטנה אך ממזרה עם פיצה דקיקיה ועליה שכבות רבות של ארוגולה ורג'יאנו פרמזאן…תאווה לעין ולחייך…..בתיאבון…:-)

  19. מאת איל שמיר:

    (זו החברה של איל, ענת, משתמשת ביוזר שלו:)
    איזה כיף לכם! רומא היא אחת הערים היפיפיות והטעימות בעולם!
    את הלזניה והפסטה הכי טעימות שאכלתי מעודי, בלי הגזמה, אכלתי במסעדה
    Conte di Gallucio
    Via Vittorio Veneto 2/c, Piazza Barberini
    (מול המנזר של הקפוצ'ינים, ושווה להכנס למנזר המוזר שלהם ולראות את מערות הקבורה)
    חברתי לטיול ואני הזמנו לזניית ארטישוק, רביולי מרווה-וחמאה ומנת אספרגוס, וקיבלנו מנות שכנראה הוכנו על-ידי מלאכים. מבחוץ המסעדה נראית קצת "כבדה" והמלצרים טיפה מתנשאים, אבל אם אתם שם – אסור לכם להחמיץ את לזניית הארטישוק.
    בכל איזור Via Di San Giovanni In Laterano יש מסעדות שמקומיים אוכלים בהן. הן זולות מאוד וטעימות ברמה שאי אפשר להסביר בכלל. הרחוב הזה יחסית קרוב לקולוסיאום, אז פשוט צריך להמנע מהמסעדות שיש להם נוף למונומנט המדהים, ולראות מי הסועדים בתוך המסעדה. לפחות ב-Luzzi שמנצאת על הרחוב שהזכרתי, מסתתר איזה מלאך-טבח (או מלאכית-טבחית) שמכינה את הטירמיסו הטוב ביותר ברומא.
    בית קפה מקסים-מקסים בעמידה שהיינו אוכלות בו ארוחת בוקר היה צמוד לתחנת טרמיני מצידו של רחוב – Via Marghera, כל אנשי העסקים היו אוכלים ושותים בו בדרך למקום עבודתם, הטרמציני היו טריים ומשגעים והקפה אלוהי.
    מעבר לזה, אני בטוחה שתמצאו מסעדות טובות.
    אל תשכחו להכנס למעדניות בשוק של קמפו דאי פיורי – למרות שהן מוקד משיכה לתיירים, הן נהדרות. ואין צורך להזכיר – המקום האמיתי למצוא בו מציאות הוא הסופרמרקט השכונתי שבו קונים כל תושבי רומא.

    טיול מהנה וטעים,
    ענת

  20. מאת עדי:

    כל כך טעים, כל כך יפה, הכתיבה הזאת…. והתמונות….

  21. מאת איבי:

    איזה מזל שאני שבעה כשאני רואה את התמונות האלה ….. :)

  22. מאת מיכל:

    מקסים…הדו"ח טיול הזה..עשיתם לי חשק לרומא!!

  23. מקסים, מקסים, איזה כיך לקרוא, איזה יופי של תמונות.
    מחזיר אותי למסע איטליה שלי, ומיד עושה לי חשק גם לרומא…

  24. [...] נילי שמחה לגלות שיש כאלו בארץ ושלא צריך להרחיק עד רומא כדי למצוא [...]

  25. מאת לירון:

    רומא לפני שבוע, מחפשת אינטרנט ונכנסת לבלוג
    רואה את ההמלצה על טוליו ולא מהססת.
    לוקחים מטרו בצהריים מהותיקן לפיאצה ברבריני, ותוך שניה אנחנו בטוליו, מקדש המלצרים בג׳קטים הלבנים.
    הארטישוק אלוהי, הפורצ׳יני והקרבונרה תשוקתיים ולקינוח מילפיי שעוד ידובר עליו רבות.
    תודה על ההמלצה הנפלאה, היתה חויה שלא תישכח…

  26. מאת סאם גולד:

    מסעדה טוסקנית או קיי! להיות ברומא ולאכול במסעדה טוסקנית קרבונרה !! לא אוקיי !!
    זה כמו ללכת לקפה בתיה ולאכול חומוס עם טחינה , זה כמו ללכת לכפר דרוזי ולאכול גפילטע פיש .
    אז היה טעים וליקקתם את האצבעות וממתי לטוסקנים יש מוצרלה ? אולי פיור די לאטה . בטח לא בוררטה שמקורה בפוליה שבדרום המגף. אותי לא בילבלתם כי אני מקומי אבל לפי תגובת הקוראים, הרסתם את דמורפיה הקולינרית האיטלקית . ברומא אכול כרומאי ותנהג ותתנהג כרומאי
    אחד שקורא וכזה צורם לו הוא מגיב , ולא מרוע

השארת תגובה