מינאטו. לתדלק סושי מעולה בתחנת דלק קיסריה

על הסשימי המהמם הזה חתום אקי-סאן

הייתי הרוג אחרי יום שלם בדרכים. אחרי שלקחתי את אבא ואמא שלי לטיפול 100,000 אצל בוריס בראשון ולארוחת צהרים אצל בינו ביפו, הגעתי הביתה ונחתתי על הספה בסלון. הדבר האחרון ששמעתי לפני שנפלתי לקומה חסרת חלומות היה קולה של סו-אלן שהתגלגלה מצחוק בעוד שיחה שלא נגמרת עם חברה שלה.

כשהתעוררתי אחרי שעה שמתי פתק "נא לא לדבר איתי" על המצח וגררתי את עצמי למכונת האספרסו ומשם למחשב. והופה, עוגת/ לביבת התפוחים של מיטל שרון ממתכונים שנראים טעימים קופצת לי למסך.

אתם מכירים את הרגעים האלו? כשאתם יודעים מה בדיוק יעשה אתכם מאושרים? זה היה אחד מהם. לביבה אחת חמה כזו. זה כל מה שהייתי צריך כדי להוריד את הפתק מהמצח.

כשיש לי או לסו פתק כזה על המצח ואנחנו רוצים בכל זאת לתקשר אחד עם השניה אנחנו עושים את זה דרך פייסבוק. כן, אנחנו מפגרים, אני יודע.

האמת שלא בא לי סושי. באה לי לביבת תפוחים חמה. אבל סו בחכמתה הרבה העניקה לי את הכינוי 'מוריד הגשם'. ומורידי גשם, כפי שאתם בטח יודעים, נדרשים מידי פעם  להמטיר טיפות בצורת סשימי או ניגירי.

כשבא לנו סושי ככה בספונטני אנחנו הולכים לתדלק אותו בתחנת דלק. אשקרה. אצל אקי סאן, שהוא לא רק הסושי שף היפני היחידי בישראל (שמענו שמועות על שפית יפנית שמגלגלת רולים בהוד השרון) אלא גם חבר שמצלצל לפלאפון שלנו כדי לדווח בכל פעם שהוא מקבל נתחים מובחרים של טונה (צ'ו טורו, או טורו).

מינאטו, תחנת הסושי הקטנה (10 מקומות על הבר) של אקי סאן נמצאת בתחנת הדלק של קיסריה ולפי עניות דעתנו היא, למרות שהיא כשרה, אחת הסושיות הטובות בארץ. לקחנו לשם לפני כמה שבועות את בועז צאירי מסאקורה, הגורו שלנו לענייני סושי, וזה שאחראי לכך שסנוב שכמוני התחיל לאכול סושי בישראל. "אני רק אומר שלום לאקי סאן" הוא אמר "אשאר אתכם רק כמה דקות". חשבתי לעצמי שיש שם איזה ביזנס לא סגור מהתקופה שבועז ואקי עבדו ביחד ושלבועז לא ממש נעים, אבל ברגע שדמותו התמירה של בועז נכנסה לסושייה משהו קרה.

כל השפים, בראשות אקי-סאן התחילו להתרגש כמו שכדורגלן היה מתרגש אם מרדונה היה נכנס לו בהפתעה לחדר ההלבשה. שמעתם פעם על כבוד הדדי? זה היה שם שמשחק בארוחה הזו. אקי-סאן, בדרכו היפנית המנומסת, שפע כבוד למקצוען הישראלי, ובועז מצידו התמוגג מהנאה מכל מה שאקי-סאן הכין עבורו. מיותר לציין שבועז לא עזב אחרי 10 דקות אלא אחרי שעתיים. זה היה כיף צרוף.

אז ככה, בלי הרבה מילים, אנחנו רוצים להמליץ לכם על סושיה קטנה שנמצאת על הדרך מתל אביב לחיפה שבה מכין, שלוש פעמים בשבוע,  שף יפני שמדבר עברית, יצירות שהיו נותנות פייט רציני לכל שף גם בטוקיו.

זה מה שאנחנו מקבלים כשאנחנו גוררים את עצמנו לתחנת הדלק בקיסריה בשורטס, קפקפים וטי שירט מלוכלכת אחרי יום בדרכים.

סושי

בלי סלט האטריות הזה סו-אלן לא יכולה להתחיל

סושי

טמפורה של עלי תרד ואספרגוס

סושי

דג טרחון בקורנפלור מטוגן בשמן עמוק. תאווה.

את זה, סלמון סקין בצלחת, אקי-סאן מכין רק בשבילי. אני לא מאמין שיש עוד סושיה בעולם שמגישה את זה ככה.

פירמידה של קליפורניה רול, אקי-סאן סטייל.

עוד המלצה קטנה, אקי-סאן נמצא במקום בימים ראשון, שלישי וחמישי. כדאי לכוון לימים שהוא שם.

מינאטו – תחנת דלק פז קיסריה
טלפונים: 04-6262092 -04-6360812

להרשמה לעדכונים על פוסטים חדשים בבייגלה
הכניסו את כתובת המייל בבקשה:


ביקורים נוספים



קטגוריות:: אוכלים בחוץדודי כליפאמסעדות

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (13)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת מיכאל ז.:

    ביום שלישי אני באזור. אכנס לבדוק.
    יופי של תמונות.

  2. מאת אילת:

    נו מה? ששוב אני אגיד שבאותה שעה שאתם אכלתם סושי על הבר אני אכלתי את אותו הסושי במרפסת? באסה! ובמחשבה שנייה…בהתחשב בזה שלשם אני באמת מגיעה עם הטישרט והקפקפים אחרי יום בדרכים, אולי יותר טוב שלא נפגשנו. הפעם. הפעם : )

  3. [...] This post was mentioned on Twitter by naama peled and David Dudi Califa, בייגלה. בייגלה said: ככה, רגע לפני יום כיפור. פוסט חדש על מינאטו ועל אקי-סאן, השף היפני היחידי בישראל שמתדלק סושי משובח בתחנת דלק http://fb.me/GM73SiCd [...]

  4. מאת ביסטייל:

    אחד הטובים שיש
    הביס ממליץ בחום!!!

  5. מאת איילת קרבצקי:

    מוכנה לתת צ'אנס נוסף למקום למרות שאכלתי אותה בגדול שם בפעם האחרונה

  6. מאת Ronit Gidron:

    קצר ולעניין. אוהבת את מינאטו. אוהבת את הפוסט הזה.

  7. מאת Roni Tagansky:

    לא ידעתי שניתן לראות סושי כזה בארץ, גם זה נכנס לרשימה כשאחי מגיע לארץ

  8. מאת יפית:

    אין אין על מינאטו לדעתי הסושי הטוב בארץ ואכלתי בקיוטו כמה וכמה פעמים

  9. מאת אופירה:

    נכנס לרשימה! זה בא לנו טוב ל"על הדרך" של הטיול הבא

  10. מאת מעין:

    שמעתי הרבה המלצות ובפעם היחידה שהייתי לא נהנתי.
    גם השירות היה חובבני ביותר.
    אולי הגיע הזמן לנסות שוב

  11. מאת סיד:

    אחרי 10 שנים בניו יורק, צר לי להגיד שרמת הסושי בישראל ממש על הפנים. ניסיתי מספר ניסיונות ושוב האוכל היה לא טריולא עשוי נכון.
    אני בהחלט ינסה את המקום אבל החיתוך הגס של הדג לא ניראה מבטיח.

  12. מאת יוני:

    מדהים איך בתוך תחנת דלק יש כזאת מסעדה

  13. מאת יוני:

    תחנת דלק יכולה להיות לוקיישן של מסעדה

השארת תגובה