רזי הריזוטו
דודי כליפא | 18 אוגוסט, 2010 | תגובות 28
זה לא סוד שאורז היא הפחמימה המועדפת אצלנו בבית. גם אני וגם נעמה גדלנו בבתים של יוצאי עירק שמזוהים עם תבשילי האורז שלהם בערך כמו הזיהוי ההרמטי עם פיג'מת הפסים וריח העמבה.
אני אוהב אורז בכל צורה וצבע – טבית, קיצ'רי, אורז סיני מטוגן, פלאו בג'יג', אורז פרסי עם תפוחי אדמה בתחתית, סטיקי רייס יפני ועוד ועוד. הפעם הבאתי לכם ריזוטו מהמטבח האיטלקי. זה ריזוטו שמכינים רק לאנשים שאוהבים באמת כי לוקח זמן להכינו. אבל ההשקעה משתלמת, כי יוצא ריזוטו עשיר ושפע כל טוב שלא תרצו להפסיק לאכול עד שתפגשו בקרקעית הסיר. ראו הוזהרתם!
יש הרבה דרכים להכין ריזוטו. זו הדרך שלי.
[print_this]
ריזוטו פורצ'יני
השתמשתי ב
- 500 גרם אורז מסוג ארבוריו
- 3 שקיות של פטריות פורצ'יני מיובשות
- 4 פטריות מלך היער (של תקוע, אפשר גם בלי ואפשר גם אחרות)
- קנקן מרק ירקות ועוף פושר עד חם (אפשר להחליף בסתם מים)
- 4-5 בצלצלי שאלוט
- פרמז'ן רג'נו
- כוס יין לבן משובח
- שמן זית טוב
- 50 גר' חמאה
- מלח ופלפל לבן
- כפית של מחית פורצ'יני וכמהין (לא חובה אך מטיס את הריזוטו לגבהים)
וכך עשיתי:
- קצצתי את הפטריות הטריות למטבעות
- את הפטריות היבשות שמתי בתוך כלי עם המרק
- קצצתי דק את השאלוט
- שיבבתי שבבים מהפרמז'ן
- בסיר בינוני וכבד חיממתי שמן זית עם החמאה
- לאחר בעבוע הוספתי את השאלוט הקצוצים
- כשהבצלצלים הפכו לשקופים שפכתי לסיר את האורז והתחלתי בערבוב
- הוספתי את הפטריות הטריות והמשכתי לערבב
- הוספתי כוס יין (אולי יותר, אבל מי סופר)
- כשהיין נספג כולו סיננתי את מי הפטריות היבשות והתחלתי להוסיף אותם מצקת אחר מצקת תוך כדי ערבוב. בכל פעם שנראה שהנוזלים נספגו באורז הוספתי עוד מצקת.
- לאחר כמה מצקות הוספתי את פטריות הפורצ'יני בעצמן, והמשכתי לערבב
- הוספתי כפית אחת של מחית פורצ'יני כמהין
- וגם את שבבי הפרמז'ן
- המשכתי לערבב
- מלח ופלפל לתיקון תבלון
- מכבים את האש כשהאורז מגיע לדרגת אל – דנטה, מכסים את הסיר לשלוש עד חמש דקות ומגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל.
אני לא ממליץ להכין מראש כי ריזוטו לא מחכה לאף אחד. מחכים לריזוטו.
[/print_this]
תודה לאלדד שצילם בכשרון, ושתמיד הכל יוצא יותר טעים ויותר יפה כשהוא בסביבה.
.
לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה
חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.
.
קטגוריות:: אוכל צמחוני • אורז • דודי כליפא • כשר • מתכונים • צמחוני • שיר הסירים - כל המתכונים
אודות הכותב:
איך שמתחשק לי עכשיו ריזוטו פטריות!!
תמונות נהדרות!
[...] This post was mentioned on Twitter by Hashemtamid yair, בייגלה. בייגלה said: לכל מי שרוצה לפנק את האהובים עליו במנה מושקעת עם טעם אלוהי http://fb.me/FJpSZor1 [...]
ריזוטו…..ממממממ
אהבתי את ההכנה ….
מדליקים אתם שניכם.
נ.ב.
שאיפה אני אקנה את הארבוריו הזה בשקיק? והמחית?
אהבתי!
האם אפשר להחליף את היין במרטיני יבש? או חובה יין?
אויש זה נראה טעים! אופו אתם קונים את מחית הקסם? יש בלוציפר (המכונה גם פוליצר) שלנו?
יש
אוף אתכם..אני רעבה..ואם לא הייתי עסוקה בשעות הקרובות בטח שהיה מתבשל כאן ריזוטו.
בריאות חברים..רק בריאות..
}{
הניחוח המשכר הגיע עד לקריות
אתה השתמשת באורז לריזוטו Carnaroli שהוא עוד יותר פיין ואיכותי מהארבוריו (אגב, שניהם אורז מסוג riso superfino – סופר משובח) ובאיטליה נחשב מלך האורז לריזוטו (הקרנרולי) והריזוטו שלך נראה נהדר.
איפה אתם מוצאים קרנרולי?
מגי
באיטליאן שופ. עולה שקל אחד יותר מהארבוריו שלהם.
תודה על הרעיון. יתבשל אצלנו אם ירצה השם לארוחת השישי.
איפה קונים באיזור הצפון?
אין לנו איטליאן שופ באיזור…..
בא לי לבכות (בחיובי כמובן).
איפה יש טעימות של האושר הזה ????
הפטריות הארוכות והפרמז'ן רג'יאנו הרגו אותי! שלא לדבר עם המחית כמהין…!!
מי יתנני ריזוטו
נראה מצויין
דודי
אני קורא ונהנה , החומרים מעולים , חזרתי לפני כששבועיים מאיטליה , אפשר לחוש את הטעמים והניחוחות , היכן ניתן למצוא את " איטליאן שופ " ???
תודה על ההנאה ואקווה שיש לך גם תשובה .
שי
וואוו, וואוו, וואוו.
רק חסר לי הפינץ' שמטיס לי את הריזוטו פונגי למעלה – כפית טימין טרי ומעט צ'ילי אדום קצוץ דקקקקקק. יאמי!!!!!!!!!!!
סתם פוסט. לא ברמה שאתם רגילים לייצר.
מגרה ומושקע.
הערה קטנה אחת מהיקה-פוץ:
חברים, חלאס עם ה"תבלון"! תיבול!!!
זה מעדן לא רגיל ומטורף בטעמים שפשוט מתפוצצים בפה – שאפו
היי!
מקווה שעדיין יצא טעים…
אוקיי קניתי את כל המצרכים הנדרשים ובעוד שעתיים אתחיל במלאכת הבישול!
(דרך אגב לכל מי ששאל, את מחית הקסם ניתן לקנות גם ברשת חנויות SPICES) יקר אבל שווה לדעתי להשקיע… אם כבר – אז כבר!
לצערי לא הצלחתי להשיג פטריות מלך היער וקניתי פטריות שמפיניון רגילות במקום
אעדכן מאוחר יותר איך יצא
תודה רבה ושבת שלום!
טלי
המתכון נראה נהדר! האם יוצא ריזוטו בכמות שתספק 4 אנשים ?
הכנתי יצא טעים. אפשר (רצוי) לוותר על פטריות מלך היער הם חסרי טעם. לטעמי שמפניון היה טוב יותר
דודי
האם ידוע לך באיזו מסעדה יש ריזוטו שאתה ממליץ עליו?
בתל אביב…….
שוב תודה
הכנתי כמו שכתוב… השריתי את הפורצ'יני חצי שעה… הוספתי אותם לסיר כמו שתואר….משום מה הם לא התבשלו כ"כ טוב… בעסה!!