רזי הריזוטו

זה לא סוד שאורז היא הפחמימה המועדפת אצלנו בבית. גם אני וגם נעמה גדלנו בבתים של יוצאי עירק שמזוהים עם תבשילי האורז שלהם בערך כמו הזיהוי ההרמטי עם פיג'מת הפסים וריח העמבה.

אני אוהב אורז בכל צורה וצבע – טבית, קיצ'רי, אורז סיני מטוגן, פלאו בג'יג', אורז פרסי עם תפוחי אדמה בתחתית, סטיקי רייס יפני ועוד ועוד. הפעם הבאתי לכם ריזוטו מהמטבח האיטלקי. זה ריזוטו שמכינים רק לאנשים שאוהבים באמת כי לוקח זמן להכינו. אבל ההשקעה משתלמת, כי יוצא ריזוטו עשיר ושפע כל טוב שלא תרצו להפסיק לאכול עד שתפגשו בקרקעית הסיר. ראו הוזהרתם!

יש הרבה דרכים להכין ריזוטו. זו הדרך שלי.

ריזוטו פטריות

ריזוטו פטריות – מנה לאנשים שאתם אוהבים באמת

[print_this]

ריזוטו פורצ'יני

השתמשתי ב

  • 500 גרם אורז מסוג ארבוריו
  • 3 שקיות של פטריות פורצ'יני מיובשות
  • 4 פטריות מלך היער (של תקוע, אפשר גם בלי ואפשר גם אחרות)
  • קנקן מרק ירקות ועוף פושר עד חם (אפשר להחליף בסתם מים)
  • 4-5 בצלצלי שאלוט
  • פרמז'ן רג'נו
  • כוס יין לבן משובח
  • שמן זית טוב
  • 50 גר' חמאה
  • מלח ופלפל לבן
  • כפית של מחית פורצ'יני וכמהין (לא חובה אך מטיס את הריזוטו לגבהים)

וכך עשיתי:

  • קצצתי את הפטריות הטריות למטבעות
  • את הפטריות היבשות שמתי בתוך כלי עם המרק
  • קצצתי דק את השאלוט
  • שיבבתי שבבים מהפרמז'ן
  • בסיר בינוני וכבד חיממתי שמן זית עם החמאה
  • לאחר בעבוע הוספתי את השאלוט הקצוצים
  • כשהבצלצלים הפכו לשקופים שפכתי לסיר את האורז והתחלתי בערבוב
  • הוספתי את הפטריות הטריות והמשכתי לערבב
  • הוספתי כוס יין (אולי יותר, אבל מי סופר)
  • כשהיין נספג כולו סיננתי את מי הפטריות היבשות והתחלתי להוסיף אותם מצקת אחר מצקת תוך כדי ערבוב. בכל פעם שנראה שהנוזלים נספגו באורז הוספתי עוד מצקת.
  • לאחר כמה מצקות הוספתי את פטריות הפורצ'יני בעצמן, והמשכתי לערבב
  • הוספתי כפית אחת של מחית פורצ'יני כמהין
  • וגם את שבבי הפרמז'ן
  • המשכתי לערבב
  • מלח ופלפל לתיקון תבלון
  • מכבים את האש כשהאורז מגיע לדרגת אל – דנטה, מכסים את הסיר לשלוש עד חמש דקות ומגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל.

אני לא ממליץ להכין מראש כי ריזוטו לא מחכה לאף אחד. מחכים לריזוטו.

[/print_this]

ריזוטו פטריות

חומרי הגלם

ריזוטו פטריות

ארבוריו של נסיכים

ריזוטו פטריות

שאלוטס

ריזוטו פטריות

מלך היער של תקוע. לטעמי הפטריות הכי טעימות שמגדלים בארץ.

ריזוטו פטריות

לאחר הקילוף פורסים לפרוסות.

ריזוטו פטריות

ושוב תודה לאדד מאסטרו שעושה את הכל כל כך יפה.

ריזוטו פטריות

את הפורצ'יני היבשות מעירים לחיים עם כחצי שעה של השרייה במרק ירקות או מים חמים.

ריזוטו פטריות

קוצצים דק דק.

ריזוטו פטריות

לשמור על האצבעות. נצטרך אותן בהמשך.

ריזוטו פטריות

הפוצ'יני מתחילות להתעורר לחיים.

ריזוטו פטריות

בשבילי רק פרמז'ן רג'נו.

ריזוטו פטריות

אפשר גם עם סכיו.

ריזוטו פטריות

יאם.

ריזוטו פטריות

כפית מהמשחה הזו תעיף את התבשיל לגבהים. יקרה אך שווה להשיק בה.

ריזוטו פטריות

אוקי. הסתיימו ההכנות והאקשן מתחיל.

ריזוטו פטריות

יש הרבה ערבוב בהכנת ריזוטו.

ריזוטו פטריות

הריח מתחיל להתפשט בבית.

ריזוטו פטריות

שופכים שקית אורז ומתחילים לקלות אותו בשמן.

ריזוטו פטריות

מטגנים בסבלנות.

ריזוטו פטריות

מוסיפים את הפטריות הטריות שבחרתם.

ריזוטו פטריות

ומערבבים עוד. תיכף הפטריות יתחילו לשחרר נוזלים.

ריזוטו פטריות

לפחות כוס יין לבן. לי נשפך כמעט כל הבקבוק.

ריזוטו פטריות

יין לבן משובח מעולם לא הזיק לריזוטו.

ריזוטו פטריות

לאחר שכל היין נספג/התאדה מסננים את הפורצ'יני ומתחילים להוסיף את מי/מרק שלהן.

ריזוטו פטריות

רק אחרי שמצקת מהנוזלים כמעט נספגת כולה מוסיפים עוד אחת. ומערבבים.

ריזוטו פטריות

ומערבבים עוד קצת.

ריזוטו פטריות

מעט מלח ופלפל לבן.

ריזוטו פטריות

אלדד מאסטרו, אין עליך.

ריזוטו פטריות

כפית קטנה של מחית הקסם.

ריזוטו פטריות

עכשיו הארומה לגמרי משגעת את כולם.

ריזוטו פטריות

מוסיפים את הפרמז'ן.

ריזוטו פטריות

לאט לאט תוך כדי ערבוב.

ריזוטו פטריות

מערבבים וטועמים מידי פעם כדי להבין אם האורז מוכן, בכל פעם שמתחיל להתייבש מוסיפים נמעט נוזלים.

ריזוטו פטריות

תיקון אחרון של תבלון. לכבות את האש ולכסות את הסיר לכחמש דקות.

ריזוטו פטריות

פטריות מתות על פטרוזיליה קצוצה.

תודה לאלדד שצילם בכשרון, ושתמיד הכל יוצא יותר טעים ויותר יפה כשהוא בסביבה.

.

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה


חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: אוכל צמחוניאורזדודי כליפאכשרמתכוניםצמחונישיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (28)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת עפרה:

    איך שמתחשק לי עכשיו ריזוטו פטריות!!

  2. מאת רוני:

    תמונות נהדרות!

  3. [...] This post was mentioned on Twitter by Hashemtamid yair, בייגלה. בייגלה said: לכל מי שרוצה לפנק את האהובים עליו במנה מושקעת עם טעם אלוהי http://fb.me/FJpSZor1 [...]

  4. מאת סתיו:

    ריזוטו…..ממממממ
    אהבתי את ההכנה ….

  5. מאת s.t.:

    מדליקים אתם שניכם.

    נ.ב.
    שאיפה אני אקנה את הארבוריו הזה בשקיק? והמחית?

  6. מאת נ.:

    אהבתי!
    האם אפשר להחליף את היין במרטיני יבש? או חובה יין?

  7. מאת אילת:

    אויש זה נראה טעים! אופו אתם קונים את מחית הקסם? יש בלוציפר (המכונה גם פוליצר) שלנו?

  8. מאת אתי אלבכרי:

    אוף אתכם..אני רעבה..ואם לא הייתי עסוקה בשעות הקרובות בטח שהיה מתבשל כאן ריזוטו.
    בריאות חברים..רק בריאות..

  9. מאת פנינהט:

    הניחוח המשכר הגיע עד לקריות

  10. אתה השתמשת באורז לריזוטו Carnaroli שהוא עוד יותר פיין ואיכותי מהארבוריו (אגב, שניהם אורז מסוג riso superfino – סופר משובח) ובאיטליה נחשב מלך האורז לריזוטו (הקרנרולי) והריזוטו שלך נראה נהדר.
    איפה אתם מוצאים קרנרולי?

    מגי

  11. תודה על הרעיון. יתבשל אצלנו אם ירצה השם לארוחת השישי.

  12. מאת שמעון:

    איפה קונים באיזור הצפון?
    אין לנו איטליאן שופ באיזור…..

  13. מאת איבי:

    בא לי לבכות (בחיובי כמובן).
    איפה יש טעימות של האושר הזה ????

  14. מאת Gilli Dei:

    הפטריות הארוכות והפרמז'ן רג'יאנו הרגו אותי! שלא לדבר עם המחית כמהין…!!

    מי יתנני ריזוטו

    נראה מצויין

  15. מאת שי:

    דודי
    אני קורא ונהנה , החומרים מעולים , חזרתי לפני כששבועיים מאיטליה , אפשר לחוש את הטעמים והניחוחות , היכן ניתן למצוא את " איטליאן שופ " ???
    תודה על ההנאה ואקווה שיש לך גם תשובה .
    שי

  16. מאת דגכ:

    וואוו, וואוו, וואוו.

    רק חסר לי הפינץ' שמטיס לי את הריזוטו פונגי למעלה – כפית טימין טרי ומעט צ'ילי אדום קצוץ דקקקקקק. יאמי!!!!!!!!!!!

  17. מאת infi:

    סתם פוסט. לא ברמה שאתם רגילים לייצר.

  18. מאת אורי אפשטיין:

    מגרה ומושקע.
    הערה קטנה אחת מהיקה-פוץ:
    חברים, חלאס עם ה"תבלון"! תיבול!!!

  19. מאת gils33:

    זה מעדן לא רגיל ומטורף בטעמים שפשוט מתפוצצים בפה – שאפו

  20. מאת טלי:

    היי!
    אוקיי קניתי את כל המצרכים הנדרשים ובעוד שעתיים אתחיל במלאכת הבישול!
    (דרך אגב לכל מי ששאל, את מחית הקסם ניתן לקנות גם ברשת חנויות SPICES) יקר אבל שווה לדעתי להשקיע… אם כבר – אז כבר!
    לצערי לא הצלחתי להשיג פטריות מלך היער וקניתי פטריות שמפיניון רגילות במקום :( מקווה שעדיין יצא טעים…
    אעדכן מאוחר יותר איך יצא :)

    תודה רבה ושבת שלום!
    טלי

  21. מאת קטיה:

    המתכון נראה נהדר! האם יוצא ריזוטו בכמות שתספק 4 אנשים ?

  22. מאת שמעון:

    הכנתי יצא טעים. אפשר (רצוי) לוותר על פטריות מלך היער הם חסרי טעם. לטעמי שמפניון היה טוב יותר

  23. מאת דניאל:

    דודי
    האם ידוע לך באיזו מסעדה יש ריזוטו שאתה ממליץ עליו?

  24. מאת דניאל:

    בתל אביב…….
    שוב תודה

  25. מאת RINAT:

    הכנתי כמו שכתוב… השריתי את הפורצ'יני חצי שעה… הוספתי אותם לסיר כמו שתואר….משום מה הם לא התבשלו כ"כ טוב… בעסה!!

השארת תגובה