שרימפס האוס

"אשה אוהב מכות" ככה אמר לי בוריס כשהוא עורם על כתפיי את מלוא משקלו "נותן מכות לאשה פעם בחודש היא שמח" ככה הוא המשיך לתת בגבי סימנים. בוריס בחור גדול ועם כל הכבוד למקלטים לנשים מוכות ולפמיניזם הפושה ביננו, זה לא מעשה מאד חכם להגיד לו שאנחנו במאה העשרים ואחת ושנשים מגיבות לא רע לנעימים בגב ולא רק למגלב.

מסכת העינויים הזו התרגשה עליי דקות אחרי שבוריס העמיד אותי מולו והוציא פלט צפוף של כל תחלואי בעבר, בהווה ובעתיד. "בוריס, כל זה הכרחי?" שאלתי אותו בזהירות "עוד מעט מחזירים אותי להורים שלי ואני, אתה יודע, לא צעירה…" אבל התחינה שלי לא הפריעה לבוריס למנות את כל מכות מצרים ולהעליב כל חלק בגוף שלי.

"יש לך ברכיים של זקנה בת מאה, ברך שמאל כמו סמרטוט" ולקנח באמירה הסתומה "את דומעת מעין ימין". החוורתי. "אני באמת דומעת כבר שבוע מעין ימין" מלמלתי לדודי שישב בצד, מבודר, מסמן לבוריס שהוא בצד שלו, החנפן. חושב שזה יקדם אותו במשהו אצל בוריס ושהוא לא יכאיב לו.

אחר כך כבר היה מאוחר מדי. אמנם אמרתי לבוריס "אל תכאיב לי" ו"אל תראה אותי ככה, אני אמנם נראית גוזל של דינוזאור אבל בעצם אני עדינה נורא" אבל את בוריס כל זה לא ענין. הרבה יותר ענין אותו לענות אותי, להראות לדודי שאני פגומה ושיש לי רגל אחת ארוכה והשניה קצרה ולהגיד לי כל מיני דברים על השבת האלימות למשפחה הגרעינית. נו, שיהיה בכייף, כל אחד ותחומי הענין שלו.

Shrimps House

אם תהיו ילדים טובים ותקראו עד הסוף, תגיעו לזה.

האמת שאני מתה על בוריס ואם דודי לא היה עושה מעשה ברוך ג'מילי וכותב את השם שלו על קירות הלב שלי, כבר הייתי מפתה את בוריס לצאת איתי לסיבוב מועדונים בשביל הקטעים. טיפוסים צבעוניים תמיד עשו לי את זה ואולי משה, חברי הטוב, צדק באמירה שלו שאם לא הייתי נזהרת הייתי נשבעת אמונים לאלפרון ושמעיה אנג'ל.

"יש בפושטקים האלה משהו שמצית לך את הדמיון ומדליק גרלנדה של ממזריות בעיניים שלך, אני מבקש שלא תחליפי את הבריטי באסיר נמלט או ברועה זונות…" ככה הוא היה מפציר בי ואני הייתי מהנהנת, מדפדפת אותו בעדינות, שלא יפריע לי לאסוף עוד דרעק שישבור לי את הלב לחתיכות קטנות.

דקות אחרי שיצאתי מבוריס עם יציבה של אלון הגליל ואטטיוד של ערבה בוכיה, נחתתי בזרועותיה של חברה שלי. פגשתי אותה פעם, דרך מילים של מישהו אחר שדיבר דרכי. אני יודעת שהשורה הזו נדמית לכם פיוטית מדי ולא ברורה, אבל בואו נשאיר אותה כך, העיקר שאלוהימ מבינה את המופלא מכם ואתם, אל תתפתו לחקור.

אתם יודעים איך זה בחיים, אין רע בלי טוב. פעם חיפה היתה די חו"ל עבורנו, ואם לא הקרחצען והתחלואים, סביר להניח שהיינו ממשיכים לא להכיר אותה לעומק, כי איכשהו לאף אחד משנינו לא יצא לשכב או לנהל רומן עם מישהו מהעיר הזו. אבל בזמן האחרון התחילה להתחוור שבחיפה הזו יש  גם מקומות שמרחיבים דעתו וקיבתו של אדם.

"איפה אוכלים היום?" התקשרנו לכלבתא, למרות שממש לא הגיע לה. "בשרימפס האוס" היא קבעה  וצירפה הסברים מאד לא מדוייקים על איך מגיעים למקום. "אתם נוסעים על כביש החוף, רואים דבוקה של בתים עתיקים…" אנחנו שמענו דבוקה ומיד התחלנו לשאול אנשים ברחוב, כי אם היינו מקשיבים לה ונצמדים להוראות ההגעה ההזויות שלה, היינו מגיעים לעיר הקייט צור וברגעים אלה האמהות שלנו היו מארגנות צבא חברים שיפעל לשיחרורנו משבי החיזבללה.

היא  באה עם התלתלים, הרגליים היפות שלה ועם שעורה בעין, אני הגעתי עם רגליים פחות יפות אך עם שני שחקני חיזוק נאים, מוטי דיכנה ודודי, אלוף נעורי.

"אין לי שום ציפיות ממסעדה שיושבת על הכביש הראשי" מילמל דיכנה וסימן לנו להוריד באופן בהול את רף הציפיות.

"אין לי שום ציפיות להמלצה למסעדה שבאה מאשה שלובשת מכנסיים במידה 24" תרמתי גם אני את ליטרת המרמרת שלי והכנסתי את הבטן טוב טוב, ורק דודי אמר שהוא הרוס מרעב ושנשתוק לפני שהוא אוכל לנו את הראשים.

"היא צריכה דחוף דיאט קולה והם צריכים לאכול, גם דחוף" סימנה נערת המים, למלצר שיש לו עסק עם חולי נפש שדחיית סיפוקים היא לא הצד החזק שלהם. המלצר הבין שעם שכינה מהשכונה לא מתווכחים ומיד הנחית על השולחן מבחר סלטים נחמדים ושתיה. שהכל נהיה בדברה או לא?

היו שם פיתות צרובות, תפוחי אדמה צהובים, סלט כרוב וסלט גזר, חומוס מעולה עם טעם עמוק, טחינה אלוהית, סלט חצילים, זיתים, סלט ירקות קצוץ ע-נק וטרי וסלט סרטנים טעים טעים עם לימון ושמיר. כל מה שגמרנו התמלא דרך קסם במהירות מחדש. בנדיבות, בלי פרצופים ובחיוך.

סלטים שרימפס

חומוס מהמם, טחינה קטיפתית וסלט סרטנים.

המלצתנו החד משמעית – התמקדו בחומוס, בטחינה ובסלט הסרטנים. זה מה שטעים באמת.

סלט סרטנים

מלכת היופי של הסלטים.

למנה העיקרית הלכנו על פלטת פירות ים לשלושה והאנורקטית הזמינה לברק בגודל של לוויתן קטן, כי היא שומרת על הגיזרה או איזו שטות אחרת שבנות בגילה עושות.

דג לברק

זה מה שהאנורקטית אוכלת כדי להכנס לג'ינס מידה 24.

במרכז השולחן הונח מגש אליפטי ענק, באמת ענק ועליו חטאים ופשעים לרוב. שיפודי שרימפס ושרימפס בחמאה ושום, מולים, חצאי סרטנים, טבעות קלמארי צלויות וגם כאלה מצופות ומטוגנות ושרימפסים מצופים בסומסום ופירורי לחם והכל ברוחב לב וטרי טרי עד ששומעים את גלי הים אם עוצרים רגע את הלעיסה המטורפת בה פצחנו.

פלטת פירות ים

רשמים מפלטת פירות ים Take 1

פלטת פירות ים

Take 2

פלטת פירות ים

Take 3

פלטת פירות ים

ואלו התחבאו מתחת לשרימפס.

עכשיו תשמעו, לכולנו יש קיבולת, ברוך השם וכולנו צמנו לפחות חצי שעה לפני הארוחה ובכל זאת לא הצלחנו לסיים את התפארת הזו. כמה עולה, אתם שואלים? מגש לשלישיה עולה 180 ש"ח. לא יאומן, הא? פשוט לא יאומן כי יסופר! ואף מילה על שלשית הסרטנים הרזה של איל שני שעליה שילמנו 90 ש"ח.

Shrimps House

ומבט מעל. כל זה ב 180 שקל.

מוטי דיכנה

מוטי דיכנה

קינחנו במלבי נחמד ובמוס שוקולד שמוטי גמר עליו את ההלל. 372 ש"ח בצהרי היום זה כלום כסף, במיוחד כשכל דגת הים שטה לך בבטן.

מוס שוקולד

והמוס היפה

יכולנו לסיים כאן ועכשיו, אבל לא.

למחרת בבוקר, פקחנו עין תורנית והלכנו להתעדכן במה שחשוב באמת, כלומר בחדשות הפייסבוק. כמו כל אדם סביר, גם אנחנו, לפני שאנחנו בודקים מה שלום העולם, עם איזה שגריר ליברמן צ'ילבה היום ואת מי אלי ישי מגרש מגבולותינו, אנחנו מתעדכנים בעגבים של הרבנית ריגבי ולמי אליאב אללוף לא עשה לייק (כי נראה אתכם סופרים את מי שקיבל…).

אחרי הסיבוב הרגיל בכרטיסים של האנשים שאנחנו לא מכירים, נכנסנו לדף הזממים שלנו ונתקלנו בתמונות שהדבקנו שם בליל אמש, לקול תשואות הקהל. זו היתה טעות מרה! חצאי הסרטן, שיפודי הקלמארי ושרימפסים פריכים ומתוייגים היטב קרצו אלינו וקראו לנו ללכת.

"תגידי, בא לך לנסוע לחיפה ולאכול את אותו הדבר בדיוק?" שאל אותי דודי והזכיר לי שאנחנו עשויים מאותו חומר וחולקים את אותן אובססיות והפרעות. בדיוק.

"חששתי שלא תציע" פידרתי את אפי במהירות ואספתי שיער בלי לחפוף, פוחדת שיתחרט ויחשוב שזה מוגזם להתחזר במקום אחד יום אחרי יום.

"מזמינים את אותו דבר בדיוק!" אמרנו שנינו יחד והחלטנו להזמין גם את אותם חברים, כי בלעדיהם זה לא יהיה אותו הדבר. בדיוק.

"אתם לא נורמלים!" צחק עלינו דיכנה, אבל הסכים לבוא מיד, כי לא היה לו שום דבר יותר טוב לעשות עם הזמן והקיבה שלו. היא מצידה צחקה את צחוקה המתגלגל והבטיחה להגיע מתישהו, בלי להתחייב על תאריך או שעה מדוייקת.

"בשבילנו אותו דבר, כמו אתמול! בדיוק!" הודענו למלצר, שגם הוא היה אותו דבר, כמו אתמול, בדיוק.

"עזבו אתכם כמו אתמול" ניסה מוטי לדלל את האובססיה במעט היגיון "יש לכם קהל קוראים נאמן, אתם צריכים לטעום משהו אחר, שיהיה להם מענין…" הוא העלה טעונים שפרטו לנו על השרידים האחרונים של ההגיון, והצליח.

החלטנו לשבוע משרימפס, כי אם כבר שחיתות, אז עד הסוף. הלכנו על שלש מנות שרימפס והמלצר שקלט שנורא נקשרנו לפלטה מאתמול שלח לנו ככה, על חשבון הבית, תזכורת בדמות טבעות קלמארי מטוגנות, כמה שרימפסים בבלילה וברבוניות פריכות ומשובבות נפש.

צ'ופר

אחרי הסלטים הטעימים שהיו כמו אתמול נחתו על השולחן בזה אחר זה המנות הבאות:

שרימפס בחמאה ושום. מצויינים, קלאסיים וטריים טריים.

קלסיקה

שרימפס אפויים ומוקרמים במוצרלה, פטה וגבינה צהובה, שהיו בסדר.

שרימפס מוקרמים.

ושרימפס בחלב קוקוס, צ'ילי, חרדל וליצ'י מסוכרים שהיו הברקה!

הברקה! מלכת היופי של היום השני.

מבסוטים מעצמנו ומהשחיתות הזו שבלשבוע משרימפס הזמנו מוס גבינה קליל ונהדר ועוגת שוקולד חמה עם גלידה שהזכירה לנו ששנות השמונים לא היו רק כריות בכתפיים ורבעית ארבע לב אדום, אלא גם דברים טובים. השרמוטה באה אחרי הקינוח, הזמינה מים קרים וחלקה עימנו את סודות הרזון.

295 ש"ח על התענוג החוזר, לשלושה אנשים מופרזים, אובססיבים ורעבים. לא כסף.

איך מגיעים? שום דבוקת בניינים עתיקים ושום נעליים. נוסעים בחיפה על כביש החוף, עוברים את המלונות, ומסתכלים מצד ימין על מסעדה שנמצאת ליד מוסך וחנות גלשנים. או יותר טוב שתשאלו במספר הזה: 04-852-0896

ביקור 1 וביקור 2

ביקור 3

ביקור4
ביקור 5 – מפגש סבב בייגלה

קטגוריות:: אוכלים בחוץמסעדותנעמה פלד

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (35)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. דבש וחלב תחת לשונך, נעמה הנעימה. מה נגיד. מחכה כבר בקוצר רוח לקרוא את רשמי יום ג' שיבוא על כולכם לטובה, אי"ה (ובעצם, למה שאדירתנו לא תרצה). חבל שלא אוכל להיות איתם. הילה, אשתו של אלן, 158 ימים איננו כאן, והוא דווקא האיש שהיה מה-זה מתאים לו להצטרף אליכם למעיין הבירה. תעשו טובה, תשתו בשבילו איזה משהו טוב עם כבד קצוץ בצד

  2. [...] This post was mentioned on Twitter by David Dudi Califa and naama peled, בייגלה. בייגלה said: נעמה בפוסט חדש על שיחות על אלוהימ והתחרעות חסרת גבול עם שרימפס וקלמרי http://fb.me/GZHPSPaZ [...]

  3. מאת Roni Tagansky:

    התענוג הכי גדול עם הקפה הראשון של הבוקר, זה לקרוא אותך
    נפלא. בוקר טוב )(

  4. מאת שמעון:

    באמת לא יקר יחסית למנות שקיבלתם….
    שוקל בחיוב לקחת את אישתי ליום הנישואין שלנו אנחנו גרים לא רחוק מחיפה
    האם הם פתוחים בשבת? זה במסגרת דיל מיוחד שעשו או עיסקית מיוחדת לאמצע השבוע?

  5. מאת עפרה:

    עכשיו עוד לא 9 בבוקר וכבר יש לי קרייבינג מטורף לשרימפס, בכל צורה שהיא!

  6. מאת סמדי:

    נעמה אם את ואלוהימ יושבת יחד באחוקיה יש מצב שהיא מסדרת לי
    כי טוב פעמים ולא ביום שלישי בלבד.

    צחקתי אהבתי נעשתי רעבה ……..

    תבורכי סו יקירתי
    סמדי

    • מאת נעמה פלד:

      סמדי,
      איך שאת רואה את אלוהימ, היא לא קמה לפני שתיים בצהריים וגם זה רק אם יש לה משהו ממש דחוף לטפל בו, ככה שאין מה להתחיל לבקש ממנה בקשות בכאלה שעות.
      חוץ מזה שבשלישי הזה, במעין הבירה, פעמיים כי טוב. אתם באים?

  7. מאת אילת:

    בוקר טוב נעמה,

    איך לא גיליתי אתכם עד עכשיו? איך? ואני חושבת שאנחנו ממש, אבל ממש שכנים :)

    כיף אמיתי לקרוא את שניכם …אני משלימה עכשיו חומר שפספתי בעבר. יש בחינה בסוף?

    ובחייאת…פעם הבאה שאתם נוסעיפ לשופינג בפרדיס (אפילו שזה לא ממש קשור לפוסט הזה) – תקראו לי, שאדע גם אני מה יש לי כאן ממש מתחת לאף :)

    יום נפלא שיהיה לנו ונאמר אמן.

    • מאת נעמה פלד:

      היי, היי אילת, מה את מבשלת? (סליחה, לא יכולתי להתאפק)
      שכנה את אומרת? בואי לקפה, סוף סוף אכיר את השכנים בשכונה.
      עכשיו כשאת מזכירה את פרדיס פתאום שמתי לב שכבר שבועיים מינימום לא היינו שם. בפעם הבאה נשמח לשרוק לך.

      • מאת אילת:

        אז זהו, שאני לא ממש בדיוק יודעת (עדיין) איפה בדיוק למצוא אותך (אלא אם אתקל בך בפוליצר :) ) אבל אם תחפשי בעמודים הראשונים של העיתון המקומי שלנו מודעה על קליניקה לרפואה סינית עם השם שלי…תוכלי למצוא אותי ואשמח! : ))

  8. מאת maayan:

    עשית לי חשק עז לפירות ים..
    הערב אני בחיפה אבל לא יצא לי לאכול בשרימפס האוס.. אוף..

    איך משלבים ביום אחד את מעיין הבירה, הואדי ושרימפס האוס??

  9. מאת זיוית:

    וכמה חבל שאני אלרגית לפירות ים….. אלרגית ליוד..
    נראה ונשמע טעים ומופלא.

    • מאת נעמה פלד:

      היה באמת באמת טעים, מעל ומעבר כל הציפיות שיש לי ממסעדה שיושבת על הכביש הראשי והרבה מעבר לכל ציפיותי באשר להמלצות שבאות מאנורקטית שאוכלת כזית.

  10. מאת bigjack:

    כמה כיף וכמה חשק הבאתם לי עם הפוסט הזה….
    זה יהיה מוגזם אם בשלישי בדרך למעיין נעצור שם לכמה שרימפסלאך? :-))
    חייב להגיע לשם בהקדם לדגום את הדגה!!!

  11. מאת אלה בן דרור:

    היי נעמה
    חבל על הזמן כמה שכיף לקרוא אותך
    סקרנת אותי
    איך בדיוק מגיעים ל שרימפס האוס הזה?
    אלה

  12. מאת איל:

    עשיתם לנו (לאשתי שתחייה ולי) חשק עז לפלטת סי-פוד. הבעיה היחידה היא שאנחנו לא מגיעים לפרובינציה הרחוקה ההיא שנקראת חיפה… :-(

  13. מאת פנינהט:

    עשית לי חשק אדיר להתלבש עכשיו ולהגיע למסעדה.
    נוסעים בכביש החוף מאיזה כיוון? מתל אביב לכיוון חיפה או מחיפה לכיוון ת"א?

  14. מאת איילת קרבצקי:

    יש אלוהימ, ושרימפס האוס זה יופי של מקום
    וראבאק בפעם הבאה שאתם הולכים לזלול עצמכם למוות אני מאד אשמח לבוא

  15. מאת יניב:

    אתם פשוט מדהימים, אתם חייבים להתחיל לצלם גם ווידאו אני חייב לעלות אתכם לאזור תוכניות בישול באתר שלנו, אין דברים כאלה, מבשלים, מתכונים, מדווחים והכל תמיד ניראה כל כך טעים.
    ביגלה זה מתכון מדהים לאיך צריך להראות בלוג של אוכל ומתכונים. חייבים תוכניות בישול בכדי להשלים את התמונה

  16. מאת צפריר:

    נעמה, כרגיל הטקסטים שלך תענוג. וגם עושים ליהודי לרייר. אולי תייבאו קצת תל אביבה? וגם את אלוהימה תביאו?

  17. בייגליסטים….

    אי שם לפני שנה, הוזמנתי לנסות את כל המנות של מחנה יהודה כמה חודשים אחרי ערב הפתיחה (שאף בו נכחתי מבלי ידיעתי)… אחרי ששבתי אל ביתי בסינגפור קלטתי שלא כל הרצפטורים והטייסט-בדס שלי הגיעו אל סיפוקם…
    שלחתי להם המלצה חמה ואת המתכון באימייל. מיותר לציין שמעולם לא קיבלתי תשובה ? :)

    הנה מנה אחת סינגפורית במיוחד:

    Cereal Shrimp
    המנה מתקתקה, עם תיבול של עלי קארי ובזיל שיוצאים מיובשים וקריספי
    ולבסוף יש שילוב של מעט חריפות בזכות הצ'ילי האדום

    Ingredients: (serves 2)
    15 Medium Prawn, removed the middle part shells.
    10 Curry Leaves, roughly shredded
    10 Bazil Leaves, whole
    2 Small Chillies, roughly chopped
    2 Egg Yolks, lighten beaten
    2 Tablespoons Pouring Cream/Evaporated Milk
    300gr Cereal (can use normal type of oat or Nestum cereal & add some sugar)
    1 Tablespoon Butter

    Methods:
    1. Wash and divined the prawns accordingly and set aside for later use.
    2. Coat the prawns lightly with some cornflour before deep-fry to give it a crisp texture.
    3. Preheat a pan and add in the butter, stir occasionally until butter melted then add in the curry leaves, Bazil and stir-fry
    for 1-2 minutes then add in the chillies then follow by the egg and cream mixture.
    4. Give the egg mixture a quick stir until scramble egg texture then pour in the cereal and prawn and stir-fry for another 2-3 minutes until cereal became crispy.

    this dish had to be eaten while hot after it's cook so that the prawns and cereal will remain crispy. If u wan to keep it for a while, then u cannot cover or wrap it while hot… or else the prawns or cereal will be soft. when You stir-fry the cereal and prawns the mixture should be dried instead of moist!

    בביקור הבא שלי בארץ אני אשמח להביא פיילה ענקית ולסעוד ביחד :)
    ותודה דייב ואלה שהפנו אותי לפה , יאמי!

    מריאן

    • מאת נעמה פלד:

      מריאן,
      אם את מביאה את זה איתך, אני מבשלת לך מה שאת רוצה.

      • מאת AnnMary - מריאן:

        איטס אה-דייט!

        (ווידוי קטן כמנהג המארחת…)

        אחרי שבע שנים בסינגפור
        ופיליפינית אחת ששולטת במטבח

        אני חייבת להרגיש שותפה לבישולים
        אם אני באה – אנחנו מבשלות יחד!!!
        אני כבר מפשילה שרוולים…

  18. מאת שרון:

    זה מעורר תאבון ..
    אני חייב לבקר את המקום הזה

  19. מאת Gilli Dei:

    אפילו אני שלא אוכלת פירות ים, מצאתי את עצמי מריירת נוכח התמונות…מזלם של פירות הים שאני לא אוכלת אותם, אחרת החוסר האוקיינוסי בפירות הים, היה ניכר (:

  20. מאת מיכל אליצור הלר:

    מתי שידור חוזר…מתמינה מקומות לאלתר

  21. מאת גדי:

    בפעם הבאה שאני בחיפה -אני שם בטוח
    נעמה – בכתיבתך את יכולה להעיר מתים :)))

    מעיין הבירה עוד מתפקד?
    הסבתא עדיין על התנור למעלה מאחורה?
    עדיין קוצטיצות אלוהיות?
    ספרו ספרו

    חיפאי לשעבר

השארת תגובה