קנלוני בטטות שמיימי לילדה הכי יפה בגן

קנלוני

"את מכינה קנלוני" הניח מולי מוריד הגשם והמפיק הראשי חבילה של גלילי פסטה ומרח על עצמו חיוך, נוגד "מה פתאום" ו/ או "אין מצב". חוץ מציפי פרימו מחולון לון לון שהכינה לטוני קנלוני ומצאה את עצמה עובדת בצומת, אין לי שום מושג מי מכין את הדבר הזה ולמה. יכולתי להכין איזו פסטה כמו "פסטת סו אלן" שלי ששמעה יצא למרחקים ותודות לה אנשים כבר לא זוכרים שקראו לי נעמה ושאני לא נשואה לג'י אר ושאין לי התקפי חרדה ודיכאון כל שעה עגולה.

שעה ארוכה הסתכלתי באריזה הקרמית של הפסטה הזו ולא הבנתי למה אני עצובה נורא. ואז נזכרתי בה, בקארן, האשה היחידה עליי אדמות שהכינה קנלוני או בעצם, האשה שידעה להכין רק קנלוני או בעצם, בעצם, האשה שניסתה את כוחה בהכנת קנלוני והטלתו לפח האשפה.

קארן היתה נימפה אוסטרלית שהיתמרה לגובה מטר שמונים וחמש, ברשותה היו הרגליים היפות ביותר בעולם, המחשוף המושלם בתבל ושני אגמי תכלת עצובים ועמוקים כתהומות הנשיה שזרמו על לחיה לעיתים מזומנות. קארן תמיד הלכה עם שרוולים ארוכים כי היו לה חתכים על פרקי הידיים, מתחת לצמידי הזהב העבים והנהדרים שריקע לה צורף ויאטנמי מוכשר. הכל היה יפה על קארן, בגדים, איפור, תכשיטים, חתכים וגם יגונות נראו עליה לא רע.

פגשתי אותה במועדון שסירב לקבל אותי לשורותיו. זה היה מועדון נשים יוקרתי בהונג קונג, בו היו חברות נשים מקושרות ועשירות מאד שהסכימו לכל מיני נשים, לא מקושרות ולא מאד עשירות, להרשם לקורסים בין כתליו בתמורה לים כסף, מה שהפך אותנו לנשים עוד פחות עשירות אך אסירות תודה על שמכרו לנו קפה במחיר מופקע והרשו לנו לשזוף מבט במגרשי הטניס ובבריכה רחבת הידיים.

כשהייתי נכנסת למקום הזה הרגשתי מאד עלובה, גם אם התלבשתי "חגיגי". אחרי כמה מפגשים עם המבטים המתנשאים של באות המקום הבנתי ששום דבר לא יעזור לי וחזרתי לג'ינס ולנעלי ה"טבע נאות" המרופטות שלי והחינניות כטנק מרכבה, שעמדו בקונטרסט מדהים לנעלי הג'ימי צ'ו והמנולו שהתרוצצו שם בכל פינה.

קנלוני

פגשתי את קארן בחוג שומרי המשקל שהתקיים במקום. לי היו כמה סיבות טובות מאד להיות שם, כמו חיבתי הבלתי מרוסנת לדים סאם ולשאר מנעמי החיים שסיפקה לי העיר הנהדרת הזו. אלוהים יודע מה היא עשתה שם, בחולצה הארוכה שלה, עם השיער הנהדר שלה והג'ינס שישבו לה כל כך יפה על הישבן.

"למה את בחולצה ארוכה?" היא שאלה אותי אחרי השקילה "כי יש לי זרועות שמנמנות" טפחתי לעצמי בביישנות על הזרוע "טו מאצ' דים סאם, טו מאצ' צ'וקלט, טו מאצ' סבתא ליליאן…". "ולמה את?" שאלתי אותה אבל היא רק חייכה אליי ושאלה מה זה "סבתא ליליאן". ואני, מרוכזת בעצמי, מבקשת חברה בעיר הזרה הזו, שכחתי להקשות קושיות ולהתעכב על ענין הידיים של הנערה מהז'ורנאל וישר סיפרתי לה על הזרועות השמנמנות של סבתא ליליאן שלי, אותן היא העבירה לי בירושה, יחד עם הגומה במרפק. רוב הגברים בחיי הציקו לי בגללן. המפיק לא מציק לי, כי הוא נורא אוהב אותי, אבל אני לא בטוחה לחלוטין שהוא אוהב אותן. קארן אמרה לי שהזרועות שלי רכות ונהדרות ולפעמים היא היתה משחילה את זרועותיה הדקות תחת השרוול שלי רק כדי ללוש לי את הידיים ולהגיד לי שזה כמו מגע של "בייבי". היא קראה לי "בייבי" ואני הייתי צוהלת לעומתה.

אחר כך הפכנו לחברות-הכי-טובות ואני הייתי גוררת אותה לכל מיני פינות חמד ושווקים שמצאתי והיא בתמורה היתה אומרת לי שאני יפה גם ככה, עם הזרועות של סבתא ליליאן ונתנה לי אור ירוק להבריז מחוג שומרי המשקל ומהמבטים האיומים שתקעו בי ובנעלי ה"טבע נאות" המאד לא נאות שלי, בנות אחוות המנולו. קארן אמנם חשבה שזה בסדר שאני אחשוף את הזרועות המופרזות שלי לשמש, אבל היא לא הפסיקה אף פעם להסתיר את עצמה וגם לא חדלה מלהקיא את עצמה לדעת. היא קמה חמש פעמים בכל ארוחה, אחרי כל מנה. מחייכת חיוך מוכסף, זוהר ומתורגל ומרוקנת את עצמה בשיטתיות. אלה היו הימים הטובים של קארן. בימים הרעים קארן היתה ישנה ימים ארוכים כי כשהיא היתה מתעוררת אגמי התכלת הנהדרים שלה היו נשפכים לה על הלחיים ובין השדיים וכתמים אדומים היו מופיעים לה בצידי הסדין ממש מתחת לידיה וגם סכין היתה שם.

לקארן היה בעל. אני חושבת שלבעלה קראו ג'ף והוא נראה כמו עוג מלך הבשן. גדול, גבוה, מצליחן, עם חיוך מקיר לקיר ועם חשבון יפה בבנק. את ג'ף היינו הבריטי ואני פוגשים בטעות ברחבי העיר בעיקר בוואן-צ'אי (רובע ההימורים, העסקים ובתי הבושת של הונג קונג) עם נשים סיניות קטנטנות במיוחד, כפתוריות ומכוערות שזו ממש היתה מלאכת מחשבת של הטבע כל סידור הפנים שלהן. אני הייתי מתעצבנת והבריטי רק אמר שקארן גדולה מדי בשביל החיים האלה, יש לה הכל מהכל, אבל הרבה יותר מדי.

"אבל הוא גבוה" הייתי משתדלת להשכין שם שלום בית לפחות במחשבתי. ואז הייתי מקבלת מהבריטי הרצאה ארוכה, כזו שביום מן הימים הוא יישם אותה בעצמו, על איך הנשים המערביות שכחו להיות נשים ואז הגברים המסכנים פונים בצר להם לנשים האסיתיות שחונכו כהלכה ויודעות את מקומן. השיחה הזו תמיד הסתיימה בקידה מצידי ובטריקת דלת מצידו וחיכיון לטקסי שיקח אותו לפאב הקרוב, הרחק מהאשה הזו שלו שמתחילה לעשות סימנים מדאיגים בשדה ההתנהגות הלא הולמת ואולי באמת כדאי לא לאשר לה להסתובב עם הנימפה האוסטרלית הזו שמכניסה לה כל מיני רעיונות לראש.

קנלוני בטטות וגבינות

יום אחד קארן וג'ף (או איך שקוראים לו) שבו מטיול מסתורי בסין כשבאמתחתם  שתי ילדות יפות וחייכניות עם קוקיות נחמדות וחריצי עיניים ובתוכם כוכבים. "בחרתי אותן כי הם ראו אותי וישר קראו לי מאמי" אמרה האם הגאה. "הן אומנו לזה, טיפשה" כיבה את שמחתה האב הנלהב פחות מתחביביה של אשתו. לג'ף היה זרנוק עלבונות המוכן להשלף תמיד כשאשתו משתלהבת מדי . "נראה מתי תשכחי מהן…" התיז עליה ג'ף הכבאי את טיפות העלבון האחרונות וחזר להתעסק בלובסטר שלו. אני והבריטי רק מצמצנו בשקט את הזרועות כדי שלא יגיד גם לנו שאיזה משהו שיגרום לנו לרצות לקפוץ מהקומה החמישים. אחר כך חודשיים לא ראיתי אותה. היא לא ענתה לטלפונים והקדישה את כל כולה לדכאון שאחרי אימוץ ויצאה ממנו רק אחרי שהיא רכשה לעצמה שתי בוקסריות ננסיות צרפתיות, או משהו כזה.

כשהחלטתי להתגרש מהבריטי ולעזוב את המחוזות המלוכסנים, התנדבה קארן לערוך בביתה ארוחת פרידה מהאנשים שאהבתי. "אני אבשל" הפתיעה אותי האשה בעלת אלפי התחביבים וסיפרה לי על איזה קורס בישול איטלקי שהיא לוקחת במועדון. האמת שמעולם לא אכלתי אצל קארן שום דבר שהיא הכינה. אני תמיד הייתי מביאה לה עוגות שמרים אותן זללה במרץ והקיאה ועוגיות טחינה שנשבעה שתנהג בהן יפה, אבל הקיאה אותן גם, אני בטוחה. במטבח רחב הידיים שלה תמיד היה זר ליליות מרהיב על השיש ואף פעם לא היה בו ריח של בישול, חס וחלילה. העוזרות היו מבשלות בקיטון קטן ולא במטבח הייצוגי ואנחנו בדרך כלל אכלנו בחוץ את כל הדברים הטובים שהונג קונג, שתבדל לחיים ארוכים, יכולה היתה להציע לנו.

קנלוני בטטות וגבינות

הקנלוני של קארן היו איומים, כמו הלזניה וכמו שאר המנות המדובללות שהיא ניסתה ביגיעה רבה להכין. תערובת גבינות בלתי נסלחת, בצק קשה או מבושל מדי וכל הכבודה הזו שחתה בשומן עליו צפו עליי פטרוזיליה שנגעו לליבי עד מאד. היא לא רק בישלה, היא גם קישטה. "את הדבר המקסים ביותר שקרה לי כאן, קארן" אמרתי ליצור היפה והזהוב הזה. אחר כך הזמנו טייק אוויי, הוצאנו לג'ף את אוסף האלכוהול המשובח והנדיר שלו מהבר והרחקנו את הבושה לפח האשפה, צוחקות.

שעות מאוחר יותר, כשנפרדנו בדלת, שיכורות ועייפות, ידעתי שהתקופה של מקס ומוריץ נגמרה ושאני אף פעם לא אחזור להיות היצור השמנמן שטורף את העולם ומקנדס קונדסים עם היצור היפה והזהוב שטורף את עצמו מבפנים. חיבקתי אותה חזק ושרתי לה קצת, קרוב לאוזן, בעברית, את הילדה הכי יפה בגן.

"כשהיא מחייכת, גם אני מחייכת

וכשהיא עצובה, אני לא מבינה,

איך אפשר להיות עצובה,

כשאת הילדה הכי יפה בגן…"

המטוס המריא ולקח אותי למקום בו אני נמצאת היום. הבריטי נשא פיליפינית וולדנית שיודעת להתנהג וקארן… אני לא יודעת מה איתה. אולי היא בדיוק לוקחת בקלאב קורס בהכנת דים סאם או עומדת בתור לאימוץ תאואים שמסתכלים עליה במבט עצוב ופועים "מאמי…".

לזכר מה שהייתי פעם ולזכר הקנלוני, מלאי הכוונה הטובה של קארן, קבלו את הגירסא שלי למאפה הזה:

קנלוני במילוי בטטות וגבינות

חומרים:

חבילת קנלוני

שלש בטטות מבושלות ומעוכות לפירה

150 גרם קשקבל מגוררת

150 גרם פטה עיזים מפוררת

150 גרם מוצרלה מגוררת

2 בקבוקי שמנת מתוקה

1 גליל פרומעז

מוצרלה מגוררת לקישוט

מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

צפו תבנית בנייר אפיה. נייר האפיה ימנע את הדבקות הקנלוני שאוהבים להצמד לתחתית התבנית ושום דבר לא משכנע אותם אחרת, חוץ מסקוצ'ברייט ומסיר שומנים אלים. ראו הוזהרתם!

קנלוני בטטה

אתם עוד תודו לי על הטיפ הזה. לא לוותר על נייר האפייה.

הכנת: המלית: ערבבו בקערה את פירה הבטטות, הקשקבל, הפטה והמוצרלה וחצי בקבוק שמנת מתוקה (אפשר במקום חמאה מומסת, אבל בעיניי המשנת המתוקה עדינה יותר).

קנלוני בטטה

3 בטטות מבושלות

קנלוני בטטה

מי צריך סו-שף כשסו-אלן בסביבה?

קנלוני בטטה

גשם קל של מוצרלה מגוררת.

קנלוני בטטה

וגם פטה.

קנלוני בטטה

יאמי. שמנת מתוקה.

הוסיפו מלח, פלפל ואגוז  מוסקט לתערובת וערבבו.

קנלוני בטטה

אני בוחשת ובוחשת

קנלוני בטטה

הגבר שלי מגרד לי קשקבל.

תנו לתערובת להתייצב במקרר כשעה. זה יתרום לבונדינג של החומרים.

בעזרת שק זילוף (אם אתם מקצוענים) או שקית סנדוויצ'ים (אם אתם פרטצ'ניקים כמוני) הזליפו את המלית לתוך גלילי הקנלוני. העמידו אותם ביד אחת והזליפו בשניה.

עירכו את הגלילים בתוך התבנית. ניתן ואף מומלץ לערוך אותם בשתי קומות. זה תורם לעסיסיות המנה.

קנלוני בטטה

עושה פרטץ' עם שקית ניילון.

קנלוני בטטה

אבל לומדת את הטריק ומבטיחה לעצמי לקנות שק זילוף לפעם הבאה.

שיפכו בקבוק וחצי של שמנת מתוקה על הגלילים. המליחו מעט.

קנלוני בטטה

עוד שמנת מתוקה לבריאות ולחיים ארוכים ומאושרים.

קשטו בפרוסות פרומעז ובמעט גבינה מגוררת (ותבדקו על הדרך אם המספר של הקרדיולוג שלכם עדכני ואם הוא לא מסנן אתכם כי אתם לא ממושמעים).

קנלוני בטטה

עוד מוצרלה להקרמה.

קנלוני בטטה

סקסי.

אפו בחום בינוני עד שהמאפה מזהיב ונראה כמו מחמאה (חצי שעה ככה).

קנלוני בטטה

כדאי לתת לקנלוני להצטנן כחצי שעה לפני ההגשה.

קנלוני בטטה

חיתוך מקצועי של המפיק הפרטי שלי.

הגישו רק למי שאתם אוהבים, למי שאתם שונאים יש לי מתכונים אחרים.

ותודה לאלדד מאסטרו שצילם והפך את המנה הזו להרבה יותר חתיכית ממה שהיא. איזה מלך אתה, יא-אלדד!

עוד מתכונים לקנלוני ופסטה, כאן:

פסטה קרבונרה של אופיר גלבוע

קנלוני בשר וגבינה – עסיסי ומפנק

קנלוני ללא גלוטן במילוי תרד וגבינה

ניוקי ברוטב פטריות, לימון וחמאה

ניוקי מרווה, שום וחמאה של תמר געש

ניוקי צבעוני של איתן שקד

ריגטוני  (פסטה) בולונז

 

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: אוכל צמחונינעמה פלדפסטהשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (95)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת הילה:

    האם לא מבשלים את הקנלוני לפני האפיה כמו כל פסטה?

    • מאת naama peled:

      לא צריך לבשל את הקנלוני טרם האפיה. פשוט להכין בדיוק בדיוק כמו שכתבתי.

    • מאת יהודית:

      זה כמו עלי הלזניה שכיום נאפים בתוך המאפה עצמו ולא לפני כן במים כמו פסטה.

    • מאת אוהבת לבשל:

      ועכשיו בואי נחשוב ביחד…. כיצד ניתן למלא את הפסטה כשהיא מבושלת???
      נראה לי בלתי אפשרי

    • מאת נועה:

      לא מבשלים את הקנלוני לפני האפייה.. בזמן האפייה הם מתבשלים עם השמנת ששופכים למעלה ועם התערובת

  2. מאת זיוית:

    גם יפה.. גם מבשלת…. גם כותבת נפלא… דודי,
    יש לך דונה אידיאלה בבית

    • מאת naama peled:

      תולה על המקרר כדי שלא יהיה פה ספק. את יודעת, זיויתי, לפעמים איזה מובאה מהטקסט עושה את העבודה.
      והיום, כשעברתי רגלית ליד גן מאיר, עברת את רגלית במחשבתי.

  3. מאת נטלי:

    שתהיו בריאים עד מאה ועשרים שמנתי עשרים ק"ג רק מהתמונות באמת מזל שלא מזמן אכלנו.
    והפוסט הבא נראה י א מ י !

    • מאת naama peled:

      ביום שבת נדהמנו לגלות שבעצם, אחרי כל הבישולים, האפיות והצילומים, לא אכלנו כמעט כלום, אז עשינו שידור חוזר. יצא מצוין, אבל בחברותא יותר כייף לאכול.

  4. מאת רוני:

    WOW חבל שלאחי אין סבלנות לקרוא בעברית. הוא היה מתגלגל מצחוק לקרוא את הפוסט הזה. כשהייתי ילדה צעירה ומרופדת היטב, אחי היה צובת לי חזק את השוק הפנימית, והיה אומר ..
    You see? this is all hamburger, and this is a milkshake, and this is french fries, וזה היה כואבבב..
    ואת סבתא שלי ז"ל, אמא של אבא , שאני ואחי היינו יושבים לצידיה וכל אחד מכניס יד מתחת לשרוול של השמלה שלה רק כדי ללוש לה את השומנים בזרוע כאילו שלשנו בצק, בדיוק כמו שהיית עושה לסבתא ליליאן.
    וואו אהובה, פוסט מהמם.
    והקנלוני.., את יכולה חופשי להתחרות מול כרמלה סופרנו

    • מאת naama peled:

      אהובה צהבהבת שלי,
      מי כמוך מבינה מאיזה חומרים הפולקעס והכאבים שלי עשויים.
      מתי את באה אליי כבר לקנלוני שלי וקינוח שלך?

  5. קנלוני זה שוס!!
    עם גבינות בכלל שוס!!!
    המתכון נראה מעולה, הקנלוני נראה חתיך, המילוי בכלל משאיר טעם לעוד,

    ופרוסות כדורי המוצרלה מעל? יאמי בטירוף.

    תודה על המתכון , התמונות ועל החשק.

    • מאת shila:

      לילה טוב!
      המתכון ניראה נפלא כמו כל המתכונים שאת מציעה לנו – יש לי שאלה איך מדפיסים את המתכון? אודה לך על התשובה shila

    • מאת naama peled:

      תודה רבה, קריספינה. הצצתי גם לך ונראה מאד מאד טעים אצלך. בטח בימים הקרובים אבחר לי משהו משלך ואנסה בעצמי.
      פרוסות הגבינה אינן מוצרלה אלא פרומעז. זה נתן לקנלוני ריח עז של צאן שאני מאד מאד אוהבת.

  6. מאת שמעון:

    איפה קונים קנלוני? הרבה זמן לא ראיתי את זה בסופר
    או שאולי לא שמתי לב….

    • מאת שיר:

      שמעון, זה מתחת לספגטי ומעל ללזניה. בין המקרוני לריגטוני.
      איך אני יכולה לעזור עוד?

  7. מאת מיכל:

    הרגת אותי סופית…
    אני מתכוונת להכין לסופ"ש את הדבר הטעים טעים הזה

    • מאת naama peled:

      איזה כייף לכם, מיכלי.
      אם תזדקקי לתמיכה טכנית – אל תהססי. תמונות יתקבלו בברכה בבייגלה.
      אגב, אל תוותרי על שקית זילוף נורמלית, זה מקצר את העבודה.

  8. מאת רננות:

    איזו רשומה – את מוכשרת כל כך !
    ( אני באופן פרטי ואישי שמחה מאד ששבת לארץ
    וכל מה שקרה לך אחר כך . )
    הקנלוני נראה … שפתיים ישקו והמתכון נהדר .
    תודה רבה .

    • מאת naama peled:

      תודה, תמרי.
      גם אני בעצם שמחה על כל מה שקרה לי מאז שחזרתי ובמיוחד עכשיו.
      נעים לי תמיד למצוא את המילים הטובות שלך. זו סיבה טובה להמשיך ולכתוב.
      תודה שוב.

  9. מאת סמדי:

    וואי קצת העיניים לחות … ועל השפתיים חתום מין חיוך …..של חצי עצוב חצי אופטמי ….נעמה את כישרון …הכתיבה ..התאורים ..חוויה …מקווה שטוב לקארן בכול זאת בחיים ….והמתכון אין מילים

    תבורכי סו אלן יקרה
    סמדי

    • מאת naama peled:

      המון זמן לא חשבתי עליה, עד שהמפיק הביא את הקנלוני והכריח אותי לחשוב ולעשות עם עצמי עבודה תוך כדי בחישה. גם אני מקווה שהחיים שלה טובים ושהיא עושה דברים יפים לעצמה ולסובבים אותה. היה לה לב של זהב, באמת.

      תודה, חברה שלי.

  10. מאת טליקו:

    את כותבת כל כך יפה.
    שכנעת אותי להכין את המתכון.

  11. מאת דנה:

    אלוהים שתשמור. כמה טעים שזה נראה!

  12. מאת איילת:

    סיפור עצוב :(

  13. מאת ניבה קרן אור:

    קנלוני הם תחום התמחותי: במילוי תרד, במילוי פטריות בשמנת, במילוי תירס בשמנת… עיני הילדים נדלקות באושר כשאני מודיעה על יום קנלוני. אבל עם בטטה עוד לא ניסיתי!!
    (אני אנסה:-) …)
    נשיקות
    ממני ומבייבי הבועטת

    • מאת naama peled:

      נסי את אלה עם הבטטות, לא תצטערי, הם באמת מעולים.
      וד"ש לסילבי ג'אן שאת מגדלת בבטן.
      מתי היא כבר יוצאת החוצה?

      • מאת ניבה קרן אור:

        עוד חודשיים (ושרק יהיה הכלללל טוב!)
        מתגעגעת כזה. ובלי קשר, אני כלכך מאושרתעל האושר הזה שמצאת. שהרי אין תחליף לחבר טוב באמת. המילים שלך קורנות את החברות הזו החוצה.

  14. ועל הקנלוני הנפלאים האלה אומרים: מת העולם ונשרף הים, כל כך יפים ומגרים.
    הסיפור שלך יפיפה כרגיל, מעניין, רגיש, מעט עצוב אך מצד שני יש בו הרבה אהבה, שמחה והנאה ואני בטוחה שלקארן שלום ואין לי ספק אפילו שיש משהו בעולם שאוהב אותה מאוד, לפחות כמו שהמפיק אוהב אותך (אני אוהבת קצוות שנסגרים היטב ותמיד, תמיד אהבות וחיים טובים).

    מגי

    • מאת naama peled:

      אשה נדירה שכמוך.
      קארן היתה אשה יפה, פגיעה וכזו שבאמת בא לך לאמץ לליבך ולהשכיח ולו לרגע את הדברים האיומים שהיא עברה, והיא עברה. אני באמת מקווה מעומק הלב שהיא חיה טוב וששלום לה, כי היה בה תמיד רצון עז לעשות טוב לסובבים אותה, גם אם לא תמיד הצליחה.
      פתאום התחלתי נורא להתגעגע אליה ולחברות שלנו.

      תודה על המילים שלך, מגי. הן נכנסות לי למגירה מאד מיוחדת בלב.

      אוהבת,
      נעמה

  15. מאת שירלי פלס:

    נעמונת תודה על המתכון,
    נשמע ונראה טעים טעים…!
    ובדיוק מתאים לקנלוני שמחכה לי במגרת המטבח.
    ינוסה במהרה!!!

    • מאת naama peled:

      אמא של ליאה פה! איזה יופי!
      תכיני בדיוק בדיוק ולא תצטערי, הם באמת עדינים ושווים את הזמן ואת טיפונת המאמץ. לא לוותר על מזלף, זה חוסך זמן ועצבים.
      דווחי לי ותעשי אותי מאושרת.

  16. [...] This post was mentioned on Twitter by naama peled and בייגלה. בייגלה said: מנה מנה שסיפור בצידה. סו-אלן מכינה קנלוני בטטות וגבינות שצריך לבוא לצד סלט ירוק וקרדיולוג. קיראו על בטן מלאה http://fb.me/CKo91o2O [...]

  17. מאת פנינהט:

    הספור ריתק אותי מהתחלה ועד הסוף, אין ספק יש לך את זה בגדול, את יודעת לספר ספור כהלכה.
    המתכון נראה נפלא רק לא בשבילי

  18. מאת עידית:

    שאלה קטנה על הבטטות: פעם ניסיתי לבשל אותן כמו תפו"א לפירה, והן יצאו מיימיות נורא. מאז אני עושה אותן רק בתנור. פיספסתי משהו?
    וחומצזה נראה מתכון סופר-מגרה :)

    • מאת naama peled:

      אני בישלתי כמו פירה, במים וסיננתי היטב היטב. מה שכן, זמן הבישול פחות מזה של תפוחי אדמה וכדאי להשגיח, שיהיו קצת אל-דנטה.

  19. מאת ויוי:

    נעמה,
    את מרגשת, מעניינת ומוכשרת.
    נהנתי מאוד לקרוא.
    למרות שאין ברשותי קרדיולוג אני לא מוותרת על הקלנולי המגרה הזה.
    תודה,
    ויוי

    • מאת naama peled:

      ויוי יקרה,
      תודה לך. כמה כיף למצוא תגובה כזו.
      עכשיו תשמעי, המתכון מדוייק לגמרי, אבל המרכיב החשוב הוא הפסטה. אז לא לחסוך כאן בשום פנים. רק קנלוני איכותי, כי הוא מחזיק יפה באפיה ולא נמחץ.
      נכון שתספרי לי איך היה?
      נעמה

  20. מאת נילי:

    אמנם אני בחורה כשרה אבל האוכל פה יאמי יאמי!!!!!!
    מנה חלבית מאלפת, עוד השבת אני מנסה אותה!
    (דווקא היום התחייבתי בשומרי משקל להתחיל לקחת ברצינות את הדיאטה)

  21. מאת אלייה:

    יש מקום שאפשר פשוט לקנות את זה מוכן שייראה בדיוק כמו בתמונה???????

    • מאת דודי כליפא:

      לא, אבל אם תעשו בדיוק לפי ההוראות (ובלי קיצורי דרך), ייצא לכם כזה. הרבה כבר דווחו לנו שהכינו.

  22. מאת דנה:

    עכשיו גיליתי את האתר שלך ואני מוקסמת,
    יש לי שאלה, בבקשה:

    בעלי לא אוהב בטטה, אפשר להחליף את המלית בירק אחר?
    אותו מתכון רק במקום הבטטה משהו אחר?
    בתודה מראש
    דנה.

    • מאת נעמה פלד:

      אפשר להכניס לקנלוני מה שמתחשק. פטריות, תרד, בשר, פירות ים, גבינות. צריך פשוט לשחק עם זה. מניסיון, גם אנשים שלא הרוסים על בטטה מתאהבים במנה הזו.

  23. מאת שרון:

    הכנתי את הקנלוני לארוחת שישי, בעלי ואני התלקקנו!!! מתכון פשוט וטעים.
    האמת ששידרגתי אותו מעט, במקום לשפוך שמנת ומעל לשים פרוסות פרומעז, הכנתי בשמל והכנסתי לתוך זה את הגליל של הפרומעז, יצא מעדן… דרך אגב, אני מכינה עם הבשמל הזה הרבה דברים, כמו כרובית וברוקולי ושופכת מעל את הבשמל גבינות עיזים, ומשדרגת עימו לזניה…
    דבר נוסף, לא הצלחתי להשיג קנלוני איכותי, אז התפשרתי על קנלוני של פרפקטו אסם… בדיעבד, לא הייתי צריכה להתפשר עד כדי כך- מתוך החבילה, הרבה מהקנלוניס היו שבורים ברמה שאי אפשר להשתמש בהם והרבה היו פשוט פתוחים- בודדים היו שלמים… מבאס..
    גיליתי השבוע את הבלוג המדהים הזה, הוא בהחלט מזמין להיכנס עליו ולהכין ממנו את המתכונים, ישר כוחם ושנה טובה.

    • מאת נעמה פלד:

      משום מה אני לא מחסידות הבשמל, אבל התוספת נראית לי הגיונית מאד ואני סומכת עלייך שהיא החמיאה לקנלוני.
      לגבי הפסטה – בפעם הבאה נסי את דה-צ'קו. באמת משהו אחר. אולי בגלל הביצים, אולי בגלל שזה מאיטליה. אין לי מושג.
      כייף שאת פה.

      • מאת שרון:

        הי נעמה, הכנתי את המתכון עוד כל כך הרבה פעמים מאז ואנשים פשוט משתגעים אליו… ואני מוכחרה להגיד שוויתרתי על הבשמל והכנתי בדיוק לפי המתכון שלך- יוצא הרבה יותר טעים!!!
        אני כל כך נהנית לבקר בבלוג שלכם, נותן טעם לחיים (כפל משמעות…)
        שנה נפלאה ומבורכת.

  24. מאת יעל:

    עזבו אותי מלהכין את זה, איפה אני אוכלת דבר כזה? זה נראה אלוהי!!! וטעים מאד

  25. מאת שחר2:

    קנלוני מכינים לפי ההוראות באריזה. מבשלים טיפה בכדי שהם יתרככו ויהיה יותר קל לעבוד איתם.
    אחרת את מסתכנת שיצאו לך קשים פה ושם איפה שלא היה להם רוטב לספוג

  26. מאת דפנה:

    נעמה, את נהדרת. הסיפור כל כך סוחף, מרתק, נוגע ללב, עם חיוך וקריצה ודמעה קטנה. תענוג. תודה לך :-)

  27. מאת תמר:

    הכנתי במהלך החג ו… ללקק את האצבעות. כל מי שטעם התמוגג.
    אוהבת את המתכונים, התמונות הנהדרות וכמובן הסיפורים הנלווים שמצליחים תמיד לגעת.

    חג שמח

    תמר

  28. מאת ענתוש:

    זהו אני מתפגרת כתבתי לכם תגובה ארוכה ומתוקה ובסוף זה עף כנראה להונג קונג ונחת בין דים סאם אחד למישנהו. אז מה שרציתי להגיד קודם זה: שאם פעם כשהיתי ילדה צעירה חשבתי שהסדרה פולדארק זו תמצית הרומנטיות פסגת הרומנטיות הדובדבן על הר קצפת הפטיפור המושלם, אז היום הבנתי שהבלוג שלכם הוא בעצם פולדארק. שמצאתי שוב את פולדארק. הרסתם אותי שנכם ,אני עוד מתאוששת מהפוסטים של היום הולדת ומהפוסט על אנשים רעים בקיבוץ ומהפוסט של התחתונים ….אי אי..איזה פולדארקים מקסימים אתם. אוח עונג…
    עונג עונג.

  29. מאת רותי:

    נראה מדהים!!!!!!!!! הכנתי בזמנו את הקנלוני של כרמלה סופרנו. יצא טוב. אבל שלך נראה מצויין.
    הכתיבה שלך , פשוט הנאה. אני אכין את המתכון, כאילו לנכדה שלי………ואני אשבור את הדיאטה הניצחית שלי בכיף. חוויות בהמשך….

  30. מאת מיכל עמית:

    הקנלוני הממולא הזה הוא מדהים… ואפשר למלא אותם בקלות. לקחתי את הקנלוני עם המילוי בקערה
    ומול הטלויזיה פשוט מילאתי אחד אחד. המרשם הזה פשוט שווה ברמות …כל אחת חיית לנסות.
    לתשומת לב, אני מצפה לעוד מיני פסטות מיוחדות.

  31. מאת סיגל:

    אני הפסקתי להשתמש בקנלוני מכיון שלאחר אפיה צורת הקנלוני נעלמת והמתכון הופך למעין פשטידה.
    טיפ שקיבלתי ומוכנה לתת לך:
    להרתיח קלות את רצועות הלזניה, לפרוס רצועה אחת ולמלא במילוי כפי שציינת לגלגל לגליל (כמו הקנלוני)
    ולהמשיך עם הרצועות האחרות לסדר אותן כפי שסידרת בתבנית את הקנלוני לשפוך את הרוטב ולהכניס לתנור הטעם זהה והמראה מדהים. כך גם ניתן להגיש שניים שלוש קנלוני ששומר על המראה היפה שלו. בהצלחה.

    • מאת סיגל:

      טיפ נוסף ניתן להקפיא אותן לאחר מילוי ולפני הרוטב מעל ולאפות סמוך לאירוע

  32. מאת limodana:

    זו פעם שניה שאני קוראת את אופן ההכנה(מרתק)התמונות נ-הדרות! (אפשר לדמיין את הטעם דרכן)
    הכתום כתום הזה כל כך רוצה לפגוש בפה שלי
    וכל הכתבה שלפני-מרגשת,כתובה ביד שיודעת לעשות קנלוני מאלף (אני בטוחה בזה עוד מלפני שטעמתי ) !

  33. מאת ארידן:

    המתכון נראה מעולה, ובכלל אני אוהבת את המתכונים שלכם כי ניכר בהם האהבה לאוכל ולא סתם בישול. אבל רציתי להעיר הערה קטנה, התחושה שלי היא שהמתכונים שלכם הם "לעשירים בלבד", הם מכילים המון מרכיבים יקרים, וגם אם יש תחליף זול אתם הולכים על היקר. כמו למשל לחם של ארקפה. אם זה מבחינתכם "בהגדרה" ואין לכם שאיפה ללכת על דברים עממים יותר, אז זה בסדר, כל עוד זה נעשה ממקום מודע. מבחינתי, הייתי חייבת לציין את זה כי לי זה מפריע שאדם ממוצע (וכולנו יודעים מה המצב היום במשק) יתקשה להכין את המתכונים בצורתם המקורים. תמשיכו את היצירה הנפלאה הזו. בהצלחה ובתאבון.

  34. חולה על הכתיבה שלך!!!
    אחלה קנלוני, אבל אצלנו מעדיפים את אלו הממולאים בשר אז על הבטטונים אני רק אחלום…

    מחכה לפוסט הבא. מאוד.

  35. מאת ניצה:

    נעמה יקירה,

    כמה יפה ונוגע ללב את כותבת וכמה כוחות ואומץ יש בך לשים את הדברים מאחורייך וללכת קדימה.
    יש לך ידיים ואצבעות כל כך יפיפיות, אצבעות מדהימות כמו של פסנתרנית, הקנלוני נראים נפלא ועל פי ההסבר שלך הביצוע נראה מאוד פשוט להכנה, כנראה שאקבל בזכותך אומץ ואכין.

    חיבוק ונשיקה
    ניצה

  36. [...] הוא פרי יצירתה של סו-אלן האהובה ואת המתכון ניתן למצוא כאן בבלוג של בייגלה. המנה הזו תגנוב לכם את ההצגה בחג [...]

  37. מאת אילה:

    לנעמה שלום
    כמה שאלות לגבי הקנלוני במילוי בטטה
    היכן אפשר להשיג את הקנלוני דה צ'קו
    לאיזו כמות מספיק המילוי ובאיזה גודל תבנית
    אני מתכוננת להכין ל- 15 איש
    תודה על תשובתך
    אילה

  38. מאת קרינה:

    מתכון מדהים, תודה רבה.
    הכנתי את זה לאנשים שאוהבים והם זרחו אחר כך חודש מעונג :)

  39. מאת יפה:

    ואוו! נראה מדהים אני יכין בסופש..:)

    חשבתי להכין ליד רוטב לבן..של יוגורט שמיר וכאלה…קצת חמצמץ…זה מתאים?

  40. מאת עדנה יצחקי:

    נעמה יקרה, נראה לך שאפשר לעמוד בפני התמונות המדהימות שצילמת ולא להכין את זה?… אז אתמול הכנתי את הקנלוני (עם קנלוני של ברילה – זה מה שהיה בסופר, ולדעתי יצא מצוין, אבל אין לי מקום להשוואה) וזה טעים בטירוף! אני "חולה" על פסטה עם שמנת, על גבינות ועל בטטות בכל צורה… אז אך הגיוני שאאמץ את המתכון שלך…
    האמת היא שבינתיים רק טעמתי והתלהבתי מאד! בערב יאכלו גם שאר בני המשפחה, ואז נראה אם ההתלהבות תסחוף גם אותם. חסר להם שלא… :-) ואגב, אל תגלי לאף אחד, אבל אין לי שקית זילוף, ודי פישלתי עם שקית הניילון עם החור, אז פשוט מילאתי עם סכין. פדיחה, הא?…:-) אבל הלך די מהר והעיקר – יצא גוּטֶה!
    וחוץ מזה, גם מילה אישית: כיף גדול לקרוא את מה שאת ודודי כותבים! אתם לא צריכים אותי כדי לדעת את זה, אבל בהחלט מצטרפת למחמאות: יש לכם את זה! ועוד מילה אישית אחרונה: מתי נראה אותך שוב במפגש פורום המוסיקה? לא שאני מצליחה להגיע לרחוקים… :-)

  41. מאת חגית:

    נראה נהדר,
    ובוודאי גם טעים.
    בטטות תמיד טעימות לי.
    אז יש דרך להדפיס רק את המתכון?

  42. מאת אלקה:

    האם אפשר להקפיא את הקנלוני האפוי הממולא?
    אלקה

  43. מאת טלי:

    יצא מדהים!!!!!!!!!!!!!
    תודה רבה

  44. מאת nardit:

    הי,
    האם צריך לכסות בנייר אלומיניום לפני שמכניסים לתנור?

  45. מאת נועה:

    הקנלוני הזה כל כך טעים! כל שבוע אנו מכינים אותו בבית ואחרי יום הוא נגמר

  46. מאת נדב:

    האם צריך לשמן את נייר האפייה לפני הנחת הקנלוני ?

  47. מאת תמיר:

    בוקר אור –
    האם המתכון "יודע" לקבל "דיאטה" – עיזים מעודנת 3% וכאלה?
    נראה טעים מכדי לוותר, אבל הדיאטה… הדיאטה…

  48. מאת אורנה פתאל:

    רציתי לשאול את הקנלוני מבשלים קודם בסיר

  49. מאת סיוי:

    נראה מדהים… אני אכין לערב שבועות…

  50. מאת ענת:

    בוקר טוב
    האם אפשר להכין את המאפה בבוקר ללא אפייה,להכניס למקרר עד הערב ואז לאפות?
    לא השתמשתי אף פעם בבקבוק שמנת מתוקה אלא בקופסא המרובעת,האם יש הבדל משמעותי בטעם?
    תודה

    • מאת נעמה פלד:

      בוקר אור!
      אפשר בהחלט להכין בבוקר ולאחסן במקרר מכוסה בניילון נצמד.
      הייתי משאירה את שלבי פיזור הגבינות והשמנת המתוקה לרגע שלפני האפיה. אפשר בהחלט להשתמש בשמנת מקופסא מרובעת.
      בהצלחה!
      נעמה

  51. מאת שירה:

    נראה מתכון מעולה. הולכת לנסות עכשיו
    בקשר למילוי- לא כדאי להשתמש בשקית סנדוויץ – זה נקרע
    אפשר להשתמש בשמרדפים( הניילונים של הדפים בקלסר) זה עובד פצצה

  52. מאת אתי א.:

    נראה טעים ומגרה, הולכת לקנות את המוצרים ולהכין.

    תודה,

  53. מאת סיגל:

    כישרון כתיבה ענק זה מה שיש לך, תענוג לקרוא ומרתק כל פעם מחדש,
    הקנלוני נראה טעים בטרוףףףףףף ינוסה בקרוב
    תודה יפתי
    סיגל

  54. מאת ליר:

    אחלה מתכוןןן!!! אמא שלי הכינה לנו לשבועות וגם היום לשבת.פשוט טעים! ממש מומלץ לאוהבי החלבי הגבינות והבטטותתת..

  55. מאת דן דיאנה:

    עונה על כל הציפיות!יוצא בול כמו בתמונות וטעים טעים וטעים….

  56. מאת אילי:

    מתכון נהדר, האם ניתן לעשות את זה עם ירק אחר מלבד בטטות? תפוחי אדמה למשל?

השארת תגובה