אמא, דונה פלור הפרטית שלי, יש קארי אמיתי בארץ!

לאמא שלי, באהבה אינסופית.

כשז'ורז'ה אמאדו לקח אותי לפני יותר משלושים שנה לטיול בבאהיה הייצרית שלו, והכיר לי את דונה פלור והכשרון הטבעי שלה לתבלון (בין שאר הדברים שידעה לעשות), ישר חשבתי על אמא שלי.

אמא שלי, לא פלור אלא לוריס, הנערה הכי יפה בעיר, ששברה את לב כולם שרצו מייד להתחתן איתה, ולבסוף נכנעה לקסמים הבלתי אפשריים של של אחד סלים כליפא, שלקח אותה מהעולם שלה למדבר הבאר שבעי של שנות החמישים, נולדה עם כשרון לתבלן ולבשל כמו של אף אחד אחר. רק אשה אחת בישלה טוב ממנה, אמא שלה, מאמא פלורה, הדונה פלור של כולנו.

כמה שנים מאוחר יותר, כשצפיתי בליהוק הגאוני והבלתי נשכח של סוניה בראגה לתפקיד דונה פלור בסרטו של ברונו בארטו, חשבתי לעצמי בלב, בשקט, שדונה פלור הפרטית שלי יפה יותר.

אמא שלי

בכל פעם שאני נוסע לחו"ל בשנים האחרונות יש לאמי רק בקשה אחת: "תביא לי קארי, זה כל מה שאני רוצה". היא מתכוונת לקארי הודי אמיתי שלו היא מוצאת תפקיד כמעט בכל תבשיל. הקארי שאליו היא מתכוונת הוא צהוב ומורכב מכורכום, חרדל, כוסברה, צ'ילי, כמון, קימל, הל ועוד הרבה דברים טובים. "פעם הייתי יכולה למצוא קארי נורמלי בשוק של פרדס כץ" היא מתלוננת "לקארי של היום כבר אין טעם של קארי". עשרים שנים היא מתלוננת ועכשיו יש לי חדשות טובות בשבילה.

אמא, מצאתי קארי בשבילך, במקרה, אבל מצאתי והוא נמצא בכל סופר.

"אני רעבה" סו-אלן הודיעה לי במכונית בדרך מתל-אביב.

"אין כלום בבית. כל מה שאני יכול להכין לך זה עוד פעם סלמון בקארי תאילנדי". עוד פעם כי זו מנה שהכנתי לה שלשום והיא התעלפה מעונג, אז הכנתי גם אתמול. ולאכול שלושה ימים את אותו הדבר נראה מוגזם גם לגוזמן כמוני.

"איזה כיף" סו-אלן שוב הזכירה לי כמה היא דומה לי.

משחת הקארי האדום התאילנדי העדין, שהינו יותר פופולרי בתאילנד משני אחיו הקארי הירוק והקארי הצהוב, וכמעט לא מזכיר את את בן דודו ההודי האגרסיבי, נמכרת היום כמעט בכל סופר בשקיות יפהפיות של Asian Home Gourmet במחיר שווה לכל נפש על סטנדים מרהיבים של חברת מזרח – ומערב. ערבבו אותו עם קרם קוקוס, הקפיצו לתוכו עוף, דגים או רק ירקות ואתם בבנקוק בפחות מעשרים שקל.

קארי תאילנדי אדום

הסטנדים האלו הם חברת נסיעות קולינרית לא רק לתאילנד אלא לכל המזרח הרחוק. תמצאו עליהם בסיס קל להכנה של רטבים גם מאינדונזיה, וויטנאם, הודו, סין, סינגפור, יפן וקוריאה. השקית שאני קניתי עלתה לי 7.5 ש"ח.

אמא, תמשיכי לקרוא. בסוף אספר לך איך ואיפה מצאתי את הקארי שלך.

אחת המנות שאני הכי אוהב לאכול כשאני נוסע הביתה לאמא היא עוף בקארי. זו מנה גאונית אך ממש פשוטה להכנה. אמא שלי פורסת פרוסות של תפוחי אדמה, מפזרת עליהן קארי בנדיבות ומטגנת אותן בשמן כמו צ'יפס. לאחר שהיא מוציאה את תפוחי האדמה מהשמן היא מטגנת בצל ויחד איתו משחימה כרעיים של עוף. "אני מבקשת מהקצב שיחתוך לי את הכרעיים לחתיכות קטנות ושישבור את העצמות בדרך" היא גילתה לי פעם את הסוד. אחרי שהעוף והבצל משחימים היא מחזירה את תפוחי האדמה לסיר מוסיפה ממש מעט מים רותחים, כפית אבקת מרק עוף, קצת מלח ופלפל וזהו. שעה על אש קטנה ויש מעדן מלכים.

העתקתי מאמא את הטריק של טיגון תפוחי האדמה בקארי, וזה מה שסו-אלן שלי אכלה בשלושת הימים האחרונים:

סלמון ותפוחי אדמה ברוטב קוקוס וקארי תאילנדי אדום.

מצרכים:
סלמון טרי או קפוא.
שקית קארי אדום תאילנדי.
קופסת קרם קוקוס.
שני תפוחי אדמה גדולים פרוסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
ארבע שיני שום (אני חולה על שום אז זה רק בגדר המלצה).
בצל בינוני קצוץ גס.
ברוקולי (בדרך כלל אני שם יותר, אבל כפי שאתם זוכרים לא היה כלום במקרר).
כעשר עגבניות שרי חצויות.

הכנה:

מערבבים מעט ממשחת הקארי לתוך השמן ומחממים תוך כדי ערבוב.

מטגנים את תפוחי האדמה משני הצדדים עד השם כמעט מוכנים. ביניהם זורקים שיני שום לפי הטעם.

כשאלו כמעט מוכנים מוציאים אותם מהמחבת ומניחים על צלחת עם נייר סופג.

מטגנים את הבצל.

מוציאים ושמים יחד עם תפוחי האדמה בצד.

על המחבת הלוהטת מטגנים את הסלמון קודם מצד העור עד שזה הופך לקריספי.

הופכים את פרוסות הסלמון, מוסיפים את הברוקולי (הייתי מוסיף יותר אילו היה לי) ואת עגבניות השרי. על העגבניות שופכים את יתרת משחת הקארי.

לאחר כשתי דקות מוסיפים למחבת את קרם הקוקוס, מחכים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים ל 15 דקות.

לאחר כ 15  דקות מכבים את האש מרימים את המכסה ומגלים את הפלא הזה. ממש מומלץ להגיש עם אורז. וממש ממש מומלץ להגיש עם האורז של אמא שלי. אבל זה כבר חומר לרשומה בפני עצמה.

קארי

פתאום שמתי לב ששכחתי לטגן את שאר תפוחי האדמה. מה עושים? התבשיל כמעט מוכן ואין דרך להכניס אותם לתוכו בשלב זה.

'צ'יפס עם קארי!' נזכרתי במה שאמא עושה. 'אבל אין קארי' אני ממשיך לדבר אל עצמי תוך שאני פותח את מגירת התבלינים. והנה הוא עומד לפני עיני. נס.קארי הודי אמיתי

מסתבר שסו-אלן הביאה אותו אתמול יחד עם עוד כמה תבלינים של מקורמיק. אני טועם ולא מאמין. 'טעם של קארי אמיתי, אני חייב להתקשר לאמא' אני אומר לעצמי, או לכתוב רשומה ולהקדיש לה אותה על כל האהבה האינסופית שזורמת ממנה.

מפזרים קארי בנדיבות על פרוסות תפוחי האדמה ומטגנים בשמן עמוק.

קצת מלח ויש לכם את הצ'פס של לוריס.

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

 

קטגוריות:: אנשים עם בייגלהדגיםדודי כליפאשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (30)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת TamTam:

    פנינים פנינים, עושה לי חשק עז לקארי. עד מתי, בטא בייגלה?

    • מאת רות:

      מתכון סלמון בקארי
      טוב יותר להכין מאכל זה בתנור,גם בריא וגם הכנה מהירה יותר

  2. מאת רותי:

    כמה אהבה! כמה חום!!! אימא שלך בטח גאה ושמחה בבנה..
    ממליצה לכם לנסות עוד תבלינים של מקורמיק – איכות מעולה!!!

  3. מאת טליה:

    התאהבתי באמא שלך! מנשקת את ידיה,למרות שמעודי לא טעמתי ממטעמיה. גם יפהיפיה וגם מבשלת מוכשרת-שתהיה בריאה!
    יופי של פוסט.תודה.

  4. מאת מירי:

    הולכת להזמין חתיכת סלמון יפה ממעדני – ים. עשית לי חשק לסלמון בקארי שלך.

  5. [...] This post was mentioned on Twitter by David Califa, בייגלה. בייגלה said: מוקדש לאמא שלי, מתכון על סלמון ברוטב קוקוס וקארי תאילנדי אדום. פלוס בונוס: העוף בקארי הכי טעים בעולם http://fb.me/CxifyGY8 [...]

  6. מאת חגית343:

    אוהבת..אוהבת..אוהבת
    אישה יפה אמא שלך..

  7. מאת דנה:

    אין על אוכל של אימא (גם של אימא שלי). איזה פוסט מקסים ומגרה.

  8. חלום!!!!!מכינה את זה בסוף שבוע!!!

  9. מאת עלה זית:

    דודינקה כמה אתה דומה לאימא שלך! עכשיו אני מבינה מאיפה העיניים והיופי! מסתבר שגם כישרון הבישוך! שאפו! אגב סו אלן אחללה שם….

  10. מאת miki golan:

    אהבה לאמא שלך ואהבה לאוכל שלה ואהבה לסו אלן שלך שתתברך בהמון אהבה מטובלת ומשובחת

  11. מאת דניאלה פ:

    איפה קנית את הקארי?

  12. מאת דנדי פו האחת:

    מענין … כמה שונה הטעם מהדבר הצהוב המוזר הזה שאנחנו מכירים ?
    מה שכן שהצבע הורס ומושך

  13. מאת עירית:

    אסור! פשוט אסור לי לקרוא את הבלוגים הקולינריים שלכם בשעה כזו…איך אפשר להירדם עכשיו מבלי לטעום איזה שהוא סלמון בקארי…..??????????

  14. מאת Tsvia:

    You know Dudi, after my mom passed away I used to call your mother whenever I was not sure about a recipe. I have a little notebook with my mom's recipes that have ingredients only with no quantities. Good old fasion cooking methods of "taste as you go" until it is just right.

  15. מאת שמעון:

    איזה בן טוב וכמה נחת להורים.מקורמיק כבר הרבה שנים נמצאים בארץ מפליא אותי שרק עכשיו גילית את התבלינים שלהם. יש להם מבחר גדול מאוד ואיכותי של תערובות ותבלינים יחודיים. שווה לך לנסות.

  16. מאת רוני:

    אני יכולה לאכול קארי כל יום, ובמקום קפה לשתות את הרוטב.
    אמא שלך מהממת!!! ואני תמיד מתרגשת שבן מקדיש לאמא סיפור או שיר
    ולא משנה באיזה גיל הילד. :)

  17. מאת אלי דלאל:

    דודי היקר

    הסבתא, מאמא פלורה קראה לתבשיל העוף בקארי "רוסט".
    אלי
    אח של לוריס היפהפיה 

  18. מאת פנינהט:

    פשוט מושלם לטעמי שילוב טעמים שאני מאד אוהבת ומכינה המון גם עם עוף ותודה על הטיפ לקארי של מקורמיק

  19. מאת שיק:

    איזה דונה פלור מרשימה יש לך במשפחה!!!

  20. מאת טל דניאל חבקוק:

    קודם כל "גזור ושמור" ואחר כך ללכת למקרר לבדוק שלא חסר לי דבר להכין את זה!! לשבת.
    אמא יפיפיה.
    וכמה רומנטיקה ורב תרבותיות – מהודו, לפרדס כץ, למזרח הרחוק, לבאר שבע, לברזיל וחזרה לארה"ב עם מק'קורמיק. להתלקק על הטקסטים שאתם מעלים.

  21. מאת יוספה גל:

    הכבוד לך זוהר .. אתה הרי יודע .. אין אישה שלא חושבת שצריכה "קצת" דיאטה.. אחת 1 ק"ג ואחת 5 ואף יותר . אז בל"התפרע" . מה זה אומר? האם סתם אוכל עוף ואורז.. לא ניוקי ולא אווז .. זה לא יעבוד..אם תוכל להגדיר האם יש רף תחתון בל"התפרע" .. האם יש פה משהו שקשור למינימום קלוריות ביום המשוגע כמו שציינתי ביום ה"רגוע"? או שפשוט לאכול ה… כל לללללללללללללללללללללל…
    ואתה דודי מאד צודק בדברייך שבחיים הכל זה עניין של מינון נכון אוכל , אהבה וסקס.. או שאולי באהבה זה עובד אחרת בעצם.. בכל מקרה תמיד נחמד לי להתחיל את שבת בוקר לפני הפילטיס .. דיברנו על מאוזן ולחיות נכון… עם סיפור נחמד שלכם דודי ונעמה .. זה כיף אמיתי ועושה טוב על הנשמה , הלב, ו.. הקיבה
    יום שבת נפלא לכולם

  22. מאת יוספה גל:

    תמיד כיף ומהנה ומרגש לפתוח את השבת,לפני הפילטיס.. לקרוא משהו משלכם שלכם דודי ונעמה .. זה כיף אמיתי ועושה טוב על הנשמה , הלב, ו.. הקיבה
    יום שבת נפלא לכולם

  23. אנשים טובים באמצע הדרך…
    הניחוחות והטעמים שמצקצקים על הלשון כשמתבוננים בפלא הזה הגיעו עד ניו זילנד…
    אני ובן זוגי פינקנו את עצמנו בארוחה טובה שכללה כמנה ראשונה פטריות פורטובלו ממולאות עשבי תיבול , גבינת עיזים ואגוזי מלך וכמנה עיקרית את הסלמון. קניתם לכם מעריץ מושבע תוצרת ניו זילנד אחרי שהוא התמוגג מהטעם. תודה !!!!!

  24. מאת דנית סלומון:

    יש גם ממרח קארי אדום (וצהוב וירוק – שאותם אני לא קונה) בקופסאות של 400 גרם של Taste of Asia – אני קונה אותו בחצי חינם. עולה הרבה פחות פר משקל ונוח לשמירה במקרר. בהתחלה היו מייבאים אותו בצנצנות קטנות יותר אבל נוחות יותר לשימוש ועכשיו רק בקופסה גדולה ובתוכה שקית שצריך לפתוח ולרוקן לקופסה.

  25. מאת מלכה ברכה:

    כמה געגועים לאמא גרם לי הפוסט שלך, בלי הקארי אמא שלי קראה לזה סופריטו וזה היה האוכל הכי מנחם שאני מכירה. הרעיון להכין את המנה עם סלמון…נהדר אבל אסור לי לאכול תפוחי אדמה מה האפשויות האחרות??

  26. מאת ציפי:

    פיוז'ן במיטבו.תפוא"ד וסלמון ברוטב קארי תאילנדי.
    הדג הזה ודאי מופתע כל פעם כשהוא מבושל בצורה אתנית שונה מהרגיל של סקנדינביה או צפון אמריקה.
    כמי שמנהל אתר קולינרי כדאי לך לדעת כי אין בעיה להכין אבקת קארי טוב בבית. האינטרנט מלא במתכונים (גראם מסאלה) קארי זה שם כולל לתבשיל. מטחנה חשמלית קטנה עושה את המלאכה.

  27. מאת ליאור:

    גם אני מאוד אוהב קארי אפילו הקמתי אתר שבו תוכלו ללמוד הכול קארי
    הנה הקישור mycurry.info

  28. מאת נגה:

    היי
    אני באמצע ההכנה, ופתאום רואה שלא כתבת אם מוסיפים את התפו"א והבצל המטוגנים לפני כיסוי הסיר לרבע שעה…
    מה עושים?

השארת תגובה