פסטה א-לה סו אלן – אוכל עושים במרמרת או לא עושים בכלל

אנשים שבאמת מכירים אותי יודעים שכדי להוציא אותי ממצב רוח רע צריך פשוט להכריח אותי לבשל. לפני חמש שנים עשתה את זה דינה כשהניחה שקית של סולת על השולחן ופקדה עליי להכין סיר קובה דלעת לבני הבית.

גררתי רגליים לכיוון המטבח וממש לא התחשק לי "לקבב", בלב קיללתי אותה על ששלפה אותי מהבעסה שעדיין לא מוצתה עד תום וניתן היה עוד להגיע איתה רחוק ועמוק, לתהומות שטרם נודעו. אבל דינה לא בדיוק התרשמה מחקר מחוזות החושך שלי ולא נתנה ידה לקולומבוס הגבולי שבי, והחליטה שהגיע הזמן לפרוע את החוב ואת הדיבורים על אוכל עירקי.

"תראי לי מה את יודעת לעשות" היא חייכה אליי את החיוך שגבולותיו גומות, קרצה ויצאה מהבית. אחר כך כשכבר היה אחר כך שכחתי את מנעמי הבעסה וליבי התרחב והתחייך למשמע המחמאות.

בשבועות שלאחר מכן התמקמתי לדינה במטבח, השארתי את היגון והמסכנות מאחור והכנתי את כל ארסנל קוצרי המחמאות שלי שכלל בין היתר את העוף הגאוני בסילאן, רוזמרין ויין לבן וגם פיצות פליליות שיהיה לילדים מה לאכול מול הטלוויזיה בחופש הגדול, שלא יחזרו לבית הספר בלי קילוגרמים עודפים חלילה וחס.

בבית שלנו דודי בדרך כלל מבשל והוא עושה את זה מצוין, את זה אתם בטח כבר יודעים.

אני אחראית על העזרות, הניקיונות ועל החמצת הפנים תוך כדי. בלאגן מלחיץ אותי ודודי עובד בבלגאן וכשהוא מבשל אין חלק במטבח שאינו משתתף ואין כלי שלא לוקח חלק, גם אם לא ממש צריך.

הוא מפזר עלי פטרוזיליה על הריצפה, כדי שיהיה יפה וירוק מסביב ותמיד נופלות לו קוביות בצל בדרך למחבת. אולי ככה מבשלים ואני וההפרעות שלי משביתות את שמחת העשיה ואת התשוקה לטנף, אבל אני גדלתי עם אמא פולניה שהסיוט הגדול ביותר שלה היה אבא שלי הולך עם אשכול ענבים רחוץ, מחזיק אותו בקצהו ומטפטף על הרצפה. כמה שהוא היה מסביר לה שזה רק מים ושזה מתאדה לא היה עוזר. הפולניה היתה ישר שולפת סמרטוט רצפה ומעבירה ניגוב והוא היה מגלגל עיניים וחוזר במיוחד כדי לדרוך לה ברטוב.

נו, אז יש לי אישור מיוחד מאיגוד הפולניות החופשיות להחמצת פנים תוך קירצוף, סידור ואיסוף, כי בלי זה מלאכתנו הקדושה לא שווה כלום ואנחנו לא נהנות.

בייגלה פסטה

היום החלטתי לשים רגע את האטטיוד של סו-אלן בצד ולהראות הלכה למעשה לגבר הזה שלי, שאני מאד אוהבת אותו ולא רק בדיבורים, אלא גם בבחישות ובקיצוצים.
וכך עשיתי:
1.    הורדתי את הג'ינס ועליתי על "טרלינג" מוכתם כיאה לכל עקרת בית שמכבדת את עצמה.
2.    שמתי סיר מים על האש, הרתחתי ובישלתי פסטת צינורות בדיוק לפי הוראות היצרן.
3.    הדלקתי את האש הגדולה, שמתי עליה ווק ולתוכו שפכתי שמן זית בנדיבות.
4.    קצצתי בצל אחד גדול מאד לקוביות קטנטנות ועדינדינות וטיגנתי עד השחמה הנושקת לשריפה (זה הבסיס לצבע ולטוב הטעם הכללי של המנה).
5.    חתכתי ארבע שיני שום גס וצרפתי אותן לשמחת הבצל המטגן בווק.
6.    חתכתי לפרוסות גסות פטריות משלש סלסלות – שתיים שמפניון ואחת פורטבלו. כאן אפשר לגוון, פשוט הסופר בקיסריה לא התכונן לבואי ולא גייס מלאי נאה ויצירתי של פטריות, אבל אולי המכולניק שלכם בעל שאר רוח ויש לו חיבה לשלל של "תקוע" למשל.
7.    הוספתי גם את הפטריות לחברותא הרוחשת שבווק, נתתי עירבוב, הקפצתי הקפצה ויצאתי לי לגינה לקטוף כמה גבעולי פטרוזיליה, כי כידוע פטריות אוהבות פטרוזיליה ופטרוזיליה אוהבת את הפטריות שלה בחזרה (במיוחד אם הן לובשות עליהן שום בלבד).
8.    קצצתי לי בנחת חופן פטרוזיליה וערבבתי אותו לתוך תערובת הפטריות בווק.

בייגלה פסטה

9.    חתכתי כתריסר עגבניות שרי על קליפתן לרבעים וגם אותן הוספתי לווק. ושוב… ערבבתי.
10.    הוספתי שני קרטונים של שמנת מתוקה. נו, מה עשיתי? ערבבתי, צמצמתי, טעמתי מצמצתי וחייכתי כי זה התחיל להראות כמו משהו שראוי להתכבד בו.
11.    כיוונים אחרונים – מלח, כפית סוכר וקמצוץ צ'ילי. טעימה, צמצום הרוטב ושירה חרישית בלב "אשת חיל מי ימצא" (כי הוא בטח ישכח לשיר ולך לא בא להעלב…).

 

פסטה בייגלה

12.    ערבוב הפסטה עם הרוטב, דקותיים על האש להתידדות מהירה והחלפת רשמים. מספיק ודי.

פסטה בייגלה

13.    "מאמי, רוצה לאכול?"
14.    טועם, מחייך, אוכל. מבסוט. (לא לפני שהוא שלח תמונה לפייסבוק, אלא מה?)
ז'ק כהן אומר ש"חומוס עושים באהבה או לא עושים בכלל" ואני אומרת שאפשר להתחיל עם מרמרת ולתת לה להתאדות תוך כדי. הנה, תראו אותי. באחת הפסקתי להיות סו-אלן והפכתי להיות הרבה יותר קריסטל. אה, בעצם, היא בכלל מאגדה אחרת.

פסטה בייגלה

.

.

קטגוריות:: אוכל צמחונינעמה פלדפסטהשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (49)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת רוני:

    איך אני שונאת עלעלי פטרוזילה על הרצפה חחחח
    נראה הורס. אני בדיאטה אז אשב לי פה בחושך עם הגזר שלי

  2. מאת ששת שצ:

    חגיגה אמיתית לשבועות

  3. מאת veredgy:

    ממש לא חוכמה.
    עם שמנת וחמאה כל דבר טעים.
    כל היתר קישוט.
    נראה מה את מציעה במקום מכת הטבע הזו – שמנת שאסורה עלי כליל ועל עם ישראל גם כן, אם הוא לא רוצה עורקים סתומים ותחת של פיל.

    • מאת naama peled:

      פרח,
      ככל הנראה נסכים שלא להסכים. בעיניי האויב הגדול של עם ישראל הוא יסורי המצפון. מרוב יסורים אוכלים יותר.
      אני מעדיפה לאכול טוב, טעים ומעט.
      וזה נכון, שמנת תמיד תמיד לוקחת.

  4. מאת תחיה:

    אצלי זה להיפך. הכורח להכין ארוחה ממרמר אותי. אני מתחילה, לפעמים אפילו בשמחה, ועל הדרך נמאס לי לחתוך/ לבחוש/לטגן/ לערבב. אין ברירה, יש לסיים. ככל שזה מתארך ומסתבך – אני מתערערת ומידרדרת, מתמרמרת ומתכערת.
    רק מחמאות מוציאות אותי מזה.

    • מאת naama peled:

      צוחקת. נחמד ה"מתערערת, מדרדרת, מתמרמרת ומתכערת". אימצתי בחום.
      תחיה'לה, את נהדרת! בואי יותר ותעשי לי שמייח.

  5. מאת דינה (בשיבתה כביג מאמא):

    אואבתותך

  6. מאת דנידינה היחדה:

    מתה על סגנון הכתיבה שלך……וגם על הפסטה.
    אשרייך!

  7. מאת סמדי:

    יאהההה נעמה קנית אותי אני בהפסקת בישול

  8. מאת עפרה:

    צריך לנסות, רק בלי העגבניות :-)

    • מאת naama peled:

      את עם ה"בלי עגבניות" שלך. איך אפשר בלי?
      אני מסוג האנשים שסלט הוא רק תירוץ לעגבניה…

    • מאת עדי:

      טיפים שקיבלתי באיטליה- ברוטב שמנת אם אין עגבניה תוסיפי חצי כפית/כפית מיץ לימון זה "מעיר" את השמנת והיא פחות כבדה
      העגבניה היא תחליף חמוץ טוב שעושה משהו די דומה. לדעתי דווקא השרי במתכון הן כיף.

  9. מאת רננות:

    ונועה היפה חשבה שתהיה גם אפונה במתכון
    הוא נראה נהדר אפילו כעת גורם לי לרעב .
    יפה לך סו אלן – נעמה .

    • מאת naama peled:

      נועה היפה היא באמת באמת יפה. ראיתי אותה בסופר ומאד התרגשתי.
      הפעם בלי אפונה, למרות שהיה בי איזה קול שאמר "יאללה, תכניסי קצת ירוק".

  10. מאת פנינהט:

    מנסה להחליט מה אני אוהבת יותר את המתכון או את הכתיבה שלך
    הכתיבה מנצחת (ולא שהמתכון לא נראה טעים ברמות על)

  11. מאת gils33:

    מעלף – אימצתי לי,אהבתי את האהבה של הפטריות והפטרוזיליה….

  12. מאת יוםטוב:

    לא רק דקורטיבי אלא גם טעים להפליא ,משעשע שהשתמשת בסיסמא שיצאה מבית ספרי והפכה לנכס צאן פלטינה
    חומוס עושים באהבה או לא עושים בכלל "

  13. מאת SHILA:

    תתחדשי על אתרך החדש מאד אוהבת את האתר וגם הקודם – יש לי שאלה איך אפשר להדפיס את המתכונים? אודה לך על תשובתך shila

  14. מאת מיכאל ז.:

    יופי, אין לי שמנת בבית והתמונה שבראש הפוסט מוציאה אותי מדעתי. שוקל להעיר את בת זוגי ולומר לה שנוסעים לאכול פסטה ע כ ש י ו

  15. מאת דודי כליפא:

    בטח יש איזו חנות/תחנת דלק פתוחה עם שמנת עמידה. אני שונא את זה אבל סו השתמשה בעמידה

  16. מאת זוהר:

    נראה טעים והכי חשוב קל להכנה
    ויש גם שאלה

    אפשר בלי השמנת המתוקה?
    אני לא חובבת אוכל עם מוצרי חלב מבושלים אפויים רק טרי על הבגאט

  17. מאת אורטל:

    לכמה מנות מספיקות הכמויות במתכון פה?

  18. מאת נ.:

    סו אלן יקרה, באיזה שמנת השתמשת, יענו, כמה אחוז? 30?

    • מאת נעמה פלד:

      אני כבר לא זוכרת. מה שיש לנו במקרר בדרך כלל זו שמנת טריה של יוטבתה או שמנת עמידה 38 אחוזים של תנובה (באריזה שחורה).

  19. מאת זהבה בן ששון:

    נהדר,מצויין, פנטסטי ומזיל ריר……

  20. מאת רותם:

    הכנתי עכשיו אחרי מרמרת קשה. אני לא פחות ממאושרת עכשיו! את גדולה מהחיים!!!

  21. מאת אילן תלמוד:

    מעורר תיאבון

  22. מאת עמיחי תמיר:

    כתוב נהדר כמו תמיד!את עגבניות השרי אני מעדיף על הצלחת ללא ההקפצה בווק!

  23. מאת עומר:

    לאחר חיפושים רבים ונרחבים אחר מתכון לפסטה עם שמנת ופטריות, אני חושב שמצאתי את הזוכה המאושר. בלוטות הרוק שלי לא עומדות יותר מול התמונה- חייב להכין את זה!
    Youv'e left me speecless

  24. מאת חיה:

    ובכן למזלי היו לי את כל המוצרים כדי להכין את המתכון. יצא טעיםםםםםםםםם נפלא נהדר אהבתי מאוד תודה.

  25. מאת חיה:

    שכחתי לציין שהשתמשתי בשמנת עמידה לבישול 10 אחוז נפלא פשוט נפלא

  26. מאת ורדוש:

    נסיתי אתמול, המתכון מצויין!
    האתר הקולינרי החביב עליי, נעים להיות פה, כל הכבוד לכם :-)

  27. מאת אביטל:

    איך הצבע יוצא חום כזה?

  28. מאת קרן:

    נעמה את כותבת מדהים. מאוהבת בסגנון שלך. עוד מאז עוגת הטירמיסו הבת זונה :)

  29. מאת ליאורה:

    נהדר וטעים ביותר!!!! והסיפורים שלך עושים את האוכל עוד יותר טעים!

  30. מאת לאה:

    נראה טעים – מנסה לארוחת ערב יום ששי

  31. מאת אלינה:

    תוסיפו תריאקי ביתי יהיה להיט!

  32. מאת אלינה:

    תוסיפו טריאקי ביתי יהיה להיט!

  33. מאת חיה:

    ממש ממש טעים כדאי לכן לנסות. ממולץ

השארת תגובה