בַּקְטָנָה – סלמון ברוטב שום ותפוזים מתוק-חריף

אתה מבאס אותי יא חתיכת סלמון, אתה יותר מידי יקר במסעדות ~ אדי איזארד


מנה קלה להכנה ומדהימה בטעמה, שהיא טוויסט כשר של מנת הבית שלנו שעשוייה משרימפס וראשיהם.

לשישה אנשים צריך:

שישה נתחים של פילה סלמון קפוא

שני ראשים לפחות של שום חדש (לא בעונה אפשר שום רגיל)

2 כוסות מיץ תפוזים

כפית וחצי פלפל שאטה טחון

כף וחצי פפריקה מתוקה

חופן קטן של פלפל שאטה יבש

3 כפות רוטב ווסצ'ר

כף סוכר

150 גרם חמאה משובחת

הכנה

 

מתחילים עם השומים הצעירים, ממש הרבה שיניים רצוי קטנות ושלמות. מטגנים אותן עד להשחמה במעט שמן זית.

תוך כדי השחמה מערבבים את הכל חוץ מהחמאה והסלמון בכלי נפרד ויוצקים לתוך המחבת.

 

מצמצמים על אש גבוהה עד שהרוטב הופך למשחתי.

אז שופכים אותו לכלי ושמים בצד.

מגרדים את שאריות הרוטב מתחתית המחבת עם מעט חמאה וכף עץ.

נתחי הסלמון עדיין קפואים.

מתחילים לטגן עם העור למטה.

לאחר 3 דקות מנמיכים את האש ומכסים את המחבת.

לאחר כ 10 דקות כשהעור שחום וקריספי הופכים את הנתחים.

ושופכים מעליהם את רוטב התפוזים המצומצם.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לכחמש דקות ומניחים פרוסת חמאה על כל נתח.

תוך כדי בחישה עדינה מחכים שכל החמאה תימס ומכבים את האש.

הולך נהדר עם אורז.

מאכילים את הקייטנה שנפלה עלינו בהפתעה.

 

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

 

קטגוריות:: דגיםדודי כליפאשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (23)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת אירית:

    מתי נפתח מחזור נוסף של הקייטנה המדוברת?

  2. מאת עופר:

    יו… כמה שזה נראה טעים!
    אוף! שוב הלכה הדיאטה.

  3. מאת רוני:

    נראה פיצוץ חייבת להכין

  4. מאת סתיו אדם:

    יופי של מנה ….

  5. מאת shmulik:

    Friday evening after spining

  6. מאת סמדי:

    עוד רגע טורפת את המסך ואני לא חובבת דגים

  7. מאת CooknBake:

    איזו מנה משגעת אבל לא מתה על סלמון.
    דודי, אפשר להכין את המנה מדג אחר? אם כן איזה הכי מתאים (אולי דניס?)

    וכן, אני (סוף סוף) מקבלת עדכונים. תודה :-)

    • מאת דודי כליפא:

      נראה לי שכל דג שאת אוהבת. את הדניס הייתי מכניס כפילה לאחר החמאה ורק לכמה דקות. יהיה מעדן.

  8. מאת 2412415:

    אפשר להשתמש ברוטב שאינו רוטב ווסצ'ר? אין את זה בבית וחבל לקנות רק בשביל המנה הזאת…. ועוד שאלה – החמאה בלי מלח או עם?

  9. מאת shoshana:

    המנה ניראת ממש טובה כי אני אוהבת סלמון , אבל אם אפשר בלי חמאה לא יותר טוב , אנסה בלי ותודה .ושבת שלום לכל החברים תהנו מהסבב ואני פה בגולה רק רואה את התמונות ומשמינה מהבישולים.

  10. מאת אסנת הראל:

    שאלה קטנה
    ההבנתי נכון : לבשל הסלמון בעודו קפוא?!

    חג שמח ושנה טובה לכולכם !

השארת תגובה