מנצ'יז גורמה בחצות – אומלט או פסטה עם כמהין לעניים

תפסתם מנצ'יז בחצות ולא בא לכם לרדת על הפיצוציה הקרובה? פתאום הגיעו אורחים והמקרר ריק? סתם בא לכם להרשים את הדייט החדש עם משהו טעים טעים ויש לכם שתי ידיים שמאליות במטבח? אין בעיה. 15 דקות עבודה וכמה מוצרים פשוטים ואתם יוצאים גדולים, ממש שפים.

כל מה שצריך שיהיה תחת ידיכם זה, ביצים, שמנת מתוקה (אפשר עמידה אבל רצוי טריה), פסטה יבשה (ספגטי, פפרדלה או טליאטלה), קופסת שימורים או צנצנת של כמהין לבנות (טרפאש), קצת פטרוזיליה ושום, מלח פלפל. טוב, גם קצת פרמז'ן טוב לא יזיק.

אומלט כמהין לבנות ופטרוזיליה

טוב, אני לא מדבר על החומר האמיתי שעולה אלפי יורו לקילו באירופה (השיא נקבע לפני 6 שנים שפרנצ'סקו גיאמבלי, מסעדן מניו יורק, שילם לא פחות מ 41 אלף דולר לפטרייה ענקית אחת ששקלה קילוגרם אחד), אני אפילו לא מדבר על האוצר שרק גששים בדואים יודעים למצוא לאחר סופות ברקים מתחת לשיחים בנגב. אני מדבר על הבת דודה המרוקאית הענייה שלהן. זו שנקראת טרפש ונמכרת בקופסאות שימורים ובצנצנות במחיר בין 40 ל 80 ש"ח.

אם תשטפו את שיירי החומר המשמר טוב טוב מתחת למים קרים ותייבשו אותן, יהיו בידיכם פטריות שטעמן עז ועמוק ואינו דומה לטעם אף פטרייה אחרת. עבורי זה טעם ילדות. אני זוכר שבילדותי, כשלבדואים לא היה למי למכור את השלל בשוק, אבי היה מביא הביתה פחים של 10 קילו מהאוצר שבעירק הם קראו לו 'כִּימִי' והיינו חוגגים. יחד היינו מקלפים אותן ומנקים מהחול שנדבק בהן לעומק, אמי היתה מבשלת אותן בפשטות במים ואנו היינו פורסים אותן לפרוסות עבות ממליחים, מפלפלים ובונים מגדל על פרוסת לחם שחור מרוחה בחמאה.

כמהין לבנות - טעם אלוהי ומחיר בשמיים

אבי הפסיק לקנות אותן לאחר שהשפים של המטבח הישראלי החדש גילו את השוק בבאר שבע וגרמו למחיר להאמיר מעשרות שקלים לעשרה ק"ג למאות שקלים לק"ג בודד. גם לי זה בדיוק מסתדר לאכול אותן פתאום בצורת קרפצ'יו בעובי של נייר עטיפה שאייל שני וחבריו עיצבו לנו.

הבת דודה המרוקאית הענייה של הכמהין הלבנות - עדיין מעדן

אחרי ששטפנו את הפטריות וייבשנו אותן, נפרוס פרוסות נדיבות מהן. אני עשיתי טעות וקצצתי באותה הזדמנות כמות מסחרית של שום. אפשר גם עם רק שן אחת, אפשר גם על בלי בכלל.

אפשר ורצוי לוותר על השום. הוא ישתלט עם טעמן של הפטריות

פטרוזיליה ידועה בתכונתה להעצים את טעמן של פטריות. נקצוץ גם קצת ממנה.

נשבור שתי ביצים לאדם ונערבב עם הפטרוזיליה וקצת פרחי מלח (זה מה שפיינשמקערים כמוני קונים ב 50 שקלים לצנצנת, אבל אפשר גם עם מלח רגיל). אפשר גם בשלב זה להוסיף לתערובת קצת שמנת מתוקה או חלב.

זהו, נערבב הכל ביחד ונתן לתערובת להמתין לפטריות.

נטגן את הפטריות עם 50 גרם חמאה עד שישחימו.

וברגע שהן שחומות נערבב אותן לשתי שניות עם תערובת הביצים.

נשפוך הכל למחבת ואחרי מספר שניות ננמיך את האש.

הפכתי יפה, לא?

חצי לי וחצי לה עם פרוסות עגבניה מטופטפות בשמן זית. זה אומלט.

פסטה בשמנת ופטריות יער

חוות פטריות תקוע קיימת כבר כמעט 25 שנים ושינתה ללא הכר את היצע הפטריות על המדף בסופר. הפטרייה המועדפת עלי מהמבחר היא 'מלך היער' אך גם השי-מייג'י והאנוקי היפניות מדהימות בטעמן. בגלל שהמלך היה חסר בסופר הסתפקתי במבחר פטריות יער שאותן ערבבתי עם הכמהין המרוקאיות.

King Trumpet 'פטריות תקוע' החליטו ששמן בישראל יהיה 'מלך היער'

מאז שהתחילו לייבא את הפסטות היבשות של De Cecco (די צ'קו), אני פוקד רק סופרמרקטים שמחזיקים אותן. הן פשוט לא רואות אף פסטה אחרת ממטר.

תמונה יפה של ספגטיני שמצאתי באינטרנט

השתמשתי בספגטי מס' 12 שדורש 12 דקות במים רותחים עם מלח וקצת שמן זית.

בינתיים במחבת או בווק מקפיצים את שלל הפטריות ב 50 גרם חמאה ושן שום אחת קצוצה. מוסיפים לפי הטעם פלפל לבן ומלח.

כשהן שחומות ויפות מוסיפים מיכל שמנת מתוקה ומצמצמים את הרוטב למשחה. חשוב להיאזר בסבלנות ולצמצם היטב. אפשר להוסיף בשלב זה גם קצת פרמז'ן מגוררת.

זהו. את זה אפשר לאכול ולהתעלף עם לחם לבן. או לשפוך על הפסטה ולערבב.

בתיאבון

קטגוריות:: אוכל צמחונידודי כליפאפסטהשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (17)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת Siam:

    זה נראה מעדן

  2. מאת ענת:

    חייבת לנסות את הטרפש הזה שלך… והפוסט על אבררה צפון היה חריף ומשעשע. תתחדשו על הפלטפורמה והכתיבה בשניים :)

  3. מאת אלי:

    זהו הלכה הדיאטה

  4. מאת טומי:

    הולך טוב עם גם עם מוריי (מורל) שרוני הביא השבוע מז'נבה.

  5. מאת טליה:

    הבלוג הזה שווה!!! מעוצב בטוב טעם,מזמין,מגרה ויפה.כיף.תודה.

  6. מאת נעמה פלד:

    ואני רק רציתי להגיד שבכלל לא הייתי רעבה, אבל ידעתי שממש ישמח אותך לטגן ולהדגים לי את קסמי הטרפש.

  7. מאת ליאורה:

    וואוו איזה מתכונים נהדרים
    ואהבתי מאד את מאה בלילה…:-)
    יופי של כתיבה בשניים

  8. מאת אירית:

    מעורר את הבלוטות :)
    פוליצר כבר מכיר אותך? תכין לו רשימה מסודרת נראה לי שתוכל להעשיר את ההיצע על מדפי הסופרמקט המקומי בקיסריה.

  9. מאת עירית:

    גם לצילומים מגיעות כל המחמאות שבעולם.
    כל הכבוד לכם, צמד-חמד!!!

  10. מאת אריק טל:

    גם אני מת על דה צ'קו. ניסיתם את הלזניה שלהם? אי אפשר להשוות לשום דבר.

  11. מאת ליאור:

    ואו – פתחת לי את התאבון …

  12. פטריות מוקפצות יאמי יאמי

  13. מאת קרן:

    מישהו יודע איפה מוצאים שמן או מחית כמהין?

  14. מאת טעימלי:

    דווקא בפעם האחרונה שעשיתי פסטה עם פטריות מלך היער גיליתי שהן מרירות מהצפוי, מאד מתאימות לריזוטו פחות לפסטה לטעמי, אלא אם כן קוצצים את מלך היער דק דק….

  15. מאת עמנואל:

    על פי מיטב ידיעתי, ברגע שהפכת את הביצים במחבת התבשיל לא יענה לשם אומלט אלא חביתה. לאומלט יש להפריד את החלמון מהחלבון, להקציץ את החלבון, לקפל לתוכו את החלמון, להסיך כך שמנת על כל 2 ביצים, לטגן על צד אחד, לשים באמצע את המילוי ולקפל את האומלט

  16. מאת וובה:

    איפה אני קונה טרפאש? חייב לעשות הטאג'ין הכבש המרוקאי המסורתי. אין לי בעיה גם בצנצנת למרות שלדעתי אפשר גם טרי עכשיו. יש למישהו?

השארת תגובה