ווּדוּ שרימפס, מנה ששווה למות בשבילה

 

מידי פעם לעתים די רחוקות, אני נפגש עם מנה מושלמת, מדוייקת, אלוהית. כזאת שמגישים בגן עדן וששווה לחצות אוקינוסים עבורה. מה שמדהים הוא שברוב המקרים זו מנה שקל להכין בבית ולצאת אלוהים בעיני אלו שאתה מאכיל (כמובן לאחר שסובבת את ידו של השף וטלטלת אותו כהוגן עד שהסכים לשחרר את המתכון). אני חייב להודות, התחושה עילאית ומשכרת. כולה גנבת מתכון, הכנת את מה שצריך במשך 20 דקות, בילית עוד 5-10 דקות ליד הגז והופה – כולם משתחווים לפניך.

את המנה של היום גנבתי ממסעדה בניו אורלינס לפני שקטרינה באה וחירבה אותה.

רוצה שייתיחסו אליך כאלוהי בישול? יאללה תתחיל להעתיק. (בנות, למרות שאין כל התחייבות לבלוג פוליטיקלי קורקט, השימוש בלשון זכר הוא רק מטעמי נוחות והכל מיועד גם לכן)

 

ווּדוּ שרימפס (Voodoo Shrimp)

ארבעה דייגים

באיזור המרכז יש מעט חנויות דגים שאני אוהב. הטובה שבהן היא `דגים וטעמים` של דורון במרכז המסחרי בכפר שמריהו. זהו מקדש אוכל מצוחצח שבו מלבד הדגים הכי טריים והכי טובים מהים המקומי וכאלו שהגיעו בטיסה ישירה משוק הדגים של פריז, אפשר למצוא מבחר ענק של דליקטסים, חומרי בישול, יין וכלים. הבעייה היא שלביקור אצל דורון צריך לבוא עם משאית של ברינקס או לאחר שמשכנת את הדירה. אז אנחנו מוותרים והולכים ליהודה הזעפן ועזרא הסכינאי מ "4 דייגים" בבן יהודה, ת"א.

ארבעה דייגים? אין לי מושג מי השניים האחרים. אולי הם בים, עסוקים בלדוג את הדגים הסופר טריים. עזרא הוא מנקה ומְפָלֵט הדגים הטוב במזרח התיכון ויהודה הוא החומה אותה צריך לעבור לפני שמגיעים לעזרא.זוכרים את ה soup nazi מסיינפלד? יהודה תמיד הזכיר לי אותו. הוא תמיד זעפן, צעקן וקצר סבלנות. אולי השנים בים, אותן בילה בשיחות נפש עם הדגים, השכיחו לו איך מדברים עם אנשים. אבל כמו שאצל הסופ נאצי משתרך תור ענק בתקווה להיות ראוי למרק מדהים, כך בשקט ובסבלנות מצטופפים אנשים בחנות הקטנה כדי לקבל מעזרא את הדגים הטובים בתל אביב.

(יהודה, אם במקרה אתה קורא את הרשומה, זה סתם. אני ממש אוהב אותך וממשיך להתחנף אליך)

לארבעה אנשים דרושים לנו 20 שרימפים ענקיים (ג`מבו) או 32 בינוניים.

להשאיר על קרח, לא לקלף ולא לשטוף.

חצי כוס רוטב ווסצ`רWorcestershire sauce

200 גרם חמאה (לא לפחד ולא לקמץ – זה הסוד – אבל רצוי לבשל עם הגב לאורחים)

מיץ מלימון וחצי

שתי כפיות פלפל שחור טחון טרי

שתי כפיות פלפל שחון גרוס עבה

כפית שום כתוש

5 כפות מים

3 כפות תבלין קריאוליCreole seasoning

בגט, לחם לבן או חלה לניקוי הרוטב מהצלחת.

הטריק של המנה המופלאה הזאת הוא לא לקמץבחמאה. וגם, אם אפשר, להסתיר מהאורחים את מכת הכולסטרול המתרגשת ובאה עליהם. הם לא יחושו בה.

הכנה:

לשטוף את השרימפס אך להשאירם עם ראשים וזנבות.

בסיר (מחבת עמוקה) רחב וכבד על חום גבוה לערבב את כל המרכיבים חוץ מהחמאה עד שהשרימפס החביבים הופכים לוורודים (כדקה או שתיים מכל צד).

להנמיך את האש ולהוסיף את החמאה (קרה מאד ובקוביות). כדי לקבל רוטב אחיד וסמיך יש להוסיף מעט חמאה בכל פעם תוך ערבוב מהיר עד להמסתה. וזהו. קולטים? זהו.

חשוב לא לבשל את השרימפס יתר על המידה (הם יאבדו מטעמם ויהיה קשה לקלפם).

להגיש בצלחות עמוקות עם לחם לבן.

להתעלף!

זה יהיה טעים גם למחרת.


 

תבלין קריאולי (אפשר לקנות מוכן אולהכין ולשמור לפעמים הבאות- יהיו הרבה)

½ כוס מלח גס

1/3 כוס אבקת שום

¾ כוס פלפל שחור טרי טחון

¼ כוס אבקת צ`לי חריפה

1/3 כוס טימין יבש

1/3 כוס אורגנו יבש

1 ½ כוס פפריקה משובחת

1/3 כוס אבקת בצל

1/3 כוס בזיליקום מיובש

לערבב את הכל ולשמור בצנצנת (אפשר להכין פחות אם שומרים על הפרופורציות)


 

סרקו את הקוד, הורידו ונסו את האפליקציה החדשה של המועדון (אייפון ואנדרויד)

 

קטגוריות:: פירות יםשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (3)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת חיה:

    מאמצת בחום… מרגיש כמו מתכון מנצח!
    מה דעתך גם על חנות הדגים של דודו בר'ח הכובשים?.
    תודה

    • מאת naama peled:

      חיה'לה,
      זה אכן מתכון מנצח ושווה שווה לעשות אותו.
      אתמול דודי הכין לנו ולמעט כמה ראשים, לא נשאר כלום.
      אל תשכחי להשקיע גם בלחם טוב. לפעמים התבשיל הוא רק תירוץ לרוטב.

      שבת שלום,
      נעמה

  2. מאת גליה:

    4 כפיות פלפל שחור?

השארת תגובה