הגואקמולה של רוֹסָה מקסיקנו – זה הכי, אחי.

 

יש אנשים שהמילה `הכי` מככבת אצלם בלקסיקון. כזה הוא חברי דני טוקה. בכל דבר או נושא הוא שואף להכיר את ההכי ולדרג את כל השאר אחריו (או שאולי כל השאר בכלל לא מעניינים אותו). כך הכרתי אותו בניו יורק לפני 25 שנים, וכך הוא נותר עד היום. מסוג האנשים שלעולם לא קונים בננות ירוקות כי החיים קצרים מידי.

"בוא נלך לרוֹסָה מקסיקנה (כך אני זוכר אותה. גיליתי שהיום קוראים למסעדה שהפכה לרשת בשם רוֹסָה מקסיקנו) הם עושים את הגואקמולה הכי טוב בעולם".

כשהגענו למסעדה הצבעונית קיבלו אותנו בכבוד שראוי למי שחיסל במקום לפחות שני טון אבוקדו (או שמשאיר טיפ של 20 דולר רק למלצר המכין במכתש ועֶלי את הגואקמולה הכי טרי בעולם על עגלה ליד השולחן).

לפני מספר שנים דוריס הקדושה, אשתו של דני, נתנה לי את המתכון ההורס (בטח המתכון הכי יקר בעולם) ומאז אני מהמם איתו את אורחי לפני כל ארוחה.

הסוד של הגואקמולה של רוֹסָה מקסיקנה (אני מתעקש) הוא בכך שמועכים את כל המרכיבים חוץ מהאבוקדו במכתש ועלי ויוצרים רוטב/משחה המצפה את האבוקדו שחתוך לקוביות, ויחדיו הופכים לגואקמולה עם טעם עמוק ומורכב.

בשביל ארבעה מנשנשים צריך:

האס מימין ואטינגר משמאל


2 אבוקדו מזן האס מוכן לאכילה(לירקן שלי לא היו מוכנים לאכילה אז השתמשתי בזן אטינגר כאלטרנטיבה טובה)

3 או 4 עגבנית שרי (יותר מידי עגבניות הופכות את הרוטב למימי מידי)

בצל ירוק

פלפל טרי חריף (בכמות לפי מידת האשכנזיות)

צרור כוסברה טריה

מלח משובח


 

כמה מילים על מלח.

כן, אני יודע כמה פסיכי זה נשמע, אבל אני משלם 45 שקלים על קמצוץ מלח. טוב, זה לא ממש מלח, אלא נקרא פרחי מלח Fleur de Sel בצרפתית ו Flor de Sal בפורטוגזית. זוהי השכבה העליונה והדקה של המלח האטלנטי הנאספת ביד (אם דני היה יודע עליו, הוא היה קורא לו המלח הכי טוב בעולם). המלח טעים ביותר, נמס בקלות ומשתלב עם האוכל בצורה מושלמת. אני לא משתמש באוצר הזה לבישול, אלא רק לפיזור לפני האכילה.


 

לי לא היה מכתש ועלי אז פשוט קצצתי וערבבתי. אבל צריך להכין כך:

לכתוש את הפלפל חריף, עגבניות, בצל ,מלח והכוסברה הקצוצה יחדיו לכדי משחה במכתש.

לקצוץ את האבוקדו המקולף לקוביות קטנות.

לערבב היטב

להגיש עם נאצ`וס

 

קטגוריות:: אוכל צמחונידודי כליפאסלטיםשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (12)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת סתיו אדם:

    ממממממ מתאים לי …..

  2. מאת שונטל:

    איזה צבעים…מהממים והתוצאה מבטיחה!!!!!

  3. מאת לאה:

    מה עם לימון.

  4. מאת סיווי מאסיבי:

    התמונות הכי יפות.

  5. מאת רוני:

    אני זכיתי לטעום מהגוואקמולי הזה. ממליצה לכולם לרוץ ולהכין

  6. מאת רוני:

    מיץ לימון או שכמובן עדיף ליים חסר פה!זה הכי מקסיקו!והצעת יעול למי שיכול להשיג צ'יפוטלי-זה מכניף טעם וחריפות הרבה יותר מעניינים מפלפל חריף טרי

  7. מאת רותי:

    גוואקמלה זה נהדר אבל למי שלא אוהב כוסברה יעשה מתכון אחר , פחות מכסיקני ויותר ים תיכוני, וזה יהיה הכי הכי אחי.

  8. מאת גילי:

    למרות שאין במתכון במודע, עדיין… חסר לי לימון (עדיף ליים). בנוסף, אני יודע שזה נשמע מטורף אבל אם יש סבלנות, עדיף להוציא את תכולת העגבנייה (הגרעינים) לרוטב פחות רטוב ויותר קרמי

  9. מאת גל:

    יצא מדהים!

השארת תגובה